Εξετάζετε ένα τατουάζ σέλτικ; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε μερικές από τις αγαπημένες μας ερμηνείες για αυτά τα φοβερά τατουάζ.

Τρισδιάστατο κελτικό τατουάζ

Τα κελτικά τατουάζ ήταν πολύ συνηθισμένα στους Κέλτες πολεμιστές λόγω της πεποίθησής τους ότι τα τατουάζ θα τρομάξουν και θα τρομάξουν τους εχθρούς τους όταν τα αντιμετωπίζουν στη μάχη.

Η μάχη ήταν κάτι που αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά σοβαρά από τους Κέλτες αφού ο αγώνας θεωρούνταν μεγάλη τιμή. Οι πολεμιστές πολεμούσαν γυμνοί ή ελάχιστα ντυμένοι και αυτό, επίσης, ήταν για να εκφοβίσει τον εχθρό.

γεωμετρικό κελτικό τατουάζ στο χέρι

Τα μαλλιά τους θα βάφονταν σε έντονα χρώματα και θα φοριόντουσαν με ένα ασυνήθιστο στιλ με ψηλές πινελιές ψηλά στο κεφάλι για να φαίνονται ακόμη πιο τρομακτικά.

Τα κελτικά φυλετικά τατουάζ έγιναν χρησιμοποιώντας το φυτό Woad. Αυτό το διετές ανθεκτικό φυτό είναι εγγενές στη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη και περιέχει ιντιγκοτίνη, μια μπλε βαφή, η οποία μπορεί επίσης να βρεθεί στο πιο ισχυρό υποτροπικό φυτό indigo που δίνει στο χρώμα το όνομά του.

Το Woad χρησιμοποιήθηκε συχνά στους μεσαιωνικούς και αρχαίους χρόνους για το χρωματισμό υφάσματος και επίσης χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία κελτικών σχεδίων τατουάζ.

πεταλούδα κέλτικο τατουάζ

Για να δημιουργηθούν ιρλανδικά κέλτικα τατουάζ, τα φύλλα Woad μαζεύονταν και ξηραίνονταν πριν βράσουν αρκετές φορές. Μόλις το νερό γίνει κολλώδες και παχύ, χρησιμοποιήθηκε με ένα εργαλείο που μοιάζει με βελόνα για να εναποθέσει τη βαφή κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να αφήσει ένα μόνιμο μοτίβο.

Τα γαελικά τατουάζ δεν ήταν παραδοσιακά αναπαραστατικά και δεν έδειχναν συγκεκριμένους χαρακτήρες ή λέξεις. Αντίθετα, αποτελούνταν από περίπλοκες και συνυφασμένες γραμμές που σχημάτιζαν ένα πολύπλοκο κυκλικό μοτίβο. Τα ιρλανδικά τατουάζ έχουν μακρά ιστορία.

κελτικό τατουάζ στο χέρι

Τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα χρονολογούνται γύρω στο 700 π.Χ. Αυτά τα πρώιμα σχέδια είχαν έντονη φυλετική εμφάνιση και χρησιμοποιούσαν γεωμετρικά σχέδια με επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Καθώς περνούσε ο καιρός, τα σχέδια άρχισαν να εξελίσσονται, δείχνοντας σπείρες και πιο οργανικά σχήματα.

Τα τελευταία παραδείγματα κελτικών τατουάζ χρονολογούνται γύρω στο 1000 μ.Χ. Τα knotwork και τα χριστιανικά σύμβολα χρονολογούνται από αυτή την εποχή και αυτά είναι μερικά από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα κελτικά τατουάζ με σύμβολα.

κελτικό τατουάζ στο χέρι

Κελτικός συμβολισμός

Τα αρχαία κελτικά σχέδια τατουάζ με μανίκια τατουάζ ήταν γεμάτα με περίτεχνα κότσια, διαπλεκόμενα σχέδια, σχήματα ζώων, σπείρες και χρώμα.

Οι Πρώιμοι Κέλτες χρησιμοποιούσαν τα ίδια σύμβολα και μοτίβα σε όλες τις μορφές τέχνης τους, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και μεταλλικών έργων.

Οι Πολεμιστές συχνά επέλεγαν σύμβολα που αντιπροσώπευαν τη δύναμη και την αρρενωπότητα. Το κελτικό τατουάζ κόμπο εμφανιζόταν συχνά στα χέρια και στο στήθος των πολεμιστών και τα ζώα ήταν επίσης πολύ συμβολικά, αντιπροσωπεύοντας θάρρος, αγριότητα και προστασία.

