ce este viitorul și tehnologia nanotehnologiei?

Viitorul fascinant al nanotehnologiei

Din ce în ce mai mulți oameni vorbesc și scriu despre nanotehnologie și despre importanța sa fundamentală pentru omenire. Dar știți exact ce este și cum ar putea schimba viitorul nostru??

Ce este nanotehnologia?

ce este nanotehnologia unele fapte

Cum a început totul

Ați auzit de discuția „Există o mulțime de încăpere de jos”? A fost dată de fizicianul american Richard Feynman la 29 decembrie 1959. Prelegerea a avut loc la Institutul de Tehnologie, California.

Această prelegere a descris procesul în care oamenii de știință pot controla individual atomii și moleculele.

Un deceniu mai târziu, profesorul Norio Taniguchi a modelat nanotehnologia.

Controlează atomii și moleculele

ce este nanotehnologia cum a început totul

Dar omenirea avea încă nevoie de condiții prealabile pentru dezvoltarea rapidă a acestei zone, care va fi discutată aici. În 1981 a fost dezvoltat un microscop de scanare cu tunel. Cu aceasta, oamenii de știință ar putea vedea și manipula atomii individuali. Așa a început nanotehnologia modernă.

Cum ne schimbă nanotehnologia viitorul??

nano celule ceea ce este nanotehnologia

Cernelurile umplute cu nanoparticule conduc electricitatea

În viitor, este posibil să nu mai avem nevoie de tehnici extrem de precise. Oamenii de știință de la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign și multe alte echipe lucrează la cerneluri și vopsele conductive. Ar fi fluenți și ar putea ieși literalmente dintr-un stilou. O linie mică cu aceasta ar fi suficientă pentru a furniza antena sau afișajul LED cu energie.

Idei revoluționare

fapte despre nanotehnologie

Detector de celule canceroase

Pe măsură ce celulele canceroase cresc, genele și proteinele din ele se schimbă. Acest proces emite compuși organici care pot fi detectați foarte devreme. Nanoparticulele ar putea să le descopere într-un stadiu incipient. Astfel, ar fi posibil ca medicii să salveze încă multe vieți.

Nanotehnologia în medicină

nanocelule și fapte nanotehnologice

Nanoabsorbție

Una dintre cele mai interesante descoperiri legate de nanotehnologii se numește Osorb. O echipă de la Colegiul Wooster din Wooster, Ohio a lucrat la nanotehnologie pentru pararea exploziilor în aeroporturi. O altă descoperire, nu mai puțin valoroasă, s-a întâmplat întâmplător în acest proces. Cu o formulă specială realizată din nanoparticule, substanța obținută s-a putut răspândi în apă. A fost nevoie de tot ce a fost, cu excepția H2O. Această descoperire ar putea fi de mare ajutor în purificarea apei.

Descoperirea Osorb

ce este munca nanotehnologică în laborator

Combate cancerul la sursă

Universitatea din Missouri ar putea fi pe cale de a dezvolta un tratament bazat pe nanotehnologie pentru cancerul de prostată. Particulele ar trata sursa problemei. Experimentele pe animale au avut deja succes. Experții trebuie doar să afle dacă sunt inofensivi.

Terapia genică și administrarea medicamentelor

Știrile pentru nanotehnologii mai inovatoare care ajută la livrarea medicamentelor către celule apar practic săptămânal. Același lucru se aplică terapiilor genetice.

Nanotehnologii mai inovatoare

nanogrile ce este nanotehnologia

Strat protector pentru piele

Prevenirea cancerului de piele ar putea atinge dimensiuni noi, mai bune. Cu ajutorul nanotehnologiei se dezvoltă, de asemenea, straturi de protecție speciale, mult mai eficiente pentru piele.

the Viitorul nanotehnologiei

ce este imaginea nanotehnologiei și fapte interesante