În fiecare an, pe 21 aprilie, Marea Britanie sărbătorește Ziua Națională a Ceaiului, când ora ceaiului este cu adevărat valorificată. Se știe că britanicii se bucură de ceai pe îndelete de secole. Băutura care este iconică acolo are o istorie mai bogată decât vinul și berea. Pentru insulari, ora ceaiului de după-amiază face parte din modul de viață englezesc. Din acest motiv vorbim astăzi despre cultura ceaiului englezesc. În afara Regatului Unit, tradiția consumului de ceai este menținută în multe alte țări din întreaga lume, cu ceremonii organizate superb. În trecut, au existat momente în care ceaiurile individuale erau mai valoroase decât aurul. Efectul lor sănătos asupra corpului uman este apreciat de mult timp. Din păcate, în lumea noastră modernă, tradiția timpului ceaiului și-a pierdut importanța. Dar consumul de ceai este în creștere. Astăzi, britanicul mediu bea aproximativ 900 de căni de ceai pe an, care pot fi de fapt admirate.

 Ora ceaiului la fel în engleză: cea mai bună dintre cele mai bune!

Ceai în stil englezesc serviciu de ceai fin design frumos floral

În acest articol abordăm un pic mai mult despre ora ceaiului englezesc. Ținem evidența informațiilor istorice despre dezvoltarea industriei de ceai și fabricarea seturilor de ceai fin. Vă arătăm, de asemenea, exemple de fotografii încântătoare ale celor mai bune servicii de ceai, care aparțin bineînțeles culturii ceaiului englezesc.

Rămâneți la curent cu ceva nou și inspirați despre consumul de ceai și în limba engleză.

Design simplu, porțelan de înaltă calitate!

Serviciu de ceai în timp englezesc în albastru

De când timpul ceaiului a fost atât de popular în Marea Britanie??

Să aruncăm o privire mai profundă asupra istoriei băuturii populare britanice și să explorăm originile consumului de ceai în stil englezesc. Ceaiul este nu numai o băutură populară în Marea Britanie, ci a jucat și un rol uriaș în dezvoltarea țării. Există dovezi istorice că Anglia a început să importe ceai din China la mijlocul secolului al XVII-lea. Ora ceaiului, adică consumul de ceai, era un simbol al statutului social ridicat la acea vreme.

Design sublim, totul în alb.

Veselă din porțelan fin, cu design alb

Apoi regatul și-a construit propria sa industrie a ceaiului în India, ceea ce a contribuit la extinderea stăpânirii britanice în acea parte a lumii. În același timp, noi ramuri ale industriei s-au dezvoltat aici în Europa. Industria ceramicii britanice a înflorit, iar ceaiul a fost în centrul acestei dezvoltări. Marea Britanie este, de asemenea, creditată cu producerea unora dintre cele mai populare servicii de ceai din lume, deși britanica relație de dragoste cu seturi de ceai fine făcute cu seturi de ceai importate din China a început.

 Porțelanul subțire al pielii este împodobit cu un model floral fin.

Ceai de ceai model de flori fine portelan subtire

Producție engleză de seturi de ceai

La mijlocul secolului al XVIII-lea a apărut o formă de imitație de porțelan numită cremă (o faianță de culoare crem). A fost rafinat pentru prima dată de Josiah Wedgwood (1730-1795), care a adăugat caolinită (un tip de argilă din porțelan) glazurii. Chiar și astăzi, seturile de ceai Wedgwood sunt o marcă comercială preferată și, datorită simplității lor, trezesc o mare fascinație în comparație cu glazurile colorate folosite la acea vreme..

 Ceainicele lui Josiah Wedgwood sunt cu adevărat unice.

Ceainic Josiah Wedgwood

Simplitatea în design este fascinantă.

