Uitați de chituire și de plivirea constantă a buruienilor! Pur și simplu înverziți rosturile de pavaj de pe terasa sau căile de grădină cu plantele potrivite. În principiu, plantele cu perne plate și plantele perene scăzute, robuste și rezistente, sunt potrivite pentru acest lucru. Multe dintre învelitoarele de teren care se pot deplasa sunt, desigur, incluse și. Din fericire, există o mulțime de plante grozave care nu numai că tolerează bine seceta și soarele, dar, de asemenea, taie o siluetă bună în grădină ca plante de umbră. Astăzi vă prezentăm TOP 10 învelișul nostru de sol pentru îmbinările pavajului. În funcție de propriul gust și de condițiile specifice, puteți alege apoi plantele potrivite pentru verdeața dvs. Apoi, veți găsi, de asemenea, câteva sfaturi importante pentru a vă ajuta să vă păstrați trotuarul liber de buruieni. Totul, desigur, complet ecologic și natural, deoarece oricum substanțele chimice nu au loc în grădina dvs. privată.

Îndepărtarea buruienilor de pe rosturile de trotuar este posibilă și cu plantele potrivite

rosturi verzi de pavaj împotriva buruienilor

TOP 10 ale noastre de asfaltare

Toate plantele din lista noastră sunt ușor de îngrijit, rezistente și nu sunt potrivite doar pentru îmbinările plantelor, ci și, în general, ca înlocuitor de gazon aromat și colorat. Aflați mai multe despre fiecare plantă de mai jos.

# 1 mușchi de stea (Sagina subulata)

Star moss sagina subulata irlandeză moss green pavement joints

Mușchiul stelar aparține grupului de plante veșnic verzi, rezistente. Plantei i s-a dat acest nume datorită florilor albe în formă de stea, vara. Cu toate acestea, de fapt nu este un adevărat mușchi, ci aparține familiei garoafelor. Mușchiul stelelor este, de asemenea, adesea numit iarbă de îngrășare. Planta iubește solul nisipos sau argilos și este formată din perne și crește plat. În plus, mușchiul stelelor poate fi folosit și ca acoperiș verde sau plantare de morminte, precum și subplantare sau pentru pereți de piatră uscată.

# 2 cimbru de nisip (Thymus serpyllum)

îmbinări de pavaj plante acoperă solul cimbru

Foarte robustă și rezistentă, această minunată plantă medicinală ne oferă doar un miros ceresc, dar și frumoase, mici flori în violet. După cum sugerează și numele, plantei îi plac în special solurile nisipoase. Toate speciile de cimbru sunt destul de ușor de îngrijit și tolerează bine seceta și soarele. Acestea sunt utilizate în principal ca rosturi de pavaj pentru ecologizare sau ca acoperire a solului în grădinile din stâncă, în grădinile naturale sau în arici și, de asemenea, ca margini de pat.

# 3 Mușețel roman „Plena” (Chamemelum nobile)

Chamemelum nobile musetel roman ca acoperire a solului pentru asfaltarea rosturilor

Regina ierburilor domestice, mușețelul, are destul de multe subspecii. Unul dintre cele mai potrivite pentru rosturile de pavaj ar fi mușețelul roman ‘Plena’. Această plantă perenă târâtoare crește până la 25 cm înălțime și are o rezistență destul de bună la strivire. Florile albe difuzează un parfum blând și răsfăță ochii în același timp. Mușețelul tolerează atât soarele, cât și umbra și este rezistent la toate paraziții.

# 4 tampoane de pene (Cotula dioica și C. squalida)

perne de penaj Cotula dioica rosturi de pavaj verde

Această acoperire de sol ușor de întreținut, care are frunze maronii-verzi și flori galben-verzuie în formă de bilă, este în mod clar una dintre preferatele noastre atunci când vine vorba de ecologizarea rosturilor de trotuar. Planta crește optim pe sol uscat până la proaspăt și îi place atât soarele, cât și umbra. Îmbinările treptei și pavajelor, precum și terasamentele sunt ideale pentru plantarea cu tapițerie cu pene. Planta este, de asemenea, adesea văzută ca plante grave sau în grădini stâncoase.

# 5 stradă pitică de argint (Artemisia schmidtiana)

Artemisia schmidtiana pitică argintie stradă ca o îmbinare verde a trotuarului

Această plantă fină se dezvoltă cel mai bine în locuri însorite și are o creștere relativ lentă. Diamantul de argint pitic nu a fost numit așa degeaba. Culoarea sa fantastică, argintie, poate fi combinată perfect cu toate celelalte culori ale plantei și, prin urmare, diamantul argintiu pitic nu este numai potrivit pentru asfaltarea rosturilor, ci și, în general, pentru toate paturile perene. Cu toate acestea, această frumusețe în creștere asemănătoare unei perne are o captură. Nu este foarte rezistent și, prin urmare, ar trebui protejat la rece, e. B. cu frunze pe ea.

# 6 verbena cu covor (Phyla nodiflora) din Japonia

Phyla nodiflora ‘Verbă de covor de vară ca rost comun de trotuar

Această minunată plantă minunată este atât de delicată și robustă în același timp, încât nu este perfectă doar ca ecologizare a trotuarului, ci și ca înlocuitor de gazon. Seceta și umezeala nu afectează planta. Creșterea este destul de densă și nu este nevoie să cosi. Covorul verbena crește, de asemenea, foarte repede și are flori frumoase aproape continuu. Remarcabila plantă din Japonia nu este numită „Perle de vară” în această țară degeaba.

