Τα παλιά τατουάζ, ή τα παραδοσιακά αμερικανικά τατουάζ, είναι το θεμέλιο της τέχνης τατουάζ στον δυτικό κόσμο.

Για σχεδόν εκατό χρόνια τώρα, αυτό το στυλ ήταν από τα πιο δημοφιλή και συναρπαστικά κινήματα.

Ακόμα και η ανάπτυξη νέων τάσεων και τεχνικών δεν έβαλε τέλος στην κυριαρχία του κλασικού αμερικανικού τατουάζ ναύτη.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε την ιστορία και το νόημα πίσω από τα τατουάζ παλιάς σχολής.

Μοιραζόμαστε επίσης μερικά από τα αγαπημένα μας σχέδια – τόσο πρωτότυπα τατουάζ old school όσο και πιο μοντέρνα σχέδια που έχουν εμπνεύσει.

Η ιστορία των παλιών σχολείων αμερικανικών τατουάζ

Αν και υπάρχει απόδειξη ότι διάφοροι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο εξασκούσαν το τατουάζ για χιλιάδες χρόνια, αυτή η μορφή τέχνης του σώματος χρειάστηκε σχετικά πολύ χρόνο για να φτάσει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Μόλις τη δεκαετία του 1700 οι Ευρωπαίοι ναυτικοί άρχισαν να κάνουν τατουάζ. Τα πρώτα στοιχεία αφορούν το πλήρωμα του Βρετανού καπετάνιου Τζέιμς Κουκ.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στον Ειρηνικό, οι ναυτικοί έκαναν τατουάζ από τις τοπικές κοινότητες.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Με αυτόν τον τρόπο, για τους Ευρωπαίους και αργότερα τους Αμερικανούς, τα τατουάζ έγιναν το πεδίο των ναυτικών: μόνο οι ναυτικοί έφτασαν σε περιοχές όπως η Πολυνησία, όπου ήταν εύκολο να κάνουν τατουάζ. ο πρώτη επιχείρηση τατουάζ στις ΗΠΑ. δεν θα ανοίξει μέχρι το 1870.

Αλλά τα τατουάζ που έκαναν οι ναυτικοί στην Πολυνησία και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου ήταν διαφορετικά από αυτά που περιγράφουμε τώρα ως τατουάζ παλιάς σχολής.

Για παράδειγμα, τα περισσότερα τατουάζ της Πολυνησίας ήταν φυλετικά μοτίβα παρόμοια με αυτά που φορούσαν οι ιθαγενείς.

Τι είναι λοιπόν τα παραδοσιακά αμερικανικά τατουάζ?

Αυτό που σήμερα ονομάζουμε «παλιά σχολικά τατουάζ» ή κλασικά σχέδια τατουάζ, άρχισαν να εμφανίζονται στις αρχές του 1900 και έφτασαν στην ακμή τους στη δεκαετία του 1930 και του 40.

Relativelyταν σχετικά απλά σχέδια, χρησιμοποιώντας χρώμα και ένα έντονο μαύρο περίγραμμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπήρχε καθόλου σκίαση – το γέμισμα ήταν ως επί το πλείστον συμπαγές.

Εκτός από το μαύρο, η παλέτα περιλάμβανε αρχικά μόνο τρία άλλα χρώματα: κόκκινο, κίτρινο και πράσινο. Αργότερα, οι καλλιτέχνες άρχισαν να χρησιμοποιούν και μοβ μελάνι.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να φανεί γνήσιο σήμερα ένα παραδοσιακό αμερικανικό τατουάζ, πρέπει να μείνετε μόνο σε αυτά τα χρώματα.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Όσον αφορά τα αμερικανικά παραδοσιακά σχέδια τατουάζ, μερικά ήταν πιο δημοφιλή από άλλα – εν μέρει επειδή είχαν συγκεκριμένες έννοιες για τους ναυτικούς.

Παραδείγματα παραδοσιακής τέχνης τατουάζ περιλαμβάνουν χελιδόνια, αστέρια, καρφιά, στιλέτα, άγκυρες, καρχαρίες και μοτίβα της Χαβάης, μεταξύ άλλων. Θα εξετάσουμε αυτά τα βασικά τατουάζ παλιάς σχολής με περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη ενότητα.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα απλοϊκά σχέδια έχουν μια συναρπαστική ιστορία να πουν. Και αυτή η ιστορία ξεκινά με τον θρύλο του τατουάζ, Norman Collins – πιο γνωστό ως Sailor Jerry.

