Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός τατουάζ, είναι συχνά σημαντικό να βρείτε κάτι συμβολικό που έχει βαθύτερο νόημα και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα αιγυπτιακά τατουάζ είναι τόσο δημοφιλή.

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τατουάζ της αρχαίας Αιγύπτου με κλασικό συμβολισμό ή ιερογλυφικά από την εποχή των Φαραώ, οπότε σίγουρα θα υπάρχει ένα αιγυπτιακό σύμβολο τατουάζ που είναι ιδανικό για εσάς.

Είτε ψάχνετε για κάτι εντυπωσιακό για ένα πίσω κομμάτι ή για ολόκληρο το μανίκι, είτε αν ενδιαφέρεστε να επιλέξετε κάτι μικρό για τον αστράγαλο, τον καρπό ή πίσω από το αυτί, υπάρχουν αιγυπτιακά σχέδια τατουάζ που σίγουρα θα ταιριάζουν στο λογαριασμό.

αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης

Ιστορία των αιγυπτιακών τατουάζ

Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δημιούργησαν τυποποιημένα και συμβολικά έργα τέχνης στους τάφους και τα μνημεία τους, ωστόσο, είναι επίσης γνωστό ότι είναι από τους πρώτους καταγεγραμμένους καλλιτέχνες τατουάζ στην ιστορία.

Για περισσότερα από 4000 χρόνια, οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν τατουάζ γεωμετρικά σχέδια και εικόνες στο σώμα του άλλου.

Τα πρώτα τατουάζ αιγυπτιακού στιλ χρονολογούνται γύρω στο 2000 π.Χ., περίπου την ίδια εποχή που οι πυραμίδες ήταν υπό κατασκευή.

Μούμιες αυτής της εποχής έχουν πλέον βρεθεί που έχουν ακόμα ορατά τα τατουάζ τους.

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μηρό

Τα τατουάζ πιστεύεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό.

Για παράδειγμα, τρεις γυναικείες μούμιες που χρονολογούνται εκείνη την περίοδο είχαν τατουάζ που κοσμούσαν τις λεκάνες, τους μηρούς και το στομάχι τους.

Λόγω της θέσης αυτών των τατουάζ, υπάρχει υποψία ότι είχαν δημιουργηθεί για να ζητήσουν την ευλογία και την προστασία των θεών κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

χρωματιστό χέρι αιγυπτιακού τατουάζ

Βρέθηκαν επίσης πέτρινα ειδώλια που φαίνεται να έχουν τατουάζ στο σώμα τους.

Καθώς αυτά βρέθηκαν μέσα σε τάφους που ανήκουν σε ισχυρές προσωπικότητες της ιστορίας, πιστεύεται ότι το τατουάζ συνέβαινε συχνά σε ανώτερες τάξεις της κοινωνίας.

Πιστεύεται επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούσαν τατουάζ ήταν γυναίκες, με ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα η ιέρεια που είχε γεωμετρικά τατουάζ στο σώμα της.

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο

Δημοφιλή αιγυπτιακά σύμβολα τατουάζ (και τι σημαίνουν)

Τα περισσότερα τατουάζ κατά την εποχή των αρχαίων ήταν απλά και γεωμετρικά σχεδιασμένα χρησιμοποιώντας διαμάντια και διακεκομμένες γραμμές. Είχαν επίσης σκούρο μπλε ή μαύρο χρώμα.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα πρότυπα έγιναν όλο και πιο περίπλοκα και άρχισαν να ενσωματώνουν εικόνες θεών και ζώων.

Για παράδειγμα, ο θεός Bes μερικές φορές θεωρείται τατουάζ στους μηρούς των γυναικών ως ένας τρόπος για να ανακουφίσει τον πόνο του τοκετού.

Τα τατουάζ θεωρήθηκαν πιθανώς ως μια μορφή μόνιμου φυλαχτού που ήταν φόρος τιμής σε μια αγαπημένη θεά ή θεό.

