Το κούρεμα με κέφαλο είχε μια κακή εκπροσώπηση και τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες άρχισαν να το αποφεύγουν μετά την ακμή του στη δεκαετία του ’70 και του ’80. Ωστόσο, τώρα διανύουμε μια πραγματική αναβίωση αυτής της πολυσυζητημένης περικοπής, έτσι αποφασίσαμε να σας δείξουμε μερικές από τις καλύτερες ιδέες κούρεμα κέικ γυναικών!

Σύρετε και μετακινηθείτε σε αυτήν τη λίστα με ιδέες για κούρεμα και χτένισμα από μπαρμπούνι και δείτε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το κόψετε και να το βάψετε για να ταιριάζει στα γούστα σας!

1. Short Shape Up Mullet με Ξυρισμένες Πλευρές

Κέφαλος κοντού σχήματος με ξυρισμένη πλευράΠηγή

Θα ξεκινήσουμε από αυτήν τη λίστα αν οι γυναίκες χτενίζουν κέφα, δείχνοντάς σας μια πολύ μοντέρνα άποψη για το κέφαλο. Βασικά, αυτό είναι ένα κέφαλο κοντού σχήματος που διατηρείται κοντύτερο από το συνηθισμένο ακόμη και στο πίσω μέρος και το οποίο διαθέτει επίσης ξυρισμένες πλευρές. Ένα άλλο στοιχείο που το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι το ασημί-γκρι χρώμα.

2. Mohawk Mullet Hairstyle

Mohawk Mullet HairstyleΠηγή

Αυτό το ονομάζουμε κέφαλο μοχαβκ επειδή τα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού – τα οποία συνήθως βρίσκονται ίσια στο στέμμα – ήταν καρφωτά και διακοσμημένα ώστε να μοιάζουν με μοχάικ.

Με πραγματικό πανκ γεράκι, οι πλευρές του κεφαλιού ξυρίζονταν έτσι ώστε όλη η προσοχή να πέφτει στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Επίσης, όπως και στο πρώτο παράδειγμα, τα μαλλιά βάφτηκαν ασημί και παρέχουν μια υπέροχη αντίθεση με τη φυσικά σκοτεινή πλάτη και πλευρές.

3. Κοντό χτένισμα Bob Mullet

Κοντό χτένισμα Bob MulletΠηγή

Όπως έδειξε για πρώτη φορά μέσα από το κέφαλο mohawk παραπάνω, μπορείτε να συνδυάσετε μια γυναίκα κέφαλου κομμένη με άλλα στυλ και ακόμη και κοψίματα επίσης. Πάρτε αυτή τη φωτογραφία, για παράδειγμα, ως έμπνευση για το πώς μπορείτε να φορέσετε ένα κέφα bob. Σε αυτή την περίπτωση, το τυπικό κόψιμο bob φέρνει επίσης στο νου ένα άλλο «κλασικό» παιδικό, το κομμένο μπολ – αλλά και με μια μοντέρνα πινελιά σε αυτό.

4. Σύντομος κέφαλος με μοβ τόνους

Κοντό Κέρας με Μωβ ΤόνοιΠηγή

Ένας άλλος απλός αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε ένα μπαρμπούνι να ξεχωρίζει και να γίνει πιο δικό σας είναι προσθέτοντας ανταύγειες σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε τόσο στα κτυπήματα όσο και στη μακριά πλάτη ή στις άκρες των μαλλιών. Σε αυτή τη φωτογραφία, δείτε πώς τα μωβ-ματζέντα τονίζουν περιγράφουν το σχήμα της κοπής κέφαλου.

5. Χτένισμα Neve Campbell Mullet

Χτένισμα Neve Campbell MulletΠηγή

Η Neve Campbell έχει εντυπωσιαστεί με χτενίσματα και έχει κοπεί για όλα, από κοντά έως μακριά μαλλιά. Η ηθοποιός φορούσε άψογα καθένα από αυτά τα μήκη – συνήθως με κυματιστά μαλλιά – και σε μια στιγμή, είχε ακόμη και μια πολύ δροσερή κοπή κέφαλου. Το στυλ της το έβαλε με ένα πολύ λεπτό πλευρικό μέρος και έριξε τα μαλλιά.

