Digitalizare, rețea, inovație … aceste tendințe ne modelează viața astăzi și au devenit indispensabile în întreaga lume. Ajutoarele inteligente preiau treptat treburile casnice și alte activități de zi cu zi în și în afara caselor, mașinilor și birourilor noastre. Ștergerea prafului, tunderea gazonului și chiar hrănirea câinilor și împăturirea rufelor sunt utilizate din ce în ce mai mult de numeroase dispozitive inteligente care sunt conectate în rețea cu telefoanele noastre mobile într-un sistem sofisticat – numit automatizare casă sau casă inteligentă pe scurt. Ce este exact și ce avantaje importante are, veți afla în rândurile următoare.

sistem de casă inteligent de automatizare a casei

Ce înseamnă de fapt automatizarea casei??

Așa cum s-a menționat mai sus, automatizarea locuinței se mai numește și Smart Home. Pe scurt: rețeaua inteligentă a tuturor dispozitivelor și sistemelor din casă, care sunt controlate central de telefonul mobil sau tabletă folosind aplicații practice. Există deja pe piață o gamă de sisteme inteligente pentru casă producători cunoscuți, care sunt în mod constant îmbunătățiți și extinși. Toate își propun să ne facă viața mai confortabilă și mai relaxată, oferindu-ne mai multă flexibilitate, securitate și durabilitate.

avantaje ale sistemelor de casă inteligentă pentru automatizarea casei

Aparatele electrocasnice inteligente facilitează viața

Dacă optați pentru așa-numitul sistem inteligent de casă, puteți integra practic tot ce se află în el și îl puteți controla confortabil de pe canapea sau din mers. Roboții de curățare și aspirare folosesc senzori cu ultrasunete și o conexiune la smartphone pentru a asigura o igienă perfectă și pentru a vă economisi timp prețios. Mașinile de tuns iarba robotizate și stropitoarele inteligente de gazon păstrează întotdeauna grădina în cele mai bune condiții și o lasă pe tine să te distrezi. Și când te trezești, mașina inteligentă de cafea pregătește cafeaua parfumată care îți face mai ușor să începi ziua mai bine.

Controlul luminii și al încălzirii este, desigur, controlat de la distanță și inteligent, la fel ca rulourile și jaluzelele. Nu mai aveți nevoie de chei. Ușa de intrare este deblocată și blocată numai cu amprenta persoanelor dorite. Sunt disponibile alte aplicații inteligente de uz casnic și opțiuni de sistem și oferă și mai mult confort, securitate și un sentiment de trai confortabil.

dispozitive de automatizare a casei inteligente

Cele mai importante avantaje ale automatizării casnice inteligente

Deși o casă inteligentă oferă numeroase avantaje, am dori să subliniem în prealabil că este un sistem digitalizat care este conectat atât la smartphone-ul dvs., cât și la Internet. Prin urmare, ar trebui să vă asigurați o protecție suficientă prin setări și parole speciale atunci când vă configurați sistemul. Acesta este singurul mod în care vă puteți bucura de numeroasele avantaje ale automatizării casnice de succes, cu o senzație mai bună.

Cele mai importante avantaje ale unei case inteligente dintr-o privire:

  • Mare confort

Automatizarea și rețeaua dispozitivelor, precum și numeroșii senzori și prize radio controlate asigură întotdeauna o bunăstare optimă în casă. Temperatura camerei, lumina, muzica … totul poate fi perfect reglat în funcție de scenariile dorite.

  • economisi energie

Cu un sistem de încălzire adaptat optim, costurile de încălzire și energie electrică sunt reduse în mod vizibil. În unele cazuri, costurile cu energia pot fi chiar cu aproximativ 30% mai mici. Aveți în continuare opțiunea de a seta fiecare termostat individual. Dispozitivele în modul de așteptare devin încet învechite. Chiar și iluminarea sistemului stereo ar putea fi reglată într-un sistem inteligent de acasă folosind un telefon mobil.

idei de casă inteligentă de automatizare a casei

  • Securitate sporită

Intrușii sau daunele de orice fel sunt detectate și raportate într-un stadiu incipient datorită aplicațiilor inteligente. Apa, fumul și spărgătorii nu au nicio șansă acolo. Cu o casă inteligentă, este chiar posibil să te bazezi pe simularea automată a prezenței. Aceasta înseamnă că, în general, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la propria casă atunci când sunteți în vacanță sau când sunteți absent.

  • protejează mediul

Un punct nu mai puțin important din punct de vedere al avantajelor este reducerea emisiilor de CO2 ca urmare a consumului inteligent de energie. În acest fel, nu numai că contribuiți la un mediu curat, ci și la propria conștiință bună.

Concluzie

Beneficiați de cele mai noi tehnologii și proiectați-vă proprii patru pereți inteligent. Cu automatizarea casnică modernă nu numai că economisiți bani și timp, dar trăiți și mult mai relaxat și mai confortabil. Și cel mai bun lucru în acest sens: este o situație de câștig-câștig absolut pentru dvs. și pentru mediul nostru.

automatizare casă a sistemului inteligent de casă