Εάν έχετε υποχωρούσα γραμμή μαλλιών, αραίωση μαλλιών ή φαλάκρα εντελώς, η μεγάλη ερώτηση που μπορεί να κάνετε στον εαυτό σας είναι – “πρέπει να ξυρίσω το κεφάλι μου;” Το ξύρισμα του κεφαλιού σας είναι μια σημαντική απόφαση και σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξυρίσετε το κεφάλι σας φαλακρό. Ωστόσο, ένα φαλακρό κεφάλι δεν ταιριάζει στην εμφάνιση όλων των ανδρών και σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα, η ανάπτυξη των μαλλιών σας θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Αν σκέφτεστε να ξυρίσετε το κεφάλι σας με ξυράφι και θέλετε να σκεφτείτε τα υπέρ και τα κατά, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Παρακάτω, συζητάμε αν πρέπει να ξυρίσετε ή να βουήξετε το κεφάλι σας, και αν ναι, πόσο συχνά και με τον καλύτερο τρόπο.

Πρέπει να ξυρίσω το κεφάλι μου

Πρέπει να ξυρίσετε το κεφάλι σας?

Τα φαλακρά κεφάλια είναι πιο συνηθισμένα από ποτέ, οπότε πρέπει να υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξυρίσετε το κεφάλι σας. Εάν τα προϊόντα ανάπτυξης μαλλιών δεν λειτουργούν για εσάς, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε το αναπόφευκτο. Ωστόσο, εάν η απώλεια μαλλιών δεν είναι το θέμα σας, εδώ είναι μερικά άλλα οφέλη από το ξύρισμα του κεφαλιού σας.

Απόκρυψη φαλακρών σημείων

Σως ο πιο δημοφιλής λόγος για να ξυρίσετε το κεφάλι σας είναι να κρύψετε την ανδρική φαλάκρα. Η φαλάκρα, είτε πρόκειται για τυχαία μπαλώματα σαν κακή γραμμή μαλλιών, είτε με τη μορφή αραίωσης μαλλιών, είναι αναμφίβολα ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Ευτυχώς, δεν είστε μόνοι – περίπου το 85% των ανδρών θα παρουσιάσουν τριχόπτωση στη διάρκεια της ζωής τους.

Αναμφισβήτητα, ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης της φαλάκρας είναι να ξυρίσετε τα πάντα. Εάν οι λύσεις τριχόπτωσης δεν λειτουργούν για εσάς, τότε το ξύρισμα του κεφαλιού σας είναι η επόμενη καλύτερη απάντηση.

Κοιτάξτε νεότεροι

Είτε σας αρέσει είτε όχι, το ξύρισμα του κεφαλιού σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Τα φαλακρά σημεία και οι υποχωρούμενες γραμμές μαλλιών μπορούν μόνο να σας γερνούν και να σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτεροι, αλλά αφαιρέστε αυτά τα ενδεικτικά σημάδια και οι άνδρες μπορούν να φαίνονται έως και μια δεκαετία νεότεροι.

Ξυρίστε το κεφάλι σας για να δείχνετε νεότεροι

Βολεψου

Οι δραστήριοι και αθλητικοί άνδρες, ειδικά εκείνοι που ζουν σε θερμότερα κλίματα, μπορεί να βρουν τα μαλλιά τους να εμποδίζουν. Ο ιδρώτας, η δυσφορία και η συνεχής ανανέωση είναι ενοχλήσεις του παρελθόντος όταν ξυρίζετε το κεφάλι σας.

Όχι μόνο η εφίδρωση και η ζάλη που προκαλείται από τη θερμότητα μπορεί να είναι ένα ζήτημα, αλλά σε πολλούς άντρες απλά δεν αρέσει η αίσθηση μιας γεμάτης κεφαλής τρίχας. Ενώ το κόψιμο και ο καλλωπισμός μπορούν συχνά να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα, η πλήρης διαδρομή και το ξύρισμα όλων των μαλλιών σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα.

Μειώστε τη Συντήρηση

Κάποιοι μπορεί να το αποδίδουν στην τεμπελιά, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περιποίηση των μαλλιών, το κούρεμα και το στυλ μπορεί να είναι χρονοβόρα. Εάν το χτένισμα των μαλλιών σας τα πρωινά και το κανονικό κούρεμα είναι ενοχλήσεις, τότε κόψτε ένα τρίξιμο ή ξεκινήστε να ξυρίζετε ήδη το κεφάλι σας. Απλώς θυμηθείτε ότι θα πρέπει να ξυρίζετε συχνά το κεφάλι σας για να το διατηρείτε εντελώς λείο και καθαρό.

