Τα τατουάζ κρανίου έχουν μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία, με μια σειρά από σημασίες που φτάνουν πίσω χιλιάδες χρόνια.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τον κόσμο των σχεδίων κρανίου. Τι αντιπροσωπεύουν τα τατουάζ κρανίου; Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ιδέες τατουάζ κρανίου; Πώς να εμπλουτίσετε το νόημα του τατουάζ κρανίου σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε!

Μανίκι ζάχαρης κρανίου

Και μην ξεχάσετε να δείτε την παρακάτω συλλογή για να δείτε μερικά από τα καλύτερα τατουάζ κρανίου.

Τι σημαίνει τατουάζ κρανίου?

Μπορεί να είναι έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε το κρανίο (ιδιαίτερα το ανθρώπινο) με το θάνατο, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το σύμβολο από ό, τι φαίνεται στο μάτι.

Σχέδια τατουάζ Sugar Skull για άνδρες

Ωστόσο, ο θάνατος είναι το κύριο θέμα. Οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες έννοιες σε πολιτιστικά ή ιστορικά πλαίσια είναι κάποια παραλλαγή αυτής της έννοιας.

Θνησιμότητα

Ένα ανθρώπινο κρανίο στην τέχνη του τατουάζ δεν αντιπροσωπεύει τόσο τον ίδιο τον θάνατο, όσο το γεγονός της θνητότητάς μας. Με άλλα λόγια, μας θυμίζει ότι όλοι θα πεθάνουμε.

Αυτό δεν χρειάζεται να θεωρηθεί ως αρνητική σκέψη. Η ιδέα πίσω από τη μνήμη της θνητότητάς μας αφορά περισσότερο στο να ζούμε τη στιγμή, να εκτιμούμε τη ζωή μας και να κάνουμε τον καλύτερο χρόνο μας εδώ.

Ζάχαρη κρανίο τατουάζ έννοια

Ουσιαστικά, λοιπόν, ένα τατουάζ κρανίου μπορεί να είναι μια υπενθύμιση για να γιορτάσουμε τη ζωή και να εκμεταλλευτούμε κάθε στιγμή που είμαστε ζωντανοί. Άλλωστε, ο θάνατος είναι μέρος της ζωής – όχι απαραίτητα το αντίθετό του. Τα τατουάζ κρανίου σημαίνουν ότι ο χρήστης αποδέχεται το θάνατο και το γεγονός της θνησιμότητας.

Σε μια σχετική σημείωση, το κρανίο είναι μια κοινή οπτική αναπαράσταση της φράσης memento mori, που σημαίνει «θυμηθείτε ότι πρέπει να πεθάνετε» στα Λατινικά.

Σε κάποιο βαθμό, αυτή η φράση έχει θρησκευτικές ρίζες. Αναπτύχθηκε παράλληλα με τον Χριστιανισμό ως αντανάκλαση των πράξεών μας που μας οδήγησαν στον Παράδεισο ή την Κόλαση μετά το θάνατο.

Ωστόσο, μπορεί επίσης εύκολα να θεωρηθεί και να εφαρμοστεί από κοσμική (μη θρησκευτική) οπτική, ως απλή υπενθύμιση του γεγονότος ότι ο θάνατος είναι αναπόφευκτος.

ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-25

Επανάσταση

Σε ορισμένους κύκλους, το κρανίο ήταν από καιρό ένα σύμβολο για να πάει ενάντια στο σιτάρι. Διάφορες ομάδες το χρησιμοποιούσαν ανά τους αιώνες για να δείξουν την αδιαφορία τους για τους κανόνες της κοινωνίας.

ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-24

Για παράδειγμα, όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με το Jolly Roger – τη μαύρη πειρατική σημαία με το σύμβολο του κρανίου και των οστών σε λευκό χρώμα.

Πειρατικά πλοία έφεραν αυτή τη σημαία ακριβώς την ώρα που επρόκειτο να επιτεθούν σε άλλο σκάφος. Αυτό ήταν δείκτης επικείμενου θανάτου και καταστροφής.

Έχει επίσης προταθεί ότι το κρανίο σε πειρατικούς συμβολισμούς και εικόνες αντιπροσώπευε την αντίθεση στη φυσική τάξη των πραγμάτων. Η ίδια η ενασχόληση των πειρατών βασίστηκε στην παραβίαση των κανόνων και την αναστάτωση.

