fată de îngrijire dentară adecvată spălându-se pe dinți

Privind înapoi la igiena orală

Cât timp a trecut de când oamenii au folosit periuțe de dinți? Cineva din echipa noastră de redacție a pus această întrebare provocatoare săptămâna trecută. Știi ce: De fapt, am fost toți șocați de răspuns.

Îngrijirea dentară adecvată nu a fost întotdeauna la fel de ușoară ca și astăzi

igiena orală periați corect dinții

Periuțe de dinți colorate

Periuțe dentare adecvate pentru îngrijirea dentară roz verde albastru

Chiar înainte de 3500 strămoșii noștri aveau instrumente pentru ai lor Igienă orală și obișnuia să aibă grijă de zâmbetul ei frumos. În Babilon, la vremea aceea, oamenii mestecau deja bețișoare mici pentru a se spăla pe dinți. În timp, acestea au evoluat în articole mai mari. Arătau ca niște pixuri și erau cam ca niște pensule.

Cu mulți ani în urmă oamenii au avut grijă de zâmbetele lor

îngrijire dentară adecvată zâmbet frumos

Unii rezidenți din Australia și Africa folosesc în continuare instrumente similare pentru a-și menține igiena orală. Potrivit surselor, astfel de bețe de dinți au fost folosite în China în jurul anului 1600 î.Hr..

Periuța de dinți cu păr

În ceea ce privește forma modernă de îngrijire pentru Igienă orală Când vine vorba de busturi cu păr, rădăcinile stau în istoria Chinei. Este din nou în jurul anului 1600 î.Hr. Pentru prepararea primelor periuțe de dinți s-au folosit fire de iarnă ascuțite ale porcului siberian..

Vechii chinezi au contribuit mult la dezvoltarea îngrijirii dentare

Igiena orală perie dinți periuță de dinți

Este admirabil și amuzant faptul că, în ciuda acestor progrese, chinezii aveau credințe mitologice despre originea bolilor dentare. Ei credeau că sunt cauzate de viermi albi cu capete negre. De asemenea, au crezut ferm că odată ce îți îndepărtezi dinții, îi poți vedea.

William Addis

Inventatorul William Addis este tatăl versiunii contemporane a periuței de dinți. El a creat acest produs în 1780. Au fost folosite și oasele și părul animalelor. Nu prea diferit de chinez, nu-i așa??

Cum a fost inventată periuța de dinți modernă?

igiena orala william addis periuta de dinti

La urma urmei, succesorii familiei lui William Addis au început o afacere în jurul anului 1800. A avut succes, iar periuțele de dinți erau deja vândute în Europa și Japonia. Producția în masă de periuțe de dinți a început în SUA. Acest fapt poate fi urmărit încă din anul 1885.

Ultima dezvoltare în producția de periuțe de dinți

Iată câteva fapte mai importante despre periuța de dinți pe care o folosim Igienă orală este atât de fundamental. Părul natural a fost înlocuit cu sintetic în 1938. Doar 21 de ani mai târziu, prima periuță de dinți electrică era pe piață.

Alegeți tipul de periuță de dinți cel mai potrivit pentru dvs.

igiena orală poveste contemporană despre periuță de dinți

Periuța de dinți electrică – ultima invenție în îngrijirea dentară

igiena bucala periuta de dinti electrica periati dintii

Mulți oameni preferă astăzi periuțele electrice

Un frumos cuplu interrasial în baie spălându-se pe dinți

Pasta de dinți

Dar unde este al nostru? Igienă orală Istorie pasta de dinti? De asemenea, este acolo mai devreme decât crezi. Poveștile despre diferite amestecuri pentru îngrijirea dentară se întorc în anul 1550. În acea perioadă, pentru aceasta se foloseau amestecuri de ceară, miere și diverse plante. Dar înainte, grecii antici foloseau alge, talc și chiar unghii de animale pentru a-și curăța dinții. Dar au afectat adesea aspectul dinților. Pur și simplu nu erau conștienți de efectul distructiv al anumitor agenți pe suprafața dintelui. Producția în masă de pastă de dinți datează din anii 1970. Sa întâmplat, după cum vă puteți imagina, în Statele Unite.

Cum a apărut pasta de dinți de astăzi?? 

Igiena orală Periați dinții în mod corespunzător periuțe de dinți

Nu neglijați îngrijirea dentară adecvată

Periuța de dinți de igienă bucală îngrijirea dentară corectă

Ei bine, nu tot ce avem astăzi despre asta Igienă orală Istoria pe care a experimentat-o ​​periuța de dinți și pasta de dinți este grozavă și plăcută. Dar să fim recunoscători pentru toate: toți acești pași duc la unul excelent Igienă orală pe care ni se permite să le practicăm în fiecare zi acasă în aceste zile.

Este important ca și copiii să se spele pe dinți în mod corespunzător

îngrijire dentară adecvată băiețel periuță de dinți