Sailor Jerry – ο πατέρας των τατουάζ παλιού σχολείου

Ο Norman Collins – σύντομα γνωστός ως Sailor Jerry – γεννήθηκε το 1911 στο Reno της Νεβάδα. Όταν ήταν έφηβος, ο Κόλινς είχε ξεκινήσει να ταξιδεύει στη χώρα με φορτηγά τρένα.

Τότε ξεκίνησε το πάθος του για τα τατουάζ. Αρχικά, δημιούργησε τατουάζ με μόνο μαύρο μελάνι, σχεδιάζοντάς τα ελεύθερα χρησιμοποιώντας μια βελόνα. Εκείνες τις μέρες, τα τατουάζ δεν ήταν τόσο δημοφιλή στην Αμερική όσο είναι σήμερα.

Το 1927, ο Collins γνώρισε τον Gib ‘Tatts’ Thomas, έναν άλλο θρυλικό καλλιτέχνη τατουάζ, ο οποίος του έμαθε πώς να χρησιμοποιεί μηχανή τατουάζ. Λίγο αργότερα, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.

tumblr_njxfrkcmEG1qasqa8o1_1280

Ενώ ήταν στην υπηρεσία, ο Sailor Jerry ταξίδεψε στην Κίνα και την Ιαπωνία, όπου ανέπτυξε ένα πάθος για την παραδοσιακή ασιατική τέχνη. Ταν ο πρώτος Δυτικός που έμαθε από Κινέζους και Ιάπωνες καλλιτέχνες τατουάζ, κάτι που τον βοήθησε να αναπτύξει το δικό του στυλ υπογραφής.

Αυτό το στυλ είναι αυτό που θα γνωρίζαμε ως τατουάζ παλιάς σχολής. Μέχρι τη δεκαετία του 1930, ο Sailor Jerry είχε εγκαταλείψει το Πολεμικό Ναυτικό και άρχισε να εργάζεται ως καλλιτέχνης τατουάζ στη Χαβάη.

Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1940, ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή. Όπως συμβαίνει, το στούντιο τατουάζ του Sailor Jerry ήταν κοντά στο Περλ Χάρμπορ.

Αυτό ήταν ένα σημείο καμπής για την αμερικανική τέχνη τατουάζ: χιλιάδες στρατιώτες στην ακτή στη Χονολουλού άρχισαν να συχνάζουν στο στούντιο του Sailor Jerry. Σύντομα, τα τατουάζ του Sailor Jerry ήταν γνωστά σε όλο τον κόσμο.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Με αυτόν τον τρόπο, ο Norman Collins πρωτοστάτησε στα αμερικανικά κλασικά σχέδια τατουάζ.

Αυτό ήταν όμως μόνο ένα από τα επιτεύγματά του. Δούλευε πάντα για τη βελτίωση της τεχνικής του, αντιστοιχώντας με Ιάπωνες δασκάλους τατουάζ ακόμη και σε μια περίοδο ανοιχτής εχθρότητας μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ..

Σπούδασε επίσης ηλεκτρονικά και βελτίωσε τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών τατουάζ, καθώς επίσης εισήγαγε τη χρήση μωβ μελανιού στα κλασικά αμερικανικά τατουάζ.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία

Θα ήταν ανακριβές να πούμε ότι ο Norman Collins ήταν μόνος υπεύθυνος για τη διάδοση των κλασικών αμερικανικών σχεδίων.

Πριν και μετά τον Sailor Jerry, υπήρχαν αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες τατουάζ που συνέβαλαν στη δημιουργία του στυλ. Gus Wagner, Amund Dietzel, Χέρμπερτ Χόφμαν, Ο Bert Grimm και ο μαθητής του Bob Shaw είναι μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του κινήματος.

Οι Ed Hardy και Mike Malone, μαθητευόμενοι και θρύλοι του Sailor Jerry, είναι επίσης άξιοι αναφοράς. Σε αυτούς ο Κόλινς άφησε το στούντιο τατουάζ του Χονολουλού πριν από το θάνατό του το 1973.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Παλιά σχολή έννοιες τατουάζ

Οπλισμένοι με την κατανόηση του πλαισίου και της ιστορίας πίσω από τα κλασικά τατουάζ, μπορούμε να εκτιμήσουμε πλήρως τις αμερικανικές παραδοσιακές έννοιες τατουάζ.

