Tenker du på å få gjort en hoftepiercing? Vi forklarer prosedyren og snakker deg gjennom alle de små detaljene i vår siste piercingguide.

klo tatoveringer og hoftepiercing

Symmetrisk eller entall, overflate eller dermal, alene eller med tatoveringer, ser hip piercinger utrolig ut både på menn og kvinner.

I denne artikkelen dekker vi all viktig hoftepiercinginformasjon, inkludert prosessen, kostnaden og smertefaktoren.

Bla til slutten av artikkelen for et stort galleri med smykker og piercingeksempler!

Hva er hoftepiercing?

Disse piercingene er plassert i bekkenområdet, nær hoftebeinet. Symmetriske piercinger på begge hofter er det mest populære valget.

stilig hoftepiercing

Det er to metoder som vanligvis brukes for hoftepiercing: overflatestenger og mikrodermaler.

Piercing på overflaten innebære å plassere en lang, tynn stang under overflaten av huden. Endene på stangen er bøyd oppover i en 90 graders vinkel, så den er formet som en stift.

De eneste delene av stangen som vises over hudens overflate er endene – akkurat nok til at du kan skru på perlene.

Perlene er utskiftbare, noe som betyr at stangen kan holde seg på plass mens overflateelementene kan endres.

Overflate hoftepiercing gjøres enten med en nål eller en skalpell. Hvis en skalpell høres ganske drastisk ut for en piercing, ikke bekymre deg – det er ingen operasjon involvert.

hofte piercing barHip Piercing Bar

Mikrodermal (noen ganger referert til som dermal eller mikrodermal) piercing bruker et lignende konsept, men med en perle.

I stedet for å involvere en langstrakt stang, består dermalene av et ankerstykke og en enkelt perle. Den resulterende piercing viser da en perle i stedet for to.

Ankeret er plassert under overflaten av huden. Det er egentlig et L-formet stykke piercing-sikkert metall (for eksempel kirurgisk stål). Denne delen forblir på plass.

Perlen kan i mellomtiden byttes når piercing har grodd.

Hudpiercing i huden utføres enten med en nål eller et dermal slag.

Surface vs micro dermal hip piercing: som er bedre?

Begge ser like bra ut, og det er ingen objektive avgjørende faktorer. For det meste avhenger det av hvordan du vil at piercing skal se ut.

Når du skal velge mellom de to, er det første du bør vurdere om du vil at to perler skal vises (overflate) eller en (dermal). Dette vil ganske mye avgjøre hvilken metode du skal velge.

Når det er sagt, er det fullt mulig å få to dermale piercinger nær hverandre for å ligne utseendet på en overflatepiercing.

piercing i høyre hofte

Hvis du har hoftetatoveringer eller planlegger en i fremtiden, bør du vurdere hvordan piercing vil passe inn i designet.

Det er verdt å merke seg at denne typen piercinger er beryktet for hvor ofte de blir avvist – dvs. anerkjent som et fremmedlegeme og presset ut av kroppen din. Hudfarger har en noe lavere avvisningshastighet enn piercing på overflaten.

Mikrodermal hoftepiercing er også litt dyrere, men mindre smertefull enn hoftepiercing på overflaten.

Hoftepiercingprosess

Uansett hvilken metode du har valgt, bør piercer starte med å desinfisere hofteområdet (e).

Dette er veldig viktig: hvis de prøver å fortsette uten dette trinnet, eller hvis de ikke bruker passende hygienisk beskyttelse som hansker, bør du revurdere ditt valg av profesjonell.

Når området er blitt grundig desinfisert, vil pierceren markere perforeringspunktene ved hjelp av en kirurgisk markør. Dette er både for å vise deg hvor piercing vil være, og for å veilede pierceren mens de utfører prosedyren.

Hvis du får hull i begge hoftene dine under samme avtale, vil merking av flekkene bidra til å sikre at de er nøyaktig symmetriske.

overflate hofte og navle piercing

Hva som skjer videre vil avhenge av typen piercing (overflate eller dermal) og den spesifikke metoden som er valgt.

For piercing på overflaten klemmer pierceren et stykke hud og perforerer det med en nål eller en skalpell. De vil deretter sette stangen inn i ‘tunnelen’ de nettopp har opprettet under huden. Deretter skrus de synlige elementene i smykkene på.

For dermal piercinger, vil piercer enten bruke en nål eller en dermal punch for å skape plass til ankeret.

dobbel hofte dermal piercing

Når du bruker en nål, blir vevet ganske enkelt skilt akkurat nok til at ankeret kan skyves inn. En dermal slag fjerner i mellomtiden et lite stykke vev helt og skaper en “lomme”.

Etter at ankeret er satt inn ordentlig, skrus vulsten på toppen.

