Ο σημερινός οδηγός τατουάζ επικεντρώνεται σε ένα πλάσμα τόσο όμορφο όσο και τρομακτικό: τον λύκο.

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την έννοια των τατουάζ λύκου, τη θέση που έχουν καταλάβει αυτά τα ζώα σε διάφορους πολιτισμούς και μυθολογίες, καθώς και πολλές ιδέες σχεδιασμού και στυλ τατουάζ – με μερικές συναρπαστικές ασήμαντες λύκους!

Woolf Tatoos

Έννοια τατουάζ λύκου

Όπως κάθε άλλο σύμβολο, ένας λύκος μπορεί να έχει μια μεγάλη ποικιλία νοημάτων όταν ενσωματωθεί σε ένα σχέδιο τατουάζ.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι η έννοια του τατουάζ λύκου είναι ακριβώς αυτή: η δική σας. Ένας λύκος στο τατουάζ σας μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε σκοπεύετε.

Γενικά, όμως, υπάρχουν κάποιες έννοιες και έννοιες που συνδέονται έντονα με αυτά τα ζώα.

λύκος τατουάζ στα χέρια

Πιστότητα και οικογένεια

Το πρωταρχικό νόημα των λύκων είναι αυτό της πίστης. Οι λύκοι τείνουν να ζουν σε πακέτα – ομάδες, συνήθως οικογένειες.

Μια γυναίκα και ένας αρσενικός λύκος ζευγαρώνουν ισόβια, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις γίνουν ζευγάρι, μένουν μαζί μέχρι το θάνατο.

Τα παιδιά τους μένουν μαζί τους για πολύ καιρό σε σύγκριση με πολλούς άλλους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου.

λύκος και στιλέτο τατουάζ στο μπράτσο

Μέλη μιας αγέλης λύκων φροντίζουν ο ένας τον άλλον, μερικές φορές ακόμη και στο σημείο ενός μεμονωμένου λύκου να θυσιάζει τη ζωή του για να σώσει την υπόλοιπη ομάδα.

Παρέχουν τροφή ο ένας για τον άλλον, κυνηγούν μαζί, ζουν σε κοντινή απόσταση και μοιράζονται την περιοχή. Όταν υπάρχουν μικρά λύκοι στην ομάδα, όλο το αγέλη τα φροντίζει και βοηθάει στην ανατροφή τους.

τατουάζ βραχίονα λύκου

Λόγω αυτής της συμπεριφοράς καταλήξαμε να συνδέουμε τους λύκους με πίστη, φιλία και οικογένεια.

Ένα τατουάζ λύκου θα μπορούσε επομένως να συμβολίζει τη σημασία των οικογενειακών ή φιλικών δεσμών και την υψηλή σημασία που έχουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα στη ζωή μας.

λύκος τατουάζ στο γόνατο

Ανεξαρτησία

Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό με το παραπάνω νόημα, αλλά οι λύκοι συχνά συνδέονται επίσης με την ανεξαρτησία και το να ενεργούν μόνοι τους. Αυτή η ιδέα προέρχεται από την έννοια του μοναχικού λύκου.

Ενώ οι λύκοι είναι γενικά ζώα, μερικές φορές οι μεμονωμένοι λύκοι αφήνονται πίσω – είτε επειδή η υπόλοιπη ομάδα δεν έχει επιβιώσει είτε επειδή έχουν αποκλειστεί από την αγέλη τους για κάποιο λόγο.

λύκος που κρατά ένα κλειδί τατουάζ

Στη δημοφιλή ομιλία, ένα άτομο μπορεί μερικές φορές να χαρακτηριστεί ως «μοναχικός λύκος».

Αυτό σημαίνει ότι τείνουν να προτιμούν να είναι και να κάνουν τα περισσότερα πράγματα μόνοι τους, ότι είναι ανεξάρτητοι και προφανώς δεν χρειάζονται την υποστήριξη μιας ομάδας για να ζήσουν μια ικανοποιητική ζωή ή να επιτύχουν στόχους.

Ένα τατουάζ με θέμα λύκος θα μπορούσε, συνεπώς, να σημαίνει ότι θεωρείτε τον εαυτό σας εντελώς αυτάρκη.

