Bazele tendinței longboard – componentelor și tipurilor de plăci

Când surferii și-au echipat plăcile de surf cu role pentru a face străzile nesigure cu echipamentele lor iubite pentru sporturi nautice, cu siguranță nu aveau idee ce tendință declanșau. Dar, între timp, ideea originală de a te deplasa a făcut-o-te-singur a devenit un boom izbitor: Longboard-uri! Nu numai copiii și adolescenții navighează cu asfaltul. Tot mai mulți adulți descoperă singuri alternativa de skateboard de șold. Dar ce face de fapt un longboard și care sunt diferitele forme? Am reunit unele dintre cele mai populare tipuri și oferim o explicație aproximativă a modului de asamblare a acestora.

Tipuri de longboard și informații de bază despre componente

Construcția longboard-urilor

Structura de bază a diferitelor longboard-uri este întotdeauna aceeași. Acestea constau dintr-o punte, camioane și role. Aceste trei componente sunt discutate pe scurt mai jos:

• punte: Puntea este partea de bord pe care stă bordierul.

 VLAM înseamnă laminat vertical. ”În plus, se adaugă următoarele:„ Cu punțile, ar trebui să rețineți că nu fiecare tip de lemn are același grad de duritate. ”În timp ce lemnul de arțar produce plăci relativ rigide, lemnul de mahon asigură modele mai moi și astfel mai mare flex. Deci, plăcile de mahon sunt mai flexibile. Lemnul din care este confecționată puntea are un impact major asupra experienței de conducere. Lemnul respectiv este adesea completat sau acoperit cu rășină epoxidică, fibră de sticlă și alte materiale. Există diferențe masive în ceea ce privește forma, lungimea, lățimea și formele. Aceste dimensiuni și proprietăți determină ce tip de longboard este.

 • Axe: Axele conectează rolele la punte. Așa-numitele „camioane cu stâlpi reversibili” și „camioane cu știfturi standard” sunt obișnuite pe longboard-uri. Osiile trebuie să se potrivească cu lățimea punții pentru a oferi suficientă stabilitate, flexibilitate și plăcere de conducere.

 • Rolați: Roțile Longboard sunt vândute într-o varietate de dimensiuni, lățimi și durități. Acestea au un impact asupra netezimii, tracțiunii, aderenței și capacității de alunecare. Fabricate cu poliuretan robust.

Tipurile de longboard dintr-o privire

Oricine a privit deja în jur într-un magazin de skateri sau online va descoperi rapid că longboard-urile arata uneori extrem de diferit. Acest lucru se aplică în special punții. Spectrul variază de la modele relativ uniform la modele cu forme individuale. Am cercetat opt ​​tipuri de panouri și am explicat pe scurt pentru cine sunt potrivite.

      1. Crucișătorul

Din tip Crucişător există trei variante: 2. Drop Down

Puntea la Tablă verticală se înclină în jos și axele sunt înșurubate de jos. Plăcile sunt ideale pentru croazieră datorită centrului de greutate scăzut.

      3. Suport de sus

Plăci de montare de sus sunt vândute în mod frecvent și se numără printre cele mai populare modele. Comportamentul în viraje este foarte bun, așa că alunecarea și sculptarea sunt distractive. Asamblarea standard a axelor are loc de jos.

     4. Treceți prin

Prăbușirea se referă la modul în care sunt montate axele. Spre deosebire de Drop Down și Top Mount, cu placa Drop Through acestea sunt montate de sus pe tablă. Diferența cheie: centrul de greutate al întregului longboard este deplasat, ceea ce înseamnă că comportamentul direcției este diferit. Începătorii se înțeleg bine cu această placă, dar profesioniștilor le place să o folosească Treceți prin bord. Aproape toate tehnicile de conducere pot fi practicate cu acest versatil practic și chiar și viteza mare nu reprezintă o problemă.

     5. Picătură dublă

A Longboard dublu drop are un centru de greutate scăzut și o punte curbată. În timp ce o axă este atașată la bord de jos, a doua axă este instalată prin punte. Acest tip de longboard aduce multă stabilitate și combină avantajele de drop and drop.

Tipuri și componente Longboard Role Longboard Informații de bază

     6. Plăci de slalom

Placi de slalom sunt deosebit de bine reprezentate în Elveția. Lungimea este de aproximativ 50 până la 80 de centimetri și, prin urmare, este similară cu o skateboard. Axe înguste sunt departe aici. Plăcile de slalom se caracterizează prin flexibilitate, manevrabilitate și viteză ridicate. Sunt predestinate atât pentru oraș, cât și pentru zona de freestyle.

     7. Longboard downhill

Longboard-uri de coborâre sunt în mare parte rigide, plate, oferă o netezime maximă și sunt proiectate pentru coborâri cu viteză mare. Dar curbele largi pot fi, de asemenea, conduse cu aceasta. Cu toate acestea, dacă se vor executa străzi înguste și trucuri, un alt model ar fi mai potrivit.

     8. Hibridul

Placi hibride poate fi comparat cu skateboard-urile. Ele sunt doar puțin mai mari, relativ dure și ideale pentru plimbări în piscină, ceea ce înseamnă călătorie cu scânduri în piscine dezafectate, așa cum se face adesea în America. Skateboarderii din vechea școală și oricui îi place să facă trucuri se vor distra cu hibridul.

Un longboarder arată cum poate arăta longboard-ul în practică în următorul videoclip: