Γυναίκα με κόκκινο και μαύρο πουκάμισο

πηγή εικόνας: Pexels

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει όλα τα χρώματα κάτω από τον ήλιο και ψάχνετε κάτι καινούργιο για να κάνετε με τα μαλλιά σας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ασπρίσετε τα μαλλιά σας; Η εκμάθηση του πώς να αποκτήσετε λευκά μαλλιά σημαίνει να αφαιρέσετε το χρώμα των μαλλιών σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το στέγνωμα των μαλλιών σας.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τη σωστή τεχνική στα μαλλιά σας, μπορείτε να αποφύγετε οποιαδήποτε μακροχρόνια βλάβη.

Ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε τονωτικό και λευκαντικό για να πετύχετε όμορφα, εντυπωσιακά λευκά μαλλιά.

Πώς να αποκτήσετε λευκά μαλλιά χωρίς χημικά

Γυναίκα που φορά πορτοκαλί κόμμωση χιτζάμπ

πηγή εικόνας: Pexels

Όσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σας πριν τα λευκάνετε, τόσο καλύτερη είναι η πιθανότητα να μην έχετε μακροπρόθεσμη ζημιά. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι γεμάτα φυσικό χρώμα και έλαια για να μπορέσουν να πάρουν τη χλωρίνη χωρίς να καταστραφούν εντελώς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλό να λάβετε υπόψη την ποιότητα των μαλλιών σας πριν αποφασίσετε να τα λευκάνετε. Εάν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας δεν είναι πολύ υγιή, θα χρειαστεί να εργαστείτε για να τα επαναφέρετε στην ταχύτητα μερικές εβδομάδες πριν από τη λεύκανση.

Αυτό περιλαμβάνει την αποφυγή οτιδήποτε μπορεί να το βλάψει, όπως θερμότητα και χημικά. Εάν συνήθως ισιώνετε ή κουλουριάζετε τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να το αποφύγετε για μια περίοδο.

Θα θέλετε επίσης να αποφύγετε το στέγνωμα των μαλλιών σας όταν τα πλένετε. Το στέγνωμα με τα μαλλιά μπορεί να τα αφήσει στεγνά και φριζαρισμένα και σε λιγότερο από ιδανική κατάσταση για λεύκανση.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφύγετε τη χρήση χημικών στα μαλλιά σας αυτές τις μέρες. Η λεύκανση των μαλλιών σας λειτουργεί καλύτερα αν δεν είχατε ποτέ άλλα χημικά. Εάν έχετε βάψει πρόσφατα τα μαλλιά σας, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να τα λευκάνετε λευκά για να τους δώσετε την ευκαιρία να επιδιορθωθούν και να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιή.

Τι να χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας για να προετοιμάσετε

Νεαρή γυναίκα με άσπρα μαλλιά που κάθεται στον καναπέ

πηγή εικόνας: Ξεπλύνετε

Συζητήσαμε πόσο σημαντική είναι η υγεία των μαλλιών σας πριν τα ασπρίσετε. Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε όταν μαθαίνουμε πώς να βγάζουμε άσπρα μαλλιά.

Λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν για χρήση στα μαλλιά σας πριν τα λευκάνετε. Σας συνιστούμε να καλύψετε τα μαλλιά σας εξ ολοκλήρου με λάδι καρύδας τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από τη λεύκανση.

Για να το κάνετε αυτό, βγάλτε από το δοχείο μια σταγόνα μεγάλου μεγέθους και τρίψτε την ανάμεσα στις παλάμες σας. Αυτό θα ζεστάνει το λάδι καρύδας και θα διευκολύνει την εφαρμογή στα μαλλιά σας.

Κάντε μασάζ με το λάδι καρύδας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Ένα πράγμα που μας αρέσει να χρησιμοποιούμε λάδι καρύδας πριν από τη λεύκανση είναι ότι μπορείτε να το αφήσετε μέσα – δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε πριν ξεκινήσετε.

Εάν καταφέρετε να εφαρμόσετε το λάδι καρύδας την ημέρα πριν από τη λεύκανση, δοκιμάστε να το αφήσετε στα μαλλιά σας όλη τη νύχτα, έτσι ώστε να απορροφηθεί εντελώς.

Το λάδι καρύδας είναι μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα μαλλιών επειδή αποτελείται από μόρια που είναι αρκετά μικρά για να μπουν μέσα στον άξονα των μαλλιών. Εκτός από την ενυδάτωση των μαλλιών σας, μπορεί επίσης να αυξήσει τη γυαλάδα και τη λάμψη.

Επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα μαλλιών

Μαύρη δερμάτινη τσάντα με προϊόντα μαλλιών

πηγή εικόνας: Ξεπλύνετε

Όταν κοιτάζετε τα σωστά προϊόντα μαλλιών για χρήση πριν και μετά τη λεύκανση των μαλλιών σας, είναι σημαντικό να θυμάστε μερικά πράγματα.

Πρώτον, δεν θέλετε να αγοράσετε προϊόντα που πρόκειται να στεγνώσουν τα μαλλιά σας. Δεύτερον, δεν θέλετε να αγοράσετε οτιδήποτε μπορεί να προσθέσει όγκο στα μαλλιά σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι πρέπει να προσέξετε και τι πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε προϊόντα για τα μαλλιά σας:

  • Τι να ψάξω: κατά γενικό κανόνα, προσέξτε τυχόν προϊόντα μαλλιών που έχουν χαμηλό επίπεδο pH. Αυτό θα περιορίσει τον βαθμό στον οποίο αλλάζουν την ισορροπία των φυσικών ελαίων στα μαλλιά σας. Σας προτείνουμε επίσης να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν φυσικά έλαια ως συστατικό. Αυτά περιλαμβάνουν αβοκάντο, αργκαν, και ελαιόλαδο. Το PCA νατρίου και το γαλακτικό νάτριο είναι επίσης εντάξει.
  • Τι να αποφύγετε: σας συνιστούμε να αποφεύγετε τυχόν προϊόντα μαλλιών που είναι πολύ έντονα αρωματισμένα. Τις περισσότερες φορές θα περιλαμβάνουν τεχνητό άρωμα, το οποίο και πάλι πρόκειται να στεγνώσει τα μαλλιά σας. Επιπλέον, κοιτάζοντας τον κατάλογο των συστατικών, προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν αλκοόλες που ξεκινούν με το «prop.» Όσο πιο φυσικό είναι ένα προϊόν, τόσο το καλύτερο για τα μαλλιά σας.

Επιλέγοντας τα σωστά λευκαντικά προϊόντα

Βαφή μαλλιών

πηγή εικόνας: Pixabay

Όταν πρόκειται για την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων για τα μαλλιά σας όταν τα λευκαίνετε, είστε έτοιμοι. Τώρα, ας συζητήσουμε πώς να επιλέξετε σωστά λευκαντικά προϊόντα.

Ευτυχώς, τα προϊόντα βαφής μαλλιών είναι ευρέως διαθέσιμα – είναι απλώς να γνωρίζουμε με ποια να πάμε. Συνήθως, οι βαφές μαλλιών φαρμακείου είναι χαμηλότερης ποιότητας, γι ‘αυτό σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το πλησιέστερο κομμωτήριο ή κατάστημα ομορφιάς για ένα προϊόν βαφής μαλλιών υψηλότερης ποιότητας.

Μπορείτε να αγοράσετε χλωρίνη είτε σε συσκευασία σκόνης είτε σε μπανιέρα. Αν σκοπεύετε να λευκάνετε τα μαλλιά σας περισσότερες από μία φορές, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε μια μπανιέρα.

Το επόμενο στοιχείο στη λίστα σας θα πρέπει να είναι ένας προγραμματιστής κρέμας. Ένας προγραμματιστής κρέμας αντιδρά με το λευκαντικό, δημιουργώντας μια πάστα που θα αφαιρέσει τα μαλλιά σας από οποιοδήποτε χρώμα. Ένας προγραμματιστής κρέμας έρχεται σε διαφορετικές μετρήσεις όγκου, ξεκινώντας από τις δέκα και φτάνει μέχρι τα σαράντα.

Όσο υψηλότερη είναι η ένταση του προγραμματιστή κρέμας, τόσο πιο ελαφριά θα είναι τα μαλλιά σας. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι θα κάνετε μεγαλύτερη ζημιά.

Τέλος, θα χρειαστεί να αγοράσετε διορθωτικό γραφίτη και κόκκινου χρυσού. Ένα τόνερ θα βεβαιωθεί ότι τα μαλλιά σας είναι λευκά, όχι κίτρινα και ένας διορθωτής κόκκινου χρυσού θα αποτρέψει μια ορειχάλκινη εμφάνιση. Ενώ ένας διορθωτής κόκκινου χρυσού δεν είναι απαραίτητος, σίγουρα βοηθά σε αυτή τη διαδικασία.