6. Ανδρόγυνο Mullet Hairstyle

Ανδρόγυνο κούρεμα χτένισμαΠηγή

Αυτή είναι μια πολύ ανδρόγυνη λήψη για το κούρεμα από μπαρμπούνι καθώς αυτό το σχήμα μπορεί να φορεθεί εύκολα τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες. Το όμορφο πήγε για το κλασικό σχήμα, αλλά έδωσε υφή στα μαλλιά και πρόσθεσε μερικά πολύ λεπτά στρώματα – αυτά μπορούν να βοηθήσουν να προσθέσουν φυσικό όγκο σε όλες τις κλειδαριές, ανεξάρτητα από την υφή των μαλλιών.

7. Γυναίκα κέφαλος με ξεθωριασμένες πλευρές

Γυναίκα κέφαλος με ξεθωριασμένες πλευρέςΠηγή

Ενώ έχουμε ήδη δει αρκετά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να αθλήσετε ένα μοντέρνο κέφαλο με ξυρισμένες πλευρές, εδώ σας δείχνουμε μια πιο λεπτή αντίληψη αυτής της ιδέας. Αντί να πάρετε ένα ξεθώριασμα δέρματος ή ένα πολύ τονισμένο ξύρισμα, σκεφτείτε το ξεθώριασμα των πλευρών. Ξεκινήστε με ένα πιο έντονο ξύρισμα ακριβώς πάνω από το αυτί και αφήστε τα μαλλιά να μεγαλώσουν προοδευτικά όσο προχωρούν στην κορυφή.

8. Mullet Hairstyle με όγκο στην κορυφή

Mullet Hairstyle με όγκο στην κορυφήΠηγή

Αυτό το θηλυκό μπαρμπούνι έχει πολύ όγκο από πάνω και χωρίς να είναι πουφ. Ο επιπλέον όγκος του δίνεται από το γεγονός ότι τα μαλλιά κόπηκαν σε πολλά στρώματα διαφορετικού μήκους. Μακρύτερα στρώματα αφήνονται στα πλάγια για να τονίσουν το σχήμα του κέφαλου, ενώ τα στρώματα από πάνω είναι σύντομα και πολυάριθμα. Ακριβώς όπως τα κτυπήματα, είναι επίσης ασταθή για μια πιο νευρική εμφάνιση.

9. Spiky Woman Mullet

Spiky Woman MulletΠηγή

Κάπως παρόμοια στην τεχνική κοπής, αλλά πολύ διαφορετική στα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα άλλο κέφαλο με πολλές στρώσεις και υφή, αλλά αυτή τη φορά, τα μαλλιά από πάνω ήταν διακοσμημένα ώστε να μοιάζουν με αιχμές. Η φράντζα κόβεται σε σχήμα V ενώ τα μακριά μαλλιά της πλάτης βάφονται σε κόκκινο και ξανθό χρώμα.

10. Mullet Hairstyle με Long Sideburns

Mullet Hairstyle με Μακρυά ΜυρωδιάΠηγή

Επιστρέφοντας σε ένα κάπως εξημερωμένο χτένισμα κέφαλας, τα πραγματικά εκπληκτικά στοιχεία για αυτό το κόψιμο είναι στην πραγματικότητα οι απροσδόκητα μακριές μούρες. Αντί να κόβονται κοντά στο αυτί εδώ, έμειναν σχεδόν όσο το πίσω μέρος. Το χρώμα των μαλλιών είναι επίσης κάτι που θαυμάσετε καθώς συνδυάζει αποχρώσεις του γκρι και του ασημί με το ξανθό σταχτί, όλα σε σκούρα βάση.

11. Zendaya Two-Tone Mullet Style

Ζεντάγια Δίχρωμη σέλα κέικΠηγή

Η Ζεντάγια είναι θεά χτενίσματος και αληθινός χαμαιλέοντας καθώς φορούσε πολλά και πολύ διαφορετικά στυλ τα τελευταία λίγα χρόνια. Εδώ, είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς μπορείτε να φορέσετε ένα κέφαρο δύο χρωμάτων, ένα στο οποίο τα χρώματα συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους.

