Φαίνεται ότι αυτές τις μέρες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται περίεργοι για το τρύπημα με κόγχος. Λοιπόν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, καθώς οι λάτρεις του piercing στον κόσμο έχουν ήδη κουραστεί να έχουν το συνηθισμένο τρύπημα στο σώμα τους, όπως το τρύπημα της γλώσσας, το τρύπημα των φρυδιών, το τρύπημα στα χείλη και τόσα άλλα. Η διάτρηση σε αυτό το είδος διάτρησης γίνεται στα αυτιά, ειδικά στις περιοχές του χόνδρου. Το όνομά του προήλθε από το γεγονός ότι αυτό το τρύπημα γίνεται στο μέρος των αυτιών που μοιάζουν με κωνικά κελύφη, ακριβώς δίπλα στα κανάλια του αυτιού.

Τύποι

Ένα πράγμα που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι το γεγονός ότι υπάρχουν δύο είδη που μπορείτε να δοκιμάσετε να ζήσετε μόνοι σας. Το να αποφασίσετε ποια από αυτές τις δύο θα επιλέξετε εξαρτάται από εσάς. Εάν δεν απειλείστε τόσο από τον πόνο που μπορεί να σας προκαλέσει η διαδικασία διάτρησης, τότε γιατί να μην δοκιμάσετε και τα δύο. Όπως και να έχει, είναι σίγουρο ότι οι δυο τους θα κάνουν σίγουρα τα αυτιά σας πιο όμορφα.

  • Ο Εσωτερικός Τύπος – Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ο εσωτερικός τύπος είναι ένα τρύπημα που μπορεί να φανεί στον εσωτερικό κόγχο. Εάν δεν έχετε ιδέα πού βρίσκεται αυτή η εσωτερική κόγχη, προσπαθήστε να πάρετε έναν καθρέφτη και να παρατηρήσετε τα αυτιά σας. Θα βρείτε μια περιοχή σε σχήμα μπολ, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα κανάλια του αυτιού. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η εσωτερική κόγχη όπου πρέπει να γίνει η διάτρηση.
  • Ο εξωτερικός τύπος – Ο εξωτερικός τύπος είναι το τρύπημα που γίνεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του εσωτερικού κόγχου. Και πάλι, προσπαθήστε να παρατηρήσετε τα αυτιά σας στον καθρέφτη και σίγουρα θα παρατηρήσετε ένα επίπεδο τμήμα που βρίσκεται μεταξύ της κορυφογραμμής και της έλικας. Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει το εξωτερικό τρύπημα κόγχης.

τύποι_διατρήσεων αυτιών

Οδηγός για την επιτυχία

Αν νομίζετε ότι αυτό το είδος τρυπήματος ως πανέμορφο στολισμό του σώματός σας είναι εξαιρετικά εύκολο όπως το ABC, τότε πρέπει να είστε έξω από το μυαλό σας. Δεν είναι ποτέ απλό να το κάνετε αυτό και χρειάζεται τόση εμπειρία. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν κάνετε ένα τέτοιο τρύπημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Βρείτε τον πιο εκλεπτυσμένο τρυπητή – Φυσικά, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρυπητές εκεί έξω που μπορείτε να βρείτε. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι, είναι όλοι αρκετά αξιόπιστοι; Κάποια από αυτά δεν είναι σίγουρα. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μια εκτενή έρευνα πρώτα για έναν συγκεκριμένο τρυπητή πριν τον επιλέξετε.
  • Επιλέξτε το καλύτερο κόσμημα διάτρησης – Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν πρόκειται για τρυπήματα σώματος, υπάρχουν πολλές επιλογές κοσμημάτων που μπορείτε να έχετε. Εξαρτάται από εσάς τι να επιλέξετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι το κόσμημα είναι αρκετά ικανό να ανταποκριθεί στον σκοπό σας να έχετε ένα τόσο μοναδικό τρύπημα αυτιών. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι τα κοσμήματα είναι κάτω από τον προϋπολογισμό σας. Μην τολμήσετε να ξοδέψετε τόσα πολλά για αυτό αν δεν θέλετε να καταλήξετε με τίποτα περισσότερο στην τσέπη σας.
  • Να είστε πλήρως προετοιμασμένοι – Πριν από τη διαδικασία διάτρησης, πρέπει να είστε πολύ προετοιμασμένοι όχι μόνο οικονομικά, αλλά και διανοητικά και πνευματικά. Θα πρέπει να έχετε την έντονη προθυμία να υποβληθείτε στη διαδικασία. Θα πρέπει επίσης να προετοιμαστείτε για τον πιθανό πόνο που μπορείτε να αισθανθείτε σε αυτή τη διαδικασία. Και κυρίως, να έχετε κατά νου ότι πρέπει ακόμα να πληρώσετε τον επαγγελματία τρυπητή που προσλαμβάνετε, οπότε πρέπει να προετοιμάσετε τα οικονομικά σας.

