Når du sammenligner fordeler og ulemper med pomade vs gel vs voks, er det viktig å huske hvordan du vil style håret ditt og utseendet du prøver å oppnå. Å finne det beste hårstylingsproduktet for frisyren din, avhenger av om du vil ha et fleksibelt, middels eller fast hold og skinnende eller matt utseende. Problemet er at med så mange menns grooming -merker på markedet, er det vanskelig å si hvilke som er verdt å kjøpe. Nedenfor vil vi diskutere forskjellen mellom pomade, voks og gel for å hjelpe gutta med å velge riktige hårprodukter for forskjellige frisyrer, lengder og typer, inkludert kort, langt, middels langt, tykt, krøllete og bølget hår.

Enten du vil ha de beste hårproduktene for underskåret, glatt rygg, kam over, quiff, sidedel, pompadour, faux hauk eller pigget hår, vil denne guiden hjelpe deg med å velge en god pomade, voks eller gel å bruke.

Hårprodukter - Pomade vs Gel vs Wax

Pomade

Pomade er et stylingprodukt som er ideelt for sterke, men fleksible hold, så vel som både matt og høy glans. De beste pomademerker for menn i dag er vannbaserte i motsetning til oljebaserte, noe som resulterer i en lett, myk tekstur som vaskes lett ut. Den andre fordelen med å bruke en vannbasert pomade er at du kan style og style håret ditt hele dagen fordi det aldri tørker ut eller blir superstivt.

Men hvis du liker smørefrisyrer som glatte rygger, vil du vurdere å kjøpe en oljebasert pomade som gir et sterkere hold og høyere glans. Bare husk at oljebaserte produkter er vanskeligere å vaske ut og ikke like sunne for hodebunnen din. På samme måte får du bare en god pomade for tykt hår.

Når du leter etter en hårpomade til menn hver dag i uformelle eller profesjonelle omgivelser, velger du en med matt finish. Lagre den høye glansen for spesielle anledninger og kvelder. Pomades er flotte for de fleste stiler, inkludert kam over, sidedel, slicked back, quiff og pompadour frisyrer.

Pomade frisyre

Beste pomader for menn

Noen av de topprangerte pomademerkene på markedet i dag inkluderer Suavecito, Layrite, Baxter fra California, Imperial Barber, Uppercut Deluxe, og Amerikansk mannskap. Hvilken pomade du får vil avhenge av om du har kort, middels langt eller langt hår, og hvordan du velger å style håret ditt. Et sterkt produkt kan holde håret på plass hele dagen for et rent utseende, men et lett hold uten glans kan tilby en kul teksturert finish.

Dette er de beste pomadene for menn.

Forhåndsvis produktvurdering Pris
Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 Pack - Strong Hold Hair Pomade For Men - Medium Shine Water Based Wax Like Flake Free Hair Gel - Easy to Wash Out - All Day Hold For All Hair Styles Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 Pack – Strong Hold Hair Pomade For Men – Medium Shine… 14 530 anmeldelser $ 13,99 Kjøp nå
Layrite Superhold Pomade, 4,25 oz Layrite Superhold Pomade, 4,25 oz 4 233 anmeldelser $ 18,00 Kjøp nå
Baxter of California Clay Pomade, Matte Finish/Strong Hold, Hair Pomade for Men, 2 fl. Oz Baxter of California Clay Pomade, Matte Finish/Strong Hold, Hair Pomade for Men, 2 fl. Oz 3860 anmeldelser $ 23,00 Kjøp nå

Hvordan bruke Pomade

For å bruke pomade, tørk håret ditt med håndkle og la det være fuktig nok til å være formbart, men ikke så vått at det er vanskelig å kontrollere og style. Ha noen av favorittpomaden din i hånden og gni den mellom både håndflatene og fingrene til den er jevnt belagt. Påfør nå pomaden på håret fra begge sider, glatt inn i håret mens du forsiktig styler det inn i frisyren du vil ha.

Voks

De fleste vokser er laget med bivoks og gir dermed et moderat til sterkt hold med en matt finish som ikke herder eller stiver håret ditt. Selv om hårvoks har en tykkere følelse enn gel, føles det fortsatt glatt, tilfører tekstur og tykkelse til håret og er ikke klebrig. Videre er voks litt vanskeligere å vaske ut enn en vannbasert pomade, så vi vil anbefale å kjøpe en hårvoks som American Crew’s Forming Cream eller TIGI Senghode B.

