Lookάχνετε για ιδέες τατουάζ χελώνας; Αναδεικνύουμε τα αγαπημένα μας και εξηγούμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω τους.

παζλ τατουάζ χελώνας

Η ιδέα των σχεδίων τατουάζ που περιλαμβάνουν ζώα είναι πιθανώς τόσο παλιά όσο το ίδιο το τατουάζ.

Τα τελευταία χρόνια, ένα ζώο που κερδίζει δημοτικότητα στον τομέα της αναπαράστασης τατουάζ είναι η θαλάσσια χελώνα.

Αυτά τα όμορφα και απαλά πλάσματα δημιουργούν τατουάζ με εκπληκτική εμφάνιση με μια ενδιαφέρουσα σημασία πίσω τους.

τατουάζ χελώνας

Πολιτιστικό νόημα των χελωνών

Οι χελώνες είναι σημαντικά σύμβολα σε ορισμένους πολιτισμούς. Για παράδειγμα στη Χαβάη, οι θαλάσσιες χελώνες συνδέονται με καλή τύχη.

Αυτό είναι πιθανό για το δύσκολο ξεκίνημα της ζωής που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες: μόλις εκκολαφθούν από αυγά στην ακτή, πρέπει να πάρουν το δρόμο τους προς το νερό, εντελώς ευάλωτοι και πλήρως εκτεθειμένοι σε επιθέσεις αρπακτικών.

χελώνα τατουάζ πολύχρωμο

Και δεν γίνεται πολύ καλύτερο για μια νεοσύστατη θαλάσσια χελώνα – ακόμη και όταν βρεθούν στη θάλασσα, δεν έχουν μέσα να αμυνθούν.

Δεδομένου ότι μια θαλάσσια χελώνα πρέπει να είναι πολύ τυχερή για να ζήσει για να δει την ενηλικίωση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι σύμβολο τύχης.

Οι χελώνες παίζουν επίσης ζωτικό ρόλο στη μυθολογία των ιθαγενών Αμερικανών – η οποία στην πραγματικότητα αναφέρεται στη Βόρεια Αμερική ως «Νησί Χελωνών».

Ο μύθος λέει ότι η ήπειρος είναι ισορροπημένη στην πλάτη μιας τεράστιας μυθικής χελώνας, η οποία προσέφερε το κέλυφος της ως σπίτι για όλα τα χερσαία ζώα.

κόκκινο τατουάζ χελώνας

Σημασία τατουάζ θαλάσσιας χελώνας

Η χελώνα, γενικά, είναι ένα πολύ θετικό σύμβολο, που συχνά συνδέεται με την αθανασία, τη δύναμη, τη σταθερότητα, τη γονιμότητα και τη δημιουργία.

Οι χελώνες συνδέονται επίσης με την επιμονή και την υπομονή – σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση «αργά και σταθερά κερδίζει τον αγώνα» και ίσως είστε εξοικειωμένοι με την παιδική ιστορία του «Κουνέλι και χελώνα», για το πώς μια χελώνα κέρδισε ένα αγώνα ενάντια σε ένα κουνέλι μέσω συνεπών και ήρεμων ενεργειών.

Άλλες έννοιες και τιμές που σχετίζονται με τις χελώνες περιλαμβάνουν:

  • Ελαστικότητα – Αυτός ο συσχετισμός είναι πιθανό να είναι το αποτέλεσμα της μακροζωίας της χελώνας. Μια θαλάσσια χελώνα μπορεί να ζήσει περίπου 80 χρόνια, ενώ ορισμένα είδη χελωνών χελώνας (χελώνες) μπορούν να φτάσουν την ηλικία των 100 ετών. Καθώς μεγαλώνουν, οι χελώνες αυξάνονται σε μέγεθος και… Και αυτό είναι όλο. Διαφορετικά, η εμφάνισή τους δεν αλλάζει τόσο πολύ με τα χρόνια που περνούν, υπογραμμίζοντας την έννοια της ανθεκτικότητας.
  • Ηρεμία – Ο συμβολισμός που αναφέρεται στην ηρεμία είναι πιθανώς το αποτέλεσμα του αργού ρυθμού της χελώνας, που δίνει την ψευδαίσθηση της ηρεμίας και της μη βιασύνης.
  • Καλή υγεία – Η πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της χελώνας, πάλι, είναι πιθανό να είναι υπεύθυνη για αυτόν τον σύνδεσμο.
  • Σοφία – Η χελώνα θεωρείται επίσης ως σύμβολο σοφίας, ιδιαίτερα σε αφρικανικούς και ελληνικούς πολιτισμούς.

τατουάζ χελώνας με τριαντάφυλλο

Ιδέες σχεδιασμού τατουάζ χελώνας

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο τατουάζ χελώνας, υπάρχει άφθονος χώρος για δημιουργικότητα.