Το επίπεδο του πόνου

Κάνοντας κάποιες διαδικασίες διάτρησης στο σώμα σας σίγουρα συνεπάγεται τη χρήση μιας βελόνας διάτρησης που θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας τρύπας σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος όπου πρέπει να τοποθετηθούν τα κοσμήματα διάτρησης. Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι ιστοί του δέρματος και των μυών μπορεί να υποστούν βλάβη, οπότε σίγουρα θα είναι επώδυνο για εσάς. Επιπλέον, παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι αυτό το τρύπημα γίνεται στο κόγχο των αυτιών σας, το οποίο είναι μια περιοχή που έχει παχύ χόνδρο. Με αυτά που λέγονται, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να αφήσουμε τη βελόνα διάτρησης να περάσει για να δημιουργήσει μια τρύπα, και αυτό σημαίνει σίγουρα πόνο.

Η Διαδικασία Θεραπείας

Περιττό να πούμε ότι η περιοχή όπου γίνονται τα τρυπήματα με κόγχη χρειάζεται λίγο χρόνο για να ανακάμψει όπως κάθε είδους πληγή στο σώμα ενός ατόμου. Η διαδικασία επούλωσης αυτού του τρυπήματος μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα τολμούσατε να το έχετε ως στολισμό σώματος. Είναι απλά επειδή μπορεί να σας πάρει όσο χρόνο 18 μηνών προτού μπορέσετε τελικά να πείτε ότι η πληγή που προκαλείται από τη διαδικασία διάτρησης έχει ήδη επουλωθεί εντελώς. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να έχετε σημαντική υπομονή μαζί σας περιμένοντας την πλήρη επούλωση της τρυπημένης περιοχής. Εάν δεν το έχετε, τότε αυτό το τρύπημα σίγουρα δεν θα ήταν καλή ιδέα για εσάς.

Φροντίζοντας καλά

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές φορές που η εκτιμώμενη μακρύτερη διαδικασία επούλωσης του τρυπήματος κόγχης μπορεί να συντομευθεί μέσω της καλής φροντίδας του ίδιου του τρυπήματος καθώς και της τρυπημένης περιοχής. Ναι, καλά διαβάσατε. Αφού ο επαγγελματίας τρυπητής έχει κάνει το κομμάτι του για να κάνει το τρύπημα στην κατσαρόλα σας, το πράγμα σας πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Αυτό το πράγμα κάνει όλα τα απαραίτητα πράγματα για να διατηρήσει τη μεγάλη κατάσταση του τρυπήματός σας και ολόκληρης της ύπαρξής σας γενικότερα. Εδώ είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

