Σκέφτεστε να κάνετε τρύπημα ισχίου; Εξηγούμε τη διαδικασία και σας μιλάμε για όλες τις μικρές λεπτομέρειες στον πιο πρόσφατο οδηγό διάτρησης.

νύχι τατουάζ και διάτρηση ισχίου

Συμμετρικά ή μοναδικά, επιφανειακά ή δερματικά, μόνα τους ή με τατουάζ, τα τρυπήματα ισχίου φαίνονται απίστευτα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Σε αυτό το άρθρο, καλύπτουμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες διάτρησης ισχίου, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας, του κόστους και του παράγοντα πόνου.

Μετακινηθείτε στο τέλος του άρθρου για μια τεράστια συλλογή κοσμημάτων και παραδειγμάτων!

Τι είναι τα τρυπήματα ισχίου?

Αυτά τα τρυπήματα τοποθετούνται στην περιοχή της πυέλου, κοντά στο οστό του ισχίου. Τα συμμετρικά τρυπήματα και στους δύο γοφούς είναι η πιο δημοφιλής επιλογή.

κομψό τρύπημα ισχίου

Υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συνήθως για τρυπήματα ισχίου: επιφανειακές ράβδοι και μικροδερμικά.

Τρυπήματα επιφάνειας περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας μακράς, λεπτής ράβδου κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τα άκρα της ράβδου είναι λυγισμένα προς τα πάνω σε γωνία 90 μοιρών, οπότε έχει σχήμα συνδετήρα.

Τα μόνα μέρη της ράβδου που εμφανίζονται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος είναι τα άκρα – ακριβώς αρκετά για να σας επιτρέψουν να βιδώσετε τις χάντρες.

Οι χάντρες είναι εναλλάξιμες, πράγμα που σημαίνει ότι η ράβδος μπορεί να παραμείνει στη θέση της ενώ τα στοιχεία της επιφάνειας μπορούν να αλλάξουν.

Τα τρυπήματα επιφανειακών ισχίων γίνονται είτε με βελόνα είτε με νυστέρι. Εάν ένα νυστέρι ακούγεται αρκετά δραστικό για ένα τρύπημα, μην ανησυχείτε – δεν υπάρχει χειρουργική επέμβαση.

μπαρ διάτρησης ισχίουHip Piercing Bar

Τα τρυπήματα μικροδερμικών (μερικές φορές αναφέρονται ως δερματικά ή μικροδερματικά) χρησιμοποιούν παρόμοια ιδέα, αλλά με ένα σφαιρίδιο.

Αντί για μια επιμήκη ράβδο, τα δερματικά αποτελούνται από ένα κομμάτι άγκυρας και ένα μόνο σφαιρίδιο. Το τρύπημα που προκύπτει, λοιπόν, δείχνει μία χάντρα παρά δύο.

Η άγκυρα τοποθετείται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Είναι ουσιαστικά ένα κομμάτι από μέταλλο ασφαλές για διάτρηση σε σχήμα L (όπως ο χειρουργικός χάλυβας). Αυτό το μέρος παραμένει στη θέση του.

Η χάντρα, εν τω μεταξύ, μπορεί να αλλάξει μόλις το τρύπημα έχει επουλωθεί.

Τα δερματικά τρυπήματα ισχίου γίνονται είτε με βελόνα είτε με δερματική γροθιά.

Surface vs micro dermal piercing ισχίου: ποιο είναι καλύτερο?

Και τα δύο φαίνονται εξίσου καλά και δεν υπάρχουν αντικειμενικοί καθοριστικοί παράγοντες. Ως επί το πλείστον, εξαρτάται από το πώς θέλετε να φαίνεται το τρύπημα.

Όταν αποφασίζετε μεταξύ των δύο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι αν θέλετε να εμφανίζονται δύο χάντρες (επιφάνεια) ή μία (δερματική). Αυτό θα καθορίσει πολύ ποια μέθοδο θα επιλέξετε.

Τούτου λεχθέντος, είναι απολύτως δυνατό να γίνουν δύο δερματικά τρυπήματα το ένα κοντά στο άλλο για να μοιάζουν με την εμφάνιση ενός τρυπήματος επιφάνειας.