Δύναμη

Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο: οι λύκοι είναι δυνατά, άγρια ​​ζώα που ωστόσο συνήθως κρατούν απόσταση και δρουν μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Αντιπροσωπεύουν ένα ήρεμο, ήσυχο είδος δύναμης, ανθεκτικότητας και επινοητικότητας.

μεγάλο τατουάζ λύκου στο στομάχι

Αγάπη

Όπως έχουμε ήδη δει, ζευγάρια λύκων μένουν μαζί για μια ζωή. Ως εκ τούτου, ένα τατουάζ ενός ζευγαριού λύκων μπορεί να έχει ένα ρομαντικό νόημα αιώνιας αγάπης και ισόβιας πίστης στον σύντροφό σας.

Για να τονίσουν περαιτέρω αυτό το συγκεκριμένο νόημα, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν ένα τατουάζ δύο λύκων που αντικρίζουν ο ένας τον άλλον, σχηματίζοντας το σχήμα της καρδιάς.

52-Wolf-Tattoo

Λύκοι σε όλους τους πολιτισμούς

Πίσω στους φυλετικούς και αρχαίους χρόνους, οι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με άγριους λύκους πολύ πιο συχνά από ό, τι στις μέρες μας. Για πολλούς πολιτισμούς, τα πλάσματα αποτελούσαν μια συνεχή απειλή για την κοινότητα.

Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι λύκοι εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μυθολογία και τους συμβολισμούς κάθε πολιτισμού που συνυπήρχε και μοιράστηκε τη γη τους με αυτά τα ζώα.

τατουάζ λύκου στο μηρό

Ρωμαϊκή μυθολογία

Perhapsσως το πιο εμφανές παράδειγμα λύκων στη μυθολογία είναι η ιστορία της ίδρυσης της Ρώμης, που περιλαμβάνει μια λύκα που μεγάλωσε τα αδέλφια που, σύμφωνα με το μύθο, ήταν οι ιδρυτές της Ρώμης-Ρωμύλος και Ρέμος.

Οι λύκοι εμφανίζονταν συχνά στη ρωμαϊκή τέχνη και στα ρωμαϊκά νομίσματα, καθώς συμβόλιζαν τη δύναμη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο λύκος ήταν επίσης το ιερό ζώο του θεού Άρη (ρωμαϊκό ισοδύναμο του ελληνικού θεού Απόλλωνα).

τατουάζ λύκου στο λαιμό

ελληνική μυθολογία

Οι λύκοι είχαν τόσες πολλές έννοιες και εμφανίστηκαν σε τόσους θρύλους στην Αρχαία Ελλάδα που θα ήταν αδύνατο να τα καλύψουμε όλα εδώ.

Μερικοί από τους σημαντικότερους ρόλους των λύκων στην ελληνική μυθολογία περιλαμβάνουν το να είναι το ζώο που σχετίζεται με τους θεούς Δία, τον Απόλλωνα, την Άρτεμη και τον Λητώ και να ενεργεί ως θεϊκοί αγγελιοφόροι των θεών.

Υπήρχε επίσης μια λατρεία αφιερωμένη στους λύκους στην Αρχαία Ελλάδα, με επίκεντρο την περιοχή της Αρκαδίας. Η ελληνική μυθολογία και τα αρχαία ελληνικά κείμενα επισημαίνουν επιπλέον την ιδέα ότι οι άνθρωποι και οι θεοί μπορούν να μετατραπούν σε λύκους-αν και αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τη σύγχρονη αντίληψή μας για τον λυκάνθρωπο..

τατουάζ λύκου στο στήθος

Νορβηγική μυθολογία

Η πιο σημαντική αναφορά των λύκων στη σκανδιναβική μυθολογία είναι ο ρόλος που παίζουν στην κοσμολογία αυτού του πολιτισμού.

Οι λύκοι Skalli και Hati πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνοι για το κυνήγι του ήλιου και του φεγγαριού στον ουρανό, με αποτέλεσμα η μέρα να μετατραπεί σε νύχτα και αντίστροφα.

