Deși puteți găsi o gamă largă de margini de pat și margini de gazon în magazinele specializate, grădinarii organici apreciază cu adevărat marginea patului cu plante. Încă din Evul Mediu, oamenii știau calea de a crea margini verzi, în special cu ierburi, și de a le folosi ca o protecție naturală pentru plantele utile împotriva dăunătorilor. În plus față de ierburi, o mulțime de plante sunt, desigur, potrivite și ca graniță naturală între gazon sau calea grădinii și pat, indiferent dacă este o grădină de legume sau o grădină clasică..

Atunci când faceți alegerea corectă a plantelor de frontieră, pe lângă dimensiunea și culoarea florilor sau a frunzelor, ar trebui să acordați cu siguranță atenție modului în care planta se răspândește, unde se dezvoltă cel mai bine și la ce îngrijire ar trebui să vă așteptați. În mod normal, plantele adecvate se răspândesc prin albi de rădăcini sau răsaduri. Și, deși tăierea unui pat ca acesta este relativ intensiv în muncă, efortul va răsplăti cu siguranță mai târziu, cu un verde liniștitor sau flori magnifice.

O margine de pat cu plante asigură mai multă naturalețe și armonie în grădină

bordură de grădină bordură de gazon engleză design de grădină cu flori

Bordura patului cu ierburi

Unele dintre cele mai populare plante care pot fi folosite ca granițe de frontieră sunt ierburile – în special lavanda. Mirosul fascinant din Provence nu ne afectează doar pe noi, ci și pe insecte – doar puțin diferit. Acestea nu sunt atrase, ci alungate. În acest fel, puteți face complet fără agenți de protecție artificiali și dăunători.

Redescoperiți lavanda ca graniță

Asigurați-vă tăierea patului cu lavandă

Desigur, pe lângă lavandă, alte ierburi, cum ar fi salvie, cimbru, sărat, rozmarin, oregano sau hisop, precum și arpagic și rue sunt potrivite ca grădină de pat în grădină. În plus față de parfumuri, unele dintre aceste plante conțin și multe substanțe amare, cum ar fi glicozidele din ulei de muștar, care sunt la fel de eficiente pentru a ține departe dăunătorii..

Grădinile de legume beneficiază în special de marginile paturilor naturale cu ierburi

idei lenjerie de pat pentru gradina de legume amenajare gradina

În același timp, ierburile înflorite atrag multe insecte benefice, cum ar fi albinele și fluturii

idei de asternut de lavanda plante parfumate

Bordura patului cu tufișuri

Boxwood este cu siguranță unul dintre clasicii de aici. În multe grădini amenajate profesional, dar și în grădini mici pentru amatori, puteți vedea garduri vii sub diferite forme ca o margine de pat viu. Acest arbust este nu numai rezistent, ci și întotdeauna verde și relativ ușor de îngrijit. Din păcate, ciuperca cutie a devenit recent activă și mulți grădinari au căutat alternative pentru marginile lor naturale de pat. O decizie excelentă, de exemplu, este verde mai – Lonicera nitida. Acest arbust elegant este ușor de cultivat din butași și este destul de robust și ușor de întreținut.

Lonicera nitida, numită și verde mai, este potrivită în special pentru marginile paturilor joase

idei de lenjerie de pat lorenica nitida

Forme frumoase, rotunde, din lemn de buș

margine de buș rotund

Sfat suplimentar: Alte alternative reușite la bușteni sunt câteva soiuri de tufiș târâtor (Euonymus fortunei), precum și afine pitic.

Bordura patului de flori cu plante suculente

Plantele cu flori și suculentele rezistente nu sunt mai puțin populare pentru paturile de locuit. În calitate de vestitori ai primăverii, primrele sunt o alegere perfectă pentru marginile de pat colorate. Deoarece aceste minunate flori sunt nu numai minunate de frumoase și robuste, ci și foarte ușor de întreținut și din fericire perene. Sora sa din Orientul Îndepărtat, primula (Primula japonica), cunoscută și sub numele de pastă de vacă, captivează prin florile sale magice, roșii sângele și frunzele sale luxuriante, verzi.

Primule colorate ca alegere perfectă pentru împrejurimile patului de flori

Primule ca un pat de margine perene flori colorate

Primula japonica cu florile sale magnifice ca graniță

primula japonica podele de primula ca o margine de pat

O altă alegere excelentă pentru marginea patului de flori sunt toate tipurile de macarale. Favoritele noastre sunt în mod clar cranianul balcanic (Geranium macrorrhizum), precum și craniul roșu-sânge (Geranium sanguineum).