κελτικό τατουάζ κόμπο

Οι έννοιες των κελτικών συμβόλων ποικίλλουν ανάλογα με τον πολιτισμό που εξετάζεται. Εξάλλου, η λέξη «Κέλτικ» ισχύει για πολυάριθμους πολιτισμούς στην Ιρλανδία, τη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη.

Ορισμένα σύμβολα κυριαρχούν σε όλους αυτούς τους πολιτισμούς. Οι ομάδες τριών ατόμων, μερικές φορές με τη μορφή τριπλής σπείρας, είναι ένα παράδειγμα συμβόλου που βρίσκεται σε όλους τους τύπους κελτικών τατουάζ.

κελτικό τατουάζ ποδιών

Μια σειρά από άλλα συμβολικά σχήματα χρησιμοποιήθηκαν στο τατουάζ πολεμιστών.

Γεωμετρικά σχήματα, τριπλές, διπλές και μονές στροφές και τριάδες ήταν άλλα πολύ γνωστά και συχνά εμφανισμένα σύμβολα που ήταν μελανωμένα στο σώμα για να εμφανίσουν την οργανική ενέργεια και τη δύναμη της φύσης.

Αργότερα, κατά τη χριστιανική εποχή, εμφανίστηκε το κελτικό σταυρό σταυρού, πιθανώς πάλι ως μορφή προστασίας στη μάχη.

Οι γενναίοι πολεμιστές ήταν περήφανοι για τις πληγές που έλαβαν στη μάχη και φορούσαν περήφανα τα σημάδια τους. Τα τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν μερικές φορές για να τονίσουν αυτά τα σημάδια, με περίτεχνα και περίπλοκα μοτίβα που θα τραβούσαν την προσοχή στην πληγή.

κελτικό μανίκι τατουάζ

Οι Κέλτες χρησιμοποιούσαν τα τατουάζ για πολλούς από τους ίδιους λόγους που χρησιμοποιούμε τατουάζ σήμερα. Theyταν πρόθυμοι να χαρακτηρίσουν τους εαυτούς τους ως ισχυρούς και ως μέλη μιας φυλής, αλλά ήθελαν επίσης να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, τις πεποιθήσεις τους και την πνευματικότητά τους.

Το τατουάζ της κέλτικης μπάντας μπορεί να σχετίζεται συχνότερα με πολεμιστές, αλλά αυτά τα σύμβολα δεν είναι ειδικά για το φύλο. Οι γυναίκες, επίσης, μπορούν να επιλέξουν κελτικά σχέδια τατουάζ και, πράγματι, πολλά ζωδιακά και θρησκευτικά τατουάζ με κελτική έμπνευση είναι δημοφιλή στις γυναίκες.

Η πλειοψηφία των τατουάζ εμπνευσμένων από την Κέλτικ είναι ουδέτερα ως προς το φύλο, καθώς βασίζονται σε κόμβους-ένα μείγμα μεταξύ γραμμών και σχημάτων.

Αντιπροσωπεύοντας την ισορροπία των αντιθέτων και την αιωνιότητα της φύσης, αυτά τα σύμβολα είναι ιδανικά τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Οι τρέχουσες σπείρες και οι θηλιές πιστεύεται ότι έχουν προστατευτικές δυνάμεις – κάτι από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν και τα δύο φύλα!

κελτικό τατουάζ στον καρπό

Γιατί να κάνετε ένα κέλτικο τατουάζ?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σκεφτείτε να κάνετε ένα τατουάζ εμπνευσμένο από την Κέλτικ.

Για μερικούς ανθρώπους με κελτική κληρονομιά, είτε Ουαλική, είτε Σκωτσέζικη είτε Ιρλανδική, αυτό το είδος τατουάζ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξουν την υπερηφάνεια τους για τον πολιτισμό και την κληρονομιά τους, επιβεβαιώνοντας το καλλιτεχνικό ύφος των προγόνων.

Άλλοι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τον συμβολισμό που υπάρχει σε αυτό το είδος τατουάζ επειδή τους χτυπάει για διάφορους λόγους.

κελτικό τατουάζ καρπού

Για παράδειγμα, τα σύμβολα της τριάδας χρησιμοποιούνται συχνά από μητέρες και κόρες ως αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά τατουάζ για να εδραιώσουν τη σχέση τους.

Το κελτικό σταυρό τατουάζ χρησιμοποιείται μερικές φορές από τους Χριστιανούς για να τονίσει την πίστη και τις πεποιθήσεις τους με οπτικό και όμορφο τρόπο.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν τατουάζ εμπνευσμένα από κελτικά μοτίβα και σύμβολα απλά λόγω της ομορφιάς και της μοναδικότητάς τους.

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε ένα τατουάζ που φαίνεται όμορφο, αλλά που έχει επίσης συμβολισμό και νόημα πίσω του.

