Nu trebuie să fie întotdeauna gardul verde tăiat. De asemenea, multora nu le plac metalul și lemnul ca garduri de grădină. În astfel de cazuri, o gard viu înflorit din tufișuri este o alternativă naturală și durabilă. Puteți alege dintre numeroase plante cu flori care transformă grădina într-un adevărat punct de atracție și, în același timp, vă protejează intimitatea de ochii curioși. Așadar, astăzi avem câteva sfaturi bune pregătite pentru dvs. cu privire la ceea ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă așezați și aveți grijă de plantele dvs. de gard viu înflorite. De asemenea, mai jos sunt 7 dintre preferatele noastre din toate timpurile când vine vorba de plante cu flori pentru gard viu.

Optează pentru mai multe flori în grădină cu gard viu înflorit!

gard viu înflorit

Creați un gard viu înflorit în propria grădină

Gardurile vii înflorite nu sunt doar frumoase, în cele mai multe cazuri emană o aromă cerească în aer. Acest lucru nu numai că îi înșeală pe proprietarii de grădini și pe trecători, dar atrage și albine, bondari și fluturi. Deci, dacă doriți să creați o grădină naturală care să promoveze biodiversitatea, cu siguranță aveți nevoie de mai multe plante cu flori.

Decizia pentru un gard viu înflorit este pur și simplu optimă. În plus față de insecte, multe organisme benefice, cum ar fi rozătoarele și păsările, găsesc aici un refugiu perfect, precum și hrană.

Gândiți și acționați în mod durabil și responsabil!

Creați un gard viu înflorit pentru albine

Gândiți-vă în avans ce culori de flori doriți pe gard viu. Ce zici de condițiile de sol și lumină din grădina ta? Doriți să aveți flori doar pentru o anumită lună sau de la începutul primăverii până la sfârșitul verii? De asemenea, acordați o mare importanță mirosului plantelor de gard viu înflorit? Răspunsurile la toate aceste întrebări vă vor ajuta să alegeți arbuștii înfloriți. Desigur, puteți alege, de asemenea, să combinați veșnicele cu plante cu flori. În acest fel, o parte din ecranul dvs. de confidențialitate este păstrat chiar și iarna. În funcție de regiunea geografică, ar trebui, bineînțeles, să acordați atenție cât de rezistente la iarnă sunt plantele de gard viu, astfel încât să vă puteți bucura din nou de gardul viu înflorit în sezonul următor, chiar și la temperaturi scăzute..

Hortensiile sunt potrivite pentru un ecran de confidențialitate cu înflorire redusă în grădină

hortensii de gard viu

Spre deosebire de plantele de gard viu, trebuie să rețineți că arbuștii înfloriți au nevoie, în general, de mult mai mult spațiu. Când vă creați gardul viu înflorit, ar trebui să lăsați un spațiu mai mare între fiecare arbust. Același lucru se aplică distanței până la gard sau alte plante. O fâșie de gard viu trebuie să aibă o lățime de cel puțin doi metri.

Un avantaj suplimentar al unui gard viu înflorit este că este relativ ușor de îngrijit. Mai ales când vine vorba de tăiere, o observi deja în al doilea an după îmbrăcare. De obicei, tăiați flori de primăvară doar la fiecare doi sau trei ani, după ce au înflorit. Arbuștii care înfloresc vara pot fi tăiați o dată pe an, de preferință toamna când este necesară o tăiere mai temeinică. Spre deosebire de gardurile vii verzi, gardurile vii înflorite nu sunt tăiate strict în formă și, în majoritatea cazurilor, nu cu tăietori de gard viu convenționale. De asemenea, smulgeți regulat florile ofilite, astfel încât să se poată dezvolta noi și proaspete.

Iată care sunt cele 7 preferate ale noastre pentru un gard viu frumos și înflorit în grădină:

Suli de mireasa (Spiraea x arguta)

Îngrijirea gardului de gard mireasă înflorit

Spada de mireasă ne încântă în fiecare primăvară din aprilie și mai cu florile sale albe, bogate. Aroma lor intensă este un cadou suplimentar pentru a vă simți bine, care aduce beneficii tuturor și creează o atmosferă proaspătă. Această plantă de gard viu iubește locațiile însorite, cu sol bine drenat și bogat în nutrienți.

Forsythia (Forsythia)

planta de gard viu înflorit forsythia

Când forsythia își arată florile galbene însorite, știm deja că primăvara este deja aici. Acești arbuști minunat înfloriți sunt incredibil de ușor de îngrijit și robust. În plus, cu greu au cerințe când vine vorba de podele, principalul lucru este că primesc suficientă lumină solară.

Tufă comună de țevi (Philadelphus coronarius)

Arbustul obișnuit de țevi creează un gard viu înflorit

Din mai până în iunie ne-am lăsat răsfățați de parfumul vrăjitor al tufișului de țevi. Nu degeaba i se mai spune iasomie parfumată. Poate prospera atât în ​​locuri însorite, cât și în locuri parțial umbrite și uneori poate ajunge chiar la o înălțime de peste 2 metri.

Kolkwitzia (Kolkwitzia amabilis)

kolkwitzia hedge plante gard viu înflorit

Florile delicate roz-albe ale Kolkwitziei apar și în lunile mai și iunie. Au o formă concisă de clopot și miros dulce ceresc. Locurile însorite și parțial umbrite sunt perfecte pentru gardul viu înflorit cu Kolkwitzia, la fel și solurile bogate în humus și bine drenate.

Hibiscus de grădină (Hibiscus syriacus)

hibiscus de grădină îngrijește un gard viu înflorit

Florile filigranate în formă de pâlnie ale hibiscusului din grădină oferă un pic de exotism sudic în grădină. Acestea ne încântă în fiecare an din iunie și uneori chiar până la sfârșitul verii. Condițiile optime pentru plantă sunt locuri însorite, care sunt adăpostite de vânt. De asemenea, este fericită de solurile bogate în substanțe nutritive și bogate în humus, care sunt bine drenate.

Trandafir de cartofi (Rosa rugosa)

trandafiri sălbatici care înfloresc gard viu

Trandafirii sălbatici, la fel ca trandafirul de cartofi, sunt un sfat absolut din interior când vine vorba de gard viu natural, înflorit. Sunt o adevărată sărbătoare pentru simțuri pentru fiecare proprietar de grădină și o pășune excelentă de albine, spre deosebire de trandafirii cei mai cultivați. Trandafirii sălbatici, foarte robusti, ușor de îngrijit și neaplicabili, sunt potriviți pentru aproape toate condițiile de grădină. Fructele lor, măceșele sănătoase, sunt nu numai foarte gustoase ca gem pentru noi oamenii, ci și o adevărată delicatețe pentru multe păsări.

Tufă perucă (cotinus coggygria)

perie tufiș înflorit gard viu

Din iunie pot fi văzute și tulpinile de flori cu aspect pitoresc ale tufișului de perucă. Ele amintesc adesea de vată de zahăr și variază de la galben-verde la începutul verii la roz-roșu la sfârșitul verii. Arbustul este un adevărat adorator al soarelui și preferă solurile pietrișoase și argiloase, bogate în var și sărace în humus. O alegere excelentă pentru gardul viu înflorit!

De asemenea, alege-ți preferatele pentru o gard viu colorat! Faceți cercetări suplimentare, gândiți-vă cu atenție în avans și primiți sfaturi de la grădinari experimentați și alți profesioniști. Vă dorim multă distracție în grădină cu ea!

O fabuloasă zăpadă înflorită în primăvară

gard viu miros înflorit

Coniferele verzi luxuriante creează un contrast armonios cu forsitia însorită

gard viu înflorit forsythia

Fler mai sudic cu florile delicate ale hibiscusului din grădină

hibiscus de grădină de gard viu

Trandafirii sălbatici încântă cu flori frumoase și o aromă vrăjitoare

Gard viu înflorit de trandafiri

Fructele lor sunt, de asemenea, hrănitoare pentru multe creaturi mici din grădină

gard viu înflorit cartofi trandafiri

Mențineți un gard viu înflorit

Creați sfaturi de gard viu înflorit

fluture de gard viu

gard viu înflorit cu hortensii cu frunze de stejar

Creați un gard viu cu flori de liliac

plante de gard viu de flori mixte

trandafiri care înfloresc gard viu

gard viu înflorit weigelia, plante de gard viu