Og du er ferdig! Før du forlater piercing -salongen, bør proffene der gi deg instruksjoner om hvordan du skal passe på din splitter nye piercing.

overflate hofte vektstang piercing

Hoftepiercing smerter

Som med alle andre former for kroppsmodifisering, vil smertefaktoren for en hoftepiercing avhenge av din individuelle toleranse. Piercer’s ekspertise bidrar også til hvor smertefull prosedyren vil være.

Generelt antas disse piercingene ikke å være spesielt smertefulle. Uavhengig av hvilken piercing du velger, bør prosedyren være relativt rask med en håndterbar mengde smerte.

For overflate hoftepiercing, anses bruk av en skalpell som mindre smertefullt enn nålemetoden. På samme måte, med dermal hoftepiercing, gjør dermal punch -metoden mindre vondt enn en nål.

Hudpiercing er generelt mindre smertefull enn piercing på overflaten. Så hvis du virkelig er bekymret for hvordan du skal håndtere smerten, er det minst smertefulle alternativet en mikrodermal hoftepiercing utført med en dermal slag.

store vektstenger-hofte-piercinger

Hoftepiercingkostnad

Kostnaden for en hoftepiercing vil avhenge av to hovedfaktorer: metoden og pierceren.

Overflatepiercinger koster vanligvis mellom $ 50-$ 100. Prisene for hudpiercinger starter vanligvis på $ 70 og når $ 100 eller mer. Hvis salongens priser ikke inkluderer kostnaden for smykkene, må du legge til ytterligere $ 20 eller så.

Som du kanskje forventer, vil mer erfarne piercing -profesjonelle vanligvis belaste mer.

Husk at disse piercingene har en relativt høy avvisning. Å velge en mer erfaren piercer vil bety å betale litt mer, men det vil også bidra til å sikre at det ikke er noen problemer med piercing.

trippel hoftepiercing og magepiercing

Helbredelse, etterbehandling og risiko

De fleste dermale piercinger tar 1-3 måneder å helbrede. Piercing på overflaten tar vanligvis lengre tid, fra 3 måneder opp til et år.

I løpet av denne tiden må du passe på piercing for å forhindre ubehagelige komplikasjoner.

Piercer kan anbefale et kommersielt produkt for rengjøring av piercing. Saltløsning er imidlertid det mest populære valget, og du kan gjøre det hjemme ved å blande vann med ikke-jodisert havsalt.

hoftepiercing og stjernetatovering

I løpet av de første ukene bør du rengjøre piercing minst to ganger om dagen. Fortsett å rengjøre den minst en gang daglig til den er helt helbredet.

Hoftepiercing kan være vanskelig å rense – du må suge området i saltvann (eller annet passende produkt), i stedet for bare å skylle. Den beste måten å gjøre dette på er å legge renseløsningen i en ren, liten plastkopp og plassere koppen over hullet mens du står eller ligger tilbake.

For å tørke området, klapp huden forsiktig med en ren klut eller enda bedre et rent papirhåndkle.

Som med alle andre piercinger, bør du unngå å berøre området under helingsprosessen, bortsett fra når du rengjør piercing. Hold friksjonen i området til et minimum ved å bruke løse klær og sove på ryggen hvis mulig.

Viktigst av alt, du bør aldri prøve å fjerne smykkene mens piercing fortsatt helbreder. Dette kan føre til vevsskader, arrdannelse og økt risiko for infeksjon.

Hvis du virkelig trenger å få smykkene fjernet under helbredelsesfasen, kan du kontakte en piercing -profesjonell for å få hjelp.

piercing på hoftene

Tegn på infeksjon

Det er normalt at det hullede området er rødt, varmt og ømt de første dagene etter inngrepet.

Imidlertid, hvis disse symptomene vedvarer for lenge eller dukker opp igjen senere, kan de være tegn på infeksjon.

Infeksjon skjer når bakterier kommer inn i såret, og er ofte et resultat av feil pleie eller en feil fra pierceren.

Hvis området er varmt å ta på, smertefullt, hovent, med eller uten uvanlig utslipp, kontakt en piercer eller lege så snart som mulig. Infeksjon krever profesjonell behandling og oppmerksomhet.

Avvisning

På grunn av hvor de befinner seg, er hoftebeinpiercing utsatt for avvisning. Det er mye friksjon, tøyning og bevegelse av huden i hofteområdet, noe som gjør helingsprosessen mer komplisert.

Avvisning skjer når kroppen feilaktig gjenkjenner piercing som et fremmedlegeme og prøver å fjerne den. I stedet for å helbrede vevet rundt piercing, velger kroppen å skyve det ut gjennom huden.

Som du kanskje forventer, vil en avvist piercing etterlate seg et stort arr, spesielt hvis en vektstang brukes.