Ξύρισμα κεφαλής - Κούρεμα χαμηλής συντήρησης

Νιώστε πιο σίγουροι

Τέλος, ένα καθαρό ξυρισμένο κεφάλι μπορεί να κάνει έναν άντρα να αισθάνεται πιο σίγουρος. Εάν ανησυχείτε συνεχώς για μια κακή μέρα μαλλιών ή έχετε αυτογνωσία για τα φαλακρά μπαλώματα σας, τότε ένα φαλακρό κεφάλι μπορεί απλώς να απαλύνει το άγχος σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιο πιθανό να χάσουν μαλλιά και να φαλακρώσουν. That’sσως αυτός είναι ο λόγος που το ξυρισμένο κεφάλι έχει μια αυτοπεποίθηση – γιατί σχετίζεται ψυχολογικά με αρσενικούς άνδρες.

Λόγοι για να ξυρίσετε το κεφάλι σας Άνδρες

Πώς να αποφασίσετε αν θα ξυρίσετε το κεφάλι σας

Πριν καταλήξετε να ξυρίσετε το κεφάλι σας, σκεφτείτε την αιτιολόγηση και τον κίνδυνο της απόφασής σας.

Γιατί ξυρίζετε το κεφάλι σας?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναλύσετε είναι γιατί θέλετε να ξυρίσετε το κεφάλι σας. Εάν κάποιος από τους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως σας έχει απήχηση, πιθανότατα έχετε ήδη ένα καλό κίνητρο.

Εάν δεν έχετε πραγματικά μεγάλη κλίση, ίσως θέλετε απλώς να πειραματιστείτε με την εμφάνιση. Διαφορετικά, μην το κάνετε και μετανιώστε αργότερα.

Τι γίνεται αν δεν μου αρέσει το ξυρισμένο βλέμμα μου?

Το δεύτερο που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι θα συμβεί αν δεν σας αρέσει το ξυρισμένο κεφάλι σας. Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε ανασφάλεια; Θα αναστατώσει τις πιθανότητές σας να κλείσετε ένα επιτυχημένο ραντεβού; Αυτές είναι όλες οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν.

Εάν οι επερχόμενες εβδομάδες και μήνες περιλαμβάνουν σημαντικά γεγονότα, συναντήσεις, διακοπές και στιγμές δημιουργίας ή διακοπής στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, τότε μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε.

Εναλλακτικές λύσεις για το ξύρισμα του κεφαλιού σας

Μια τελευταία σκέψη πριν ξυρίσετε το κεφάλι σας είναι αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Όπως είδαμε προηγουμένως, οι περισσότεροι άντρες έχουν λόγο να ξυρίσουν το κεφάλι τους.

Για να σας δώσω μερικά παραδείγματα, εδώ είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις για το ξύρισμα του κεφαλιού σας.

 • Αλλάξτε το χτένισμά σας – κόψτε τα μαλλιά σας κοντά και δοκιμάστε ένα ξεθώριασμα του δέρματος με ένα βόμβο ή ένα πλήρωμα κομμένο από πάνω.
 • Κόψτε περισσότερα μαλλιά – αν η άνεση είναι το κύριο θέμα σας, πειραματιστείτε με το κόψιμο των μαλλιών στο σώμα σας για να μειώσετε τον ιδρώτα. Αν έχετε τρίχες στο πρόσωπο, σκεφτείτε να ξυρίσετε τα γένια σας. Και πάλι, αν έχετε μεγαλύτερο χτένισμα, επιλέξτε μια διαφορετική περικοπή στα πλάγια, όπως ένα undercut ή ξεθώριασμα.
 • Απόκρυψη φαλάκρα – εάν τα μαλλιά σας αραιώνουν σταδιακά, μεγαλώστε τα περισσότερο. Εάν τα μπαλώματα αποτελούν πρόβλημα, χρησιμοποιήστε τεχνικές στυλ όπως η χτένα για να αποκρύψετε τελείως το ζήτημα. Όσο για μια υποχωρούσα γραμμή μαλλιών, δοκιμάστε τις πολλές διαφορετικές περικοπές και στυλ που θα το κάνουν χρήση ή απλά φορέστε το με σιγουριά.
 • Ξεπεράστε το – πιθανότατα, αν δεν έχετε πολύ κακή περίπτωση φαλάκρας με ανδρικά μοτίβα, οι άνθρωποι δεν παρατηρούν τα μαλλιά σας όσο εσείς.