αιγυπτιακό τατουάζ dotwork

Σήμερα, τα τατουάζ και οι έννοιες με θέμα την Αίγυπτο έχουν μεταμορφωθεί και αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, τα όμορφα έργα τέχνης της αφήγησης που δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Αιγυπτίους απεικονίζονται τώρα συχνά σε μορφή τατουάζ στα σώματα των εραστών του τατουάζ.

Πολύ συχνά, ένα αιγυπτιακό τατουάζ θεού θα εμφανιστεί δίπλα σε ένα αιγυπτιακό ιερογλυφικό τατουάζ, αναμειγνύοντας στυλ, μοτίβα και σύμβολα με δραματικό αποτέλεσμα.

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μηρό

Εάν ενδιαφέρεστε για αιγυπτιακά τατουάζ με θέμα, θα χαθείτε από την επιλογή, καθώς υπάρχουν πολλά δημοφιλή ιστορικά αιγυπτιακά θέματα που συναντώνται συχνά στις σύγχρονες αναπαραστάσεις της τέχνης του σώματος.

Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς αιγυπτιακές έννοιες τατουάζ και εικόνες που συνήθως ζητούνται σε τατουάζ σε όλο τον κόσμο.

αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι

Ankh – Ένα δημοφιλές σύμβολο

Το τατουάζ ankh είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της αρχαίας Αιγύπτου. Αντιπροσωπεύοντας τον ήλιο, δίνοντας στη γη όλη την ενέργεια και τους πόρους που χρειάζεται για να αναπτυχθεί, αυτό το σύμβολο περιγράφει επίσης μια σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών και μπορεί ακόμη και να αντιπροσωπεύει το κλειδί για τη ζωή μετά το θάνατο.

Μερικές φορές είναι γνωστό ως το κλειδί της ζωής, που αντιπροσωπεύει την αιωνιότητα και την αγάπη, και συχνά μπορεί να βρεθεί μαζί με εικόνες του Μάτι του orusρου, τις οποίες θα δούμε αργότερα.

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ

Το ankh εμφανίζεται συχνά στους αιγυπτιακούς πίνακες και στην ταφική τέχνη, συχνά μαζί με μια θεότητα ή δύο. Πολλοί αρχαίοι Αιγύπτιοι θα κουβαλούσαν πραγματικά ή θα φορούσαν ένα ankh ως γούρι καλής τύχης.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι καθρέφτες συχνά κατασκευάζονταν σε σχήμα ankh – ίσως ένα νεύμα για να κοιτάξουμε έναν άλλο κόσμο?

Τα τατουάζ Ankh είναι πολύπλοκα, ωστόσο, μπορούν να είναι εξαιρετικά συμβολικά και αυτό τα καθιστά μια τακτοποιημένη προσθήκη στα αιγυπτιακά φυλετικά τατουάζ, καθώς μπορούν να έχουν μέγεθος πάνω ή κάτω για να ταιριάζουν στο σχέδιό σας.

αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι

Pharoah Tattoo – The Mark Of A King

Ένα αιγυπτιακό τατουάζ βασιλιά απεικονίζει έναν Φαραώ αφού ο Φαραώ ήταν ο κυβερνήτης της αρχαίας Αιγύπτου, παρόμοιος με έναν από τους σημερινούς σύγχρονους βασιλιάδες αλλά σημαντικά πιο ισχυρό.

Στην πραγματικότητα, ο Φαραώ στην αρχαιότητα δεν ήταν μόνο ο κυρίαρχος των ανθρώπων, θεωρήθηκε επίσης ως θεός στη Γη.

Η έννοια του τατουάζ φαραώ είναι η απόλυτη και υπέρτατη εξουσία και δύναμη, υποδεικνύοντας ότι ο χρήστης είναι ισχυρός, ισχυρός και έχει αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές του, καθώς είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης έναντι των άλλων.

αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης

Ra Or Horus – Ένα τατουάζ αιγυπτιακών θεών

Το Eye of Ra και ο συνεργάτης του, το Eye of Horus είναι δύο πιο δημοφιλή και διάσημα αρχαία αιγυπτιακά σύμβολα που είναι γνωστά και αναγνωρισμένα σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα συχνά σε βιβλία και ταινίες, είναι επίσης δημοφιλή σύμβολα τατουάζ χάρη στη συναρπαστική πολιτιστική κληρονομιά τους.

