sfaturi de idee curte primitoare lalele primăvara

Curte simplă, primitoare – design de grădină

Uneori, un plan simplu este cel mai bun plan. În acest caz, o grădină pe tot parcursul anului dezvoltată de designerul peisagistic Kristopher Dabner, care folosește specii de plante ușor de cultivat pentru a crea o curte, arată bine și proaspăt în toate cele patru anotimpuri..

Plantele perene cu înflorire lungă, cum ar fi coreopsis, daylilies și plantele de măcinat oferă culori vesele de primăvară și o viață atractivă atunci când nu sunt în plină înflorire. Maidengrass și tisa comună sunt colorate chiar și în timpul iernii, când plantele perene dorm sub zăpadă.

Îmbunătățiți calitatea solului – curte primitoare primitoare

primitoare sfaturi de idee grădină din față pământ sol humus

Înainte de a începe să plantați, verificați-vă solul pentru o suprafață bună, sfărâmicioasă (cum ar fi tortul maro cu ciocolată). Dacă strângi puțin în mână, ceva se va lipi, dar totuși se va sfărâma ușor. Folosiți nota de mai jos pentru a vă îmbunătăți calitatea solului.

O idee frumoasă cum să-ți proiectezi curtea din față

Invitație la curtea din față a casei fereastră mov

Sol argilos: Adăugați cât mai mult material organic – compost, gunoi de grajd compostat, turbă de mușchi decolorat sau humus – după cum doriți. Dacă tot ceea ce adăugați este nisip, riscați să creați o substanță aproape conturată. Amestecați mai întâi nisipul cu turbă de mușchi de albire sau compost și apoi amestecați-l cu grijă în sol. Adăugați material organic în fiecare an.

O casă americană – gard de grădină din lemn alb

primitoare sfaturi de curte primitoare gard lemn alb

Sol nisipos sau cu fante: Amestecați solul de humus cu compostul sau cu turbă de mușchi decolorat și adăugați-l în sol.

Sol alcalin: Amestecați turba albă de mușchi sau solul frunzelor în paturile de plante pentru a scădea ușor pH-ul. Sau amestecați sulf în sol pentru un efect mai rapid. Unele plante, cum ar fi azalee, rododendroni, camelii și afine, au nevoie de soluri acide.

Traseul din curtea din față duce la ușa din față a casei

invitând sfaturi de idee curte din față ușă de intrare pereți de cărămidă

Sfat de grădină: Adăugați material organic pentru a pata înainte de plantare. Dabner preferă compostul disponibil la nivel local, cum ar fi cel produs de centrele de grădinărit sau de companiile private. Pentru a găsi o sursă în zona dvs., consultați Pagini galbene sub „Reciclare”.

Grădină tipică americană din față – trepte în fața ușii din față

sfaturi invitante pentru grădină din față design de grădină

Planul

Deși proiectate pentru zona Kansas City, Missouri (Zona 5), ​​majoritatea plantelor vor prospera în majoritatea Statelor Unite. Pentru cele mai bune rezultate, plantați în plin soare; majoritatea plantelor se vor comporta bine chiar și parțial la umbră. Pentru a asigura rezultate bune în zona dvs., cumpărați plante din magazinele locale de grădinărit.

Partea principală a planului măsoară aproximativ 8 picioare pe 6 picioare adâncime, dar grădina ar putea fi ușor extinsă sau redusă prin schimbarea fiecărui număr de specii de plante.

Plantare: diagramă și materiale

sfaturi de idee ușor primitoare diagrame de proiect de primăvară

A. Buștenul „Gemul de iarnă” B. Molid Alberta pitic C. „Crimson Pygmy” afine D. „Hicks” tisa E. Standarde liliac coreene F. „Castelul Powis” artemisia G. „Lână de aur” tija de aur H. „Becky” Shasta daisy I. Floare de pernă „Butterfly Blue” J. Butterfly bush K. Coreopsis L. „Little Spire” înțelept rus M. Stoke’s aster N. „Goldsturm” Susan O. „May Night” salvia P. „Happy Returns” daylily Q. „Blue River II” hibiscus R. „Purple Smoke” baptisia S. „Gracillimus” maidengrass T. Anuale asortate

Invitație grădină albă balustradă idee curte

Design de grădină frumos, bine îngrijit

sfaturi de idee pentru curte primitoare plan de primăvară