Ως εκ τούτου, είναι λογικό το σύμβολό τους να είναι κάτι που οι «νόμιμες» οργανώσεις θα δίσταζαν να υιοθετήσουν.

μαύρο-ομορφιά-κρανίο-τατουάζ

Είναι ενδιαφέρον ότι τα κρανία ήταν επίσης σύμβολα παραβίασης των κοινωνικών κανόνων στην Ελισαβετιανή Αγγλία – έτσι, στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα.

Ένα κρανίο, που συνήθως έλειπε από την κάτω γνάθο, ήταν το σημάδι των ιερόδουλων, των σεξουαλικά τολμηρών και των ατίθασων ατόμων, των ιδιοκτητών οίκων ανοχής – με άλλα λόγια, εκείνων που η κοινωνία θεωρούσε ανήθικες.

Αυτοί οι άνθρωποι θα φορούσαν ένα δαχτυλίδι με το σύμβολο του κρανίου. Αυτό θα τους επέτρεπε να ανακηρύσσονται επαναστάτες και να αναγνωρίζουν άλλους ανθρώπους όπως ο εαυτός τους. Το δαχτυλίδι μπορούσε να γυρίσει για να κρύψει το κρανίο.

Σε πιο πρόσφατους χρόνους, οι παράνομοι ποδηλάτες είναι γνωστό ότι κάνουν τατουάζ κρανίου. Όταν κάνει τατουάζ στο αντιβράχιο, το κρανίο υποτίθεται ότι προστατεύει τον ποδηλάτη από το θάνατο.

Κομψό μεξικάνικο τατουάζ ζάχαρης κρανίου

Νίκη και κουράγιο

Σε ορισμένους πολιτισμούς, το κρανίο είναι σύμβολο της νίκης, ειδικά με την άμεση έννοια της νίκης των εχθρών στη μάχη.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για διάφορες ομάδες που διαμορφώνουν τα κρανία των εχθρών τους σε ποτήρια και δισκοπότηρα. Οι Βίκινγκς, ο Σιονγκνού και οι Σκύθες λέγεται ότι συμμετείχαν σε αυτή τη φρικτή πρακτική, αλλά είναι αμφιλεγόμενο αν αυτό είναι αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση, τα κρανία αντιπροσωπεύουν τη νίκη επί των εχθρών, των φόβων ή του ίδιου του θανάτου. Σε πιο πνευματικό (και λιγότερο βίαιο!) Επίπεδο, ένα τατουάζ κρανίου μπορεί να συμβολίζει το θάρρος μπροστά στον θάνατο.

χάρμα

Ισότητα

Τα τελευταία χρόνια, η εικαστική τέχνη άρχισε να χρησιμοποιεί το ανθρώπινο κρανίο για να αντιπροσωπεύει την ισότητα και την ιδέα ότι ανεξάρτητα από το υπόβαθρό μας, είμαστε όλοι ίδιοι.

Η ιδέα πίσω από αυτό το νόημα είναι απλή: εκτός από τις μικρές διαφορές στη δομή των οστών, το κρανίο κάθε ανθρώπου μοιάζει ακριβώς το ίδιο, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής του.

Αυτή η ιδέα δεν είναι καθόλου νέα. Χρησιμοποιήθηκε για αιώνες για να αντιπροσωπεύσει την έννοια ότι μέχρι θανάτου, δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι, πόσο πλούσιος είσαι και τι θέση κατέχεις. Οι Βασιλιάδες πέθαναν όπως και οι αγρότες, ακόμα κι αν η ζωή τους ήταν δραματικά διαφορετική.

ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-101

Η φράση «είμαστε όλοι ίσοι παρουσία θανάτου» καταγράφηκε ήδη το 100 π.Χ., και οι παραλλαγές της ενέπνευσαν καλλιτέχνες και ποιητές έκτοτε – το πιο γνωστό, ο John Donne.

Ο Βρετανός ποιητής του 17ου αιώνα έγραψε: «Ο θάνατος έρχεται εξίσου σε όλους μας και μας κάνει όλους ίσους όταν έρθει».

Δεδομένου ότι το κρανίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το κύριο σύμβολο του θανάτου και ο θάνατος φέρνει έννοιες ισότητας, το αναδυόμενο τατουάζ κρανίου σημαίνει αυτό της ισότητας και της μη διάκρισης.

