Ochelarii de soare sunt un companion constant al multor oameni vara și protejează ochii de lumina orbitoare a soarelui și de razele UV. Ochelarii de soare sunt un accesoriu indispensabil în mijlocul verii, dar ochelarii întunecați adesea taie o siluetă bună chiar și în toamnă. Și, spre surprinderea multora, varietatea de modele de ochelari pentru toamna anului 2016 este extrem de ridicată. Vă prezentăm câteva dintre tendințele actuale.

Ochelari de soare toamna? Da, cu tendințele potrivite pentru 2016

Ochelarii de soare buni nu protejează doar împotriva razelor orbitoare ale soarelui, la care ajungeți instinctiv pentru lentilele colorate. De asemenea, au un filtru UV care protejează ochii de radiațiile ultraviolete. Această radiație este invizibilă și nu orbeste. De asemenea, nu doare imediat când lovește ochiul. Din acest motiv, mulți ochelari de soare par inutili toamna, dar protejează și împotriva posibilelor consecințe pe termen lung ale radiațiilor ultraviolete intense în cel de-al treilea sezon al anului. Corneea ochilor poate fi deteriorată în cazul unei radiații UV ridicate – în cel mai rău caz, poate apărea o specie Arsuri solare pe ochi. Acest lucru poate duce chiar la înnorarea corneei, care restricționează permanent vederea.

Cu toate acestea, este important să vă asigurați că ochelarii de soare au de fapt un filtru UV. Multe ochelari ieftini din magazinele cu reduceri au o nuanță întunecată, ceea ce înseamnă că lumina este mai puțin orbitoare, dar adesea nu oferă protecție UV, ceea ce este la fel de important. Dacă doriți să fiți în siguranță, puteți cumpăra ochelari sfătuiți de la furnizori renumiți, cum ar fi Fielmann. Primul indiciu că ochelarii de soare au și protecție UV este marca CE. Acest sigiliu garantează că ochelarii îndeplinesc cerințele europene minime.

În plus față de cele medicale, există și alte motive pentru purtarea ochelarilor de soare toamna: De exemplu, soarele inferior vă poate orbi cu ușurință atunci când sunteți afară, ceea ce crește riscul de accidente pe șosea. Ar trebui să păstrați întotdeauna ochelarii de soare în torpedoul mașinii. Și nu în ultimul rând, ochelarii de soare sunt bineînțeles, de asemenea, potrivite pentru acoperirea ridurilor și a umbrelor întunecate sub ochi după o noapte lungă.

Tendințele ochelarilor de soare în toamna anului 2016

  • Ochelari de soare supradimensionați: Fețele mari și late sunt conturate de ochelari unghiulari supradimensionați, în timp ce modelele corespunzătoare conferă persoanelor cu fețe înguste o notă extravagantă.
  • Ochelari aviator ciudat: Ochelarii Aviator sunt un clasic care nu pare să se demodeze. Versiunile de toamnă 2016 strălucesc cu rame ciudate, lentile maro sau margini duble din aur.
  • Ochelari rotunzi & Cadru pentru ochi de pisică: Ochelarii rotunzi hippie au fost populari în ultimii ani, în special în sezonul de vară și festival. Acum, ochelarii rotunzi sunt combinați cu cadrele pentru ochi de pisică, care au fost, de asemenea, foarte populare în ultimii ani. Mixul subliniază în special partea feminină a femeilor, iar majoritatea modelelor sunt foarte colorate.
  • Ochelari negri: În primăvară, lentilele extrem de întunecate erau considerate „atrăgătoare” dintr-un motiv întemeiat. Chiar dacă soarele strălucește mai puțin puternic toamna, ochelarii cu astfel de lentile arată în continuare minunat. Mai ales atunci când sunt combinate accesorii chinuitoare, cum ar fi colierele. Dimensiunea și forma sunt irelevante. Principalul lucru este întunecat.
  • Ochelari de soare care se potrivesc cu îmbrăcămintea: Roșu spre roșu, negru spre negru, albastru spre albastru – ochelarii potriviți pentru îmbrăcăminte sau invers este tendința ochelarilor 2016. Și este compatibil cu celelalte tendințe: ochelarii cu ochelari hippie rotunzi și întunecați și rame roz pentru ochi de pisică sunt alegere corectă de exemplu minunat cu un blazer roz.

Drepturi de imagine: Flickr Femeie drăguță cu ochelari de soare Dave Shaver CC BY 2.0 Anumite drepturi rezervate