τρύπημα δεξιού ισχίου

Εάν έχετε τατουάζ ισχίου ή σχεδιάζετε ένα στο μέλλον, σκεφτείτε πώς το τρύπημα θα ταιριάζει με το σχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι τύποι τρυπήματος είναι διαβόητοι για το πόσο συχνά απορρίπτονται – δηλαδή αναγνωρίζονται ως ξένο αντικείμενο και ωθούνται από το σώμα σας. Τα δερματικά έχουν ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό απόρριψης από τα τρυπήματα επιφάνειας.

Τα μικροδερματικά τρυπήματα ισχίου είναι επίσης ελαφρώς πιο ακριβά, αλλά λιγότερο επώδυνα, από τα τρυπήματα επιφανειακών ισχίων.

Διαδικασία διάτρησης ισχίου

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που έχετε επιλέξει, ο τρυπητής σας θα πρέπει να ξεκινήσει απολυμαίνοντας την περιοχή των ισχίων.

Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό: εάν προσπαθήσουν να προχωρήσουν χωρίς αυτό το βήμα ή δεν φορούν κατάλληλη υγιεινή προστασία, όπως γάντια, θα πρέπει να επανεξετάσετε την επιλογή του επαγγελματία σας.

Μόλις η περιοχή απολυμανθεί πλήρως, ο τρυπητής θα σημειώσει τα σημεία διάτρησης χρησιμοποιώντας χειρουργικό δείκτη. Αυτό γίνεται τόσο για να σας δείξει πού θα είναι το τρύπημα, όσο και για να καθοδηγήσετε τον τρυπητή καθώς εκτελούν τη διαδικασία.

Εάν τρυπήσετε και τους δύο γοφούς σας κατά το ίδιο ραντεβού, η σήμανση των σημείων θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβώς συμμετρικά.

διάτρηση ισχίου και ομφαλού

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια θα εξαρτηθεί από τον τύπο του τρυπήματος (επιφανειακό ή δερματικό) και τη συγκεκριμένη μέθοδο που θα επιλεγεί.

Για τρυπήματα επιφάνειας, ο τρυπητής σφίγγει ένα κομμάτι δέρματος και το τρυπάει χρησιμοποιώντας μια βελόνα ή ένα νυστέρι. Στη συνέχεια, θα εισάγουν τη ράβδο στο «τούνελ» που μόλις δημιούργησαν κάτω από το δέρμα. Στη συνέχεια, τα ορατά στοιχεία του κοσμήματος βιδώνονται.

Για δερματικά τρυπήματα, ο τρυπητής είτε θα χρησιμοποιήσει μια βελόνα είτε μια δερματική γροθιά για να δημιουργήσει χώρο για την άγκυρα.

διπλό δερματικό διάτρηση στο ισχίο

Όταν χρησιμοποιείτε μια βελόνα, ο ιστός απλώς χωρίζεται αρκετά ώστε να επιτρέψει την άγκυρα να σπρωχτεί. Μια δερματική γροθιά, εν τω μεταξύ, αφαιρεί εντελώς ένα μικρό κομμάτι ιστού, δημιουργώντας μια «τσέπη».

Αφού η άγκυρα έχει εισαχθεί σωστά, η χάντρα βιδώνεται στην κορυφή.

Και τελειώσατε! Πριν φύγετε από το σαλόνι piercing, οι επαγγελματίες εκεί θα πρέπει να σας δώσουν οδηγίες για το πώς να φροντίσετε το ολοκαίνουργιο piercing σας.

διάτρηση ισχίου barbell

Πόνος διάτρησης ισχίου

Όπως και με κάθε άλλο είδος τροποποίησης του σώματος, ο παράγοντας πόνου του τρυπήματος ισχίου θα εξαρτηθεί από την ατομική σας ανοχή. Η τεχνογνωσία του τρυπητή συμβάλλει επίσης στο πόσο επώδυνη θα είναι η διαδικασία.

Γενικά, αυτά τα τρυπήματα δεν πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα επώδυνα. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο διάτρησης της επιλογής σας, η διαδικασία θα πρέπει να είναι σχετικά γρήγορη με μια διαχειρίσιμη ποσότητα πόνου.

Για τα τρυπήματα επιφανειακών ισχίων, η χρήση νυστέρι θεωρείται λιγότερο επώδυνη από τη μέθοδο βελόνας. Ομοίως, με τα δερματικά τρυπήματα ισχίου, η μέθοδος δερματικής διάτρησης πονάει λιγότερο από μια βελόνα.