Videre, hvis du har naturlig fet hår, kan voks absorbere det overflødige fettet. Det betyr imidlertid at hårvoks til slutt vil tørke ut etter noen timer, men frem til da kan du gjøre om det som du vil. Dette er en stor fordel ved å bruke pomade du må vurdere når du sammenligner pomade vs voks.

Til syvende og sist er voks ideell for kort eller middels langt, normalt til fet hår. Det kan også være utrolig effektivt på bølgete eller krusete hårtyper. De beste voksfrisyrene er de som krever sterke hold og kontroll uten å klumpe seg sammen, for eksempel pigget hår, faux hauk, quiff, fransk avling og mange andre populære moderne frisyrer.

Voks frisyrer

Beste hårvoks for menn

Noen av de topprangerte hårvoksene inkluderer American Crew’s Forming Cream eller Fiber, TIGI senghodet brukbart voks, Redken Maneuver Working Wax, og Gatsby gummi i bevegelse. Stylingvoks er flott hvis du vil ha et lett til middels hold og en strukturert, naturlig frisyre.

Forhåndsvis produktvurdering Pris
TIGI Senghode for menn Matt separasjon Brukbar voks, 3 gram TIGI Senghode for menn Matt separasjon Brukbar voks, 3 gram 4 149 anmeldelser $ 11,13 Kjøp nå
American Crew Forming Cream, 3 oz, bøyelig hold med middels glans American Crew Forming Cream, 3 oz, bøyelig hold med middels glans 12 485 anmeldelser $ 18,50 Kjøp nå

Ta en titt på denne kjøpsguiden for å finne den beste hårvoksen for menn for dine behov.

Hvordan bruke hårvoks

For å bruke voks, styl håret med hendene mens du tørker det – voks fungerer ikke godt med vått hår. Ta en liten mengde voks og gni den mellom hendene. Når håret er tørt, påfør hårvoksen på håret og fordel det jevnt. Det anbefales at du starter med håret på baksiden for å unngå å klumpe håret foran.

Gel

Gel er ditt klassiske hårprodukt for menn. Hårgel gir et sterkt hold med et “vått” utseende med høy glans. Når pomade og voks ikke gir nok hold, kan gel være ditt eneste alternativ. Dessverre er ulempen med gelens hardhet, flakhet og manglende evne til å restyleres senere på dagen. Likevel vaskes hårgel lett ut med vann.

Gutter kan finne hårgel i både lette og faste hold, og som hovedregel bør menn med tynt hår sannsynligvis bruke geler til middels til middels hold – eller til og med pomade – i moderate mengder for å unngå klumping som vil avsløre hodebunnen. Gitt fordeler og ulemper med hårgel, i en sammenligning av pomade vs gel og voks vs gel, vil vi anbefale gel som en siste utvei for virkelig ustyrlig, vanskelig å håndtere hår.

Gel frisyrer

Beste hårgeler for menn

Noen av de topprangerte hårgelene for menn inkluderer American Crew Styling Gel, Johnny B Mode, Got2b Ultra Limt, og Style Sexy Hair Gel.

Forhåndsvis produktvurdering Pris
AMERICAN CREW Firm Hold Styling Gel, 33.8 Fl Oz AMERICAN CREW Firm Hold Styling Gel, 33.8 Fl Oz 6 204 anmeldelser $ 33,76 Kjøp nå

Hvordan bruke hårgel

For å bruke hårgel, tørk håndkleet til det er litt fuktig – gel påføres best på fuktig hår etter en dusj. For å unngå de fryktede hvite flakene senere på dagen, må du påføre gelen langsomt og tilsette mer bare etter behov. En kvart størrelse i håndbalsamen din bør være nok for de fleste frisyrer, og husk at du alltid kan bruke mer senere.

Beste hårprodukter for gutter

Vi anbefaler pomade som det beste allsidige hårproduktet for menn, noe som gir deg fleksibilitet, både matte og høye glansalternativer, og muligheten til å style kule frisyrer for et sofistikert utseende. Med en rekke rimelige vannbaserte pomademerker tilgjengelig, kan gutta kjøpe forskjellige produkter og prøve dem for å finne sin favoritt.