Στο τέλος του κόσμου, αυτοί οι λύκοι θα καταβρόχθιζαν τον ήλιο και το φεγγάρι, τελειώνοντας τον κύκλο ημέρας-νύχτας για πάντα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο μυθικός λύκος Tiangou έχει παρόμοιο ρόλο Κινεζική μυθολογία – κυνηγά τον ήλιο στον ουρανό και τον καταβροχθίζει κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης.

τατουάζ λύκου στο πάνω μέρος του βραχίονα

Κελτική μυθολογία

Σε μια σειρά από ιρλανδικούς και ουαλικούς μύθους, οι λύκοι παίζουν το ρόλο βοηθών και οδηγών. Οι Κέλτες είχαν επίσης έναν μύθο κάπως παρόμοιο με αυτόν των ιδρυτών της Ρώμης-λέγεται ότι ένας από τους Ιρλανδούς βασιλιάδες, τον Cormac mac Airt, ανατράφηκε από έναν λύκο.

Η θεά Morrigana πιστεύεται ότι μερικές φορές εμφανίζεται σε μορφή λύκου.

τατουάζ λύκου στα πλευρά

Ινδιάνικη κουλτούρα

Οι λύκοι είχαν ιδιαίτερη σημασία για τους ιθαγενείς Αμερικανούς. Οι λύκοι φάνηκαν να ενσωματώνουν πολλές αξίες που οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθούν να επιτύχουν, όπως η αφοσίωση στην οικογένεια και την ομάδα, η ικανότητα συνεργασίας κατά το κυνήγι και η άγρια ​​άμυνα της επικράτειας από ξένους.

Κάθε ιθαγενής αμερικανική φυλή είχε ελαφρώς διαφορετικούς θρύλους και έννοιες που σχετίζονται με τους λύκους. Perhapsσως η φυλή με τους στενότερους δεσμούς με αυτό το ζώο είναι το Pawnee – από την περιοχή που καλύπτεται τώρα από τις πολιτείες της Νεμπράσκα και του Κάνσας.

Στα σήματα του Pawnee, το σημάδι για λύκος είναι το ίδιο με το σημάδι για το Pawnee, υποδηλώνοντας ότι η φυλή ταυτίζεται έντονα με το ζώο.

λύκος τατουάζ στην παλάμη

Οι Pawnee ήταν γνωστοί ως Wolf People από γειτονικές φυλές, και ακόμη και η άποψή τους για το σύμπαν είχε λύκους σε μεγάλο βαθμό.

Πίστευαν ότι η εμφάνιση του αστεριού Σείριου (επίσης γνωστού ως Αστέρι του Λύκου) υποδηλώνει ένα μυθικό λύκο που πηγαινοέρχεται από τον κόσμο των πνευμάτων.

Ο κοσμικός λύκος θα έτρεχε στον Δρόμο του Λύκου – ή, όπως τον ξέρουμε, στον Γαλαξία μας.

6-Wolf-Tattoo-on-back

Τύποι λύκων

Υπάρχουν πολλά είδη και τύποι λύκων, ο καθένας που κατοικεί σε διαφορετική περιοχή και διαφέρει ελαφρώς στην εμφάνιση.

Η γνώση ορισμένων βασικών γεγονότων σχετικά με αυτά μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα για το τατουάζ σας, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μια ρεαλιστική εμφάνιση και χρειάζεστε μια αναφορά φωτογραφίας.

  • Γκρι λυκος – ή ο κοινός λύκος, αυτός είναι ο τύπος που γνωρίζουν οι περισσότεροι – κυρίως γκρι σε χρώμα, αν και υπάρχει κάποια ποικιλία σε γούνες. Εκτός από το πιο πολυάριθμο, αυτός είναι και ο μεγαλύτερος τύπος λύκου.
  • Αρκτικός λύκος – αυτό το είδος είναι σχεδόν τελείως λευκό, με σκούρα μάτια. Η πλειοψηφία αυτών των λύκων ζει στην Αλάσκα, με μερικούς να εμφανίζονται στη Γροιλανδία και τον Καναδά.
  • Κόκκινος λύκος – ιθαγενείς στη Βόρεια Αμερική, αυτοί οι λύκοι εμφανίζονται στη Νότια και Βόρεια Καρολίνα και στο παρελθόν ήταν γνωστό ότι ζούσαν στο Τέξας και τη Λουιζιάνα. Πήραν το όνομά τους από την κοκκινωπή, κανέλα απόχρωση της γούνας τους.
  • Μαύρος λύκος – ο μαύρος λύκος δεν είναι στην πραγματικότητα ένα ξεχωριστό είδος, αλλά μια παραλλαγή χρώματος παλτό του Γκρίζου λύκου.