Σχέδια τατουάζ κρανίου

3D τατουάζ κρανίου

Τα τρισδιάστατα τατουάζ είναι προσεκτικά σχεδιασμένα, υπερρεαλιστικά σχέδια που προορίζονται να μοιάζουν με φωτογραφίες. Η απαλή σκίαση και η προσοχή στη λεπτομέρεια δημιουργούν μια ψευδαίσθηση βάθους και πραγματικότητας.

Τα τρισδιάστατα κρανία είναι συνήθως σε κλίμακα του γκρι. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το χρώμα των οστών είναι τόσο παρόμοιο με το χρώμα του δέρματός μας, ώστε το τατουάζ δεν θα ήταν ορατό. Επίσης, δεν θα γερνούσε πολύ καλά, καθώς το ξεθώριασμα θα οδηγούσε στο να εξαφανιστεί σχεδόν εντελώς.

Άλλα στοιχεία μπορούν να προστεθούν σε ένα τατουάζ 3D κρανίου, όπως τριαντάφυλλα, κεριά και άλλα διακοσμητικά.

Κρανίο και φίδι

Μια δημοφιλής εικόνα στη γοτθική υποκουλτούρα, αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα φίδι να γλιστρά μέσα από την κόγχη ενός ανθρώπινου κρανίου. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των τατουάζ κρανίου για άνδρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το φίδι αντιπροσωπεύει τη γνώση και την αθανασία. Αυτός ο συμβολισμός προέρχεται από το γεγονός ότι τα φίδια ρίχνουν το δέρμα τους, περνώντας από έναν κύκλο αυτο-ανανέωσης.

Καθώς το φίδι εμφανίζεται σε αντίθεση με το κρανίο, που αντιπροσωπεύει τον θάνατο, αυτό το σχέδιο έχει ένα ενδιαφέρον νόημα. Εκφράζει την ιδέα ότι η γνώση είναι ισχυρότερη από τον θάνατο, παραμένοντας ακόμη και μετά το τέλος της ύπαρξης.

Εάν ενδιαφέρεστε γενικά για τατουάζ φιδιού, έχουμε ένα ειδικό άρθρο σχετικά με το θέμα – δείτε το εδώ.

Κρανίο και τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές θέμα τατουάζ, εν μέρει λόγω της ομορφιάς τους (ειδικά σε 3D) και λόγω του πλούτου του νοήματος που αντιπροσωπεύουν.

url1

Το πρωταρχικό νόημα των τριαντάφυλλων είναι αυτό της αγάπης. Σε συνδυασμό με το κρανίο – συμβολικό του θανάτου – αυτό το σχέδιο τατουάζ θα μπορούσε να σημαίνει το θρίαμβο της αγάπης έναντι του θανάτου.

Τα λουλούδια δείχνουν ευρύτερα τη ζωή και την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, δημιουργούν μια συμβολική αντίθεση για το κρανίο, που σημαίνει θάνατο και φθορά. Επομένως, ο σχεδιασμός θα μπορούσε επίσης να σημαίνει τον αγώνα μεταξύ των αιώνια αντίθετων δυνάμεων της ζωής και του θανάτου.

ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-36

Τα δύο στυλ τέχνης τατουάζ που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε αυτό το σχέδιο είναι η τρισδιάστατη αισθητική και η παραδοσιακή μορφή.

Έχουμε ήδη αγγίξει τα φωτορεαλιστικά τρισδιάστατα τατουάζ. Τα τριαντάφυλλα φαίνονται ιδιαίτερα όμορφα σε αυτό το στυλ και προσφέρονται πολύ καλά στη σκίαση που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας.

Λάβετε υπόψη ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός απαιτεί τουλάχιστον ένα μεσαίο χώρο. Ο ρεαλισμός των τρισδιάστατων τατουάζ βρίσκεται στις λεπτομέρειες και απαιτείται επαρκής σχετικά επίπεδη επιφάνεια για την ακριβή απόδοση αυτών των λεπτομερειών.

μαύρο-τριαντάφυλλο-κρανίο-τατουάζ

Εξετάστε αυτό το σχέδιο για το άνω χέρι, την πλάτη, το στήθος ή οπουδήποτε κατά μήκος του ποδιού. Αν και το κρανίο θα φαίνεται καλύτερα με μαύρο μελάνι, τα τριαντάφυλλα μπορούν να είναι σε πλήρες χρώμα. Αυτό θα αναδείξει περαιτέρω το νόημα της ζωής έναντι του θανάτου.

