palmier în grădină frumos și mândru la piscină

Cu palma dreaptă în grădină, puteți crea o ambianță tropicală excelentă

„Așa va fi inundată grădina ta.” „Vom îngheța copacul.” „Grădina este prea mică.„ Toate acestea sunt scuze tipice … Palmierul îți va face grădina mai frumoasă.!

Nicio plantă din lume nu oferă o atmosferă tipic tropicală mai bună decât palma.

Majoritatea palmierilor pot crește numai în climă caldă. Dar există și câteva exemple de plante care sunt potrivite și pentru condiții mai reci.

Am inclus chiar și câteva plante de casă. Palme care pot fi cultivate în condiții de ger.

Frumoase palme de banane și mușcate roz

palmier în grădină roșii roz soiuri de banane

Locuiți într-o regiune în care iarna este destul de rece? Nu vă faceți griji: există și plante care pot crește în aceste condiții climatice.

Palmier de ventilator mediteranean

Palmier în grădină casă în stil colonial în turcoaz

Acestea sunt plante care cresc în grupuri, care sunt minunate pentru condițiile de grădină. Palma de cânepă este un alt soi minunat pe care îl puteți folosi într-o grădină de patru anotimpuri.

De îndată ce locuiți într-o regiune în care iarna nu atinge temperaturi sub zero, aveți o selecție excelentă de palmieri. Este vorba despre Chamaedorea radicalis (un tip de palmier de munte rezistent la intemperii), palmier de bambus, Burgatius, palmier de curte din Insulele Canare.

După mulți oameni, aceasta este cea mai naturală combinație din lume. Dar mulți palmieri nu pot rezista climatului vântos al coastelor. Pământul sărat poate fi, de asemenea, o problemă.

Nucile de cocos ar fi o alegere evidentă în principiu. Exact acest lucru este comun pe toate plajele din zonele tropicale.

Allagoptera este un alt tip de palmier foarte frecvent în America de Sud. Este, de asemenea, un palmier minunat pentru plajă. Trunchiurile sale rămân întotdeauna aproape de sol și arată întotdeauna ca un arbust mare.

Vrei un palmier care să se răspândească rapid? Alegeți tipul Palmetto în verde sau albastru.

Genul este foarte tolerant atunci când vine vorba de tratarea cu sare, apă și frig.

Palmieri pentru zone mici

palmier în grădina din curtea vilefaltă a plantelor tropicale

Palmierii nu sunt în niciun caz destinați numai suprafețelor mai mari. Multe specii se adaptează minunat la atmosfera curților mai mici. Rhapis excelsa este o variantă foarte potrivită în acest caz. Triburile lor formează grupuri și, din cauza celor mai mici, mai mari, se înscriu în orice fel de ambianță. Palma de bambus poate fi folosită și aici. Cu aceste tipuri veți obține un aspect delicat și frumos din punct de vedere estetic.

Astfel de palme pot face față razelor directe ale soarelui, dar arată cel mai bine cu umbră. Cel mai bine este să le plantați sub streașină sau un copac mai înalt.

Pentru zonele răcoroase ar fi palmierul datar pitic, palma rază și palma pitică comună.

Toate aceste specii necesită mult mai puțină întreținere decât oricare alta.

Impresionați cu palmieri mari – din Debra Yates Great Space, Inc.

palmier în grădină gigantic cu nuanțe de vinete

Aveți suficient spațiu și doriți să proiectați un palmier ca punct de sprijin al camerei dvs.? Apoi creați mult spațiu pentru asta.

Palma Bismarck ar fi o alegere potrivită în acest caz. Impresionează nu numai cu frunzele sale, ci și cu frunzele sale palid-albastru-gri. Palma regală și Copernicia baileyana sunt alte tipuri de palmieri supradimensionați. Amândoi au trunchiuri foarte mari, asemănătoare betonului. Attalea Cohune este grozavă în sensul direct al cuvântului, înainte ca ea chiar să aibă un trib. Frunzele lor au aproximativ 6 metri lungime și 18 metri lățime.

Palmierii nu numai că ar trebui să aibă suficient spațiu, ci și să fie priviți de departe. Pentru că abia atunci splendoarea sa intră cu adevărat în propria sa.

Palme rezistente la secetă

palmier în grădină în rânduri în stil mediteranean pitoresc

Se știe că palmierii provin din regiunile mai calde ale lumii. De aceea există multe specii care pot trăi într-un climat uscat. Majoritatea pot fi plantate și într-un deșert. Următoarele specii sunt cele mai potrivite pentru aceasta: palma pitică, palma californiană, holly (saw palmetto). Acestea pot fi plantate în regiuni cu apă insuficientă, fără nicio problemă.

Palmieri asemănători tufișurilor

palmier în grădină grădină romantică design spaniol

Puteți realiza garduri vii și structuri naturale cu aspect de tufiș plantând unele tipuri de palmieri.

Unii palmieri pot servi drept partiții perfecte. Palma de fructe aurii este o specie foarte populară și devine puțin gălbuie la soare. Rhapis excelsa este o altă variantă foarte potrivită; poate fi utilizată ca gard viu în spații mici. Frunda cu ventilator ocupă foarte puțin spațiu.

Arenga engleri se pot potrivi și aici, la fel ca și coada de pește. Sunt cunoscuți pentru frunzele ondulate, cu franjuri. Spre deosebire de majoritatea tufișurilor, palmierii nu trebuie fertilizați. Pentru a nu se intersecta, ar trebui să fie tăiate în mod regulat.

Palmieri pentru climă umedă

palmier în grădină tropical și plin de viață în curte

Grădina dvs. are o zonă căptușită? Acesta ar fi exact locul potrivit pentru un fel de palmier. Există specii care cresc cel mai bine în astfel de condiții. Acoelorrhaphe wrightii american s-ar potrivi minunat aici. Palma palmetto mare ar fi, de asemenea, uscăciune și umiditate în habitatele lor și în grădină.

Alte palme iubitoare de umiditate sunt palmierul de curmale pitic și palma de ceară de etanșare. Acesta din urmă are de fapt nevoie de umezeală permanentă sau sol umed permanent.

Palmieri pentru spații interioare

palmier în grădină, de asemenea, ca plantă de apartament în bibliotecă

Palmele sunt adesea folosite ca plante de casă. Dar, de fapt, nu sunt întotdeauna potrivite ca atare. Ar trebui să alegeți tipul potrivit. Cea mai potrivită variantă ar fi Rhapis excelsa. Costă puțin mai mult, dar pe termen lung este o adevărată înfrumusețare a camerei. Au un aspect tropical autentic și un caracter rezistent. Palmele Kentia sunt o altă opțiune foarte scumpă pentru casă. Cu toate acestea, pe termen lung, veți fi fericiți că ați făcut acest lucru.

Pentru o umbră mai prețioasă în căldură

palmier în grădină umbră prețioasă