Τα δερματικά τρυπήματα είναι γενικά λιγότερο επώδυνα από τα τρυπήματα επιφανείας. Έτσι, αν ανησυχείτε πραγματικά για το πώς θα χειριστείτε τον πόνο, η λιγότερο επώδυνη επιλογή είναι ένα μικροδερμικό τρύπιο ισχίου που εκτελείται με δερματική γροθιά.

τρύπες με μεγάλα μπαράκια-ισχίο

Κόστος τρυπήματος ισχίου

Το κόστος ενός τρυπήματος ισχίου θα εξαρτηθεί από δύο κύριους παράγοντες: τη μέθοδο και το τρύπημα.

Τα τρυπήματα επιφάνειας κοστίζουν συνήθως μεταξύ $ 50 και $ 100. Οι τιμές για τα δερματικά τρυπήματα ξεκινούν συνήθως από $ 70 και φτάνουν τα $ 100 ή περισσότερα. Εάν οι τιμές του κομμωτηρίου δεν περιλαμβάνουν το κόστος του κοσμήματος, προσθέστε άλλα 20 $ περίπου.

Όπως μπορείτε να περιμένετε, οι πιο έμπειροι επαγγελματίες piercing συνήθως χρεώνουν περισσότερα.

Έχοντας υπόψη ότι αυτά τα τρυπήματα έχουν σχετικά υψηλό ποσοστό απόρριψης. Η επιλογή ενός πιο έμπειρου τρυπητή θα σημαίνει ότι πληρώνετε λίγο παραπάνω, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το τρύπημα.

τριπλό τρύπιο ισχίου και τρύπημα στην κοιλιά

Θεραπεία, μετέπειτα φροντίδα και κίνδυνοι

Τα περισσότερα δερματικά τρυπήματα χρειάζονται 1-3 μήνες για να επουλωθούν. Τα τρυπήματα επιφάνειας συνήθως διαρκούν περισσότερο, από 3 μήνες έως ένα έτος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να φροντίσετε το piercing σας για να αποφύγετε δυσάρεστες επιπλοκές.

Ο τρυπητής σας μπορεί να συστήσει ένα προϊόν που πωλείται στο εμπόριο για τον καθαρισμό του τρυπήματός σας. Ωστόσο, το αλατούχο διάλυμα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι αναμειγνύοντας νερό με μη ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι.

piercing ισχίου και τατουάζ αστέρι

Τις πρώτες εβδομάδες, πρέπει να καθαρίζετε το τρύπημα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Συνεχίστε να το καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα μέχρι να επουλωθεί πλήρως.

Τα τρυπήματα ισχίου μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν – πρέπει να μουλιάσετε την περιοχή με αλατούχο διάλυμα (ή άλλο κατάλληλο προϊόν) και όχι απλώς να ξεπλύνετε. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βάλετε το διάλυμα καθαρισμού σας σε ένα καθαρό, μικρό πλαστικό κύπελλο και να τοποθετήσετε το κύπελλο πάνω από το τρύπημα καθώς στέκεστε ή ξαπλώνετε.

Για να στεγνώσετε την περιοχή, χτυπήστε απαλά το δέρμα με ένα καθαρό πανί ή, ακόμα καλύτερα, μια καθαρή χαρτοπετσέτα μιας χρήσης.

Όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα τρυπήματα, θα πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε την περιοχή κατά τη διαδικασία επούλωσης, εκτός από τον καθαρισμό του τρυπήματος. Κρατήστε τις τριβές στην περιοχή στο ελάχιστο φορώντας φαρδιά ρούχα και κοιμηθείτε ανάσκελα αν είναι δυνατόν.

Το πιο σημαντικό, δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κόσμημα ενώ το τρύπημα εξακολουθεί να θεραπεύεται. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βλάβη των ιστών, ουλές και αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Εάν πραγματικά χρειάζεται να αφαιρέσετε το κόσμημα κατά τη διάρκεια της φάσης της επούλωσης, επισκεφθείτε έναν επαγγελματία τρυπήματος για βοήθεια.

τρύπημα στους γοφούς

Σημάδια λοίμωξης

Είναι φυσιολογικό η περιοχή που έχει τρυπηθεί να είναι κόκκινη, ζεστή και τρυφερή τις πρώτες ημέρες μετά τη διαδικασία.