Ο Horus ήταν ο θεός του ουρανού και το τατουάζ Eye of Horus λέγεται ότι απεικόνιζε το αριστερό του μάτι που έδωσε το δώρο της ζωής.

Εν τω μεταξύ, το Μάτι του Ρα ανήκε επίσης κάποτε στον orusρο. Χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας μάχης αλλά αργότερα βρέθηκε και έγινε το Μάτι του Ρα.

Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι το μάτι ήταν ορατό και μπορούσαν να δουν όλα τα πράγματα που προορίζονταν να συμβούν στον λαό της Αιγύπτου. Όταν βρίσκεται ως τατουάζ, έχει την έννοια της δύναμης, της δύναμης και της προστασίας. Λειτουργεί επίσης ως “αιώνιος παρατηρητής”.

αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος

Ο Θεός Anubis

Ο Anubis ήταν ο αρχαίος αιγυπτιακός θεός της μεταθανάτιας ζωής και των νεκρών. Στους αιγυπτιακούς μύθους, ο Anubis ήταν ένας μυστηριώδης και αινιγματικός θεός που είχε την ευθύνη να προστατεύει τους ανθρώπους καθώς κατευθύνονταν στη μετά θάνατον ζωή τους.

Γνωστό ως ο θεός των τσακαλιών, το πάνω μέρος του σώματος ήταν κεφάλι τσακαλιού ενώ το κάτω μέρος του ήταν ανθρώπινο στην εμφάνιση. Μπορεί να θεωρηθεί ότι απεικονίζεται σε έργα τέχνης είτε όρθιος είτε καθισμένος.

Ως θεός του Κάτω Κόσμου, μέρος της δουλειάς του ήταν να ζυγίζει τις καρδιές των νεκρών Αν η καρδιά τους ήταν το σωστό βάρος, το άτομο θα έφτανε στη μετά θάνατον ζωή.

Όταν απεικονίζονται σε μορφή τατουάζ, πιστεύεται ότι τα τατουάζ Anubis έχουν πολλές έννοιες. Θα μπορούσε να σημαίνει την έναρξη μιας νέας ζωής ή ενός νέου μονοπατιού, ή θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο χρήστης πιστεύει ότι έχει κάποιον στη μετά θάνατον ζωή που τον προσέχει.

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο

Μυθική Σφίγγα

Όποτε κάποιος σκέφτεται την Αρχαία Αίγυπτο, πιθανότατα θα σκέφτεται τις πυραμίδες και τη Σφίγγα. Στην πραγματικότητα, η Σφίγγα είναι εικονική και είναι ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο της αρχαίας Αιγύπτου γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Η μυθική Σφίγγα είναι ένα μοναδικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και ανθρώπινο γυναικείο κεφάλι. Γνωστή για την προδοσία και την ανελέητη φύση της, η Σφίγγα ζητούσε αινίγματα και μετά έριχνε σε όσους δεν μπορούσαν να απαντήσουν να φαγωθούν από άγρια ​​θηρία.

Μπορεί να είναι ένα τρομακτικό σύμβολο, αλλά είναι δημοφιλές τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες ως μέρος ενός αιγυπτιακού τατουάζ. Είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει την αγάπη για τον κίνδυνο και τον τζόγο, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή να εκφράσει την εσωτερική προσωπικότητα του χρήστη.

αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος

Αρχαία ιερογλυφικά – Ένα διακοσμητικό τατουάζ

Εάν επιθυμείτε να κάνετε ένα αιγυπτιακό τατουάζ αλλά θέλετε πλήρη ελευθερία να εκφράσετε πραγματικά το δικό σας μήνυμα, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ιερογλυφικά – την αρχαία αιγυπτιακή μορφή γραφής.

