Cu siguranță ți se va întâmpla: stai confortabil în grădină sau pe terasă cu prietenii la cafea și prăjituri. Tortul este atacat de o viespe! Mai degrabă decât să intrați în panică în acest caz, ar fi bine să vă uitați în jur și să vedeți unde viespile își au cuiburile în apropiere. Este mai mult un disconfort pentru majoritatea oamenilor să vadă viespi în jurul lor. De aceea vrei să îndepărtezi cuibul de viespe imediat. Dacă, la fel ca mulți alți proprietari de grădini, nu ești departe de acest gând, atunci ar trebui să fii atent! Viespile sunt sub protecția naturii la noi, deci este legal interzis să le controlăm sau să le mutăm cuiburile. Cum și când puteți face ceva împotriva acestor animale pașnice, cum puteți acționa? Vă explicăm mai jos.

Eliminați un cuib de viespe? Așteaptă un minut, ar trebui să știi asta despre asta!

Cuibul de viespe scoate cuibul pe ramura copacilor din grădină frunze verzi de viespe

  • Eliminați cuibul de viespi? De ce nu este permis?

Viespile sunt practic animale pașnice și nu vor deveni o pacoste dacă nu le stimulezi și stai departe de ele. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm, au o înțepătură otrăvitoare și pot fi periculoase pentru alergici și copii. Avem două specii principale, de exemplu viespea comună (Vespula vulgaris) și viespea germană (Vespula germanica).

La fel ca albinele, bondarii și viespile, acestea sunt supuse protecției speciilor. Polenizează florile pentru a-și satisface nevoia de nectar acolo. În acest fel, aceste insecte contribuie la echilibrul în natură. Cu toate acestea, sunt priviți mai ales ca oaspeți neinvitați în grădină sau pe terasă.

 Din primăvară până în toamnă, viespile atacă prăjituri, sucuri și lingurițe de înghețată.

Îndepărtați cuibul de viespe Viespea pe tortul cu fructe colectează nectar, dar este o pacoste pentru cunoscătorii torturilor

  • Unde își construiește un cuib colonia de viespi??

Un cuib servește drept adăpost pentru insecte doar un an. În timpul iernii, întreaga familie de viespi moare, doar tânăra regină supraviețuiește în condiții bune. În primăvara următoare, ea caută un nou loc de cuibărit. Cuiburile de viespe sunt construite în principal în cavități uscate și adăpostite. De exemplu, sub acoperiș sau într-un colț al fațadei casei sau al magaziei de grădină. Un cuib poate fi așezat și pe un gard de piatră sau pe un trunchi de copac. Populația animalelor poate ajunge până la 7000 de insecte în plină vară.

 Așa arată un cuib de viespe.

Cuibul de viespe scoate multe viespi dintr-un cuib de fagure pe un perete de piatră

 Regina viespei își depune ouăle în fagure.

Îndepărtați cuibul de viespe Fagurii cuibului depun ouăle reginei de viespe

  • Nu provocați viespile – aceasta este o idee mai bună decât îndepărtarea cuibului de viespi

Dacă puteți tolera viespile, aceasta este o idee mai bună decât distrugerea cuibului lor. Sfatul nostru în acest caz este să păstrăm o distanță de aproximativ șase metri. Dacă lăsați viespile în pace, acestea nu vor înțepa, deoarece nu sunt în pericol să-și apere casa. Cel mai bine este să ai grijă de copiii tăi, pentru că celor mici le place să se joace în grădină și să meargă desculți pe gazon. Dar uneori există viespi în iarbă umedă sau pe flori colorate. Regula aici este: nu provocați insectele! Nu efectuați mișcări rapide sau stimulați animalele! Este ușor să alungi viespi individuale, dar dacă sunt mai multe, fii atent! Copiii și vârstnicii pot fi alergici la înțepăturile de viespe. Într-un astfel de caz, ar trebui să vă adresați imediat unui medic pentru tratament.

Viespile înțepează când pericolul este iminent!

Scoateți cuibul de viespe Viespea înțepătoare când pericolul amenință să se apere

  • Cum puteți elimina cuibul unei viespi în caz de urgență??

Dacă viespile devin o adevărată pacoste în grădina dvs., atunci trebuie să obțineți ajutor profesional. Este mai bine să nu o faceți singur, deoarece în acest caz va trebui să plătiți o amendă mare. Pedepsele variază de la stat la stat, așa că vă sfătuim să aflați mai multe despre acestea în avans. Cea mai sigură și mai reușită modalitate de a scăpa de insecte ar fi căutarea ajutorului unui exterminator sau contactarea unui apicultor local. În situații de urgență foarte speciale, puteți apela chiar la pompieri. Toți profesioniștii menționați mai sus poartă îmbrăcăminte de protecție și știu exact cum să îndepărteze sau să mute cuibul unei viespi.

Vara viespile sunt oaspeți neinvitați în grădinile noastre.

Îndepărtarea cuiburilor de viespi Vara, viespile sunt oaspeți neinvitați în grădină

Mai degrabă ne sfătuim împotriva altor metode neprofesionale. Aici ne referim, de exemplu, să nu folosim spray de viespe sau spumă în acest scop. Acestea conțin substanțe toxice dăunătoare mediului și, prin urmare, nu sunt recomandate. Și ai auzit de fumigatul unui cuib de viespe? De asemenea, aceasta nu este o metodă adecvată pentru controlul insectelor și îndepărtarea unui cuib de viespe. Vă puteți pune în pericol deoarece viespile reacționează foarte agresiv la fum. La fel de nepotrivit ar fi să folosiți apă cu un dispozitiv cu jet de înaltă presiune pentru a îndepărta cuibul de viespe. Nu veți reuși să faceți acest lucru, dar ar putea să vă facă rău doar.

 Mai întâi, uită-te în jur pentru a vedea dacă există un cuib de viespe lângă tine.

Cuibul viespei se îndepărtează, privește în jur și descoperă un cuib de viespe în apropiere

Nu îndepărtați cuibul singur, ci primiți ajutor profesional.

Viespile sunt insecte pașnice și nu vor ustura decât dacă le stimulăm sau le provocăm. Acestea adaugă mult echilibrului natural, așa că ar fi foarte util dacă am putea trăi împreună în pace. Este?

Mai bine lasă viespile în pace!

Îndepărtați cuibul de viespi Viespile preferă să lase în pace animalele pașnice

Credeți sau nu, acestea sunt animale pașnice!

Viespile preferă să lase în pace animalele pașnice

Să-ți distrugi cuibul nu este un gând bun.

Îndepărtați cuibul de viespe Distrugeți sau mutați. Nu este un gând bun Cuib de viespe pe peretele de lemn