Un fel de set de ceai

În 1784, fabricile din Marea Britanie au început să se concentreze pe prepararea ceaiului. În acea perioadă, revoluția industrială era în plină desfășurare, impozitele guvernamentale pe ceai au fost reduse și, ca urmare, consumul a crescut. În cele din urmă, în 1791, Compania Indiilor de Est (prima companie comercială din Marea Britanie) a încetat să mai importe porțelan chinezesc. Acest lucru a dat producătorilor britanici posibilitatea de a îmbunătăți producția de ceainic engleză. Produsele din porțelan englezesc pentru Tea Time au cucerit poziția de lider pe piața mondială în domeniul seturilor de ceai.

 Porțelanul englez este acum liderul incontestabil al pieței mondiale în domeniul seturilor de ceai.

Tea time porțelan englezesc

Britanicii experimentează cu design inovator de seturi de ceai încă din secolul al XIX-lea. Ceainicurile, în special, sunt adesea folosite pentru a demonstra încăpățânarea și creativitatea. Acestea sunt decorate cu figuri și modele de flori și chiar prezintă scene întregi. Au fost evocate forme sculpturale unice și au fost create adevărate opere de artă. Modelele fine fac unicitatea setului de ceai englezesc. De aceea, seturile de ceai britanice, fie ele vechi sau noi, sunt încă râvnite de cunoscători și apreciate ca obiecte de colecție.

 Acest set de ceai evocă fascinația.

Serviciu de ceai în stil englezesc

– Sfaturi practice pentru cumpărarea seturilor de ceai vintage

Pentru a vă putea organiza cu adevărat timpul de ceai în limba engleză și a vă bucura de băutura fierbinte, aveți nevoie de seturi de ceai de înaltă calitate. De aceea, în sfârșit, dorim să vă oferim câteva sfaturi practice pentru cumpărarea seturilor de ceai vintage, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie atunci când cumpărați un set de ceai.

Sfat 1: Cumpărați doar ceea ce vă place și ceea ce este important pentru dvs. Indiferent de ceea ce colectați, sfatul expertului este întotdeauna același: cumpărarea de dragul investiției este întotdeauna un risc. Așadar, cumpărați doar piese de care doriți să vă bucurați pentru anii următori.

Sfat 2: Acum este momentul potrivit pentru a cumpăra. Seturile de ceai vintage sunt abundente pe piață. Odată ce majoritatea producțiilor din Marea Britanie au încetat și produsele din ceramică se sparg cu ușurință, cererea pentru seturi de ceai clasice frumoase este probabil să crească. Serviciile de ceai de înaltă calitate vor deveni o raritate pe piață în anii următori.

 Servicii frumoase de ceai englezesc pentru cunoscători și colecționari.

Servicii frumoase de ceai englezesc

Sfat 3: Acest lucru are un impact asupra prețului de achiziție. Dacă vă place un set de ceai și doriți să îl dețineți, este posibil ca acest produs să merite în continuare să îl investiți. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că toate fisurile vor reduce valoarea de revânzare.

Sfat 4: Nu cumpărați ceea ce vă place la prima vedere. Unele dintre cele mai frumoase și valoroase ceainice și seturi de ceai sunt apreciate pentru forma lor, nu doar pentru decorarea lor.

Acum puteți admira căni de ceai clasice, ulcioare și servicii complete de ceai în galeria noastră de imagini. Echipa de redacție vă urează multă distracție!

Ia o ceașcă de ceai?

Seturi de ceai fine în stil englezesc, cu un model subtil

 Ceaiul englezesc este servit cu pâine sau ceai.

Ora ceaiului în stil englezesc

Când vine vorba de tiparele de pe seturile de ceai, creativitatea nu cunoaște limite.

Ceainic model fin foarte portretizat cai

 Ceainic model fin foarte portretizat cai

Veselă

De asemenea, bucurați-vă de ceai?

Un fel de ceașcă de ceai

 Prăjiturile și biscuiții de ceai fac parte din fiecare oră de ceai în stil englezesc

Biscuiți de tort cu ceai de artă

Perfectiune pura!

Decor de petrecere a ceaiului