Jucăriile din lemn sunt ușor de construit. Sunt de înaltă calitate și durabile și, în plus, nu prezintă un risc pentru sănătatea copilului.Jucăriile valoroase din punct de vedere educațional asigură faptul că cei mici au ochi strălucitori. Conform studiilor, jucăriile din lemn promovează, de asemenea, capacitatea de concentrare și abilitățile motorii fine. Un alt avantaj este eliminarea ecologică. Bacteriile se răspândesc încet pe lemn. Se știe că materialul nu provoacă alergii. Copiii astmatici pot beneficia și ei de această jucărie.

jucarii-din-lemn-1137943_1920

Jucăriile din lemn sunt durabile și nu dăunează sănătății copiilor

Sfaturi despre lucrarea cu lemn

Există multe modalități de a face jucării din lemn. De la alergarea de marmură la calul balansoar, există numeroase instrucțiuni și șabloane pentru a lucra cu acest material pe internet. Cei interesați pot construi chiar și un pat mansardat cu tobogan. Lemnul folosit poate fi colectat în pădure. Lemnul de pin este cel mai bun. Alternativ, puteți merge la magazinul de hardware. Acolo materialul poate fi achiziționat ieftin și se pot cumpăra uneltele potrivite, cum ar fi ferăstrăul cu găuri, ferăstrăul și burghiul.

atelier-2640784_1920

Instrucțiuni de construcție pentru jucării pot fi găsite pe Internet

Lucrul creativ cu lemnul nu este doar distractiv pentru adulți. Copiii pot fi implicați în muncă și își pot exersa abilitățile manuale în același timp. Copilul vede că multe lucruri frumoase pot fi făcute din acest material. În plus, dacă a fost extras și prelucrat corespunzător, lemnul constă din material fără poluanți, ceea ce este important atunci când copiii mici se joacă cu el. Le place să pună jucăria în gură.

Hobbyiștii ar trebui totuși să protejeze lemnul cu un agent ecologic, deoarece inevitabil intră în contact cu germeni și bacterii în timp. De asemenea, de multe ori ajunge pe podea. Dar nu numai lemnul trebuie protejat, ci și copilul care îl pune în gură. În funcție de tipul de lemn, materialul poate conține o proporție mare de taninuri, ceea ce poate duce la greață, inflamații ale mucoasei gastrice sau probleme hepatice. Cum se pot curăța jucăriile din lemn înainte de muncă? Suprafața jucăriei artizanale este cea mai bună trata cu asta. Atunci este inofensiv pentru sănătate.

  • Copiii sunt foarte fericiți de o jucărie de lemn de casă. Producția nu este scumpă și posibilitățile de a fi creativi sunt enorme. Jucăriile realizate din acest material se caracterizează prin nivelul lor ridicat de robustețe, durabilitate, durabilitate și respectarea mediului. De asemenea, nu conțin substanțe nocive.

Jucăriile din lemn promovează comunicarea și autoeficacitatea

jocuri-2801332_1920

Jucăriile din lemn valoroase din punct de vedere educațional promovează autoeficacitatea copilului

De ce o jucărie tradițională din lemn este mai bună decât o minge de muzică intermitentă care se rostogolește prin cameră? Cercetătoarea Anna Sosa de la Northern Arizona University a efectuat un studiu pentru a afla unde sunt diferențele atunci când copiii se joacă cu o jucărie electrică în loc de una tradițională. Ea a observat părinți cu copii mici între 10 luni și 1,5 ani. Au primit trei jucării electronice, precum și un puzzle din lemn, cuburi de lemn pentru stivuire, o jucărie plug-in și cărți. Părinții ar trebui să-i lase pe micuții lor să se joace cu jucării electronice și apoi cu jucării și cărți din lemn pe o perioadă de 15 minute.

jucărește-ți singur jucăriile din lemn

În raportul său, Anna Sosa scrie că jocul jucăriilor electronice arăta în mod clar dezavantaje. Pe de o parte, părinții au vorbit mai puțin copiilor lor și nu au dat niciun feedback, iar pe de altă parte, copiii înșiși au vorbit doar puțin. În plus, nu a existat aproape niciun schimb în timpul jocului. Cei mici au fost mai puțin implicați în joc cu mama și tata. În cazul jucăriilor tradiționale, a existat un schimb intens între părinți și copii și au vorbit mai des despre conținut. De asemenea, a arătat că copiii care se distrează cu obiecte din lemn au o senzație pentru modul în care pot gestiona sau controla mediul.

Copiii au nevoie pentru asta un mediu de joc adecvat, în care se pot dezvolta jucăuși și sunt încurajați de explorare de către părinți.

Pixabay © TvLith(CC0 Creative Commons)

Pixabay © locuitorii curții de mesteacăn (CC0 Creative Commons)

Pixabay ©Design_Miss_C (CC0 Creative Commons)

    jucării din lemn waldorf