Mai ții minte sărbătorile de Paște pe care le-ai petrecut cu bunica ta? În Sâmbăta Mare tot apartamentul mirosea a o patiserie specială cu stafide și migdale, nu-i așa? Da, acest vechi obicei se practică și astăzi în majoritatea familiilor germane. În ultima zi înainte de marele festival de Paște, se coace o pâine aromată de Paște. Și, după cum cere tradiția, produsele de patiserie sunt oferite la micul dejun în dimineața Paștelui. Oamenilor le place să bea cafeaua de dimineață cu o bucată de prăjitură moale și foarte gustoasă de Paște în mână sau să o savureze cu ceai de după-amiază într-o atmosferă confortabilă. Oricum ar fi, tradiționala pâine plată la fel de mult face parte din festival ca ouăle colorate, iepurași de ciocolată, miel fript și orice altceva ne place să includem. În cele ce urmează, vă vom spune cum puteți pregăti această populară patiserie în Sâmbăta Mare. Mai jos veți găsi, de asemenea, rețeta clasică a pâinii plate tradiționale de Paște.

 Îi poți surprinde pe cei dragi în dimineața Paștelui cu o pâine plată de casă.

Coaceți pâinea plată de Paște, prăjiți și delicioși prăjiturele tradiționale de Paște cu formă rotundă glazură de zahăr pudră

Conform vechii tradiții, coaptă în Sâmbăta Mare

Cu puțin înainte de Paște, ne concentrăm pe specialitățile tradiționale de Paște. De exemplu, am raportat deja despre mâncărurile cu spanac verde în Joia Mare. Vinerea Mare este în mod tradițional o zi de pește, în care nu se mănâncă carne, ci pește prăjit sau la grătar.

După cum dictează tradiția, produsele de panificație se fac în Sâmbăta Mare. Conform credinței creștine, această zi este destinată restului mormântului și pregătirii pentru Duminica Paștelui. În Sâmbăta Mare, de exemplu, se pregătesc acasă diverse specialități de copt. Printre altele, sunt coapte pâinile plate, coronițele de Paște cu ouă colorate, iepurașii de Paște din burete și / sau împletiturile de Paște. Biscuiții tradiționali de Paște se mănâncă apoi în ziua sărbătorii și se toarnă în cercul familial. Pâinea plată aromată de Paște este o variantă a pâinii de Paște. Este, de asemenea, o amintire creștină a pâinii nedospite a festivalului Paștelui evreiesc, care se mai numește și matzo.

O pâine plată aromată de Paște face la fel de mult parte din festival ca ouăle colorate și iepurașii de ciocolată.

Coacerea propriei pâini plate de Paști în Sâmbăta Paștelui este o necesitate pentru Paști

Cum puteți coace singur un tort aromat de Paște?

Cu aproximativ două săptămâni înainte de Paște, puteți găsi peste tot biscuiți tradiționali de Paște la noi, în brutării, patiserii și în fiecare supermarket! Cu toate acestea, produsele de patiserie finite nu pot fi comparate cu un tort de Paște de casă. Acum vrem să vă prezentăm rețeta clasică pentru acest popular biscuit de Paște. Puteți fi sigur că veți putea întotdeauna să coaceți un tort delicios care miroase a Paște.

Următoarele ingrediente rupt pentru un tort ușor de Paște pentru 8 persoane:

  1. Pentru aluatul de drojdie: 250 g de lapte călduț, 500 g de făină de grâu, 70 g de zahăr, 80 g de unt, 42 g de drojdie proaspătă, 1 vârf de sare, 2 picături de aromă de unt-vanilie, 1 ou, 80 g stafide, 50 g migdale tocate.
  2. Pentru glazură: 1 gălbenuș de ou, 100 g zahăr pudră, 50 g migdale, feliate.

Aluatul finit poate fi folosit pentru a modela bile mici și a coace.

Coaceți singuri tortele de Paște, mici bile decorate cu alte simboluri de Paște, ouă de iepuraș

 … sau coaceți tot aluatul de drojdie într-o tigaie cu formă de arc.

Coaceți-vă propria pâine plată de Paște într-o tigaie cu formă de arc de iepuraș, deasupra glazurii de zahăr pudră

 Așa se face:

  • Pregătiți mai întâi pre-aluatul din lapte călduț, drojdie, 1 lingură de zahăr și aproximativ 4 linguri de făină. Acoperiți-l și lăsați aluatul să crească aproximativ 15 minute într-un loc cald.
  • Între timp, topește untul și lasă-l să se răcească.
  • Cerneti restul de lapte intr-un castron mare si adaugati restul de ingrediente. În cele din urmă, pliați pre-aluatul crescut și frământați până se formează un aluat neted. Adăugați stafidele și migdalele. Acoperiți aluatul și lăsați să crească într-un loc cald (aproximativ 30 de minute).
  • Apoi modelează o pâine rotundă sau bile din aluatul finit. Puneți-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt. Înainte de coacere, tăiați aluatul în formă de grilă și periați cu gălbenușul de ou.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade, până când pâinea plată de Paște devine galben auriu. Apoi lăsați-l să se răcească.

 Acum ajungem la glazură!

Coacerea prăjiturilor de Paște decorați-vă glazura de zahăr pudră cu ouă de ciocolată mici și colorate ca decor suplimentar

Sfaturi suplimentare pentru glazura tortului de Paște

În mod tradițional, pâinea plată de Paște trebuie să fie glazurată. Pentru glazură trebuie să amestecați zahărul pudră cu puțină apă fierbinte și să periați tortul cu el cât timp este încă cald. Apoi, în funcție de gust și preferință, serviți cu migdale în fulgi. Pe lângă glazura de zahăr pudră, puteți folosi și gem de caise și folosiți-o pentru a crea finisajul perfect. Trebuie să încălziți ușor dulceața de caise și să o aplicați pe tortul de Paște la cuptor. Abia atunci răspândești cireașa pe cireașă. Pentru un postgust dulce și acru, puteți amesteca, de asemenea, puțin suc de lime și finisajul perfect este garantat! Așadar, tortul tău de Paște rămâne proaspăt și suculent mai mult timp! Abia atunci puteți decora tortul cu ouă mici, colorate de ciocolată, morcovi de zahăr etc..

Ceea ce se face cu dragoste are un gust excelent!

Faceți-vă propria pâine plată de Paște cu drag și pregătiți-o cu un gust excelent

Micuții tăi vor fi cu siguranță mulțumiți de un astfel de tort de Paște.

Coaceți-vă singuri prăjituri de Paște Glazura de zahăr cu bomboane colorate decorează narcise galbene de jur împrejur

De asemenea, puteți decora biscuiții de Paște cu mure sau alte fructe.

Pâinile plate de Paști în sine produc glazură de mure pe ea, care este gustoasă și proaspătă în gust

poftă bună!

Coaceți singuri pâinile plate de Paște, serviți o bucată decorată cu smântână, gust minunat

 .. și să aveți un Paște minunat!

Coaceți propriile pâini plate de Paște cu stafide și serviți în dimineața Paștelui

Coaceți propriile prăjituri de Paște și decorați-le cu ouă mici de ciocolată în culori pastelate

Pâinea plată de Paște coace mici rotunde cu simboluri de Paște cu glazură de zahăr

Coaceți singur prăjiturile de Paște, iepuraș de formă rotundă din glazură în mijloc