Το παραδοσιακό στυλ επιτρέπει μικρότερα τατουάζ αν αυτό είναι που ψάχνετε. Βασίζεται σε ισχυρά περιγράμματα, συμπαγές γέμισμα με περιορισμένη παλέτα και όχι πολλές λεπτομέρειες ή σκιάσεις.

ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-28

Για να δείτε περισσότερα τατουάζ τριαντάφυλλου και να εξερευνήσετε άλλες έννοιες και συμβολισμούς αυτών των λουλουδιών στην τέχνη τατουάζ, κάντε κλικ εδώ.

Ζαχαρένιο κρανίο

Κατασκευασμένα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Μεξικανικής Ημέρας των Νεκρών, τα κρανία ζάχαρης είναι διακοσμητικά αντικείμενα τοποθετημένα στους βωμούς αφιερωμένα στα μέλη της οικογένειας.

Η Ημέρα των Νεκρών είναι μια σημαντική γιορτή του Μεξικού. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη και τον εορτασμό φίλων και μελών της οικογένειας που έχουν πεθάνει.

Οι διακοπές είναι μια ευτυχισμένη ευκαιρία όταν τα πνεύματα των νεκρών ενώνονται με τους ζωντανούς. Ως εκ τούτου, τα κρανία από ζάχαρη είναι διακοσμημένα με φωτεινά λουλούδια και πολύχρωμα σχέδια.

Τα σχέδια τατουάζ ζάχαρης κρανίου περιλαμβάνουν λουλουδάτα θέματα καθώς και αφηρημένη διακόσμηση. Αυτά τα σχέδια συνήθως περιλαμβάνουν πολλά χρώματα, αν και οι μαύρες εκδόσεις είναι επίσης δημοφιλείς.

Τα τρισδιάστατα κρανία ζάχαρης είναι μια δημοφιλής επιλογή, αν και τα «επίπεδη», παραδοσιακά σχέδια μοιάζουν εξίσου υπέροχα. Ως μια τόσο εικονική εικόνα, το κρανίο ζάχαρης έχει τη μοναδική ποιότητα να είναι τόσο περίπλοκο όσο και γεμάτο λεπτομέρειες και να φαίνεται υπέροχο ως ένα απλό τατουάζ μόνο με περίγραμμα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κρανία ζάχαρης και τα τατουάζ Day of the Dead, δείτε αυτό το άρθρο.

Πειρατικό κρανίο

Όπως έχουμε ήδη δει, το σύμβολο του κρανίου και των οστών ήταν το κύριο μοτίβο για πειρατικές σημαίες. Είναι επίσης μια κοινή επιλογή για τατουάζ κρανίου, που εμφανίζεται σε μια ποικιλία παραλλαγών.

Ένα τατουάζ πειρατικών κρανίων είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του επαναστάτη ή ελεύθερο πνεύμα. Μπορεί επίσης απλά να είναι μια έκφραση γοητείας για αυτήν την πτυχή της ιστορίας – γεια, οι πειρατές είναι υπέροχοι, τελικά!

Η πιο κοινή παραλλαγή είναι η παραδοσιακή Jolly Roger – ένα ανθρώπινο κρανίο με δύο διασταυρωμένα οστά από κάτω, σε σχήμα Χ στην πλευρά του.

Τα διασταυρωμένα σπαθιά ή ένα μονό καμπυλωτό μαξιλάρι που υπογραμμίζει το κρανίο είναι επίσης κοινές εικόνες.

Λάβετε υπόψη ότι το κρανίο και τα οστά είναι επίσης το σύμβολο δηλητηριωδών αερίων και ουσιών – όπως φαίνεται στις προειδοποιητικές πινακίδες και τις ετικέτες.

Για να βεβαιωθείτε ότι το τατουάζ σας είναι σαφώς πειρατικό κρανίο, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα μαύρο φόντο που μοιάζει με σημαία. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα μάτι στο σχέδιο, το οποίο θα κάνει τη σύνδεση με τους πειρατές πολύ σαφή.

Μικρά τατουάζ κρανίου

Αν και τα περισσότερα τατουάζ κρανίου που θα δείτε στη γκαλερί μας και αλλού είναι αρκετά μεγάλα, είναι απολύτως δυνατό να σχεδιάσετε ένα μικρό τατουάζ κρανίου.

Το κλειδί είναι να διατηρήσετε το επίπεδο λεπτομέρειας όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Όσο περισσότερο απλοποιείτε το σχέδιο, τόσο μικρότερο μπορεί να είναι το τατουάζ που προκύπτει, χωρίς να χάσετε την ποιότητα.

