Relațiile ar trebui să fie o legătură incasabilă între doi oameni, plină de iubire, pasiune, compasiune, adorare, acceptare, respect, onestitate și încredere unul față de celălalt. Ori de câte ori una dintre aceste condiții este întreruptă, relația intră într-un vârtej. Prin urmare, trecerea de la o relație iubitoare fără limite la o relație toxică este unul dintre cele mai rele lucruri care se pot întâmpla unui cuplu. De multe ori, simptomele și semnele de avertizare ale unui partener toxic sunt inițial trecute cu vederea sau subevaluate, pentru a apărea brusc la o dată ulterioară. După ani de relație, o despărțire devine foarte dureroasă, mai ales dacă aveți deja copii. În ultimele zile sau săptămâni, v-ați întrebat în mod repetat dacă ceva nu este în regulă cu relația dvs. de dragoste? O relație toxică este adesea dificil de identificat. Prin urmare, în următoarele rânduri vă vom împărtăși 6 semne de avertizare evidente pe care nu trebuie să le ignorați și să le permiteți escaladarea.

O relație toxică nu este întotdeauna evidentă

Relația toxică poate fi recunoscută prin aceste 6 semne de avertizare luptă și cuplu de durere

Comunicare proastă

Micile certuri sunt normale și inevitabile în orice relație. Cu toate acestea, dacă descoperiți că dvs. și partenerul dvs. vă certați aproape în fiecare zi, atunci acesta este un semn rău. Dacă întâmpinați cu greu o conversație cu partenerul dvs. despre orice subiect fără argument, atunci acesta este un mare semn de avertizare al unei relații toxice.

Tu și partenerul dvs. ar trebui să comunicați politicos în orice situație și să puteți găsi o soluție sau un compromis la orice problemă.

Relație toxică = relație lipsită de respect

Opinia tuturor este importantă și merită să fie ascultată. Cu toate acestea, dacă partenerul dvs. nu este un bun ascultător, vă întrerupe frecvent sau pur și simplu vă ignoră în conversație, atunci este în sfârșit timpul să discutați împreună această problemă sau să vă despărțiți. Ar trebui să te poți baza întotdeauna pe partenerul tău pentru a te asculta. Amintiți-vă că un comportament egocentric și insensibil se traduce adesea într-o stima de sine scăzută și una Lipsa stăpânirii de sine este justificat.

O relație sănătoasă nu ar trebui să fie o luptă constantă pentru putere

Relațiile toxice pot fi recunoscute prin aceste 6 semne de avertizare, partener de luptă pentru putere

Relația ta pare descurajantă

Nimeni nu este perfect și critica constructivă poate fi foarte utilă într-o relație pentru a afla problemele de personalitate sau de comportament și pentru a le eradica din timp. Cu toate acestea, cineva care te critică în mod constant și excesiv te poate face rapid să simți că nu poți face nimic corect. Dacă te gândești în permanență la modul de a-ți mulțumi partenerul, atunci cu siguranță te afli într-o relație toxică nesănătoasă. Nu lăsa pe nimeni să te păcălească! Partenerul tău ar trebui să te accepte pentru cine ești, să se mândrească cu realizările tale și să te încurajeze să realizezi realizări și mai mari.

Partenerii ar trebui să se încurajeze reciproc, nu să se descurajeze reciproc

Relația toxică poate fi identificată prin aceste 6 semne de avertizare iubesc cuplurile toxice

Partenerul tău este misterios, dar nu într-un mod bun

Încrederea și onestitatea sunt esențiale pentru construirea și prosperarea unei relații sănătoase. Dacă partenerul tău păstrează în mod constant secrete față de tine sau chiar te minte, atunci acesta este un mare semn de avertizare care nu ar trebui niciodată ignorat. În timp ce o minciună albă inofensivă nu echivalează neapărat cu o relație toxică, incidentele frecvente sunt cu siguranță ceva de gândit.

Partenerii misterioși sunt, de asemenea, strâns legați de o altă problemă comună în relațiile toxice, și anume infidelitatea. Înșelarea unui partener de dragoste în orice mod este absolut inacceptabilă și de neiertat. Iubitorii nu ar trebui să păstreze niciodată secrete unul față de celălalt și ar trebui să vă simțiți suficient de în siguranță cu partenerul dvs. pentru a le spune totul.

Partenerul tău ar trebui să fie persoana în care poți avea cea mai mare încredere

Aceste 6 semne de avertizare indică o relație toxică: comunicarea responsabilității

Partenerul dvs. nu își poate asuma responsabilitatea

Dacă partenerul tău urăște compromisurile, nu-și cere niciodată scuze sau preferă să se ferească de responsabilitate și să dea vina pe tine în loc să o abordezi, atunci probabil că ar trebui să te desparți de ei. Într-o relație sănătoasă, ambii parteneri nu ar trebui să aibă nicio problemă să admită când au făcut ceva greșit. Niciuna dintre părți nu ar trebui, desigur, să încerce să-l responsabilizeze pe celălalt pentru propriile greșeli.

Toată lumea ar trebui să-și poată cere scuze pentru greșelile sale

Aceste 6 semne de avertizare indică o relație toxică. Remediați problemele din timp

Obsedat de control

Într-o relație toxică, un partener se vede adesea ca fiind cel care conduce și încearcă să preia controlul celuilalt. De exemplu, el vrea să știe în permanență unde ești și cu cine ești. S-ar putea încerca să vă verificați telefonul, să urmăriți numerele și să investigați conversațiile online. Un ciudat de control arată gelozie extremă față de prietenii tăi, colegii de muncă și chiar rudele tale. Acest partener îi vede pe aproape toți ceilalți ca pe o potențială amenințare la adresa relației tale cu ei.

Acest comportament de control este unul dintre cele mai frecvente tipuri de abuz emoțional. Este, de asemenea, o cauză principală a abuzului fizic și a altor infracțiuni grave. Dacă vă simțiți amenințat într-un fel sau altul de către partenerul dvs., ar trebui să vă duceți imediat într-un loc sigur, să sunați la poliție sau la linia de asistență locală împotriva violenței împotriva femeilor / bărbaților. Abuzul de orice fel nu ar trebui niciodată tolerat, ignorat, pus la îndoială sau subestimat.

Ciudățenii de control nu ar trebui niciodată să fie minimizați ca un pericol

Relația toxică poate fi recunoscută prin aceste 6 semne de avertizare păpușă marionetă

În multe cazuri, o relație toxică poate fi compensată timpuriu prin comunicare, timp de calitate romantică sau consiliere profesională. Cu toate acestea, odată ce problemele cresc, singurul mod de a le rezolva este adesea printr-o despărțire. Nu toți oamenii se înțeleg și poate că pur și simplu nu ați fost făcuți unul pentru celălalt.

Sfaturile profesionale pot fi foarte eficiente în multe cazuri

Aceste 6 semne de avertizare indică relații toxice. Recomandați asistență profesională

Uneori, însă, separarea este singura soluție

Aceste 6 semne de avertizare indică o relație toxică Separarea într-o relație nesănătoasă

Relația toxică poate fi identificată prin aceste 6 semne de avertizare rupe inima frântă