Pe cât de frumoase sunt ierburile, nu vrem să le avem mereu și peste tot. Acest lucru este valabil mai ales pentru buruieni. Aceste ierburi enervante răsar pur și simplu în fiecare an în grădinile noastre, în ciuda trotuarelor și pavajelor. Pur și simplu a ajunge la clubul chimic este destul de nedorit și cel mai bine de evitat. Remediile casnice, cum ar fi sarea, oțetul și produsele de curățare a oțetului sunt folosite de unii grădinari, dar ar trebui evitate. Deoarece acești agenți sunt prea sărați și poluează solul și provoacă moartea multor insecte importante și animale mici, ceea ce distruge, de asemenea, echilibrul natural. Sarea și oțetul în cantități mari nu sunt, de asemenea, inofensive pentru apele subterane. Deci, ar trebui să veniți cu altceva împotriva buruienilor. În următoarele câteva rânduri vă oferim 3 alternative minunate cu privire la modul în care puteți face singuri ucigași de buruieni ecologici.

Faceți-vă singuri ucigași de buruieni ecologici sau eliminați-i în mod regulat

rosturi verzi de pavaj împotriva buruienilor

Fă-ți singur buruienii – 3 alternative la sare și oțet

În loc de sare și oțet sau de curățator de oțet, puteți folosi în continuare o mulțime de remedii de uz casnic ca agenți de eliminare a buruienilor, care sunt complet inofensive pentru natură. Cu toate acestea, acestea dau rezultate satisfăcătoare și adesea vă scutesc de plivirea constantă.

Sfat suplimentar: De asemenea, puteți citi articolul nostru despre acest lucru: Acoperirea solului împotriva buruienilor: ce plante sunt potrivite pentru acest lucru?

Mai degrabă, optați pentru eliminarea buruienilor naturale

asfaltarea rosturilor plantarea împotriva buruienilor idei de acoperire a solului

# 1 Folosiți paste, orez sau apă de cartofi

fă-ți ucigașul din apă pentru paste

Amidonul conținut în aceste ingrediente face minuni dacă doriți să faceți singur buruieni ecologici. În combinație cu apă fierbinte, acest lucru face ca porii din epiderma inferioară a plantelor (stomate) să dispară și astfel buruienile să moară. Pur și simplu fierbeți ingredientele pe care le alegeți, strecurați apa și vărsați-o pe buruieni. Acest remediu la domiciliu este deosebit de eficient pe trotuare sau rosturi de pavaj. Bineînțeles, ar trebui să notați ce materiale au fost folosite pentru pavaj și, dacă este necesar, să faceți un mic test pe o zonă dificil de văzut.

# 2 nămol de urzică

Fă-ți singur ucigașii din urzici

Cu urzici sau, mai precis, cu gunoi de grajd lichid din acestea, puteți acționa și cu mare succes împotriva buruienilor. Acest remediu nu trebuie utilizat numai în acest caz, ci și foarte eficient împotriva afidelor și a mușcii albe. Deoarece gunoiul de grajd lichid este foarte acid și otrăvitor pentru buruieni. Și cum este pregătit acest buruian? Foarte usor!

Ai nevoie de 1 kg de urzică proaspătă și 10 litri de apă. Se amestecă cele două ingrediente într-o cratiță mare și se lasă cu fața în jos, la soare, aproximativ 2 săptămâni. Se amestecă bine gunoiul de grajd din când în când. După două săptămâni, strecurați lichidul și scuturați-l peste buruienile nedorite. Cel mai bine este să utilizați această procedură de mai multe ori pentru cele mai bune rezultate.

Prudență: În cazul fântânilor de apă potabilă sau fântânilor de grădină, în general, nu trebuie să folosiți gunoiul de grajd lichid din apropiere. În caz contrar, există riscul contaminării apei.

# 3 bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu

Faceți singur praf de copt sifon

Sifonul este, de asemenea, foarte eficient în a face singur ucigașii. Pentru aceasta ar trebui să dizolvați 3-4 pachete de praf de copt sau 4-5 linguri de bicarbonat de sodiu în 5 litri de apă și să îl folosiți ca apă peste buruieni. Acest lucru funcționează cel mai bine într-o zi însorită. După evaporarea apei, ingredientul activ rămâne pe buruieni și le permite încet, dar sigur să se usuce. La fel ca în cazul gunoiului de grajd lichid, acest medicament împotriva buruienilor naturale ar trebui, de asemenea, utilizat de mai multe ori.

Sfaturi suplimentare: Deosebit de potrivite împotriva buruienilor din rosturile pavajelor sau de pe terase sunt: ​​Flăcări cu un arzător de gaz, infarosuri de buruieni de la dealeri specialiști, praf de piatră sau răzuitoare pentru articulații. Mulci din coajă sau așchii de lemn, precum și o țiglă convențională pentru buruieni sunt potrivite pentru paturile de grădină.

Mulciul din scoarță degajă, de asemenea, un miros extrem de plăcut în grădină

ucigați-vă buruieni mulci

Luptați împotriva buruienilor cu accesoriile potrivite pentru grădină

buruienii fac ei înșiși paturi ridicate

Răzuirea buruienilor din rosturile pavajului ajută întotdeauna, desigur

articulațiile de pavaj ale răzuitorului vă fac să eliminați buruienile

Și plivirea regulată este sfârșitul distrugerii buruienilor ecologice

ucigașii de buruieni fac singuri remedii pentru casă

Unele buruieni precum păpădia sunt de fapt foarte sănătoase și delicioase de gătit  

Fă-ți singur ucigașul de buruieni împotriva păpădiei