Ένα μοτίβο εμπνευσμένο από Κέλτες μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο εύκολα, φέρνοντας μαζί του κληρονομιά και κουλτούρα, καθώς και ένα εκπληκτικά περίπλοκο σχέδιο που φαίνεται εκπληκτικό σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

σταυρό κελτικό τατουάζ στο χέρι

Τύποι Celtic Tattoo

Υπάρχουν πολλοί τύποι τατουάζ που εμπνέονται από την κελτική κουλτούρα και ιστορία. Ωστόσο, ορισμένα εμφανίζονται συχνότερα από άλλα.

Οι κόμποι είναι μερικά από τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα σύμβολα των Κελτών σε αρσενικά και θηλυκά τατουάζ. Αν και πολυάριθμοι πολιτισμοί δημιουργούν σχέδια που χρησιμοποιούν κόμπους, είναι πιθανό ότι όλοι τους προέρχονται από τους Κέλτες.

Ο «κόμπος τριάδας», επίσης γνωστός ως Triquetra, είναι μια χριστιανική μορφή του κελτικού κόμβου που προήλθε από τη Γερμανία.

διασταυρούμενο κελτικό τατουάζ

Μια άλλη δημοφιλής μορφή του κελτικού κόμβου διαθέτει τρία σημεία και έχει έναν κύκλο που διατρέχει αυτόν. Αυτό είναι το σύμβολο που αντιπροσωπεύει την οικογένεια. Με την πάροδο του χρόνου, οι κελτικοί κόμβοι έγιναν όλο και πιο περίπλοκοι και αυτό είχε οδηγήσει σε πραγματικά εκπληκτικά σχέδια τατουάζ.

Ορισμένα διαθέτουν διαπλοκή ζώων. Αυτό είναι παρόμοιο με έναν κανονικό κόμπο, αλλά κάθε κορδόνι καταλήγει σε ουρά, κεφάλι ζώου ή πόδια ζώου. Ο κόμπος δεν πρέπει πάντα να έχει άκρο, εκτός αν τα χαλαρά σκέλη του έχουν στυλιζαρισμένα ζωικά στοιχεία ή σπείρες.

Το knotwork έχει πολύ βαθύ νόημα και οι επαναλαμβανόμενοι σταυροί του εκφράζουν τόσο το πνευματικό όσο και το φυσικό μέσω της διαπλοκής τους. Πιστεύεται ότι δείχνουν τον κύκλο της πίστης, της αγάπης και της ζωής.

δράκος κελτικό τατουάζ

Το σύμβολο Claddagh είναι ένα άλλο δημοφιλές κελτικό σχέδιο που μπορεί να ενσωματωθεί στα τατουάζ. Είναι το σύμβολο που αντιπροσωπεύει την αγάπη, δείχνει δύο χέρια που κρατούν μια καρδιά στην κορυφή με ένα στέμμα και συνδέονται με έναν πλεγμένο κόμπο.

Το τριφύλλι διαθέτει επίσης τατουάζ εμπνευσμένες από την Κέλτη. Με τα τρία φύλλα του είναι ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο που το βλέπουμε συχνά μαζί με άλλα ιρλανδικά σύμβολα όπως η άρπα που ήταν από παλιά το κελτικό εθνικό όργανο.

γεωμετρικό κελτικό τατουάζ

Ορισμένα σύμβολα κέλτικων τατουάζ χρονολογούνται από το μεταγενέστερο κομμάτι της ιστορίας του πολιτισμού τους, όταν ο χριστιανισμός είχε αρχίσει να διαπερνά.

Οι μοναχοί κατά τον 7ο αιώνα προσάρμοσαν τις υπάρχουσες κελτικές καλλιτεχνικές μορφές τους στη νέα τους πίστη και έτσι εμφανίστηκε το Δέντρο της Ζωής και ο περίφημος κελτικός σταυρός.

Αυτός ο σταυρός είναι επίσης σύμβολο των τεσσάρων περιόδων του Κέλτικου έτους με τα τέσσερα βασικά φεστιβάλ του, Imbolc, Samhain, Lugnasadh και Beltaine.

Ο ίδιος ο σταυρός αποτελείται από κόμπους χωρίς τέλος, συγχωνεύοντας το έργο τέχνης του παραδοσιακού και αρχαίου σταυρού με την ύστερη χριστιανική περίοδο.

κουκουβάγια κελτικό τατουάζ

Το Triskel είναι ένα πιο δημοφιλές κελτικό σύμβολο που εμφανίζεται τακτικά σε τατουάζ που έχουν πάρει την έμπνευσή τους από αυτόν τον πολιτισμό. Αυτή η φιγούρα αποτελείται από τρεις σπείρες που σηματοδοτούν την τριεπίπεδη φύση της ανθρώπινης ψυχής.