λύκος τατουάζ στην πλάτη

Λύκοι σε σχέδια τατουάζ

Πορτρέτο λύκου με μπλε μάτια

Αυτός ο τύπος σχεδίου γίνεται συνήθως σε ρεαλιστικό στυλ, με τη μορφή ασπρόμαυρης εικόνας λύκου με λαμπερά μπλε μάτια που θυμίζουν χάσκυ που είναι οι μόνες πιτσιλιές χρώματος.

Στη φύση, οι ενήλικοι λύκοι δεν έχουν ποτέ μπλε μάτια. Ως εκ τούτου, η εικόνα συχνά σημαίνει ότι είναι μοναδική, εξαιρετική ή εξαιρετική, μερικές φορές με αναφορές στη μαγεία και/ή το υπερφυσικό.

Λύκος που γκρινιάζει

Όπως και τα σκυλιά, έτσι και οι λύκοι γκρινιάζουν όταν είναι θυμωμένοι ή απειλούνται και το βρυχηθμό τους είναι ένα σίγουρο σημάδι του κινδύνου που θέτουν. Ένα τατουάζ λύκου που γρυλίζει μπορεί να σημαίνει αγριότητα, αποφασιστικότητα και δύναμη – καθώς και να φαίνεσαι κακός.

24-Wolf-Tattoo

Λύκος που ουρλιάζει

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με την εικόνα ενός λύκου που ουρλιάζει στην πανσέληνο. Στη λαϊκή κουλτούρα, το ουρλιαχτό ενός λύκου τη νύχτα συνήθως συνεπάγεται και προμηνύει κίνδυνο.

Ως σχέδιο τατουάζ, ωστόσο, μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε θέλετε – μια δημοφιλής ερμηνεία είναι αυτή του μετασχηματισμού και της αφύπνισης.

16-Wolf-Tattoo

Τατουάζ σύμβολο λύκου, όπως εκτυπώσεις ποδιών

Το τατουάζ λύκου δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει εικόνα λύκου. Συμβολικά στοιχεία, όπως η εκτύπωση του ποδιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποδηλώσουν την ίδια έννοια χωρίς να απεικονίσουν έναν λύκο πλήρως.

Αυτό το είδος τατουάζ μπορεί να γίνει πιο περίπλοκο εισάγοντας μια εικόνα στο πόδι – αυτή ενός λύκου, του φεγγαριού ή οποιουδήποτε συμβόλου που σας αρέσει, πραγματικά. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να γράψουν, για παράδειγμα, ένα όνομα γραμμένο σε κάθε μέρος του ποδιού.

Αυτό αναφέρεται συνήθως στη νοοτροπία των λύκων και τις έννοιες της οικογένειας ή των φιλιών, την πίστη και τη σημασία του να είσαι μέλος μιας δεμένης ομάδας ανθρώπων που εμπιστεύεσαι.

40-Wolf-Tattoo

Διασκεδαστικό γεγονός: το πόδι ενός ενήλικα Γκρίζου λύκου έχει το μέγεθος ενός μέσου ανθρώπινου χεριού.

Στυλ τατουάζ λύκου

Ρεαλιστικός

Τα υπερ-ρεαλιστικά τατουάζ μερικές φορές αναφέρονται ως τρισδιάστατα τατουάζ. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν προσεκτικά συνδυασμένες σκιές και επισημάνσεις για να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση φωτορεαλισμού σε ένα σχέδιο.

Απαιτούνται υψηλά επίπεδα εμπειρίας και εμπειρίας για να εξασφαλιστεί ένα τέλειο ρεαλιστικό τατουάζ. Οτιδήποτε εκτός τελειότητας είναι πιθανό να φαίνεται περίεργο και δυσάρεστο, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον καλλιτέχνη τατουάζ σας πολύ προσεκτικά εάν σχεδιάζετε να επιλέξετε αυτό το στυλ.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τα τατουάζ με θέμα τον λύκο και τα τατουάζ ζώων γενικά, καθώς κάνουν για πολύπλοκα θέματα τατουάζ.

