Dacă aveți un deget verde și sunteți interesat de plantele de grădină înflorite, atunci probabil că cunoașteți Dipladenia. La prima vedere, atrage privirea cu florile sale magnifice în formă de pâlnie, care sunt colorate în alb, galben, roz sau roșu. Planta grațioasă provine inițial din America de Sud și este încă cunoscută sub numele Mandevilla sau Sundaville. În special, mandevila care înflorește în alb este încă numită iasomie din America de Sud, uneori apar nume precum iasomia chiliană sau peruviană. Dipladenia are mai mult de 100 de specii, toate aparținând familiei otrăvurilor câinilor. Da l-ai citit bine! Se recomandă precauție cu această frumusețe naturală, deoarece planta este otrăvitoare! Cu toate acestea, scorează cu înflorirea sa, care durează de fapt din aprilie până în octombrie. Acest lucru transformă Dipladenia într-un adevărat punct de atracție în grădină, pe balcon sau terasă. În cele ce urmează veți afla cum să aveți grijă de această floare exotică permanentă!

 Un exotic înflorit pentru grădina sau balconul dvs..

Dipladenia înflorește exotic într-un frumos decor de ghiveci de flori pentru terasa balconului

 Frumusețea sud-americană care încântă!

Dipladenia ghiveci negru flori roșii frumoasă vedere frumusețe sud-americană

Cele mai importante sfaturi de îngrijire pentru Dipladenia dintr-o privire

Mandevilla este adesea un punct culminant special în grădină, precum și pe balcon sau terasă. Puteți planta grațioasa Dipladenia în grădină sau o puteți așeza într-un ghiveci mare sau cadă pe balcon. Mandevilla poate fi folosită și ca plantă cățărătoare, caz în care aveți nevoie de un ajutor adecvat pentru alpinism, în funcție de înălțimea sa. Cu toate acestea, pentru ca tu să te bucuri de florile tale frumoase pentru o lungă perioadă de timp, trebuie înțeles să ai grijă de plantă în mod corespunzător. Aici am reunit cele mai importante sfaturi de îngrijire pentru Dipladenia:

 Un punct culminant special pentru grădină, balcon și terasă

Dipladenia două ghivece roșii pe terasă flori în roșu și roz frumos vedere

Ghiveci, recipient sau plantă cățărătoare?

Dipladenia în ghiveci frumoase flori roz suport alpinism

Locația Dipladeniei trebuie să fie caldă și aerisită vara

Alegeți o locație caldă și însorită în grădină sau pe balcon pentru frumusețea dvs. sud-americană. Poate sta în aer liber toată vara. Cu toate acestea, asigurați-vă că Dipladenia nu are mult soare aprins la amiază. În plus, locația lor trebuie să fie bine protejată de ploaie și vânt. Cu toate acestea, trebuie să le mutați primăvara și toamna, de exemplu pe pervazul ferestrei sau într-o altă locație unde temperatura este în jur de 20 de grade C. Dipladenia își are perioada de odihnă în lunile octombrie-martie, astfel încât temperatura ar putea fi apoi de 15 grade C și chiar puțin mai scăzută.

 Dipladeniei tale îi place cald și soare.

Jardiniere mari Dipladenia în fața intrării casei Flori în roz moale

Apă și fertilizare

Dipladenia are nevoie de udare regulată în zilele toride de vară. Asigurați-vă că mingea rădăcinii nu se usucă. Cel mai bine este să udați planta cu apă temperată, fără var. Cu toate acestea, evitați o posibilă supraalimentare cu apă, deoarece Mandevilla nu-i place apariția apei.

De asemenea, trebuie să fertilizați planta o dată la două săptămâni. Cel mai bine ar fi să adăugați o cutie de îngrășământ pentru flori în apa de udare. În timpul fazei de odihnă, adică începând din septembrie, trebuie să încetați fertilizarea și udarea mai puțin.

 Floarea frumoasă are nevoie de udare regulată și îngrășăminte o dată la două săptămâni.