12. Σκάρλετ Γιόχανσον με Mullet

Η Scarlett Johansson με τον MulletΠηγή

Την εποχή που ο κόσμος δεν την γνώριζε ακόμη ως τη μαύρη χήρα και μια κοκκινομάλλα θεά, η Σκάρλετ Γιόχανσον φορούσε επίσης για λίγο ένα πολύ δασύτριχο, στρωτό και ασταθές κέφαλο. Έχει ένα είδος επαναστατικής εφηβικής ατμόσφαιρας που η Σκάρλετ αποδίδει απρόσκοπτα με κάθε τρόπο.

13. Punk Mullet Hairstyle

Punk Mullet HairstyleΠηγή

Μυρίζει σαν εφηβικό πνεύμα, οπότε ας συζητήσουμε το πανκ – το κέφαλο πανκ, δηλαδή. Τα πανκ μαλλιά είναι διάσημα ποικίλα και εκκεντρικά και παντού (σε ορισμένες περιπτώσεις), οπότε το μπαρμπούνι μπορεί να είναι η τέλεια βάση για το κλασικό πανκ στυλ του ανασηκωμένου στέμματος του κεφαλιού. Το παραπάνω έδειξε ανεπαίσθητα την προσοχή μέσα από μερικές πράσινες αποχρώσεις μέντας.

14. Jane Fonda Shag Mullet Style

Jane Fonda Mullet StyleΠηγή

Ο θρύλος του κινηματογράφου Τζέιν Φόντα είχε ένα εξίσου διάσημο χτένισμα στη δεκαετία του 1970, ένα που είναι πλέον εμβληματικό τόσο για την καριέρα της όσο και για την ομορφιά της, γενικά. Σηματοδότησε το πέρασμά της από τις μακριές, ξανθές κλειδαριές και μια κάπως βόμβα στην αταλάντευτη, αποφασισμένη φεμινίστρια και ακτιβίστρια κακή ήταν και είναι. Η ίδια η ηθοποιός δήλωσε ότι ο κέφαλος σηματοδότησε μια νέα εποχή για εκείνη.

15. Joan Jett Mullet Style

Joan Jett Mullet StyleΠηγή

Μιλώντας για διάσημες γυναίκες και τα διάσημα κουρέματά τους, αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Joan Jett. Η βασίλισσα του rock’n’roll αθλούταν ένα κέφαλο με κέφαλο ή κουνιστό από τότε που ήταν στο The Runaways και μέχρι σήμερα.

16. Kristen Stewart Wavy Long Mullet

Kristen Stewart Wavy Long MulletΠηγή

Μιλήσαμε για τη βασίλισσα του rock’n’roll, τώρα περνάμε στην ηθοποιό που την υποδύθηκε στο Ταινία του 2010, The Runaways. Η Κρίστεν Στιούαρτ άφησε τα μακριά καστανά μαλλιά της, αυτά που φορούσε για το Twilight και έκανε ροκ για τον ρόλο της το 2010. Δεν έχει σταματήσει από τότε, καθώς έκτοτε φορούσε πολύ δροσερά κοψίματα.

17. Alicia Keys Mullet with Shaved Sides

Alicia Keys Mullet με Ξυρισμένες ΠλευρέςΠηγή

Πριν πάει χωρίς μακιγιάζ και αγκαλιάσει πλήρως τη φυσική κίνηση και εμφάνιση, η τραγουδίστρια Alicia Keys αθλήθηκε επίσης σε αυτήν την πολύ κομψή και κομψή έκδοση ενός κέφαλου με ξυρισμένες πλευρές. Μόνο η μία πλευρά του κεφαλιού ήταν ξυρισμένη και ξεθωριασμένη, ενώ η άλλη ήταν διακοσμημένη με faux-pomp.

18. Rita Ora White Blonde Mullet Cut

Rita Ora White Blonde Mullet CutΠηγή

Από τον έναν τραγουδιστή στον επόμενο και σίγουρα όχι τον τελευταίο σε αυτήν τη λίστα, θαυμάστε τη Ρίτα Όρα και τον πολύ δροσερό και νευρικό τρόπο που φορούσε κέφαλο. Εκτός από το σκασμένο στυλ του, αυτό είναι ένα πολύ κλασικό κέφι που τραβάει τα μάτια χάρη στο χρώμα του: το πολύ δροσερό λευκό ξανθό.

