Även efter de första andetagen behöver ett barn mycket kärlek och trygghet samt ovillkorlig vård. Skonsam hudvård, mjuka textilier och bekväma babykläder är en mycket viktig del av välbefinnandet hos en så känslig varelse. Det är därför vi koncentrerar oss mycket specifikt på vad vi ska tänka på när vi väljer barnkläder och hur vi tvättar dem korrekt.

Vad är viktigt när det gäller barnkläder?

Babykläder och accessoarer finns i överflöd idag, inte bara i lokala butiker utan också online. Många föräldrar är så imponerade av de många, söta modellerna och mönstren att de ofta hamnar i en riktig köpryst. Man glömmer ofta att barnkläder främst handlar om komfort, funktionalitet och hälsa.

köp barnkläder av hög kvalitet

Föroreningar fria textilier tillverkade av naturmaterial

När du köper bör du inledningsvis bara lita på naturmaterial. När det gäller linne, babykläder eller andra kläder som kommer i direkt kontakt med barnets känsliga hud är bomull oslagbar. Detta bör helst vara oblekt och kammat och även i ekologisk kvalitet. För det är det enda sättet du kan vara ganska säker på att inga föroreningar från bekämpningsmedel eller konstgödsel äventyrar dina avkommor. Var uppmärksam på Öko-Tex 100 och GOTS-certifierade barnkläder. Detta ger dig ännu mer säkerhet om att textilier är fria från skadliga ämnen.

barnkläder friska ekologiska

Optimal bärkomfort

Din bebis ligger och sover mestadels, särskilt under de första månaderna. Hans hud är särskilt känslig och fortfarande mycket tunn. Varje rep eller prick känns mycket starkare. Mjuka tyger, optimal passform och maximal komfort är därför ett absolut måste för barnkläder. Undvik kläder som bara ser trendiga eller eleganta ut. Se snarare till sömmar, blixtlås och knappar som på något sätt kan störa din baby. Välj hellre bodys, T-shirts eller tröjor med nickelfria tryckknappar i grenen och axlarna. Alla knappar på baksidan borde vara ett tabu här. Eftersom dessa och huvar inte mår bra när de ligger på ryggen. Detta beror på att de kan påverka ditt barns vila och sömn.

friska barnkläder

Funktionalitet och säkerhet

Babykläder ska också vara praktiska. Detta gäller särskilt när man byter och byter kläder. Toppar med så kallad amerikansk halsringning och omslutningskroppar ligger högst upp på listan i detta avseende. Dessa är mycket enkla att ta på och ta av och din baby kommer inte att känna sig stressad som ett resultat. När du byter blöja är du också mycket flexibel med växelkropparna. Detta gäller även vagnar som kan öppnas ner till botten. När det gäller barnklädernas funktionalitet, kom ihåg att spädbarn inte gillar att vändas på magen eller på sidan så mycket.

ekologisk bomullskläder

En annan mycket viktig punkt är klädens säkerhet. Dessa får inte innehålla några små delar och blomstrar som paljetter, strass eller liknande. Barnet kan bita eller dra i det och det finns en överdriven risk för kvävning om det sväljs.

Personliga barnkläder i present

Babykläder har en annan, känslomässig sida. De kan designas och anpassas mycket kreativt. Babykläder, tröjor eller andra toppar är därför perfekta som originella presentidéer. Oavsett om det är för en födelsedag, ett dop eller bara av kärlek och tillgivenhet, kan du alltid göra en person glad. Lyckligtvis kan du också gå online med bara några klick Skriv ut barnkläder och designa det hela själv. Smarta bokstäver, foton, bilder på djur eller andra mönster och motiv – det finns mycket att välja mellan.

anpassa kläder för flickor

Tvätta barnkläder ordentligt

Tack vare moderna tvättmaskiner är tvätt av kläder inte längre en så mödosam uppgift. Du bör helt enkelt välja rätt tvättprogram och sortera kläderna korrekt. Att tvätta barnkläder är faktiskt detsamma, men med lite mer omsorg.

Redan innan du bär den för första gången bör du tvätta dina babykläder minst en gång i tvättmaskinen vid 60 grader. Rätt tvättmedel för detta är allergivänligt och fosfatfritt. Välj helt enkelt en miljövänlig produkt av hög kvalitet utan skadliga kemikalier och stabilisatorer. Undvik också sköljmedel eftersom de är skadliga för miljön. I de flesta fall innehåller de också tveksamma dofter och mikroplaster.

tvätta barnkläder ordentligt

Var försiktig när du köper och tvättar barnkläder. Använd endast naturliga textilier som är fria från skadliga ämnen. Var uppmärksam på optimal ergonomi och perfekt bärkomfort. Välj funktionalitet och säkerhet istället för trendiga kläder och erbjud dina barn den lugn och välbefinnande de förtjänar.

glad baby med babykläder