Έχουμε διαπιστώσει ότι λίγο πριν και μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτά τα τατουάζ ήταν τα σημάδια των ναυτικών, στο Πολεμικό Ναυτικό και όχι μόνο. Αργότερα – από τη δεκαετία του ’50 έως τη δεκαετία του ’80 – τα τατουάζ στην Αμερική ήταν σημάδια αντικουλτούρας, συχνά εγκληματικού είδους.

Όπως και με κάθε άλλο είδος τατουάζ, τα παλιά σχολικά σχέδια έχουν συχνά προσωπικές έννοιες και μόνο ο χρήστης γνωρίζει την πλήρη σημασία τους. Ωστόσο, τα κλασικά σχέδια του Sailor Jerry έχουν καθολικές σημασίες που υπερβαίνουν το προσωπικό επίπεδο σημασίας.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Για παράδειγμα, επειδή η κουλτούρα των ναυτικών είναι πλούσια σε δεισιδαιμονία, συχνά τα τατουάζ χρησίμευαν ως προστασία από συγκεκριμένους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ναύτης.

Πολλά σχέδια σηματοδότησαν επίσης επιτεύγματα, όπως η επίτευξη μιας θέσης -ορόσημου ή η ιστιοπλοΐα για έναν καθορισμένο αριθμό μιλίων.

Τα σχέδια θα μπορούσαν επίσης να υποδεικνύουν τη θέση του ναυτικού στην ιεραρχία του πληρώματος, την κατάστασή τους ή την κατάταξή τους.

Πολλά από τα σχέδια περιλαμβάνουν κορδέλα. Το γράψιμο μπορεί να τοποθετηθεί εκεί, για παράδειγμα ένα όνομα, ημερομηνία ή μια λέξη με μία λέξη. Φράσεις όπως «Θάνατος πριν την ατιμία» ή «Δεσμευμένος για το σπίτι» ήταν επίσης συνηθισμένες προσθήκες.

Παλαιότερα, τα περισσότερα παλιά σχολικά τατουάζ ήταν σχέδια λάμψης. Ένα φλας είναι ένα σχέδιο που εμφανίζεται σε έναν κατάλογο ή στον τοίχο ενός στούντιο τατουάζ, που επαναχρησιμοποιείται για πολλούς πελάτες. Ουσιαστικά, είναι το αντίθετο από ένα προσαρμοσμένο σχέδιο.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Ας δούμε συγκεκριμένες παραδοσιακές έννοιες τατουάζ, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες των πιο σημαντικών σχεδίων.

Τατουάζ πλοίου

Ένα πλοίο, όπως μπορείτε να περιμένετε, αντιπροσωπεύει όλες τις πτυχές της ζωής ενός ναυτικού. Εξάλλου, ολόκληρη η ύπαρξη ενός ναυτικού είναι συνδεδεμένη στο σκάφος στο οποίο εργάζονται.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Το πλοίο είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος εργασίας για έναν ναυτικό. Αντιπροσωπεύει επίσης την ελευθερία και την περιπέτεια που βιώνουν κατά την πλεύση.

Παλαιότερα, ένα τατουάζ με ένα πλήρως εξοπλισμένο πλοίο σήμαινε ότι ο ναύτης είχε ταξιδέψει γύρω από το Ακρωτήριο Χορν στη Χιλή.

Τατουάζ του ναύτη Jerry (1)

Ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδρομή Clipper – μια παραδοσιακή διαδρομή ιστιοπλοΐας μεταξύ Ευρώπης και Άπω Ανατολής, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας – το Cape Horn ήταν διαβόητο για τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες ιστιοπλοΐας.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Άγκυρα τατουάζ

Οι άγκυρες είναι από τα παλιά σχέδια τατουάζ που επέζησαν των μετασχηματισμών στην τέχνη του τατουάζ μέσα στις δεκαετίες. Είναι τόσο δημοφιλείς στα τατουάζ στις μέρες μας – σε όλα τα στυλ, από γεωμετρικά έως και ακουαρέλα – όπως ήταν στο Sailor Jerry’s heydey.