Ωστόσο, εάν αυτά τα συμπτώματα επιμένουν για πολύ καιρό ή εμφανιστούν ξανά αργότερα, μπορεί να είναι ενδεικτικά λοίμωξης.

Η μόλυνση συμβαίνει όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο τραύμα και συχνά είναι αποτέλεσμα ακατάλληλης φροντίδας ή σφάλματος από τον τρυπητή.

Εάν η περιοχή είναι ζεστή στο άγγιγμα, επώδυνη, πρησμένη, με ή χωρίς ασυνήθιστη έκκριση, συμβουλευτείτε έναν τρυπητή ή έναν ιατρό επαγγελματία το συντομότερο δυνατό. Η μόλυνση απαιτεί επαγγελματική θεραπεία και προσοχή.

Απόρριψη

Λόγω του πού βρίσκονται, τα τρυπήματα ισχίου είναι επιρρεπή σε απόρριψη. Υπάρχει μεγάλη τριβή, τέντωμα και κίνηση του δέρματος στην περιοχή του ισχίου, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία επούλωσης πιο περίπλοκη.

Η απόρριψη συμβαίνει όταν το σώμα αναγνωρίζει λανθασμένα το τρύπημα ως ξένο αντικείμενο και προσπαθεί να το αφαιρέσει. Αντί να θεραπεύει τον ιστό γύρω από το τρύπημα, το σώμα επιλέγει να τον σπρώξει έξω μέσα από το δέρμα.

Όπως θα περίμενε κανείς, ένα απορριφθέν τρύπημα θα αφήσει πίσω του μια σημαντική ουλή, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείται μπάρα.

Η απόρριψη συμβαίνει πολύ με αυτά τα τρυπήματα, αλλά η επιλογή του σωστού κοσμήματος και η σωστή φροντίδα του τρυπήματος μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

Τα σωστά εκτελούμενα δερματικά στους γοφούς πιστεύεται ότι έχουν χαμηλότερο ποσοστό απόρριψης από τα επιφανειακά τρυπήματα.

Κοσμήματα διάτρησης ισχίου

Η επιλογή των κοσμημάτων σας θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν θα επιλέξετε μια επιφάνεια ή ένα δερματικό piercing.

Μπάρες διάτρησης ισχίου

Πληροφορίες διάτρησης ισχίου

Με επιφανειακή διάτρηση ισχίου, το προσαρμόσιμο μέρος του κοσμήματος είναι οι δύο χάντρες που βιδώνονται σε κάθε άκρο της ράβδου.

Η ίδια η ράβδος παραμένει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δεν είναι εναλλάξιμη. Τα βιδωτά σφαιρίδια είναι τα μόνα μέρη που εμφανίζονται πάνω από την επιφάνεια.

Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές για αυτά, από μασίφ μεταλλικές μπάλες ή αιχμές έως πολύτιμους λίθους και μάρμαρα. Διατίθενται επίσης διαφορετικά σχήματα, όπως αστέρια ή σταυροί.

Μικροδερμικός πόνος ισχίου ισχίου

Εικόνα διάτρησης ισχίου

Microdermal Hip Piercing Percing

Μικροδερμικό κόσμημα διάτρησης ισχίου

Όπως έχουμε ήδη δει, τα κοσμήματα για μικροδερμική διάτρηση περιλαμβάνουν μια άγκυρα (ενσωματωμένη στο δέρμα) και μια χάντρα.

Η άγκυρα πρέπει να παραμείνει στη θέση της – το δέρμα και ο ιστός αναπτύσσονται ουσιαστικά γύρω από αυτό κατά τη φάση της επούλωσης. Η χάντρα, ορατή πάνω από την επιφάνεια του δέρματος, είναι το μόνο ορατό μέρος.

Όπως και με τις ράβδους επιφάνειας, υπάρχουν τόνοι επιλογών για μικροδερματικά κοσμήματα διάτρησης ισχίου, με τη μορφή μοναδικών, εναλλάξιμων χαντρών.

