Ce plantă de grădină se potrivește cu care: Aceste „perechi” se dezvoltă cel mai bine una lângă alta

Există diferite reguli în grădina organică. Toți au același scop – să cultive legume sănătoase și curate de pesticide. Astăzi ne dedicăm subiectului „combinațiilor”. După cum se dovedește, unele plante cresc mai bine atunci când sunt una lângă alta. Folosim luna iubirii și sfârșitul iernii ca o oportunitate de a vă atrage atenția asupra acestui lucru. Poate că puteți folosi deja unele dintre idei în sezonul de grădinărit care urmează.

Vă promitem următoarele: Unele dintre combinații sunt cu adevărat surprinzătoare!

Grădină organică – trandafiri și usturoi

usturoi de trandafiri de grădină organici

Cine ar fi crezut asta? Dar este adevărat – trandafirii și usturoiul se descurcă foarte bine atunci când sunt plantați unul lângă altul. Din punct de vedere pur vizual, fac o combinație frumoasă. Usturoiul protejează și trandafirii de dăunători.

Combinați gălbenele și pepeni între ei

combinații organice de plante de grădină

Gălbenele pot alunga viermii care atacă în mod obișnuit rădăcinile pepenelui. Acest lucru elimină necesitatea prelucrării chimice.

În grădina dvs. ecologică, roșiile și varza cresc cel mai bine una lângă alta

combinații de legume organice de grădină

Roșiile pot fi folosite ca un remediu natural împotriva larvelor muștelor albe. Sunt dăunătorii responsabili de cele mai mari găuri din frunzele de varză.

Castravete și cățuș

plante organice de castravete de gradina

Bastoanele de nasturți se vor înfășura în jurul castraveților ca un fel de liana, protejându-i de mulți dăunători și alte insecte.

Lăsați varza și mărarul să crească împreună în grădina dvs. organică

mărar organic de varză de grădină

Mararul este un companion minunat pentru plantele de varză. Este util mai ales pentru broccoli și varză de Bruxelles. Se sprijină reciproc. Plantele de varză conferă mărar stabilitate, iar mărarul atrage viespile, care protejează plantele de varză de viermi.

Ciudat sau nu, dar porumbul și fasolea se simt cel mai bine unul lângă celălalt

fasole organică de porumb de grădină

Fasolea atrage insecte benefice care altfel ar pătrunde pe porumb și ar provoca daune extreme. Acestea sunt, de exemplu, gândacii de frunze sau cicadele pitice. Fasolea se înfășoară în jurul tulpinilor de porumb, protejându-le de dăunători.

Salate și plante înalte de grădină

combinații de grădini organice flori de salată

Salatele cresc bine lângă plantele înalte de grădină. Pentru buna lor dezvoltare, au nevoie de anumite cantități de lumină și umbră. Măsura potrivită se realizează cel mai bine în „cartier” cu soiuri înalte.

Ridichi și spanac

grădină organică combinații interesante

Plantați o mulțime de ridichi în jurul spanacului, țineți departe minătorii de frunze plictisitoare și dăunătoare. Atacă frunzele ridichiului, dar asta nu le face rău. Ei continuă să se descurce foarte bine.

Cartofi și varză de piatră (Alyssum)

combinații de grădini organice

Planta dulce de piatră (alyssum) este o plantă comestibilă, care este minunată de folosit ca gard. Florile sale atrag insecte benefice. Acestea sunt de exemplu viespile prădătoare. Plantați planta de piatră lângă cartofi sau broccoli și nu puteți greși cu ea.

Sperăm să vă bucurați de grădinărit în noul sezon!

Transformați-vă grădina organică într-un mic paradis și într-un refugiu popular

Păstrați corect grădina organică