Μια άγκυρα αντιπροσωπεύει προστασία, σταθερότητα και ασφάλεια. Σε ένα ενεργό πλοίο, είναι το ισχυρότερο σύμβολο ασφάλειας στη ζωή ενός ναυτικού.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Σήμερα, οι άγκυρες εξακολουθούν να έχουν την ίδια σημασία στα τατουάζ. Αντιπροσωπεύουν την ιδέα της ασφάλειας, καθώς και συμβολίζουν την γείωση και την ισορροπία.

Συχνά, τα παραδοσιακά τατουάζ με άγκυρα θα περιλάμβαναν επίσης το όνομα της φίλης ή της γυναίκας του ναυτικού ή τη λέξη «μαμά».

Αυτό είναι μια απόδειξη για το πώς το άτομο «γειώνει» τον ναύτη. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια υπενθύμιση κάποιου που τον περιμένει πίσω στη στεριά.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Επιπλέον, το σύμβολο της άγκυρας στο τατουάζ ενός ναυτικού αναφέρεται στην επίτευξη του βαθμού του Boatswain ή του Chief. Μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει το ορόσημο της πλεύσης στον Ατλαντικό.

Καταπιείτε τατουάζ

Ένα υπέροχο παράδειγμα μικρών παραδοσιακών τατουάζ, τα χελιδόνια – όπως οι άγκυρες – είναι ακόμα πολύ δημοφιλή σήμερα.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Αυτά τα μικρά πουλιά φημίζονται για τις μεγάλες αποστάσεις ως μέρος του μεταναστευτικού τους μοτίβου, επιστρέφοντας πάντα τελικά στο σπίτι. Ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύουν μια ασφαλή επιστροφή στο σπίτι για έναν ναυτικό.

Τα τατουάζ Old School Swallow είναι επίσης σημάδια επιτευγμάτων για έναν ναυτικό. Όταν τα τατουάζ έγιναν για πρώτη φορά δημοφιλή, οι νέοι ναυτικοί που θα ξεκινούσαν στη θάλασσα θα έπαιρναν σχέδιο χελιδονιού.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Αργότερα, κάθε χελιδόνι αντιπροσώπευε 5.000 μίλια. Σε ορισμένους κύκλους, ανέφεραν ότι ο ναύτης έχει διασχίσει τον ισημερινό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.

Ορισμένες τοποθετήσεις για τατουάζ χελιδονιών έχουν τη δική τους ιδιαίτερη σημασία.

Ένα ζευγάρι χελιδόνια τατουάζ στο στήθος υποτίθεται ότι μεταφέρουν την ψυχή του ναυτικού στον παράδεισο αν πνιγεί. Εν τω μεταξύ, ένα χελιδόνι στο πίσω μέρος του χεριού δείχνει έναν καλό μαχητή γροθιάς.

Όπως όλα τα πουλιά, τα χελιδόνια μπορούν επίσης να είναι σύμβολα ελευθερίας σε τατουάζ οποιουδήποτε στυλ. Επειδή ζευγαρώνουν για μια ζωή, αντιπροσωπεύουν επίσης μια αληθινή αγάπη.

Τατουάζ καρδιάς

Η ζωή ενός ναυτικού περιλαμβάνει μακρά χρονικά διαστήματα εκτός σπιτιού. Ένα τατουάζ καρδιάς είναι μια υπενθύμιση αγαπημένων προσώπων.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Το να κάνετε ένα τατουάζ καρδιάς – συχνά με ένα όνομα – είναι ένας τρόπος να πάρετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο για το ταξίδι.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Τατουάζ αστέρι

Το διακριτικό ναυτικό αστέρι είναι ένα σημαντικό στοιχείο των τατουάζ παλιού στυλ.

αστέρι τατουάζ

Αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει το Βόρειο Αστέρι, που χρησιμοποιείται ως το κύριο σημείο αναφοράς για τη θαλάσσια πλοήγηση. Είναι επίσης μια αναφορά στο τριαντάφυλλο της πυξίδας – οι γραμμές που δείχνουν τις βασικές κατευθύνσεις του Βορρά, του Νότου, της Ανατολής και της Δύσης.

Ως εκ τούτου, είναι κυριολεκτικά ένα αστέρι -οδηγός. Το τατουάζ είναι μια γοητεία καλής τύχης για έναν ναυτικό, αντανακλώντας τις ελπίδες για μια ασφαλή επιστροφή στο σπίτι και υπενθυμίζοντάς του τι είναι σημαντικό.

