Toamna se apropie din ce în ce mai mult, soarele nu mai este insuportabil de puternic, iar temperaturile nocturne scad. Dar mii de oameni nu vor să-și ia rămas bun de la vara minunată și încearcă să păstreze farmecul verii în grădină. Pentru că, chiar și cu mai puțin soare și vreme umedă, natura își îmbracă din nou hainele frumoase. Acum paleta de culori din grădină este dominată de tonuri calde. Aici, portocaliu strălucitor, roșu puternic, galben însorit, încă mult verde, dar de data aceasta amestecat cu mai mult maro. Magnifice flori de grădină ne arată și splendoarea lor toamna și încântă prin frumusețea lor naturală. Lista florilor de grădină care vor continua să înflorească după vară este destul de lungă, dar am ales doar cinci dintre ele și dorim să vi le prezentăm imediat. Aceste frumoase flori de grădină aduc mai multă culoare în zona dvs. în aer liber și vă ajută să vă bucurați de floriul de vară acolo mai mult timp.

 Un adevărat spectacol de culoare poate fi experimentat în grădină toamna

flori de grădină care înfloresc și toamna, dalia

Aici am enumerat acele flori de grădină care vă vor încânta ochii și sufletul chiar și în toamnă. Acestea asigură un adevărat spectacol de culoare în zona în aer liber și ne impresionează cu florile lor frumoase. Le-ai putea combina cu ierburi și alte flori de toamnă și să păstrezi aspectul colorat afară mult timp.

În plus, aceste flori au un alt punct important, și anume sunt ușor de îngrijit. Acestea sunt în mare parte plante perene rezistente, care pot ierni în exterior. Înfloresc vara, dar în septembrie și octombrie ne arată splendoarea lor colorată și umple excesiv grădina cu culorile lor calde și strălucitoare. Deci zona exterioară rămâne frumoasă chiar și pe vreme rece și rece, până la primul îngheț. De aceea grădinile noastre nu pot fi imaginate fără ele.

 Vara indiană în grădină

flori de grădină crizanteme colorate în fața gardului alb de grădină

Dahlia (Dahlia)

Frumoasa dalie provine inițial din Mexic și este una dintre cele mai bune flori permanente. Înflorește din iulie până în octombrie și ne surprinde cu diferite forme de flori și culori saturate. Petalele daliei pot fi albe, galbene, portocalii, roșii, dar și roz și violet. În niciun caz nu pot trece neobservate în grădină, deoarece florile lor colorate atrag întotdeauna atenția tuturor.

 Bucurați-vă de florile grozave ale dalilor, care vă pot decora grădina până la primul îngheț

flori de grădină dalie într-o culoare frumoasă

Daliile nu cer plante de grădină. Se descurcă bine fără prea multă întreținere. Alegeți o locație însorită și adăpostită în grădină pentru ei. S-ar recomanda ca solul să fie slab și ușor umed, permeabil și bogat în substanțe nutritive. Aceste flori de grădină au nevoie de udare regulată când solul este uscat. Pământul argilos nu le este bun.

Daliile arată și ele frumoase în vază

plante de gradina dahlia in vaza

Hortensie

Hortensiile se remarcă datorită florilor mari. Acestea sunt arbuști magnifici care decorează grădina vara și toamna. De asemenea, arată bine în ghivece și sunt, de asemenea, populare ca flori tăiate. Se știe să aprecieze florile hortensiilor. Florile magnifice sunt colorate în alb, roz și albastru. Culoarea depinde de fapt de pH-ul solului. Dacă are o valoare a pH-ului cuprinsă între 3,5 și 4,5, florile sunt albastre și au devenit foarte populare în ultimii ani. Dar hortensiile sunt la fel de elegante și atrăgătoare în celelalte culori.

 Tufa de hortensie poate avea o vechime de zeci de ani

florile de grădină hortensiile albastre împrospătează exteriorul

Hortensiile sunt, de asemenea, ușor de îngrijit pentru florile de grădină. Preferă un sol umed, bogat în humus și un loc adăpostit. Aceste frumuseți de grădină prosperă atât la soare, cât și la umbră, în funcție de varietate. Toate speciile de hortensii trebuie udate abundent pentru a-și păstra splendoarea înflorită. Balotul trebuie să fie întotdeauna puțin umed. De asemenea, puteți utiliza un îngrășământ complet pentru plantele cu flori și fertilizați hortensiile cu acesta din iunie.

Florile hortensiei au o gamă largă de culori

florile de grădină hortensiile sunt o alegere excelentă pentru grădina de vară

Asterii

De asemenea, vă puteți bucura de asters toamna pentru a vă bucura mult timp de culorile strălucitoare ale florilor. Florile sale delicate sunt colorate de la alb și galben la roz și roșu la violet. Foarte des pot fi văzute în portocaliu, care este culoarea tipică pentru aceste flori de toamnă. Asterii provin inițial din America de Nord, dar sunt acasă în Europa de mult timp. Îngrijirea lor este destul de simplă, trebuie udate din abundență. Așa că înfloresc până în noiembrie. Asterii sunt rezistenți și pot ierni în grădină.

Asterii sunt atrăgători extraordinari în fiecare grădină

florile de grădină Asterii drăguți înfrumusețează grădina vara și toamna

Crizanteme (Crizanten)

Crizantemele sunt clasicele printre florile de grădină înflorite târziu. Ei provin din Asia de Est, dar prosperă și aici cu noi. Florile sale de culoare albă, galbenă, roșie sau violet aduc o notă proaspătă și colorată grădinii de toamnă. Crizantemele ca un loc însorit și un sol umed. Aceste flori frumoase de grădină au nevoie de udare regulată și fertilizare pentru a înflori splendid în septembrie. Sunt rezistente și supraviețuiesc bine temperaturilor reci ale iernii.

Crizantemele galbene împrospătează grădina vara și toamna

flori de gradina crizanteme galbene

Anemone de toamnă (Anemone hupehensis)

Dacă doriți flori mici, delicate, de culoare albă, roz sau roz în grădina dvs., atunci alegeți adevăratele flori pe termen lung, anemonele de toamnă! Aceste plante perene ne surprind cu florile lor frumoase și sunt un adevărat ochi în grădina de toamnă. Anemonele de toamnă trebuie să fie plantate primăvara prin alegerea unui loc însorit spre parțial umbrit. Frumusețile delicate de toamnă, cum ar fi solul bogat în nutrienți și bine drenat. Aceasta trebuie să fie în permanență umedă. Anemonele de toamnă sunt udate și fertilizate în mod regulat. Există soiuri de înflorire timpurie și târzie. În funcție de gustul dvs., alegeți soiurile de anemone și bucurați-vă de adevărata lor înflorire din iunie până toamna târziu.

Anemonele de toamnă au un farmec unic

flori de grădină anemone albe de toamnă condimentează grădina

Care dintre florile de toamnă prezentate aici este preferata ta?

florile de grădină anemonele de toamnă în culori intense arată grozav în grădina modernă

flori de gradina anemone de toamna in nuante moi

flori de grădină hortensii în nuanțe moi

flori de grădină multe dalii captivează privirea

florile de grădină Asterii albastru deschis sunt atrăgători frumoși în grădină

flori de grădină frumoasa dalie aduce un fler proaspăt în zona exterioară

florile de grădină frumoase crizanteme în roșu atrag atenția asupra lor