Το τρίκυκλο, ή τριάδα όπως είναι μερικές φορές γνωστό, μπορεί να αντιπροσωπεύει τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό και να δείχνει τη σημασία των φυσικών στοιχείων στον κόσμο γύρω μας.

Πολλά από τα πιο όμορφα κελτικά τατουάζ συνδυάζουν όλα αυτά τα σύμβολα σε ένα πανέμορφο σχέδιο.

κουκουβάγια κελτικό τατουάζ στο μπράτσο δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ στο μπράτσο φυλετικό κελτικό τατουάζ ακουαρέλα κελτικό τατουάζ λύκος κέλτικο τατουάζ

Τρισδιάστατο κελτικό τατουάζ στο μπράτσο πεταλούδα κέλτικο τατουάζ κελτικό τατουάζ στο χέρι κελτικό τατουάζ στο χέρι κελτικό κόμπο τατουάζ στο μπράτσο κελτικό τατουάζ ποδιών κελτικό μανίκι τατουάζ κελτικό τατουάζ στο χέρι κελτικό τατουάζ καρπού κελτικό τατουάζ στον καρπό σταυρό κελτικό τατουάζ στο χέρι διασταυρούμενο κελτικό τατουάζ δράκος κελτικό τατουάζ στο μπράτσο γεωμετρικό κελτικό τατουάζ στο χέρι κουκουβάγια κελτικό τατουάζ κουκουβάγια κελτικό τατουάζ στο μπράτσο δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ στο μπράτσο φυλετικό κελτικό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα κελτικό τατουάζ στο χέρι

Τρισδιάστατο κελτικό τατουάζ στο μπράτσο πεταλούδα κέλτικο τατουάζ κελτικό τατουάζ βραχίονα στο χέρι κελτικό τατουάζ στο χέρι κελτικό κόμπο τατουάζ στο μπράτσο κελτικό τατουάζ ποδιών κελτικό μανίκι τατουάζ κελτικό τατουάζ στο λαιμό σταυρό κελτικό τατουάζ στο χέρι διασταυρούμενο κελτικό τατουάζ βραχίονα δράκος κελτικό τατουάζ στο μπράτσο γεωμετρικό κελτικό τατουάζ κουκουβάγια κελτικό τατουάζ στο μπράτσο κουκουβάγια κελτικό τατουάζ δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ στην πλάτη φυλετικό κελτικό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα κελτικό τατουάζ στο λαιμό λύκος κέλτικο τατουάζ λύκος κέλτικο τατουάζ στο στήθος

Τρισδιάστατο κελτικό τατουάζ στο μπράτσο πεταλούδα κέλτικο τατουάζ κελτικό τατουάζ στο χέρι κελτικό τατουάζ στο χέρι κέλτικο κόμπο τατουάζ στο λαιμό κελτικό τατουάζ ποδιών κελτικό μανίκι τατουάζ κελτικό τατουάζ στο μανίκι κελτικό τατουάζ καρπού σταυρό κελτικό τατουάζ στο χέρι διασταυρούμενο κελτικό τατουάζ δράκος κελτικό τατουάζ στο μπράτσο γεωμετρικό κελτικό τατουάζ στο χέρι κουκουβάγια κελτικό τατουάζ στο πόδι κουκουβάγια κελτικό τατουάζ στο μπράτσο δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ στο πόδι δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ στην πλάτη φυλετικό κελτικό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα κελτικό τατουάζ στο χέρι λύκος κέλτικο τατουάζ

Τρισδιάστατο κελτικό τατουάζ στην πλάτη πεταλούδα κελτικό τατουάζ στην πλάτη κελτικό τατουάζ στο χέρι κελτικό τατουάζ στο χέρι κελτικό κόμπο τατουάζ στο μπράτσο κελτικό τατουάζ ποδιών κελτικό μανίκι τατουάζ κελτικό τατουάζ στο μηρό κελτικό τατουάζ καρπού σταυρό κελτικό τατουάζ στο χέρι σταυρό κελτικό τατουάζ στο στήθος δράκος κελτικό τατουάζ στο μπράτσο γεωμετρικό κελτικό τατουάζ στο χέρι κουκουβάγια κελτικό τατουάζ στο μπράτσο κουκουβάγια κελτικό τατουάζ δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ δέντρο της ζωής κελτικό τατουάζ στην πλάτη φυλετικό κελτικό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα κελτικό τατουάζ στον ώμο λύκος κέλτικο τατουάζ στον ώμο