Για μερικούς ναυτικούς, τα τατουάζ ναυτικών αστεριών αντιπροσωπεύουν ορισμένα επιτεύγματα και εμπειρίες. Για παράδειγμα, η ιστιοπλοΐα σε ορισμένο μίλι μπορεί να δικαιολογήσει ένα τατουάζ με αστέρι ή να επιβιώσει από ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο ταξίδι.

Δύο ναυτικά αστέρια στο στήθος είναι τα σημάδια ενός καλού μαχητή και είναι ένα μέσο προειδοποίησης των άλλων να μην μπλέξουν με τον ναύτη. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό πιθανότατα προέρχεται από το φωτεινό σήμα που εμφανίζει ένα πλοίο σε άλλους ως εντολή υποχώρησης και υποχώρησης..

Ομοίως, ορισμένοι λογαριασμοί λένε ότι ένα κόκκινο και πράσινο ναυτικό αστέρι στο στήθος ενός ναυτικού σημαίνει ότι κέρδισε έναν αγώνα μπάρ σε ένα ξένο λιμάνι.

Τατουάζ καρχαρία

Στα παραδοσιακά τατουάζ, οι καρχαρίες συμβολίζουν τι έχει ξεπεράσει ο ναύτης και τι είναι διατεθειμένος να κάνει.

Αντιπροσωπεύουν τη δύναμη του χαρακτήρα και του σώματος, καθώς και τις ιδιότητες του να είσαι άγριος και ασταμάτητος.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Τα τατουάζ καρχαρία ήταν επίσης προστατευτικά γούρια. Σε περίπτωση που ο ναύτης έπεσε στο νερό, ένα τατουάζ καρχαρία θα τον προστατεύει από το να τον φάει ένας πραγματικός καρχαρίας.

Τατουάζ αετού

Οι αετοί στα τατουάζ του παλιού σχολείου αντιπροσωπεύουν συνήθως την Αμερική.

Ο Ναύτης Τζέρι χρησιμοποιούσε συχνά αετούς στα σχέδιά του, συχνά παρέα με την αμερικανική σημαία. Λέγεται ότι σε αυτόν, ο αετός αντιπροσώπευε μια εξιδανικευμένη εκδοχή της Αμερικής.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Γενικά, οι αετοί συμβολίζουν επίσης την ελευθερία και το θάρρος. Επειδή πετούν τόσο ψηλά στον ουρανό από το έδαφος, αντιπροσωπεύουν τη σύνδεση του ανθρώπου με το θεϊκό.

Ενα αετός που σκοτώνει ένα φίδι είναι επίσης ένα συνηθισμένο μοτίβο στα παλιά τατουάζ. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτός ο σχεδιασμός αντιπροσωπεύει συνήθως τον πόλεμο.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Αυτό μπορεί να είναι μια πραγματική σύγκρουση μεταξύ δύο εθνών ή φυσικών οντοτήτων ή μπορεί να σημαίνει μια μεταφορική σύγκρουση. Μερικές φορές, αντιπροσωπεύει μια εσωτερική σύγκρουση μεταξύ δύο πλευρών του χαρακτήρα ενός ατόμου.

Οι αετοί συνήθως αντιπροσωπεύουν θετικές, αξιοθαύμαστες ιδιότητες και τα φίδια συχνά παίρνουν το τραχύ τέλος της συμφωνίας – συμβολίζοντας την προδοσία και το ψέμα, μεταξύ άλλων. Για το λόγο αυτό, αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να αντιπροσωπεύει τον θρίαμβο του καλού επί του κακού.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Μεξικάνικο οικόσημο απεικονίζει έναν αετό που καταβροχθίζει έναν κροταλία. Έχει εμπνευστεί από έναν μύθο, σύμφωνα με τον οποίο οι Αζτέκοι θα έχτιζαν μια νέα πόλη σε ένα σημείο όπου είδαν έναν αετό να τρώει ένα φίδι.

Τατουάζ φιδιού

Τα φίδια, όπως μόλις είδαμε, είναι συχνά ένα αρνητικό σύμβολο. Λόγω του απίστευτου ρόλου που παίζει το φίδι στην Αγία Γραφή, τα φίδια συνδέονται με ψέματα και προδοσία.