19. Δίχρωμη Γυναίκα Mullet Hairstyle

Δίχρωμη Γυναίκα Mullet HairstyleΠηγή

Εδώ είναι ένα άλλο κέφαλο που προσελκύει την προσοχή χάρη στα χρώματα και τις πολλές αποχρώσεις του, περισσότερο από το ίδιο το κόψιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το στυλ παίζει με τις δίχρωμες τάσεις και έχει το πάνω μέρος του κεφαλιού βαμμένο ροζ φούσκα ενώ οι άκρες των μαλλιών είναι κίτρινες. Υπάρχουν επίσης μερικές λεπτές παστέλ ροζ και κίτρινες αποχρώσεις για μια ομαλότερη μετάβαση.

20. Funky Woman Mullet in Pink

Funky Woman Mullet σε ροζ χρώμαΠηγή

Δείτε τη ζωή με ροζ, πάντα, επιλέγοντας ένα πολύ όμορφο ροζ χρώμα μαλλιών. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε αυτό το πολύ δροσερό look που αναμειγνύει διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ και το οποίο καταλήγει σε σχεδόν λευκές άκρες. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να γλυκάνετε μια πολύ πανκ εναλλακτική εμφάνιση και να την κάνετε να φαίνεται πιο θηλυκή.

21. Mullet Hairstyle with Asymmetrical Bangs

Mullet Hairstyle με ασύμμετρα κτυπήματαΠηγή

Το περιθώριο είναι ένα από τα καθοριστικά στοιχεία του κέφαλου και απλά δεν μπορεί να λείπει από αυτό το κόψιμο – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παίξετε και με αυτό! Ρίξτε μια ματιά στους διαφορετικούς τύπους κτυπήματος για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο ή προσθέστε μια συστροφή στο κλασικό περιθώριο κόβοντάς το ασύμμετρα και αφήνοντας μερικά πιο μακριά σκέλη. Μπορείτε επίσης να το κόψετε σε σχήμα V ή κύματα, για παράδειγμα.

22. Ασύμμετρο Mullet Hairstyle για γυναίκες

Ασύμμετρο Mullet Hairstyle για γυναίκεςΠηγή

Αν η κλασική κοπή κέφαλου δεν είναι αρκετά νευρική ή αρκετά ιδιαίτερη για εσάς, τότε επιλέξτε το απόλυτο μοντέρνο γυναικείο κέφαλο κόβοντάς το ασύμμετρα!

Επιλέξτε τη μία πλευρά του κεφαλιού και κόψτε τα μαλλιά πολύ κοντά εκεί αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά να πέσουν φυσικά στην αντίθετη πλευρά. Κόψτε στρώματα διαφορετικού μήκους από πάνω και βάψτε το στέμμα του κεφαλιού σε ένα άλλο δροσερό για την απόλυτη εμφάνιση έξω από το κουτί.

23. The Shag Mullet Cut

Το Shag Mullet CutΠηγή

Το έχουμε ήδη αναφέρει μερικές φορές, τώρα ήρθε η ώρα να το δείξουμε σε όλο του το μεγαλείο: τον κουνιστό κέφαλο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο κοπών είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εκσυγχρονίσετε και τα δύο καθώς θα πάρετε τα πιο cool στοιχεία του καθενός και θα τα συνδυάσετε για ένα χτένισμα που γυρίζει το κεφάλι!

24. Σγουρό κούρεμα χτένισμα

Σγουρό κούρεμα χτένισμαΠηγή

Να είστε σίγουροι ότι το κέφι δεν προορίζεται μόνο για γυναίκες με ίσια μαλλιά, καθώς οι κυρίες με σγουρά μαλλιά μπορούν να το αθλήσουν επίσης όμορφα! Πάρτε την παραπάνω εικόνα ως παράδειγμα για το πώς μπορείτε να φορέσετε μια κέφαλο, ακόμη και αν οι κλειδαριές σας είναι πολύ σγουρές – λειτουργεί και για κυματιστά μαλλιά!