Οι χελώνες θα φαίνονται υπέροχα τόσο στο χρώμα όσο και σε ολόμαυρο, σε στιλ κινουμένων σχεδίων, παραδοσιακό, ακουαρέλα ή υπερρεαλιστικό.

φυλετικό τατουάζ χελώνας

Εύκολο να μειωθεί, μερικά συμβολικά σχέδια χελωνών μπορεί να είναι τόσο μικρά όσο μερικά εκατοστά – αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πλήρες μανίκι ή να επιλέξετε ένα σχέδιο τατουάζ χελώνας που θα καλύψει ολόκληρη την πλάτη σας.

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Εάν έχετε κολλήσει για ιδέες, λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Φυλής – Τα φυλετικά στοιχεία ταιριάζουν πολύ με τις εικόνες των χελωνών και αποτελούν δημοφιλή επιλογή. Είναι συχνά σε στυλ Μαορί, Χαβάης, Σαμόα και Πολυνησίας, πιθανότατα επειδή αυτές οι φυλές θεωρούσαν τις χελώνες ως σημαντικά σύμβολα.
  • 3D -Τα υπερ-ρεαλιστικά τρισδιάστατα τατουάζ είναι δύσκολο να γίνουν σωστά, αλλά όταν γίνονται καλά, φαίνονται απίστευτα εντυπωσιακά. Εάν αυτή είναι μια επιλογή που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε όσον αφορά το τατουάζ σας, είναι καλύτερο να διασφαλίσετε ότι ο επιλεγμένος καλλιτέχνης τατουάζ σας γνωρίζει τι κάνουν. Το επιτυχές τρισδιάστατο τατουάζ απαιτεί τεράστια εμπειρία – βεβαιωθείτε ότι το άτομο που κάνει το τατουάζ σας έχει εργαστεί με αυτό το στυλ πριν.
  • ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ – Μάλλον γνωρίζετε ήδη πού πηγαίνει αυτό. Τα τατουάζ Teenage Mutant Ninja Turtles είναι αρκετά κοινά και μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια επιλογή για έναν οπαδό της σειράς. Ένα τατουάζ TMNT θα πρέπει πιθανώς να είναι έγχρωμο και σχετικά μεγάλο για να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες και να διασφαλίσει ότι οι χαρακτήρες είναι αναγνωρίσιμοι.
  • Σέλτικ -οι Κέλτες πίστευαν ότι οι χελώνες ήταν ιερά πλάσματα, οπότε ένα τατουάζ χελώνας σε κελτικό στιλ θα είχε τέλεια αίσθηση. Τα στρογγυλεμένα περιγράμματα που συχνά υπάρχουν στην τέχνη εμπνευσμένη από την Κέλτικ ταιριάζουν πολύ με το σχήμα της χελώνας.
  • Χελώνα στο νερό – Αν θέλετε η χελώνα στο σχέδιο τατουάζ σας να έχει κάποιο πλαίσιο, σκεφτείτε να προσθέσετε ακουαρέλες με μπλε και πράσινο για να αντιπροσωπεύουν τη θάλασσα. Ανάλογα με την τοποθέτηση και το στυλ του τατουάζ σας, αυτό θα μπορούσε να ζωντανέψει το σχέδιο και να το μετατρέψει σε μια ολοκληρωμένη εικόνα, παρά στο μοναδικό στοιχείο της χελώνας.

φυλετικό τατουάζ πλάτης χελώνας

Περίληψη

Τα τατουάζ χελωνών μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και εκπληκτικά δημιουργική ιδέα.

Λειτουργώντας υπέροχα σε όλα τα στυλ, μεγέθη και χρωματικούς συνδυασμούς, τα σχέδια χελωνών είναι εύκολο να προσαρμοστούν και να γίνουν μοναδικά.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συλλογή για να δείτε τις ιδέες των άλλων σχετικά με τα τατουάζ χελώνας!

Τατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώνας

Αυτό το πολύχρωμο έργο είναι ένα τεραπίν και όχι μια χελώνα αλλά είναι εντυπωσιακό στο στυλ του.

Τατουάζ χελώνας

Τα τατουάζ με στυλ ακουαρέλας είναι δημοφιλή με τις χελώνες ως θέματα. Αυτό είναι ένα πραγματικά ωραίο παράδειγμα.

Τατουάζ χελώνας

Λατρεύω αυτό το πραγματικά τολμηρό στυλ χρώματος που το καθιστά πραγματικά ξεχωριστό. Η αντίθεση με την πορτοκαλί φωτιά είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή δήλωση.

Τατουάζ χελώνας

Αυτό το τατουάζ με θέμα τη χελώνα έχει πραγματικές χαβανέζικες δονήσεις.

Τατουάζ χελώνας

Ένα από τα πιο ρεαλιστικά παραδείγματα που παρουσιάζονται, αυτό το τατουάζ μοιάζει σαν να είναι η αφετηρία ενός τεράστιου back-piece. Ανυπομονώ να δω το τελικό κομμάτι!

Τατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώνας

Τατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώνας

Οι χελώνες είναι συνηθισμένες εικόνες που χρησιμοποιούνται σε φυλετικά τατουάζ που προέρχονται από την Πολυνησία και τη Χαβάη. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα των παραδοσιακών νησιωτικών μοτίβων.

Τατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώνας

Αγαπάμε τα γεωμετρικά τατουάζ εδώ στο The Style Up! Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα με θέμα τη χελώνα με μια αμυδρή ατμόσφαιρα ακουαρέλας.

Τατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώνας (3)Τατουάζ χελώνας (2)Τατουάζ χελώνας (1)Τατουάζ χελώνας (4)Τατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώναςΤατουάζ χελώνας

35-Turtle-Tattoo-Designs-and-Ideas-2135-Turtle-Tattoo-Designs-and-Ideas-2235-Turtle-Tattoo-Designs-and-Ideas-2335-Turtle-Tattoo-Designs-and-Ideas-2435-Turtle-Tattoo-Designs-and-Ideas-2535-Turtle-Tattoo-Designs-and-Ideas-26a3a618c1ccc5ee152d87f9fd380b8875μαύρη-χελώνα-με-κυκλικό-μοτίβοκαφέ-χελώνα-στην πλάτηχρώμα-πιτσιλισμένη-χελώναχαριτωμένη-πράσινη-χελώναελέφαντας-και-χελώνα-τατουάζ-στο αντιβράχιοπράσινο-φάντασμαπράσινη-χελώνα-με τα πόδιαhawaiian-tribal-turtle-tattoos-354904melanie_loggerhead_sea_turtle_tattoo_by_joshing88-d4rhuumοβάλ-χελώνα εικόνες-τατουάζ χελώναςροζ-φύλλο-χελώναπολυνησιακό-χελώνα-τατουάζορμητική-χελώνα-εκτός ώμουθαλάσσιες χελώνες-τατουάζθαλάσσια χελώνα-τατουάζμικρά-τατουάζ-χελωνώνs-χελώνατουρταπέλληturtle_tattoos_by_kritickilled-d6ynci0χελώναχελώνα-ν-ροζ-λουλούδιχελώνα-ν-χελώνα-σκελετόςχελώνα στον ώμοΧελώνα-Τατουάζ-4turtletattoo059σχέδια χελώνας-τατουάζTurtle-Tattoo-for-Arm χελώνα-τατουάζ-με τα πόδιαχελώνα-τατουάζχελώνα-τατουάζ-5χελώνα-τατουάζ-6χελώνα-τατουάζ-7χελώνα-τατουάζ-8χελώνα-τατουάζ-10χελώνα-τατουάζ-12-635x910χελώνα-τατουάζ-13-635x473χελώνα-τατουάζ-16-635x846χελώνα-τατουάζ-18χελώνα-τατουάζ-19.jpgχελώνα-τατουάζ-55χελώνα-τατουάζ-91χελώνα-τατουάζ-111-635x374χελώνα-τατουάζ-σχέδιαχελώνα-τατουάζ-για-γυναίκεςχελώνα-με-σταυρόtuttle_tattoo_68 σχέδια χελώνας-τατουάζχελώνα-τατουάζ-σχέδια-1χελώνα-τατουάζ-σχέδια-2χελώνα-τατουάζ-σχέδια-3χελώνα-τατουάζ-σχέδια-4χελώνα-τατουάζ-σχέδια-5χελώνα-τατουάζ-σχέδια-6χελώνα-τατουάζ-σχέδια-7χελώνα-τατουάζ-σχέδια-8χελώνα-τατουάζ-σχέδια-9χελώνα-τατουάζ-σχέδια-10χελώνα-τατουάζ-σχέδια-11χελώνα-τατουάζ-σχέδια-12χελώνα-τατουάζ-σχέδια-13χελώνα-τατουάζ-σχέδια-14χελώνα-τατουάζ-σχέδια-17χελώνα-τατουάζ-σχέδια-18χελώνα-τατουάζ-σχέδια-19 χελώνα-τατουάζ-σχέδια-20χελώνα-τατουάζ-σχέδια-21χελώνα-τατουάζ-σχέδια-23χελώνα-τατουάζ-σχέδια-24χελώνα-τατουάζ-σχέδια-25χελώνα-τατουάζ-σχέδια-26χελώνα-τατουάζ-σχέδια-27χελώνα-τατουάζ-σχέδια-28χελώνα-τατουάζ-σχέδια-29χελώνα-τατουάζ-σχέδια-30χελώνα-τατουάζ-σχέδια-32χελώνα-τατουάζ-σχέδια-33χελώνα-τατουάζ-σχέδια-34χελώνα-τατουάζ-σχέδια-32