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Ωστόσο, υπήρξαν πολλές θετικές συσχετίσεις με φίδια σε διαφορετικούς πολιτισμούς κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Στα τατουάζ παλιάς σχολής, τα φίδια τείνουν να σημαίνουν κίνδυνο. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος που μπορεί να αντιπροσωπεύει ο ναύτης όταν διασχίζεται. Χρησιμεύουν έτσι ως προστατευτικά σύμβολα ενάντια στο κακό και την προδοσία.

Στα τατουάζ του με φίδια, ο Ναύτης Τζέρι απεικόνιζε τις πιο συχνά κόμπρες, συνήθως στα μέσα της απεργίας.

Τα άλογα του Φαραώ

Αυτό το κλασικό σχέδιο μυστηριοποιεί εντελώς τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η σημασία του δεν είναι αμέσως ξεκάθαρη.

Στην πραγματικότητα, το παραδοσιακό τατουάζ τριών κεφαλών αλόγων – πάντα διατεταγμένο στο ίδιο μοτίβο – είναι μια αναφορά στη Βίβλο.

Συγκεκριμένα, στα άλογα του Φαραώ, τα οποία εμφανίζονται καθώς ο Μωυσής κλείνει την Ερυθρά Θάλασσα. Αδιαφορώντας για την καταιγίδα και τα πτητικά νερά, τα άλογα προσπαθούν να καταδιώξουν.

Αν και είναι τεχνικά μια Βιβλική αναφορά, αυτό το σχέδιο τατουάζ δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα ισχυρή θρησκευτική πίστη.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο σχεδιασμός των αλόγων του Φαραώ σημαίνει δύναμη, αποφασιστικότητα και δύναμη απέναντι στις αντιξοότητες. Συμβολίζει επίσης τη λαχτάρα για ελευθερία και τον θρίαμβο του πνεύματος.

Θα παρατηρήσετε ότι τα άλογα εμφανίζονται πάντα με τον ίδιο τρόπο σε αυτά τα τατουάζ. Η ιδιαίτερη σύνθεση του σχεδίου προέρχεται από έναν πόνο του 19ου αιώνα από τον John Fredrick Herring Sr.

τατουάζ στο στομάχι

tumblr_n0w1pxe1yB1qbwi2go1_1280

Τατουάζ χοίρου και κοτόπουλου

Αυτό είναι ένα περίεργο ζευγάρι που αξίζει μια εκτεταμένη εξήγηση.

Οι ιστορίες υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια ναυαγίων, αν υπήρχε ζωική ζωή στο πλοίο – όπως τα αγροτικά ζώα – ήταν πιο πιθανό να επιβιώσουν.

Αυτό μπορεί να φαίνεται αντι-διαισθητικό-άλλωστε, τα γουρούνια δεν χτυπούν τους περισσότερους ως τους καλύτερους κολυμβητές. (Ούτε τα κοτόπουλα, για αυτό το θέμα.)

τατουάζ του ναύτη Τζέρι

Ωστόσο, το θέμα είναι ότι ζώα όπως γουρούνια και κοτόπουλα διατηρούνταν σε ξύλινα κιβώτια αποστολής. Εάν το πλοίο καταστρεφόταν, αυτά τα κιβώτια θα έμεναν στην επιφάνεια – σώζοντας έτσι τα ζώα ενώ οι ναύτες μπορεί να είχαν χάσει τη ζωή τους.

Από εδώ προέρχεται αυτό το ζευγάρι τατουάζ. Παραδοσιακά, το τατουάζ χοίρου πρέπει να τοποθετείται στο αριστερό πόδι και το κοτόπουλο (ή κόκορας) στο δεξί. Μαζί, θα προστατεύουν τον ναύτη από τον πνιγμό εάν το πλοίο καταστραφεί.

Παραδοσιακά τατουάζ με θέμα τη Χαβάη

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία των παλιών σχολείων αμερικανικών τατουάζ παραπάνω, η παρουσία θεμάτων της Χαβάης πιθανότατα δεν θα σας εκπλήξει.

Ο Ναύτης Τζέρι εγκαταστάθηκε στη Χαβάη μετά την αποχώρησή του από το Πολεμικό Ναυτικό και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εκεί, δουλεύοντας ως καλλιτέχνης τατουάζ. Τα μοτίβα της Χαβάης ήταν μέρος του στυλ υπογραφής του και παρέμειναν δημοφιλή στην ευρύτερη παράδοση του παλιού σχολείου.