Florile frumoase roz de la Dipladenia au nevoie de udare regulată, fertilizate la fiecare 2 săptămâni

 Iernăm și repotează Dipladenia

În condițiile noastre climatice, Mandevilla nu poate ierni în exterior, deoarece nu este rezistent. În acest sens, este recomandabil să le îngrijești mai bine în jardiniere decât în ​​patul de grădină. Apoi, este ușor să le aduceți în interiorul toamnei târzii și să alegeți un animal cald de iarnă pentru ele. În aprilie, dacă vremea cooperează, puteți pune din nou frumoasa plantă afară. Acesta este momentul în care Dipladenia este de obicei repotată. Nu trebuie să faceți acest lucru în fiecare an, dar repotarea este necesară la fiecare 2-3 ani. Pentru a face acest lucru, desigur, aveți nevoie de un plantator mai mare (ghiveci de flori sau cadă) și sol bogat în humus. Acordați întotdeauna atenție drenajului bun, astfel încât să nu apară apariția apei.

Mandevilla se simte bine și în grădină, numai dacă iarna nu este prea rece pentru tine.

Dipladenia în grădină locație însorită frumoase flori roșii frunze verzi

 Când trebuie să tai mandevila?

Reducerea Dipladeniei este deosebit de importantă. Trebuie să faceți acest lucru în primăvară, când planta crește lăstari tineri. Apoi, trebuie să-l reduceți cu o treime! Acest lucru are legătură cu florile frumoase, deoarece planta le poate dezvolta numai pe lăstari tineri. Regula aici este: cu cât tundeți mai repede planta, cu atât florile vor apărea mai repede!

Dipladenia poate fi ușor propagată din butași.

Propagați Dipladenia prin butași în trei oale într-o locație însorită

 Ce greșeli s-ar putea face în îngrijirea Dipladeniei??

Dacă ceva nu este în regulă cu îngrijirea frumoasei Mandevilla, atunci fie obține frunze galbene, fie produce mai puține flori. În ambele cazuri, trebuie mai întâi să identificați cauza și să corectați eventualele erori de întreținere. Mai întâi rezumăm cele mai frecvente greșeli:

  • Evitați soarele strălucitor la locația Dipladenia în timpul verii. Razele puternice ale soarelui arde frunzele verzi și florile delicate ale plantei decorative;
  • Locația ideală pentru dvs. ar fi un balcon orientat spre est sau vest. În sud este mult soare la prânz, pe partea de nord este în mare parte vânt și nu foarte cald;

  Dacă balconul dvs. este orientat spre sud, este locația ideală pentru Dipladenia dvs..

Dipladenia flori albe roșii roz două ghivece de flori pe balconul sau terasa de sud

  • Mandevilla are nevoie de un loc luminos iarna, dar nu-i place frigul. Asta înseamnă că trebuie adus în casă, într-o cameră în care temperatura nu scade sub 10 grade C;
  • Udarea incorectă poate afecta negativ formarea florilor. Evitați alimentarea excesivă cu apă, deoarece planta va avea apoi frunze galbene. În plus, răsare puternic și nu mai formează flori!

 Îngrijirea ta va fi răsplătită cu flori frumoase!

Dipladenia frumoase flori roz cu îngrijire adecvată

Sfat suplimentar: După cum am menționat la începutul acestui articol, Dipladenia este otrăvitoare! Frunzele sale conțin o sevă lăptoasă lipicioasă care ar putea provoca iritații ale pielii și alergii. Copiii în special ar trebui să stea departe de frumoasa plantă! În caz de urgență, chemați imediat medicul sau conduceți la cel mai apropiat centru de control al otrăvurilor.

 Nu lăsa pe frumoasa priveliște să te păcălească!

Dipladenia plantă cățărătoare ajutor alpinism frunze verde deschis flori roșii închise

 Din păcate, Dipladenia este otrăvitoare!

Dipladenia în ghiveci ajută la urcare Atenție, planta este otrăvitoare

 Copiii mici ar putea fi tentați de frumoasele flori de mandevilla.

Dipladenia frumoasă floare în violet privită de aproape

 Este mai bine să aveți grijă de micuții dvs., nu au voie să culeagă florile Dipladenia.

Dipladenia frumoasă floare purpurie frunze verzi luxuriante precauție otrăvitoare