Μικροδερμική διαδικασία διάτρησης ισχίου ισχίου

Μικροδερμικό ισχίο βίντεοΜικροδερμικό βίντεο διάτρησης ισχίουSurface Hip PiercingMicrodermal Hip Piercing Healing TimeMicrodermal Hip Piercing ExperienceMicrodermal Hip Piercing Do They HurtΠώς γίνονται τα τρυπήματα ισχίουΠως Γίνεται το Μικροδερμικό Διατρήσεις ΙσχίουΧρόνος Δερματικής Θεραπείας ΙσχίουΜικροδερμικό κόστος διάτρησης ισχίουMicrodermal Hip Piercing Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματαΜικροδερμικές τιμές διάτρησης ισχίουΜικροδερμικές εικόνες διάτρησης ισχίουMicrodermal Hip Piercing CleaningMicrodermal Hip Piercing CareMicrodermal Hip Piercing AftercareMicrodermal Double Hip PiercingMicrodermal Hip Piercing JewelryΜικροδερμική λοίμωξη ισχίου ισχίουΠώς να κάνετε μόνοι σας τρυπήματα ισχίουΌλα για τα μικροδερματικά τρυπήματα ισχίουΧρόνος Δερματικής Θεραπείας ΙσχίουΠονάει το Microdermal Hip Piercing

Πόνος διάτρησης ισχίουPiercing ισχίου στο σπίτιΠόνος στο ισχίο σε σύγκριση με το κουμπί της κοιλιάςΓεγονότα διάτρησης ισχίουΚόστος διάτρησης ισχίουΕμπειρία διάτρησης ισχίουΚαθαρισμός ισχίουΔιαδικασία θεραπείας διάτρησης ισχίουΧρόνος θεραπείας διάτρησης ισχίουΦροντίδα διάτρησης ισχίουHip Piercing BarΜπέρμπες Hip PiercingΕικόνες διάτρησης ισχίουΣημάδια μόλυνσης ισχίουΚοσμήματα διάτρησης ισχίου για τρυπήματα επιφάνειαςHip Piercing Πώς ΈγινεSurface Hip PiercingHip Piercing υπέρ και κατάΤιμή διάτρησης ισχίουHip Piercing BarΜπέρμπες Hip PiercingΦροντίδα διάτρησης ισχίουΚαθαρισμός ισχίουΚόστος διάτρησης ισχίουΕμπειρία διάτρησης ισχίουΓεγονότα διάτρησης ισχίουΔιαδικασία θεραπείας διάτρησης ισχίουΧρόνος επούλωσης ισχίουHip Piercing Πώς ΈγινεΕικόνες διάτρησης ισχίουΠληροφορίες διάτρησης ισχίουΣημάδια μόλυνσης ισχίουΚοσμήματα διάτρησης ισχίου για τρυπήματα επιφάνειαςΠόνος διάτρησης ισχίουΠόνος στο ισχίο σε σύγκριση με το κουμπί της κοιλιάςΕικόνα διάτρησης ισχίουΤιμή διάτρησης ισχίουHip Piercing υπέρ και κατάSurface Hip Piercing

Τρυπήματα οστών ισχίου

Vertcal Barbell Hip PiercingsSurface Barbell Hip Piercings Για ΚορίτσιαStar Tattoo And Hip Piercing For GirlsSilver Stud Surface Hip PiercingΤριαντάφυλλο τατουάζ αριστερά και ισχίου τρυπήματοςΤρυπήματα αφαλού και αγκύρωσης ισχίουΤρυπήματα ισχίου με πράσινους πολύτιμους λίθουςΤρυπήματα ισχίου με όμορφες ασημένιες άγκυρεςΚινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο τρυπήματος ισχίωνHip Piercings And Heart TattooΤρυπήματα ισχίου με επιφανειακά μπάραΤρυπήματα ισχίου με ασημένια καρφιάΔιάτρηση ισχίου με βελόνεςPiercing ισχίου για νέα κομψά κορίτσιαΔαχτυλίδι ισχίου και κομψό στην κοιλιάHip Left Side Piercing Για ΚορίτσιαHip Beautiful PiercingΚαρδιά ομφαλό και τρύπημα ισχίουΚορίτσι με σωστό διάτρηση ισχίουΚορίτσι που δείχνει το τρυπήμα του ισχίου τηςΚαλύτερα τρυπήματα ισχίουBelly Ring And Anchor Hip PiercingΚουμπί στην κοιλιά και διάτρηση ισχίου με επιφανειακή μπάραΚάθετα τρυπήματα ισχίουSurface Barbell Left Hip PiercingSurface Hip Silver Barbell PiercingΤρυπήματα επιφανειακών ισχίων με πολύτιμους λίθους και διάτρηση κουμπιού κοιλιάςSurface Hip Piercing Για Νεαρά Κορίτσια