Πώς να αποκτήσετε λευκά μαλλιά – πριν τα λευκάνετε

Τώρα που είστε εξοπλισμένοι με τα προϊόντα λεύκανσης των μαλλιών σας, ας μιλήσουμε για το τι πρέπει να κάνετε κατά την προετοιμασία.

Πρώτον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μπολ ανάμειξης, ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης, μια πετσέτα και μια βούρτσα για να αναμίξετε και να εφαρμόσετε το λευκαντικό. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα μπορεί να τα έχετε ήδη στο σπίτι.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ασπρίσετε τα μαλλιά σας είναι ένα τεστ νήματος και δέρματος. Μια δοκιμή σκέλους είναι όταν εφαρμόζετε μια λεπτή ποσότητα από το μείγμα σε ένα μικρό σκέλος μαλλιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να μετρήσετε πόσο καιρό θα πάρει τα μαλλιά σας για να λευκανθούν.

Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε μια δοκιμή δέρματος. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε τίποτα στο μείγμα χλωρίνης. Σας συνιστούμε να πάρετε ένα ακουστικό και να σημειώσετε μια μικρή περιοχή δέρματος πίσω από το αυτί σας. Περιμένετε 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Εάν μετά από 48 ώρες το δέρμα σας δεν έχει αντιδράσει, τότε είστε ασφαλείς να χρησιμοποιήσετε το μείγμα στα μαλλιά και το κεφάλι σας.

Πώς να αποκτήσετε λευκά μαλλιά – Αφού τα λευκάνετε

Αφού εφαρμόσετε το μείγμα χλωρίνης σε άπλυτα, στεγνά μαλλιά, θα θέλετε να το ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο. Επειδή οι άκρες θα φωτιστούν γρηγορότερα από τις ρίζες, είναι καλή ιδέα να βάλετε περισσότερο από το μείγμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, όπου τα μαλλιά σας είναι πιο πυκνά. Κάντε μασάζ στα χέρια σας γύρω από τα μαλλιά σας, νιώθοντας τυχόν ξηρά σημεία που μπορεί να έχετε χάσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη για να δείτε πώς φαίνεται το πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Ξανθιά μαλλιά γυναίκα που ποζάρει στην καρέκλα

πηγή εικόνας: Pexels

Μόλις είστε σίγουροι, έχετε καλύψει κάθε σημείο, τυλίξτε το κεφάλι σας με μεμβράνη. Μετά από 15 λεπτά, κάντε μια δοκιμή χρώματος σε ένα σκέλος μαλλιών. Βγάλτε το από τη μεμβράνη και βρέξτε το με μικρή ποσότητα νερού. Σκουπίστε το μείγμα νερού και χλωρίνης μακριά από το σκέλος και ελέγξτε το χρώμα.

Εάν το σκέλος είναι ακόμα σκοτεινό, εφαρμόστε περισσότερο λευκαντικό και αφήστε το να καθίσει για άλλα δέκα λεπτά. Σας συνιστούμε να ελέγχετε τα μαλλιά σας κάθε δέκα λεπτά μέχρι να είναι το χρώμα που θα θέλατε.

Ξεπλύνετε το λευκαντικό μετά από 50 λεπτά. Εφαρμόστε το λευκό τόνερ και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, ελέγχοντας κάθε δέκα λεπτά για το χρώμα. Μόλις τελειώσουν τα 50 λεπτά, ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με κρύο νερό.

Αυτό είναι ένα καλό σημείο στη διαδικασία για να πλύνετε τα μαλλιά σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλο το λευκαντικό και το τόνερ θα ξεπλυθούν καλά.

Πώς να αποκτήσετε λευκά μαλλιά στο σπίτι

Το να βάψετε τα μαλλιά σας σε κομμωτήριο μπορεί να είναι ακριβό.

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε τόσα πολλά για τα μαλλιά σας, γιατί να μην δοκιμάσετε να τα βάψετε στο σπίτι?

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να αποκτήσετε όμορφα, άσπρα μαλλιά, κάνοντάς το μόνοι σας. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και θα καταλήξετε να μάθετε πώς να αποκτήσετε λευκά μαλλιά ξοδεύοντας μόνο ένα κλάσμα από αυτό που θα κοστίσει συνήθως.

Φροντίστε να φροντίσετε τα νέα, άσπρα μαλλιά σας. Μην το πλένετε πολύ συχνά και βουρτσίστε το απαλά – θα υπάρξει κάποια ζημιά από το χλωρίνη, ακόμα κι αν φαίνεται υπέροχο.