# 7 târâtoare sărate (Satureja repanda)

Satureja repanda, târâtoare, sărată, ca pavaj verde

Fiind o plantă sălbatică nativă comestibilă, sărătoarea târâtoare este foarte recomandată pentru o grădină de piatră sau parfumată, desigur și pentru îmbinările pavajului în general. Tolerează bine soarele până la umbra parțială și este destul de rezistent la dăunători. Gustatul este rezistent, persistent și înflorește cu flori frumoase, albe, în toamnă.

# 8 dădând din măcriș din lemn (Oxalis pes-caprae)

Îmbinările de pavaj Oxalis verzi împotriva buruienilor acoperă solul flori galbene

Măcrișul din lemn cu capul este, de asemenea, numit măcrișul din lemn inferior. Planta provine din familia măcrișului (Oxalis) și, deși unele specii sunt mai susceptibile de a fi considerate buruieni în grădină, această specie delicată de măcriș din lemn este foarte potrivită pentru plantarea cărărilor sau teraselor din grădină. Este perenă, are flori delicate, galbene și frunze pinnate spectaculoase, cu dublu lob în formă de inimă. Planta provine inițial din Africa de Sud și a fost adusă în Europa doar la începutul secolului al XIX-lea. Măcrișul din lemn din cap se dezvoltă deosebit de bine sub culturile de copaci, dar soarele și seceta nu îl deranjează deloc.

# 9 flori de foame (Deraba Verna)

Deraba Verna flori de foame ca rosturi verzi de pavaj

Mai precis numite: flori de foame de primăvară. Este o plantă erbacee cu flori care este autohtonă. Frunzele plantei sunt alungite până la ovale și formează o rozetă pe sol. Tulpinile sunt fragede și fără frunze. Florile sunt mici și fiecare are patru petale în alb sau, foarte rar, în roșu-trandafir. Foamea de primăvară înflorește de obicei din martie până în mai și iubește mult soarele. Solurile cu conținut redus de nutrienți și uscate sunt perfecte pentru plantă.

# 10 stonecrop (Sedum acre)

Sedum acre acoperiș de pământ fierbinte cu piatră ca înverzire a trotuarului

Stonecropul fierbinte, cunoscut și sub denumirea de stonecrop fierbinte sau planta de ardei, este un strat de sol veșnic, robust, cu minunate flori galbene lămâie. Cu frunzele sale mici, cărnoase, stonecropul fierbinte amintește de o plantă suculentă, dar nu este. Planta este destul de robustă și atinge o înălțime maximă de 15 cm. Solul poate fi nisipos până la pietros. Seceta și soarele sunt foarte binevenite cu stonecrop. Florile frumoase cu petale ascuțite înfloresc din iunie până în august. Planta este rezistentă, ușor de întreținut și frugală, făcându-l perfect pentru plantarea rosturilor de trotuar în grădină.

Alte plante populare de pavaj includ:

Houseleek, labă de pisică, saramură, elan maro, căpșuni aurii, pietricele înțepătoare și pennywort.

Sfaturi suplimentare pentru ecologizarea rosturilor pavajului

  • Îmbinările pavajului ar trebui să fie deja suficient de adânci pentru ca plantele să prospere în ele.
  • Ca bază, după îndepărtarea buruienilor, solul de grădină cu acoperiș nisipos din magazinele specializate, care este suficient de permeabil, este cel mai bun.
  • Solul ar trebui să fie frumos și liber, așa că presărați-l cu generozitate peste articulații și apoi pur și simplu îl măturați.
  • Pentru îmbinările mai înguste ale trotuarului (mai puțin de 2 cm lățime), cel mai bine este să folosiți un amestec special achiziționat de semințe din plante adecvate.
  • Pentru îmbinările mai largi, plantele de amortizare de diferite dimensiuni sunt recomandate ca umpluturi pentru îmbinări.
  • Udarea regulată a rosturilor pavajului în primele două săptămâni după însămânțare sau plantare este extrem de recomandabilă.
  • După aceea, tăiați plantele ocazional.

Efort mic, impact mare!

rosturi de pavaj verde acoperirea solului plante perene

Lavanda și cimbrul sunt pe primul loc în ceea ce privește paturile tăiate și rosturile de pavaj

lavanda și cimbrul acoperă solul îmbinări verzi ale trotuarului

Alys Fowler: pavaj

Aceste plante medicinale splendide ne răsfăță cu un miros minunat toată vara

mușchi și lavandă împotriva buruienilor rosturi de pavaj plante verzi de acoperire a solului

asfaltarea îmbinărilor împotriva buruienilor plante acoperitoare verzi

asfaltarea îmbinărilor solului acoperă plantele împotriva buruienilor

Ca plante robuste, ușor de întreținut, plantele suculente sunt, de asemenea, o alegere de succes pentru asfaltarea rosturilor

suculente pavaj idei verzi plante de acoperire a solului

Mușchi de stele, verbină de covor, cimbru … lista este lungă

Îmbinări verzi de trotuar cu plante de acoperire a solului design de grădină

Alegerea depinde în cele din urmă de tine

îmbinările trotuarului buruienile verzi controlează plantele de acoperire a solului antiderapante

Transformați-vă grădinile și terasele în locuri de poveste pentru a visa și a zăbovi!

asfaltarea rosturilor plantarea împotriva buruienilor idei de acoperire a solului