Avvisning skjer mye med disse piercinger, men å velge de riktige smykkene og passe på piercingene kan bidra til å minimere risikoen.

Korrekt utførte dermal på hofter antas å ha en lavere avvisningshastighet enn piercing på overflaten.

Hip piercing smykker

Ditt valg av smykker vil først og fremst avhenge av om du velger en overflate eller en dermal piercing.

Hip piercing barer

Hip Piercing informasjon

Med en hoftepiercing i overflaten er den tilpassbare delen av smykket de to perlene som er skrudd fast i hver ende av stangen.

Selve stangen forblir under overflaten av huden og kan ikke byttes ut. Påskruingskulene er de eneste delene som vises over overflaten.

Det er tusenvis av alternativer for disse, fra solide metallkuler eller pigger til edelstener og klinkekuler. Ulike former er også tilgjengelige, for eksempel stjerner eller kors.

Mikrodermal hoftepiercing smerte

Hip Piercing Bilde

Mikrodermal hoftepiercing

Microdermal hoftepiercing smykker

Som vi allerede har sett, inkluderer smykker til mikrodermal piercing et anker (innebygd i huden) og en perle.

Ankeret må stå på plass – hud og vev vokser i hovedsak rundt det under helbredelsesfasen. Perlen, synlig over overflaten av huden, er den eneste synlige delen.

Som med overflatestenger er det tonnevis av alternativer for mikrodermale hoftepiercing smykker, i form av enestående, utskiftbare perler.

Microdermal Hip Piercing Healing Process

Mikrodermal hoftevideoVideo for mikrodermal hoftepiercingSurface Hip PiercingMicrodermal Hip Piercing Healing TimeMicrodermal Hip Piercing ExperienceMikrodermal hoftepiercing gjør de vondtHvordan hip piercinger gjøresHvordan gjøres mikrodermal hoftepiercingHip Dermal Healing TimeKostnad for mikrodermal hoftepiercingMikrodermal hoftepiercing fordeler og ulemperMikrodermal hoftepiercingpriserMicrodermal Hip Piercing PicturesRengjøring av mikrodermal hoftepiercingMikrodermal hoftepiercingpleieMicrodermal Hip Piercing etterbehandlingMikrodermal dobbel hoftepiercingMicrodermal hoftepiercing smykkerMikrodermal hoftepiercinginfeksjonHvordan gjøre hoftepiercing selvAlt om mikrodermal hoftepiercingHip Dermal Healing TimeGjør mikrodermal hoftepiercing vondt

Hoftepiercing smerteHip Piercing hjemmeHip Piercing smerte sammenlignet med navlenHip Piercing FaktaHoftepiercingkostnadHip Piercing -opplevelseRengjøring av hoftepiercingHip Piercing Healing ProcessHip Piercing Healing TimeHip Piercing CareHip Piercing BarHip Piercing BarbellsHip Piercing -bilderHip Piercing Infection TegnHip Piercing smykker til overflatepiercingerHip Piercing Hvordan det er gjortSurface Hip PiercingHip Piercing fordeler og ulemperHoftepiercingprisHip Piercing BarHip Piercing BarbellsHip Piercing CareRengjøring av hoftepiercingHoftepiercingkostnadHip Piercing -opplevelseHip Piercing FaktaHip Piercing Healing ProcessHip Piercing Healing TimeHip Piercing Hvordan det er gjortHip Piercing -bilderHip Piercing informasjonHip Piercing Infection TegnHip Piercing smykker til overflatepiercingerHoftepiercing smerteHip Piercing smerte sammenlignet med navlenHip Piercing BildeHoftepiercingprisHip Piercing fordeler og ulemperSurface Hip Piercing

Piercing i hoftebein

Vertcal Barbell Hip PiercingsSurface Barbell Hip Piercings For GirlsStjernetatovering og hoftepiercing for jenterSilver Stud Surface Hip PiercingRose Tattoo på venstre og hoftepiercingNavelpiercing og hofteankerpiercingerHoftepiercing med grønne perlerHoftepiercing med vakre sølvankreHip Piercings CloseupHip Piercings og Heart TattooHoftepiercing med overflatestangHoftepiercing med sølvpinnerHoftepiercing med nålerHip Piercing for unge stilige jenterHoftepiercing og stilig magen ringHip venstre side piercing for jenterHip Vakker PiercingHeart Navel Ring og Hip PiercingJente med høyre hoftepiercingJente som viser hoftepiercingBeste hip piercingerBelly Ring And Anchor Hip PiercingMage Button And Hip Piercing With Surface BarbellVertikale hoftepiercingSurface Barbell Left Hip PiercingSurface Hip Silver PiercingOverflate hoftepiercing med perler og navlepiercingSurface Hip Piercing for unge jenter