Όταν γίνονται καλά, τα ρεαλιστικά τατουάζ λύκου είναι πραγματικά αξιοσημείωτα και σίγουρα είναι μοναδικά και τραβούν τα βλέμματα.

22-Wolf-Tattoo

Γεωμετρικός

Τα γεωμετρικά τατουάζ χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ευθείες γραμμές και στρατηγικά τοποθετημένες τελείες για να δημιουργήσουν μια ημι-αφηρημένη εικόνα από γεωμετρικά σχήματα. Μερικές φορές θεμελιώνονται στην έννοια της «ιερής γεωμετρίας»-η μακροχρόνια πεποίθηση ότι τα γεωμετρικά σχήματα και αναλογίες έχουν ένα συμβολικό, συχνά πνευματικό, νόημα.

Ένα γεωμετρικό τατουάζ λύκου συνήθως περιλαμβάνει μόνο το κεφάλι του λύκου, που βλέπουμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό το στυλ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συμμετρία, οπότε είναι σημαντικό να σχεδιάσετε καλά το σχέδιο και να επιλέξετε έναν αξιόπιστο καλλιτέχνη τατουάζ – η απόκλιση από το συμμετρικό σχέδιο ή μια περιττή καμπύλη σε οποιαδήποτε από τις γραμμές μπορεί να οδηγήσει στο τατουάζ να φαίνεται περίεργο και εκτός σχήματος.

Woolf Tatoos

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ουσιαστικά το αντίθετο από ένα ρεαλιστικό τατουάζ λύκου. Αυτό το στυλ δεν στοχεύει να μιμηθεί ακριβώς το βλέμμα ενός λύκου αλλά να το αναπαραστήσει σε μορφή κινουμένων σχεδίων.

Το στυλ του καρτούν μερικές φορές χρησιμεύει για να μαλακώσει την επικίνδυνη εμφάνιση ενός λύκου, μετατρέποντάς τον σε ένα πιο φιλικό πλάσμα.

Woolf Tatoos

Φυλής

Τα τατουάζ με σύμβολο λύκου σε στυλ φυλής δημιουργούν εντυπωσιακά, ξεχωριστά κομμάτια. Το βασικό στυλ της φυλής περιλαμβάνει τον εντοπισμό ενός ημι-αφηρημένου σχεδίου χρησιμοποιώντας τολμηρές, καμπύλες μαύρες γραμμές, κωνικές σε ένα αιχμηρό σημείο και στα δύο άκρα.

Εκτός από αυτή τη μοντέρνα εκδοχή στο στυλ της φυλής, υπάρχουν παραδοσιακά φυλετικά σχέδια τατουάζ που μπορούν να προσαρμοστούν σε μια εικόνα λύκου. Τα τατουάζ Μαορί ή Πολυνησίας είναι δύο παραδείγματα πιο περίτεχνων και συγκεκριμένων φυλετικών στυλ.

λύκος-τατουάζ-σχέδια-10

Σέλτικ

Το κελτικό στυλ χαρακτηρίζεται από τη χρήση καμπυλωτών, αλληλοσυνδεόμενων γραμμών, που θυμίζουν εκείνες που φαίνονται στον κελτικό κόμπο και τα σύμβολα των κελτικών σταυρών.

Ιθαγενείς Αμερικανοί

Δεδομένου ότι οι λύκοι είχαν μεγάλη σημασία στον πολιτισμό των ιθαγενών της Αμερικής, κάνουν για εξαιρετικά θέματα τατουάζ στο στυλ των ιθαγενών Αμερικανών.

Για να δώσει ένα τατουάζ λύκου μια ιθαγενή αμερικανική αισθητική, η εικόνα του πλάσματος πρέπει γενικά να συνδυαστεί με σύμβολα αυτού του πολιτισμού. Όταν σχεδιάζετε αυτό το είδος σχεδίασης, λάβετε υπόψη οπτικά στοιχεία μοναδικά για τον πολιτισμό – όπως κομμωτήρια με φτερά, ονειροπαγίδες, ιθαγενείς Αμερικανούς πολεμιστές και αρχηγούς των φυλών και στυλιζαρισμένα βέλη.