Τα ιερογλυφικά είναι ένα από τα παλαιότερα συστήματα γραφής που βρέθηκαν οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά δεν έχουν απλώς νόημα, είναι επίσης αισθητικά ευχάριστα και έχουν έναν μυστηριώδη αέρα που δύσκολα νικά κανείς.

Ακόμα και το όνομά σας γραμμένο σε ιερογλυφικά κάνει ένα συναρπαστικό και όμορφο τατουάζ.

Δεν υπάρχει έλλειψη εξατομικευμένων μηνυμάτων που θα μπορούσατε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας ιερογλυφικά σύμβολα. Είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε λογόγραμμα είτε φωνητική ερμηνεία, υπάρχει ένας κόσμος δυνατοτήτων που έχετε μπροστά σας.

ιερογλυφικά αιγυπτιακό τατουάζ

Τα φωνητικά ιερογλυφικά αντιπροσωπεύουν το αλφάβητο αν και δεν υπάρχουν φωνήεντα. Εν τω μεταξύ, τα λογογραφικά ιερογλυφικά (ή ιδεογράμματα) χρησιμοποιούν ένα μόνο σύμβολο για να αναπαραστήσουν μια ολόκληρη λέξη.

Τα ιερογλυφικά τατουάζ μπορούν να γραφτούν από δεξιά προς τα αριστερά, από αριστερά προς τα δεξιά ή κάθετα, αρκεί να βλέπουν την κατεύθυνση που επιθυμείτε να διαβαστούν.

γεωμετρικό αιγυπτιακό τατουάζ

Υπάρχουν μερικά δημοφιλή σύμβολα που μπορούν να επιλεγούν για να αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη λέξη και τα οποία φαίνονται υπέροχα είτε σε απλό μαύρο είτε σε χρώμα. Μπορούν επίσης να έχουν μέγεθος πάνω ή κάτω για να ταιριάζουν στην περιοχή που θέλετε να κάνετε τατουάζ.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε το σύμβολο που αντιπροσωπεύει έναν άνδρα, μια γυναίκα ή ένα παιδί – ιδανικό αν θέλετε να τιμήσετε ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας.

φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο

Είτε είστε λάτρεις του συμβολισμού, της ιστορίας ή απλά θέλετε ένα όμορφο και ουσιαστικό τατουάζ, τα ιερογλυφικά είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν πρόκειται για τέχνη σώματος.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη δική σας επιλογή ιδεογραμμάτων ή φωνητικών ιερογλυφικών για να εκφράσετε τις δικές σας σκέψεις ή να γράψετε μια λέξη που είναι σημαντική για εσάς.

φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ φυλετικό αιγυπτιακό τατουάζ ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ στο μηρό

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο αιγυπτιακό τατουάζ dotwork στο μπράτσο αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης

αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι

αιγυπτιακό τατουάζ στην πλάτη αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος γεωμετρικό αιγυπτιακό τατουάζ στο μηρό ιερογλυφικά αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ βραχίονα φυλετικό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ στην πλάτη

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ αιγυπτιακό τατουάζ dotwork στο μπράτσο αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος γεωμετρικό αιγυπτιακό τατουάζ ιερογλυφικά αιγυπτιακό τατουάζ φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ φυλετικό αιγυπτιακό τατουάζ ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ αιγυπτιακό τατουάζ dotwork αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος γεωμετρικό αιγυπτιακό τατουάζ ιερογλυφικά αιγυπτιακό τατουάζ φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ φυλετικό αιγυπτιακό τατουάζ ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ

χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μηρό χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο χρωματιστό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο αιγυπτιακό τατουάζ dotwork στο μπράτσο αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ στο χέρι αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ στην πλάτη αιγυπτιακό τατουάζ πλάτης αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος αιγυπτιακό τατουάζ στο στήθος γεωμετρικό αιγυπτιακό τατουάζ ιερογλυφικά αιγυπτιακό τατουάζ φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ φαραώ αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο φυλετικό αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ στο μπράτσο ακουαρέλα αιγυπτιακό τατουάζ στην πλάτη