Η διακόσμηση του σώματος με όμορφα σχέδια τατουάζ έχει γίνει μια σύγχρονη τάση, ειδικά όταν το σκίτσο έχει κάποιο σημαντικό νόημα. Μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού σκίτσων και σχεδίων, γράμματα τατουάζ έγινε μάλλον διάσημος, χρησιμεύοντας ως σταθερό κίνητρο για εσάς και τους γύρω ανθρώπους.

Τα τατουάζ με γράμματα μπορούν να γίνουν σε διάφορα στυλ: από απαλές χειρόγραφες έως δροσερές μινιμαλιστικές εκτυπώσεις, ανάλογα με τη φράση ή την παράθεση και εναρμονίζονται με το υπόλοιπο σώμα.

Γιατί να επιλέξετε γράμματα τατουάζ

Όπως δείχνει η πρακτική, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφράσετε τα συναισθήματα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας από ό, τι μέσω γράμματος τατουάζ ή παραπομπών.

Είναι ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους να υπενθυμίσουμε τις δύσκολες στιγμές που έπρεπε να περάσει ένα άτομο ή αντίθετα να φέρει πίσω τις ευτυχισμένες αναμνήσεις. 

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη τέτοιων τατουάζ είναι το γεγονός ότι δύσκολα θα συναντήσετε ποτέ το ίδιο σχέδιο στο σώμα κάποιου άλλου. Μπορείτε να εκφράσετε την ατομικότητά σας μέσα από περίπλοκα γράμματα και μοναδικά εισαγωγικά. Κάθε άτομο βάζει το δικό του νόημα όταν εφαρμόζει ένα τέτοιο τατουάζ.

Οι πιο συνηθισμένες γλώσσες που χρησιμοποιούνται για τα γράμματα τατουάζ είναι οι ακόλουθες:

 • αραβικός 
 • λατινικά 
 • Αγγλικά 
 • Ιαπωνικά 

Όταν πρόκειται για αγόρια που επιλέγουν τέτοιο σχέδιο τατουάζ, στις περισσότερες περιπτώσεις μια τέτοια επιθυμία εξηγείται από μια τρελή αγάπη σε ένα από τα θρυλικά μουσικά συγκροτήματα ή αθλητικές ομάδες.

Ωστόσο, υπάρχουν άνδρες που προτιμούν να γράφουν τα ονόματα του παιδιού, όπως κάνουν τώρα πολλοί διάσημοι.

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, είναι πιο ευαίσθητα πλάσματα και τείνουν να χρησιμοποιούν φιλοσοφικά σκίτσα, μεταφέροντας σημαντικές παραπομπές και φράσεις.

Τα τατουάζ με γράμματα διαφέρουν όχι μόνο στην επιλεγμένη γλώσσα αλλά και στην τεχνική εφαρμογής.

Τύποι τεχνικών τατουάζ με γράμματα:

 1. Τρισδιάστατα γράμματα 
 2. Συνηθισμένο μαύρο γραφικό κείμενο 
 3. Εκτύπωση σε παλιό αγγλικό στιλ 
 4. Σφηνογραφία 
 5. Αραβική γραφή 

Μόλις αποφασίσετε την ακριβή ιδέα της φράσης ή της πρότασης και του σχεδιασμού, η ερώτηση σε ποιο μέρος του σώματος να βάλετε ένα τέτοιο τατουάζ εμφανίζεται αμέσως στο κεφάλι σας. 

Οι άντρες προτιμούν να βάζουν τατουάζ μεγάλης κλίμακας σε:

 1. Στήθη
 2. Πίσω γράμματα

 3. Τατουάζ ώμων
 4. Ωμοπλάτες 

Αλλά όλα εξαρτώνται φυσικά από το μήκος, το μέγεθος και το σχήμα των γραμμάτων. 

Οι γυναίκες, ωστόσο, προτιμούν μικρότερα, πιο γυναικεία σχέδια τατουάζ που μπορούν να ταιριάζουν:

 • Καρποί 
 • Αστραγάλους 
 • Δάχτυλα 
 • Λαιμός 
 • Low χαμηλή πλάτη 

Εάν επιλέξατε ένα μεγάλο απόσπασμα ή φράση, το καλύτερο μέρος θα ήταν τα παϊδάκια ή το πίσω μέρος. Για παράδειγμα, η Μέγκαν Φοξ έχει μια όμορφη παράθεση, φιλοτεχνημένη σε παλιά αγγλική γραφή στην αριστερή πλευρά των πλευρών της.  

Τα τατουάζ με γράμματα συνήθως δεν είναι επώδυνα, αλλά όλα εξαρτώνται από το μέρος του σώματος που το εφαρμόζετε. Το απαλό δέρμα του καρπού ή της εσωτερικής πλευράς του χεριού μπορεί να προσθέσει ένα μπουκέτο συναισθημάτων.

Τύποι τατουάζ με γράμματα

Ανάλογα με τη σημασία, αυτό το στυλ τατουάζ με γράμματα μπορεί να χωριστεί στους ακόλουθους τύπους:

Τατουάζ με γράμματα αγάπης. Ανεξάρτητα από το μέρος του σώματος που θα διακοσμήσει αυτό το τατουάζ, θα ζεσταίνει πάντα την καρδιά σας. 

Η Rihanna έκανε μια μικρή υπενθύμιση της “αγάπης” σε ένα από τα δάχτυλά της. 

Οικογενειακά γράμματα τατουάζ. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αρέσει να αφήνουν τα σημάδια της ζωής στο σώμα τους ονόματα παιδιών, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για παράδειγμα. 

Φιλοσοφικά τατουάζ. Το αγαπημένο στυλ των κοριτσιών, που προσπαθούν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τα συναισθήματά τους μέσω σημαντικών φιλοσοφικών παραπομπών, που συνήθως λαμβάνονται από Λατινικές φράσεις.

Πώς να επιλέξετε ένα στυλ για το τατουάζ σας?

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε ένα στυλ και τεχνική γράμματος τατουάζ είναι κοιτάζοντας τις φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν ήδη κάνει ένα τέτοιο σκίτσο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα μοιάζει στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, δεν συνιστάται η επιλογή μικρών γραμματοσειρών και λεπτών γραμμών, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Τα τατουάζ τείνουν να θολώνουν λίγο μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα και τέτοια σκίτσα με γράμματα μπορούν τελικά να μετατραπούν σε ένα μη αναγνώσιμο μεγάλο σημείο.

Τα γράμματα τατουάζ είναι ίσως ο πιο άμεσος τρόπος για να δείξετε την έννοια του τατουάζ. Ενώ διαφορετικές εικόνες και σκίτσα σας δίνουν μόνο μια υπόδειξη για το τι μπορεί να σημαίνει το τρέχον τατουάζ, οι αναφορές και οι φράσεις το λένε δυνατά.

Φαίνονται απολύτως υπέροχα στο σώμα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, και πιθανώς γι ‘αυτό το στυλ γίνεται το αγαπημένο.