Για τους ναυτικούς και τους στρατιώτες, ένα κλασικό τατουάζ της Χαβάης – που συχνά απεικονίζει ένα κορίτσι hula – θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι ήταν τοποθετημένα στη Χαβάη.

Καρφιτσώστε τατουάζ κοριτσιών

Τα pin up ήταν απίστευτα δημοφιλή κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, που χρησιμοποιούνται συχνά στην επίσημη προπαγάνδα του πολέμου. Η παρουσία τους στα κλασικά τατουάζ είναι απλώς μια αντανάκλαση των καιρών.

tumblr_mpin1b2pQI1rc7f1ko1_1280

Για τους ναυτικούς, τα τατουάζ θα μπορούσαν να είναι μια υπενθύμιση μιας συγκεκριμένης γυναίκας στο σπίτι, ή θα μπορούσαν απλά να είναι μια μόνιμη εναλλακτική (ή προσθήκη!) Στην απόκτηση μιας αφίσας.

Τελικές λέξεις

Υπάρχουν περισσότερα από όσα βλέπουν τα τατουάζ παλιάς σχολής. Το ευρύ φάσμα των σημασιών και της σημασίας είναι σίγουρα ελκυστικό, όπως και ο αέρας της περιπέτειας που αντιπροσωπεύει η ζωή ενός ναυτικού – που σηματοδοτείται από ένα vintage τατουάζ -.

Ας ελπίσουμε ότι είστε πλέον καλά εξοπλισμένοι για να αποφασίσετε για ένα δικό σας τατουάζ παλιού σχολείου. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συλλογή για πιο παραδοσιακές ιδέες τατουάζ και κάποια οπτική έμπνευση!

τατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέρι

τατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη ΤζέριΤατουάζ του ναύτη Τζέρι (2)τατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέριτατουάζ του ναύτη Τζέρι (3)

tumblr_mul7onDcL51r9ow28o1_500tumblr_nbuxnivGIz1sek7x9o2_400tumblr_ngnv54fuLU1sy77edo1_1280tumblr_nhm4l9e5AX1qzabkfo1_1280tumblr_ni8au7iP6Q1r7s2kso1_1280tumblr_ni8az6FTeq1r7s2kso1_1280tumblr_ni8otxzBWz1qdeo1ko1_1280tumblr_nj2qki9Jx21scmex7o1_1280tumblr_nj5opwNBy51r7s2kso1_1280 tumblr_ltinklGtft1qhri6lo1_1280 tumblr_mmjjv064Te1qcmz1jo1_1280 tumblr_mnkwruK5Kx1qcmz1jo1_1280 tumblr_mo17as641E1rmcd1ao1_1280  tumblr_mote4zF6291qbwi2go1_1280  tumblr_mpjdkwWkzX1qbwi2go1_1280 tumblr_mpje4lEO1P1qcmz1jo1_1280 tumblr_mq4bdjEV9K1qcmz1jo1_1280 tumblr_mzvebmqoez1qe7wgwo1_1280 tumblr_n0w1ecTODj1qbwi2go1_1280  tumblr_n1yl7cPvjG1qcmz1jo1_1280 tumblr_n2yibs6ZH71qcmz1jo1_1280 tumblr_n5z4znNpXB1qbwi2go1_1280 tumblr_n06wwnEr4S1s5tiuoo1_1280  tumblr_n30s7zRQ1n1qbwi2go1_1280  tumblr_njxtzj1IXy1qhjrkjo1_1280  tumblr_nk6go0nLyD1s7zsjoo1_1280 tumblr_nk6go2Pf1y1s7zsjoo1_1280 tumblr_nk6q8am2B01tjhf0go1_1280 tumblr_nk6r8rffDp1rn3yyfo1_1280  tumblr_nk753cCvkw1u43vwbo1_1280  tumblr_nkc133ABkE1rmt2dho1_1280 tumblr_nkfawvBvU21r7s2kso1_1280 tumblr_nkfujnB6fm1s7zsjoo1_1280 tumblr_nkfv9fg1qZ1s7zsjoo1_1280  tumblr_nki4u8Hf8n1s7zsjoo1_1280  tumblr_nkop2qqE4b1qasqa8o1_1280 tumblr_nhciw49u8S1rhc8xfo1_1280