Cranianul balcanic este foarte robust și miroase extraordinar de proaspăt

Macaraua balcanică ca margine de pat, design de grădină cu flori

Probabil că ați avut deja experiență cu maiestuoasa Heuchera, cunoscută și sub numele de clopote violete. Sau cel puțin ai văzut deja florile sale frumoase, roșii ca sângele, în grădini. Această plantă, originară din America de Nord, crește ca o aglomerare și este întotdeauna preferată de mulți grădinari cu experiență ca graniță.

Frunzele unor specii de Heuchera sunt frumos roșiatice sau chiar brune 

Heuchera ca un pat de grădină idei de design de grădină

Florile în formă de clopot ale acestor plante perene pot fi, de asemenea, roz, alb sau chiar albastru, în funcție de soi

Idei cadru pat de flori albastru roz Heuchera

Plantele de trandafiri, cum ar fi mantia doamnei (Alchemilla), sunt de asemenea potrivite dacă sunteți în căutarea unor plante potrivite pentru marginea patului. Mantia doamnei este, de asemenea, o plantă medicinală valoroasă care poate promova dorința de a avea copii și, prin urmare, este utilizată ca ingredient principal pentru un ceai de sarcină.

Vrabia de vară (Spiraea japonica) este un alt membru al familiei de trandafiri și este la fel de perfectă pentru marginea patului cu plante. De asemenea, puteți reduce tăieturile de vară de mai multe ori pe an, astfel încât să înflorească și mai magnific.

Suliță de vară (Spiraea japonica) cu flori luxuriante purpurii

vară de vară ca o idee de proiectare a porții de frontieră de pat

Nasturtiums ca graniță de protecție împotriva dăunătorilor

nasturtiums ca graniță în grădină

Nasturtium nu este doar frumos. Această floare magnifică este una dintre așa-numitele plante aromate și este o apărare bine dovedită împotriva afidelor și melcilor. Un efect suplimentar extraordinar: nasturții ajută roșiile să crească mai repede.

Graniță ușor de îngrijit cu suculente

Bordura patului din rădăcină suculentă a acoperișului

Nu în ultimul rând, este rândul suculentelor. Aceste plante robuste, cu frunze luxuriante, veșnic verzi, sunt pur și simplu cele mai bune dintre toate plantele care sunt potrivite ca granițe de graniță.

Preferați plantele suculente perene precum aceste flori de prânz ca o margine

flori de prânz perene plante suculente frontieră

Concluzie:

O mulțime de ierburi, arbuști, flori și plante perene rezistente sunt potrivite pentru granița perfectă cu plante. Aceste plante nu numai că oferă paturilor structura și aspectul natural, ci și culorile bogate și prospețimea verde. Aruncați o altă privire la toate exemplele de plante tăiate din postarea noastră de astăzi și luați în considerare care dintre ele se potrivesc cel mai bine grădinii dvs. Acordați atenție duratei de viață, timpului de înflorire, înălțimii, îngrijirii și distribuției plantelor, astfel încât să vă puteți proiecta propria grădină exact în funcție de preferințele dvs. personale.

Echipa editorială Freshideen vă urează multă distracție în grădină și mult noroc!

Alegeți plantele potrivite pentru granița dvs. și bucurați-vă de florile și prospețimea lor verde

Idei de lenjerie de pat perene pentru vara

Frontieră asemănătoare primăverii cu lalele și narcise

chenar de pat cu buș și lalele

Și poate arăta așa și pentru tine vara

lenjerie de pat trandafiri salvie manta doamna design gradina

Verbena pat de flori bordură grădină design

Trandafiri roșii și lavandă parfumată – o combinație clasică

idei de lenjerie de pat pergola din lemn

Este, de asemenea, clasic cu buș

vara cu design de grădină tăiată din lemn de box

Nasturții, cimbru și salvie țin departe insectele dăunătoare

Bordură de margine cu nasturții

Bord de pat de cimbru cu ierburi

salvie plante înalte frontieră de ierburi

Salvia nemorosa pat borduri idei gradina idei

Gărgărițele, pe de altă parte, sunt mai mult decât binevenite

idei de margine cu pat de salvie cu ierburi

Și ce zici de hortensii înflorite delicios?

Hortensii pat margini flori idei amenajare gradina

Florile de gălbenele, pe de altă parte, sunt destul de rezervate, dar foarte ușor de întreținut și au o strălucire însorită

florile studentului se învecinează cu plante și flori

Puteți chiar planta câteva specii de plante regale din ghivece din Africa, Agapanthus, ca graniță

Albastru Starburst Agapanthus ca idee de așternut

Proiectează-ți propria grădină cu flori și plante, în funcție de stilul și gustul tău

flori frumoase idei de așternut amenajare grădină