Σχέδια τατουάζ Sugar Skull Λευκό

Εάν τραβήξετε μια μεγάλη, περίπλοκη εικόνα κρανίου και προσπαθήσετε να την κλιμακώσετε σε ένα μικροσκοπικό τατουάζ, το αποτέλεσμα πιθανότατα θα είναι ένα χάος. Η λεπτομέρεια θα χαθεί στη διαδικασία και η εικόνα θα καταλήξει σε παραμόρφωση.

Ένας έμπειρος καλλιτέχνης ή σχεδιαστής τατουάζ θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα σχέδιο κατάλληλο για το χώρο. Ακόμα κι αν ψάχνετε να κάνετε ένα τατουάζ κρανίου κάπου πολύ μικρό – όπως πίσω από το αυτί σας – ένα πολύ απλό σχέδιο θα πρέπει να ταιριάζει μια χαρά.

Τατουάζ με μανίκια κρανίου

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος, έχουμε πολύ μεγάλα σχέδια που σχηματίζουν τατουάζ με μανίκια.

Τα μανίκια εκτείνονται σε όλη τη διαδρομή από τον καρπό μέχρι τον ώμο, τυλίγοντας σε όλο το μήκος του βραχίονα. Ένα μισό μανίκι καλύπτει το μισό χέρι, είτε από τον ώμο στον αγκώνα είτε από τον αγκώνα στον καρπό.

Φυσικά, θα χρειαστείτε περισσότερα από την εικόνα ενός κρανίου για να γεμίσετε έναν χώρο τόσο μεγάλο όσο και ένα μισό μανίκι. Οι περισσότεροι επιλέγουν να προσθέσουν μοτίβα λουλουδιών – τριαντάφυλλα ή άλλα λουλούδια – για να γεμίσουν το χώρο.

Καθώς σχεδιάζετε το μανίκι σας, βεβαιωθείτε ότι το κρανίο είναι τοποθετημένο σε μία από τις μεγαλύτερες, «πιο επίπεδες» περιοχές του βραχίονα. Για παράδειγμα, το ευρύτερο τμήμα του εσωτερικού βραχίονα ή η πλευρά του άνω βραχίονα θα είναι εξαιρετικές επιλογές.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι εάν το κρανίο τοποθετηθεί σε ένα μέρος με πολύ περιτύλιγμα (για παράδειγμα, στην καμπύλη της πλευράς του καρπού) μπορεί να παραμορφωθεί και να φαίνεται λίγο περίεργο.

Τα μανίκια γίνονται πιο συχνά σε 3D στις μέρες μας, χρώμα ή κλίμακα του γκρι.

Τελικές λέξεις

Όπως ένα κρανίο ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα στην ιστορία της ανθρωπότητας, έτσι και τα σχέδια του κρανίου ήταν πάντα το θεμέλιο της τέχνης τατουάζ. Ένα είναι σίγουρο: τα τατουάζ κρανίου δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα και δεν θα χάσουν ποτέ τη συνάφεια τους.

Απολαύστε την περιήγησή σας στη συλλογή μας με εικόνες τατουάζ κρανίου παρακάτω και ενημερώστε μας για τα αγαπημένα σας στα σχόλια!

Τατουάζ ζάχαρης κρανίου ΣημασίαΚαταπληκτικά τατουάζ ζάχαρης κρανίουΚαταπληκτικές εικόνες τατουάζ ζάχαρης κρανίουΔροσερό κρανίο ζάχαρηςΚαλύτερο τατουάζ ζάχαρης κρανίουΤατουάζ Sugar Skull Dog

Μαύρο και άσπρο τατουάζ ζάχαρης κρανίουΜαύρο και άσπρο τατουάζ κρανίου ζάχαρηςΜεξικάνικα τριαντάφυλλα και ζάχαρη κρανίο τατουάζΚαίγοντας κεριά και τατουάζ ζάχαρης κρανίου στον ώμοΣχέδια τατουάζ Candy SkullΣχέδια τατουάζ Candy SkullCandy Skull TattoosΚρανίο ζάχαρης στήθουςΣχεδιάστε κρανίο ζάχαρηςΓυναικείο τατουάζ ζάχαρης κρανίουΓυναικεία τατουάζ ζάχαρης κρανίουGypsy Sugar Skull TattooLegs Sugar Skull TattooHalf Sleeve Sugar Skull N Flowers Tattoo DesignΩραίο τατουάζ ζάχαρης κρανίουΣυλλογή εικόνων ιδεών σχεδίου τατουάζ κρανίου χεριώνHd Flower Sugar Skull TattooSugar Skull Tattoo On SideΚρανίο ποδιούLotus Sugar Skull TattooΜεξικάνικο μαύρο κόκκινο ζάχαρη κρανίο τατουάζDay Of The Dead Skull TattooΜεξικάνικο τατουάζ ζάχαρης κρανίου χρώματος

