Terenul artificial nu trebuie să arate artificial. Dar dimpotrivă. Terenul artificial de înaltă calitate nu numai că arată ca iarba adevărată, ci se simte și la atingere. Transformă instantaneu terasele și balcoanele în retrageri relaxante și măgulesc privirea cu un verde liniștitor și luxuriant. Desigur, acest lucru nu epuizează numeroasele lor utilizări posibile. Gazonul artificial poate fi folosit într-o varietate de moduri și se bucură de numeroasele sale avantaje. Astăzi puteți afla de la noi ce sunt acestea și ce distinge un produs de înaltă calitate.

iarba artificiala

Principalele avantaje ale ierbii artificiale

Nu este neobișnuit ca grădinarii să se întrebe dacă nu ar trebui să treacă la gazon artificial. La această întrebare nu se poate răspunde într-un mod atât de general, deoarece atât iarba reală, cât și cea artificială au avantajele și dezavantajele lor. Pe baza unei comparații, puteți decide apoi individual care este cel mai bine pentru dvs. În aceste aspecte, gazonul artificial scorează peste o peluză făcută din iarbă reală:

  • Durabilitate

Comparativ cu un gazon natural, cel artificial este mult mai rezistent. Poți să te întinzi liniștit, să alergi sau să organizezi petreceri în grădină. Timp de regenerare ulterior? Nimic. Gazonul artificial arată întotdeauna perfect și poate rezista foarte mult fără probleme. De asemenea, nu îi deranjează condițiile meteorologice, cum ar fi lumina directă a soarelui și căldura. Este întotdeauna proaspăt și verde. Pete maronii și chelie nu mai pot fi văzute acolo, chiar și în perioade lungi de căldură vara. O condiție prealabilă importantă pentru toate acestea este, desigur, calitatea impecabilă și înaltă a gazonului artificial. Pentru a fi sigur, ar trebui să vă bazați pe producători bine dovediți, cum ar fi www.premium-kunstrasen.de.

  • Ușurința de îngrijire

Pentru a păstra aspectul perfect, nu trebuie să cheltuiți o întreținere extinsă. Cositul enervant al gazonului cade pur și simplu, la fel ca udarea și fertilizarea constantă. Acest lucru economisește mult timp în care vă puteți întinde liniștit pe gazon și vă puteți relaxa.

gazon artificial la piscina

  • Economisiți resurse

În cazul gazonului artificial, îngrijirea ușoară înseamnă și oprirea irosirii inutile de apă. În plus, solul nu este poluat suplimentar cu preparate chimice împotriva dăunătorilor. De asemenea, economisiți bani pentru că nu aveți nevoie de combine, de îngrășăminte sau de însămânțare.

  • Posibilități de aplicare versatile

Diferit de iarba reală "dezvoltă" Gazon artificial într-o mare varietate de locuri. Acest lucru poate fi așezat nu numai în grădină sau curte, ci și în toate camerele interioare, pe terasele de pe acoperiș, balcoane, precum și în locurile de joacă și terenurile de sport. Deoarece iarba artificială nu are nevoie de un sol sau substrat bogat în nutrienți. Poate fi așezat direct pe beton, plăci, pământ, pietre sau orice altă suprafață.

  • Poate fi folosit imediat

Și nu în ultimul rând, ar trebui să evidențiem și un avantaj foarte practic al gazonului artificial, și anume că poate fi utilizat imediat după ce a fost așezat. Aceasta înseamnă că economisiți timpul de așteptare după însămânțarea unui gazon natural, care durează de obicei cel puțin 6 săptămâni.

Cum recunoști un gazon artificial de înaltă calitate?

În majoritatea cazurilor, puteți vedea și simți o calitate bună. La fel se întâmplă și cu gazonul artificial. Produsele de înaltă calitate se uită foarte autentic după iarba adevărată. Ele constau adesea nu numai din fibre de aceeași culoare, ci din cele care sunt colorate în diferite nuanțe de verde, precum și maro. În plus, textura este moale și foarte flexibilă în același timp. Lamele artificiale de iarbă nu se zgârie, aproape că au impresia că sunt reale.

gradina artificiala de gazon

O altă caracteristică de calitate atunci când vine vorba de gazon artificial este densitatea și lungimea fibrelor sintetice. Acestea sunt înjunghiate într-un strat subțire, motiv pentru care vorbim despre numărul de ochiuri când vine vorba de cât de densă este gazonul. Un număr mai mare de cusături la 10 cm înseamnă, de asemenea, o calitate superioară. Lungimea, pe de altă parte, ar trebui să fie undeva între 3 și 4 cm, similar cu lungimea standard după tunderea gazonului.

De asemenea, permeabilitatea la apă a gazonului artificial se dovedește a fi nu mai puțin importantă. Ca urmare, apa de ploaie ar trebui să poată scurge rapid și ușor în cantități mari. În caz contrar, se vor forma bălți inestetice, care pot provoca posibile deteriorări ale suprafeței sau pur și simplu arata inconfortabil în grădină.

Atunci când cumpărați gazon artificial, trebuie să acordați atenție și unui certificat de siguranță care descrie produsele ca fiind fără substanțe nocive. În acest caz, ar fi important ca gazonul artificial să nu conțină plumb și cadmiu și, prin urmare, să fie potrivit și pentru copii și animale de companie.

teren de joacă cu gazon artificial copii

Concluzie

Gazonul artificial nu a devenit un adevărat model de tendințe pentru nimic. Acest lucru nu numai că arată autentic, ci și scoruri cu multe avantaje practice față de iarba naturală. Principalul lucru este să alegi un produs de înaltă calitate. Pentru că aceasta este singura modalitate de a profita la maximum. Costurile de achiziție ușor mai mari de la început cu siguranță vor da roade de mai multe ori după aceea. Economisiți mult timp și resurse, deoarece îngrijirea obișnuită a gazonului eșuează pur și simplu. Desigur, nimic nu poate înlocui mirosul unic al ierbii proaspăt tăiate, dar gazonul artificial este cea mai bună alegere dacă aveți puțin timp liber și nu aveți un deget verde. Proprietarii de terase și balconuri pot beneficia, de asemenea, de aceasta.

gradina curte gazon artificial

balcon cu gazon artificial