Μια κοινή επιλογή σχεδίου για αυτό το στυλ είναι ένα πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας που φορά δέρμα λύκου – με «κουκούλα» κεφαλιού λύκου.

13-ινδικού στιλ-Wolf-TattooWoolf Tatoos

γοτθικός

Τα τατουάζ στο γοτθικό στυλ είναι γενικά όλα μαύρα, μερικές φορές με μια πινελιά ζωηρού χρώματος για αντίθεση. Σχέδια γοτθικού στιλ με αφηρημένα κόκκινα στοιχεία είναι συχνά χαρακτηριστικό γνώρισμα του στυλ trash polka.

Δεδομένου ότι οι λύκοι συχνά σχετίζονται με το σκοτάδι, τη νύχτα και τον απόκρυφο, είναι κατάλληλοι για τη γοτθική αισθητική.

Σε αυτά τα σχέδια, οι λύκοι συχνά συνδυάζονται με άλλα στοιχεία όπως κοράκια, φεγγάρι, περιγράμματα γυμνών δέντρων και σκοτεινά τοπία.

Αυτό δημιουργεί μια μάλλον περίπλοκη εικόνα, επομένως αυτές είναι οι πιο κατάλληλες για σχετικά μεγάλες περιοχές, όπως το αντιβράχιο, ο άνω βραχίονας, η πλάτη ή το στήθος.

Woolf Tatoos

Woolf Tatoos

Woolf Tatoos

Woolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf Tatoos

Woolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf Tatoos

Woolf TatoosWoolf TatoosWoolf Tatoos

Woolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf TatoosWoolf Tatoos

2-Wolf-Tattoo-on-finger

3-Wolf-Tattoo

7-Chest-Wolf-Tattoo

9-Ακουαρέλα-λύκος-τατουάζ

12-Wolf-Tattoo

14-ινδικού στιλ-Wolf-Tattoo

15-Rainbow-Wolf-Temporary-Tattoo

17-Wolf-Tattoo

18-Wolf-Tattoo

19-Wolf-Tattoo

21-Wolf-Tattoo

26-Wolf-Tattoo

27-Wolf-Tattoo

28-Wolf-Tattoo

29-Wolf-Tattoo

30-Wolf-Tattoo

31-Ακουαρέλα-Λύκος-Τατουάζ

32-Wolf-Tattoo

35-Wolf-Tattoo

37-Wolf-Tattoo

41-Wolf-Tattoo

42-Wolf-Tattoo

43-λύκος-τατουάζ-για γυναίκες

44-Wolf-Tattoo

46-Wolf-Tattoo

49-Wolf-Tattoo-for-menan

54-Wolf-Tattoo

λύκος-τατουάζ-σχέδια

λύκος-τατουάζ-σχέδια-1

λύκος-τατουάζ-σχέδια-2

λύκος-τατουάζ-σχέδια-3

λύκος-τατουάζ-σχέδια-4

λύκος-τατουάζ-σχέδια-5

λύκος-τατουάζ-σχέδια-6

λύκος-τατουάζ-σχέδια-7

λύκος-τατουάζ-σχέδια-8

λύκος-τατουάζ-σχέδια-9

λύκος-τατουάζ-σχέδια-12

λύκος-τατουάζ-σχέδια-13

λύκος-τατουάζ-σχέδια-14

λύκος-τατουάζ-σχέδια-15

λύκος-τατουάζ-σχέδια-16

λύκος-τατουάζ-σχέδια-17

λύκος-τατουάζ-σχέδια-18

λύκος-τατουάζ-σχέδια-19

λύκος-τατουάζ-σχέδια-21

λύκος-τατουάζ-σχέδια-22

λύκος-τατουάζ-σχέδια-23

λύκος-τατουάζ-σχέδια-24

λύκος-τατουάζ-σχέδια-25

λύκος-τατουάζ-σχέδια-26

λύκος-τατουάζ-σχέδια-27

λύκος-τατουάζ-σχέδια-28

λύκος-τατουάζ-σχέδια-29

λύκος-τατουάζ-σχέδια-31

Woolf Tatoos

λύκος-τατουάζ-σχέδια-32Woolf Tatoos

Woolf Tatoos