Μεξικάνικα σχέδια τατουάζ ζάχαρης κρανίουΚουκουβάγια SugarskullΡεαλιστικό τατουάζ ζάχαρης κρανίουΤριαντάφυλλα και σχέδια τατουάζ ζάχαρης κρανίουSkull Candy Tattoo ImagesΜικρά σχέδια τατουάζ ζάχαρης κρανίουΚρανίο ιστού αράχνηςΖάχαρη κρανίο και αρίθμηση τατουάζ στο μπράτσοΤατουάζ ζάχαρης κρανίου και κόκκινων τριαντάφυλλων με τα πόδιαΖάχαρη κρανίο πίσω τατουάζΠροσωρινή τατουάζ Sugar Skull FaceΣημασία κρανίου ζάχαρηςΠλευρικό κρανίο ζάχαρηςΖάχαρη κρανίο κουκουβάγια τατουάζ έννοιαΣχέδια τατουάζ ζάχαρης με κόκκινη κουκουβάγια και τριαντάφυλλοSugar Skull Roses Tattoo On Side RibΤατουάζ ζάχαρης κρανίουSugar Skull Tattoo DesignΣχέδια τατουάζ ζάχαρης κρανίουΣχέδια και ιδέες τατουάζ ζάχαρης κρανίουΣχέδια τατουάζ Sugar Skull ΔωρεάνΖάχαρη κρανίο τατουάζ σχέδια ΣημασίαΑνδρικά σχέδια τατουάζ ζάχαρης κρανίουSugar Skull Tattoo Designs RoseSugar Skull Tattoo Designs TumblrΤατουάζ ζάχαρης κρανίου για το χέριΓκαλερί τατουάζ ζάχαρης κρανίουΜανίκι τατουάζ Sugar Skull 3DΤατουάζ ζάχαρης κρανίου που σημαίνει WikiΤατουάζ ζάχαρης κρανίου στον αγκώναSugar Skull Tattoos PinterestΤατουάζ ζάχαρης κρανίου στον αγκώναΤατουάζ ζάχαρης κρανίουΣχέδια τατουάζ ζάχαρης κρανίουΖάχαρη κρανίο τατουάζ έννοιαΤατουάζ ζάχαρης κρανίου με τριαντάφυλλαSugar Skull Tattoo TumblrΚρανίο ζάχαρης με τατουάζ καπέλο και μουστάκι στο χέριΠαραδοσιακό τατουάζ ζάχαρης κρανίουΓυναίκα ζάχαρη κρανίο τατουάζ έννοιαΚίτρινο τατουάζ ζάχαρης κρανίου

09e05d149106ecdec20d3eb1b0a63657 057c8c06c6921242a871f9c818dd2b91 Bite-the-Dragon-Skull-Tattoo   Chief_native_american_skull_tattoo_by_muddygreen-d58t2ws Creepy-Back-Tattoo-Ideas-for-Men-Pictures-Skull-Whole-Squad θανατηφόρο-τριαντάφυλλο πυρετός σημαία κηδεία-τριαντάφυλλο Funky-Skull gangsta-κρανίο-τατουάζ-89684 γκρι-μελάνι-ζοφερό-θεριστή-τατουάζ-στο-δεξί-μισό-μανίκι-για-άνδρες Img234999_100_2603 legtat Live-Free-or-Die-Skull-Tattoo αγάπη-πειρατής Roses-And-Skulls-Tattoo-Designs-Women κρανίο-κεφάλι-δύο κρανίο-στις-φλόγες κρανίο-τατουάζ-215174_0082-ncp  ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-6 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-7 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-12  ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-16 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-17 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-18 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-19 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-21 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-22 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-23   ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-26 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-27 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-30 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-32 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-33 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-34 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-35   ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-38 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-42 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-51 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-81 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-91  ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-121 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-141 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-151 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-201 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-211 ζάχαρη-κρανίο-τατουάζ-311  Your-Skull-on-Acid-Tattoo