  • Αποφύγετε να αγγίζετε το τρύπημα και την περιοχή που τρυπάτε. Λάβετε υπόψη ότι η τρυπημένη περιοχή θα έχει ανοιχτή πληγή αφού υποβληθείτε στη διαδικασία. Αυτή η ανοιχτή πληγή είναι φυσικά ευάλωτη σε ορισμένες βακτηριακές λοιμώξεις. Εάν συνεχίσετε να αγγίζετε τη διάτρητη περιοχή και το τρύπημα, θα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μεταφέρετε μερικά βακτήρια από τα χέρια σας προς τα εκεί. Σίγουρα θα οδηγήσει σε φρικτές επιπλοκές.
  • Κάντε τις προτεινόμενες μεθόδους για τον τρόπο καθαρισμού του τρυπήματος και του τρυπημένου τμήματος. Ένας τρόπος για να κρατήσετε το piercing σας μακριά από μολυσματικά βακτήρια είναι να το καθαρίζετε τακτικά μέσω των προτεινόμενων μεθόδων φυσικά. Μπορείτε να ζητήσετε από τον μισθωμένο επαγγελματία τρυπητή σας αυτό. Αν είναι πραγματικά ένας επαγγελματίας τρυπητής, σίγουρα ξέρει κάτι τέτοιο.
  • Μην κοιμάστε σε μια θέση που μπορεί να καταπονήσει την τρυπημένη περιοχή. Η πίεση τόσο πολύ στην τρυπημένη περιοχή μπορεί σίγουρα να προκαλέσει φρικτές επιπλοκές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κοιμηθείτε σε μια θέση που βολεύει στην περιοχή που τρυπάτε. Εάν το τρύπημα γίνεται στο αριστερό αυτί, προσπαθήστε να κοιμηθείτε σε πλάγια όψη στη δεξιά πλευρά.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο ήπια προϊόντα. Τα προϊόντα που περιέχουν πολύ ισχυρές χημικές ουσίες μπορούν, φυσικά, να ερεθίσουν την πληγή στην τρυπημένη περιοχή. Εάν δεν θέλετε να συμβεί, χρησιμοποιήστε μόνο ήπια προϊόντα όταν κάνετε μπάνιο ή όταν καθαρίζετε, τρυπάτε τα κοσμήματα και τρυπάτε τη μερίδα.

Μόλυνση

Οι πιθανότητες μόλυνσης είναι περισσότερες, αφού μια σειρά από στρώματα είναι τρυπημένα. Ευτυχώς, υπάρχει πρόληψη που μπορείτε να λάβετε για να αποφύγετε μια μόλυνση.

Κόστος διάτρησης κόγχης

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την τιμή του τρυπήματος κόγχης σας, όπως η τιμή των κοσμημάτων διάτρησης που επιλέξατε και ο μισθωτός επαγγελματίας τρυπητής. Γενικά όμως, η τιμή αυτού του τρυπήματος θα ξεκινά από $ 45 έως $ 75. Λαμβάνοντας υπόψη ορισμένους επιπλέον παράγοντες ανάλογα με το διάτρητο που έχετε επιλέξει, η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη από αυτήν.

Επιλογές κοσμημάτων

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών όταν πρόκειται για κοσμήματα. Καρφιά Labret, αιχμάλωτα δαχτυλίδια με χάντρες και κυκλικές μπάρες είναι μερικές από τις επιλογές σας. Εάν πηγαίνετε για πρώτη φορά, τότε θα πρέπει να το επιλέξετε προσεκτικά, καθώς είναι ένας μακρύς δρόμος θεραπείας μόλις κάνετε ένα τρύπημα. Συνιστάται να πάτε για ένα ελαφρύ βάρος και επίσης θα πρέπει να επιτρέψετε στο δωμάτιο να καθαρίσει την περιοχή.

Ελέγξτε επίσης τα άρθρα μας για δημοφιλείς τύπους τρυπήματος αυτιών Έλικο Piercing, Industrial Piercing, Rook piercing και Διατρητική τροχιά.

Triple Conch Piercing με Pearl LobeViolet-Inspired Conch PiercingTriple Conch PiercingΣταυρός και κυκλικός εξωτερικός διάτρητος κόγχοςTriple Outer Conch PiercingΤρία εξωτερικά τρυπήματα κόγχηςΜικρό εξωτερικό τρύπημα κόγχηςGem Outer Conch PiercingEmerald Outer Conch PiercingTwisted Conch PiercingTitanium Conch PiercingSun Conch PiercingΤρύπημα με κόγχη αλόγουΤρύπημα χρυσού κόγχουFrog Conch PiercingΔιπλό κυκλικό τρύπημα με κόγχηDiamond Triple Conch PiercingDiamond Flower Conch PiercingCool Conch PiercingΚυκλικό τρύπημα με κόγχηBlue Gems Conch Piercing