Πρέπει να βουζώ το κεφάλι μου

Πώς να ξυρίσετε το κεφάλι σας

Εάν αποφασίσατε ότι το ξύρισμα του κεφαλιού σας είναι το μόνο πράγμα που θα σας κάνει ευτυχισμένους, τότε ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσετε. Υπάρχουν 3 τρόποι για να ξυρίσετε το κεφάλι σας – χρησιμοποιώντας ξυράφι, ηλεκτρική ξυριστική μηχανή ή κουρευτικά. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα συνδυασμό κουρευτικών και ξυραφιού, ανάλογα με το πόσο κοντά θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας.

Remington HC4250 Shortcut Pro Self-Haircut Kit, Beard Trimmer, Hair Clippers for Men (13 τεμάχια) 14.585 Κριτικές Remington HC4250 Shortcut Pro Self-Haircut Kit, Beard Trimmer, Hair Clippers for Men (13 τεμάχια)

 • 9 Μήκες χτένες Κοπές 1/16 – 5/8 ίντσες (15 έως 15…
 • Λιθίου, Επαναφορτιζόμενη μπαταρία 40 λεπτά…
 • Κιτ 13 τεμαχίων Περιλαμβάνει: Κούρεμα χειρός, 9 Μήκος…

59,99 $ Αγορασε τωρα

Δείτε πώς να ξυρίσετε το κεφάλι σας, βήμα προς βήμα:

 1. Ο καλύτερος χρόνος για να ξυρίσετε το κεφάλι σας είναι μετά από ένα ζεστό ντους όταν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας είναι πιο απαλά. Φροντίστε να στεγνώσετε με πετσέτα έως ότου τα μαλλιά σας είναι ελαφρώς υγρά.
 2. Πάρτε ένα ζευγάρι κουρευτικές μηχανές και κόψτε τα μαλλιά σας μέχρι να γλιστρήσουν. Χρησιμοποιήστε ένα μέγεθος προστασίας αριθμού 1 ή 2.
 3. Στη συνέχεια, εφαρμόστε κρέμα ξυρίσματος, βούτυρο ή λάδι στο τριχωτό της κεφαλής σας.
 4. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, αιχμηρό ξυράφι με τουλάχιστον τρεις λεπίδες, ξεκινήστε να ξυρίζετε τα μαλλιά σας με τον κόκκο για να αποφύγετε τον ερεθισμό και τις τριχοφυΐες. Να είστε ευγενικοί, πηγαίνετε αργά για να αποφύγετε τυχόν κοψίματα και ξεπλύνετε συχνά τη λεπίδα σας.
 5. Όταν ξυρίζετε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας, γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός για να σφίξετε το δέρμα.
 6. Εάν χάσετε κάποια σημεία, δοκιμάστε να ξυριστείτε από τη μία πλευρά στην άλλη για να χτυπήσετε κάθε γωνία και σημείο.
 7. Όταν τελειώσετε, ρίξτε λίγο δροσερό νερό για να ηρεμήσει το δέρμα σας. Στεγνώστε απαλά το κεφάλι σας και στη συνέχεια εφαρμόστε λίγο βάλσαμο ή λοσιόν μετά το ξύρισμα. Βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας έχει αρκετή υγρασία τις επόμενες ώρες.

Πώς να ξυρίσετε το κεφάλι σας

Πόσο συχνά πρέπει να ξυρίζω το κεφάλι μου?

Το πόσο συχνά θα πρέπει να ξυρίζετε το κεφάλι σας εξαρτάται πραγματικά από την προσωπική σας γενετική. Κάποιοι ξυρίζουν το κεφάλι τους μία φορά το μήνα ενώ άλλοι το κάνουν μία φορά την εβδομάδα. Τελικά, πόσο συχνά και πότε ξυρίζετε το κεφάλι σας καθορίζεται από το πόσο κοντά θέλετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά σας.

συμπέρασμα

Όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλετε να ξυρίσετε το κεφάλι σας, θυμηθείτε ότι τα αποτελέσματα είναι μόνο προσωρινά. Εάν ένα φαλακρό κεφάλι μοιάζει με λύση σε οποιοδήποτε από τα προβλήματα των μαλλιών σας, δοκιμάστε το. Το χειρότερο σενάριο, το μισείς και μεγαλώνει ξανά σε ένα μήνα. Τουλάχιστον θα ξέρετε ότι προσπαθήσατε και δεν λειτούργησε, αντί να έχετε αυτή τη δυνατότητα να παραμένει στο πίσω μέρος του μυαλού σας.