Deși volii arată drăguți și drăguți, aceste rozătoare pot face multe daune în grădină. Deoarece se hrănesc în principal cu rădăcini și semințe și, prin urmare, duc plantele, plantele perene și pomii fructiferi să se ofilească și să moară. Nu este de mirare că dăunătorii obraznici nu sunt doriți de nimeni și sunt alungați sau chiar uciși. Spre deosebire de alunițe, mucegaiurile nu sunt protejate în Germania și pot fi într-adevăr distruse. Dar dacă acest lucru nu este extrem de necesar, ar trebui să încercăm să alungăm animalele cât mai departe posibil. Așadar, astăzi vă oferim câteva sfaturi despre cum să luptați împotriva volei, folosind metode naturale și pașnice.

Lupta împotriva volei este posibilă și fără clubul chimic

Luptați împotriva volei cu sfaturi despre mijloace naturale

Îndepărtați mușchii cu plante și flori

Vă sfătuim nu numai să utilizați una dintre următoarele măsuri pentru a alunga volele, ci și câteva dintre ele. Acest lucru vă oferă șanse mult mai mari de a alunga rozătoarele din grădina dvs. permanent. Să începem cu florile și plantele cărora nu le plac deloc moliții.

Cu aceasta vă puteți asigura că animalele merg într-un alt loc unde pot găsi mâncare mai gustoasă. Tagete, gălbenele, salvie, trandafiri de primăvară, narcise, nalbă, floarea-soarelui, borage, trifoi, crin și iris sunt unele dintre cele mai nepopulare plante la șoareci. Dimpotrivă, nu le plac deloc pomii fructiferi și iarba. Prin urmare, ar avea sens să plantăm astfel de flori și ierburi între culturi și pomi fructiferi. În acest fel, promovați și o ecologizare diversă, care contribuie și la un sol hrănitor.

Volei nu le plac anumite flori și plante

luptați cu volii cu tagete

Sfat suplimentar: Voles nu pot tolera uleiul copacului / ricinului și fug rapid de el. Deci, dacă crești această plantă în propria grădină, creezi o condiție prealabilă importantă pentru a alunga rozătoarele. Dar dacă aveți copii mici sau animale de companie, ar trebui să fiți foarte atenți la el sau chiar să vă abțineți de la acesta. Arborele minune sau mai exact semințele sale sunt extrem de otrăvitoare dacă nu sunt tratate. Ricina pe care o conține este una dintre cele mai otrăvitoare proteine ​​din natură.

Alungă volele cu zgomot

Organele simțiale ale mușchilor funcționează extrem de bine, motiv pentru care pot fi alungate de zgomot, de exemplu. Una dintre cele mai cunoscute măsuri de producere a zgomotului sunt așa-numitele dopuri solare. Acestea sunt similare lămpilor solare care sunt lipite în pământ și alungă oaspeții neinvitați din grădină prin vibrații de rezonanță. De asemenea, puteți utiliza aceste dispozitive împotriva alunițelor.

Un astfel de dop solar este complet inofensiv și nu dăunează animalelor sau naturii

Voles lupta solare cu ultrasunete

Sfat suplimentar: O sticlă PET are un efect similar, dacă o introduceți cu partea de jos decupată și cu gâtul în jos într-o gaură de camp. Vântul se joacă apoi cu el și creează vibrații pe care volii le consideră enervante.

Voles fug de mirosuri neplăcute

De asemenea, mușchii percep mirosurile foarte intens. De exemplu, o soluție făcută din săpun și amoniac este un remediu destul de eficient pentru rozătoare. La fel ca bulionul de hrean și uleiul de lavandă. Puteți să le turnați direct în găurile volei folosind o pâlnie de sticlă PET și în curând vor căuta o distanță. Mirosul puternic de lapte acru, expirat, are un efect similar. Pentru a fi sigur, ar trebui să utilizați acest lucru cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât remediul acasă să aibă un efect mai durabil.

Voles luptă cu mirosuri pătrunzătoare

Laptele acru luptă cu volii

Sfat suplimentar: Carbitul (carbura de calciu), în combinație cu apa, eliberează un gaz mirositor care scoate volele din pasajele lor.

Atrageți prădători naturali

Un alt mod natural de a alunga volii este de a-și atrage prădătorii. Și acestea sunt, de exemplu, pisici, câini, nevăstuici, ermeni, jderi și păsări de pradă. Deci, fie poți obține un animal de companie, fie îți poți proiecta grădina astfel încât animalele sălbatice să se simtă confortabil acolo. În acest scop, creați grămezi de pietre și lemn ici și colo și montați niște stâlpi de pasăre de pradă în grădină.

Creați un echilibru natural!

Voles luptă pisicile cu prădători naturali

Sfat suplimentar: Vă puteți proteja pomi fructiferi de mușchi în timp ce aceștia sunt plantați, înconjurându-și rădăcinile cu plasă de iepure. Lasă suficient spațiu pentru ca rădăcinile să crească.

Oricât de drăguți sunt mușeții, trebuie doar să iasă din grădină

Voles

Unele remedii casnice simple precum usturoiul vă vor ajuta în acest sens

Lupta-te cu usturoi

De asemenea, puteți alunga volii din găurile lor cu un jet de apă

Luptă sfaturile volei

Luptați împotriva volei cu un furtun de grădină cu jet de apă

Sperăm că vor căuta un alt loc de cazare

mușchii luptă cu sfaturi despre remedii naturale

sfaturi și trucuri de luptă

Luptați împotriva mușcăturilor în grădină cu mijloace naturale