25. Mullet Hairstyle with Baby Bangs

Mullet Hairstyle με Baby BangsΠηγή

Άλλα κτυπήματα, άλλο βλέμμα! Πηγαίνοντας με baby bangs αντί για το συνηθισμένο περιθώριο, θα αλλάξετε τελείως την όψη του κέφαλου σας. Θα δείξει επίσης ότι είστε πάνω από όλες τις τάσεις στυλ – ειδικά αν βάφετε επίσης τα μαλλιά σας σε μία από τις πιο δροσερές αποχρώσεις αυτών των τελευταίων ετών.

26. Το 1980 Woman Mullet Hairstyle

Το χτένισμα Woman Mullet του 1980Πηγή

Μιλήσαμε και δείξαμε διάφορους τρόπους για να φορέσετε ένα μοντέρνο κέφαλο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε από πού ξεκίνησαν όλα! Αυτό είναι ένα κλασικό λουκάνι κέικ καθώς οι γυναίκες το φορούσαν τη δεκαετία του 1980. Το χτένισμα είναι πιο εύκολο να τοποθετηθεί εν μέρει χάρη στην ογκώδη, περμανάντ κορυφή – ένα εικονικό στοιχείο σχεδόν χτενισμάτων που ήταν στη μόδα στη δεκαετία του ’80.

27. Χτένισμα Billie Eilish Mullet

Χτένισμα Billie Eilish MulletΠηγή

Επιστρέφουμε στη σύγχρονη εποχή και σας δείχνουμε την άνοδο του κέφαλου μεταξύ της νεότερης γενιάς – όλα χάρη στον Billie Eilish και κατά λάθος.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι το το νέο στυλ ήταν στην πραγματικότητα ένα ατύχημα μετά από μια κακή εμπειρία στο σαλόνι. Ενώ δήλωσε ότι δεν θα διατηρούσε το βλέμμα της, η Billie ήταν ωστόσο πηγή έμπνευσης για το πώς μπορείτε να φορέσετε ένα μοντέρνο κέφαλο για γυναίκες.

28. Long Mullet Hairstyle with Bangs

Μακρύ κούρεμα χτένισμα με κτυπήματαΠηγή

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να δουν κοντούς κέφαλους και συνήθως το φορούν στο μεγαλύτερο μήκος του, αυτό το κούρεμα μπορεί επίσης να φαίνεται εξίσου καλό σε μακριά μαλλιά. Αυτή η μακρύτερη έκδοση είναι επίσης μια πιο λεπτή, καθώς η συγκέντρωση των μαλλιών θα κρύψει σχεδόν εντελώς το σχήμα του κέφαλου.

29. Yolandi Visser Mullet Hairstyle

Yolandi Visser Mullet HairstyleΠηγή

Ένας άλλος χαμαιλέοντας στυλ, ο Yolandi Visser της Die Antwoord είναι εδώ για να μας εντυπωσιάσει με ένα ακόμη υπερβολικό χτένισμα. Φορά επίσης ένα κέφαλο για μακριά μαλλιά, αλλά ένα που είναι απόλυτα ίσιο και το οποίο τονίστηκε ακόμη περισσότερο από τα κτυπήματα του μωρού και τα κοντά και τριχωτά μαλλιά στο στέμμα του κεφαλιού.

30. Rihanna Mullet Style

Rihanna Mullet StyleΠηγή

Θα τελειώσουμε αυτή τη λίστα με γυναικεία κούρεμα και έμπνευση χτενίσματος με τη Rihanna. Πραγματική γκουρού της μόδας, είχε πολλά χτενίσματα, μήκη και χρώματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο χοντρά, πιο χοντρά και πιο cool της!

Έτσι, έτοιμοι να αλλάξετε την εμφάνισή σας?

Αυτό ήταν, η λίστα μας με τις καλύτερες και πιο δροσερές γυναικείες κέφαλες που ελπίζω να σας έπεισαν ότι αυτό μπορεί να είναι ένα καλό χτένισμα και όχι το τρομακτικό που ήταν πριν από λίγο καιρό. Όπως έχετε δει, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κόψετε για να ταιριάζει στο στυλ σας και ακόμη περισσότεροι τρόποι να το βάψετε και να το εξατομικεύσετε.

Λέγοντας και τελειώνοντας, σας άρεσε κάποιο από τα στυλ αυτής της λίστας; Και αν δεν το κάνατε, τι σας ενόχλησε; Σχολιάστε και ενημερώστε μας!