În articolul publicat anterior despre ierburi, am prezentat pe scurt preferatele celor 5 germani care cresc bine atât pe pervazul ferestrei, cât și în patul de grădină. Astăzi vrem să continuăm subiectul și să vă prezentăm alte ierburi culinare populare care dau fiecărui fel de mâncare o aromă specială. De la un gust ușor dulce la unul tipic amar până la unul picant exotic, puteți realiza totul și flata palatul cu ajutorul plantelor selectate corespunzător. Dar nu numai asta. Ierburile pot fi cultivate foarte ușor, puteți crea chiar și o mică grădină de plante. Verdeul lor luxuriant îndeplinește, de asemenea, o funcție decorativă în bucătărie sau în exterior în grădina de plante și atrage o mulțime de atenție. Dar aroma lor minunată răsfață simțurile și creează o atmosferă bună în interior sau în exterior. Alegeți locația potrivită pentru plantele dvs. preferate și experimentați cu aceste condimente utile.

Cimbru

Ceapa este o planta cunoscuta pe care romanilor le-a placut sa o foloseasca si la prepararea meselor. Are un parfum specific pe care nu l-ai putea confunda. Două tipuri de acest condiment sunt răspândite aici, sărată de vară (Saturejahortensis) și sărată de iarnă (Saturejamontana). Diferența dintre cele două soiuri este foarte mică ca gust, așa că vorbim despre condimentul sărat în general. Sincer, acesta este clasicul printre ierburile de bucătărie. Poate fi folosit proaspăt sau uscat, mirosul său aromat puternic și gustul picant pot fi păstrate mult timp dacă sunt depozitate corespunzător. Puteți să-l combinați cu rozmarin și cimbru și să dați preparatelor o notă oarecum picantă.

După cum sugerează și numele, gustul se potrivește bine cu fasolea

ierburi Pregătiți feluri de mâncare delicioase cu sărate

Puterea vindecătoare a săratei este documentată în Evul Mediu. Condimentul poate preveni flatulența și durerile de stomac, ca ceai este utilizat pentru tuse.

 Gustatul este, de asemenea, o plantă medicinală importantă

ierburile fac gustul micului dejun mai bun cu sărat

coriandru

Coriandrul a fost și rămâne o plantă culinară populară și o plantă medicinală excelentă în același timp, astfel încât ar fi o parte indispensabilă a vieții noastre de zi cu zi. În vremurile uitate de mult, planta era populară în India, China și Egipt și foarte apreciată pentru proprietățile sale medicinale. Vechii greci apreciau condimentele dulci, iar Hipocrate îl lăuda ca pe un medicament pe bază de plante.

Coriandrul conferă mâncărurilor un gust inconfundabil

ierburi coriandru folosite ca condiment în bucătărie

Astăzi coriandrul este o parte inseparabilă a mâncărurilor asiatice. Merge minunat cu salate și supe de legume. Oferă picăturilor o notă picantă și un gust special. Coriandru verde poate fi, de asemenea, utilizat pentru a pregăti smoothie-uri. Proprietățile medicinale puternice sunt atribuite plantei. Uleiul esențial conținut în semințele de coriandru ajută la problemele gastro-intestinale, cum ar fi flatulența și diareea. Utilizarea acestei plante medicinale s-a dovedit în detoxifiere și poate atenua procesele inflamatorii din organism.

Coriandru – un medicament natural și un condiment tipic mediteranean

Ierburile din bucătărie folosesc coriandru pentru roșii

oregano

Oregano este, de asemenea, una dintre plantele culinare tipice care au proprietăți medicinale. Această plantă este răspândită în regiunea mediteraneană și gustul său blând și picant este lăudat în bucătăria mediteraneană. Frunzele sale verzi degajă un miros aromat. Planta poate crește până la 65 cm înălțime într-o locație însorită. Oregano este folosit foarte mult în bucătărie, deoarece conferă mâncărurilor o aromă specială. Această plantă este o necesitate pe pizza sau în sosuri de roșii, omlete și micul dejun fermier. Se potrivește, de asemenea, cu mâncăruri din carne și pește, supe și sosuri. Puterea vindecătoare a acestei plante medicinale a fost descoperită și folosită în cele mai vechi timpuri. De atunci și până acum, oregano a fost folosit pentru tratarea hemoroizilor dureroși și a afecțiunilor femeilor. Planta medicinală are un efect antibacterian, digestiv, apetisant și antifungic.

Gustul tipic de oregano este picant până fierbinte

ierburi culinare oregano cu carne și cartofi

salvie

Înțeleptul vine, de asemenea, din zonele mediteraneene, dar prosperă și aici. Aproximativ 900 de specii de Salvia sunt cunoscute în întreaga lume. Înțeleptul real este una dintre cele mai importante plante medicinale și plante medicinale din Germania. Ceaiul de salvie este una dintre băuturile noastre preferate, are un efect tonifiant și este antibacterian. Uleiurile esențiale conținute în salvie au efecte antiinflamatoare și antispastice. De aceea, gospodinele mai folosesc ierburile medicinale în untul de salvie și pregătesc diverse sosuri de salvie. Gustul lor acru și fructat este inconfundabil și preferat în multe feluri de mâncare.

 Salvie miroase frumos și are un gust amar și picant

Adăugați ierburile și salvia în vas

cimbru

Favoritul nostru incontestabil printre ierburile culinare din această postare este cimbru. Se bucură de o mare popularitate în special în regiunile sud-estice ale Europei, în întreaga zonă mediteraneană, de unde provine de fapt planta. Cu toate acestea, cimbrul era încă răspândit în toată Europa în secolul al XI-lea. Condimentul este foarte popular în artele culinare, deoarece are un gust puternic, tartru și picant și conferă mâncărurilor o notă dulce, mediteraneană. Cimbrul este cunoscut ca remediu din cele mai vechi timpuri. Vechiul medic grec Hipocrate l-a folosit împotriva bolilor căilor respiratorii. Această plantă a fost considerată un antibiotic natural din cele mai vechi timpuri și este adesea folosită pentru răceli și afecțiuni ale stomacului. Ne ajută să rămânem în formă mentală la bătrânețe, spun cercetătorii medicali și medicii. Proprietățile sale curative fac din cimbru un clasic printre condimentele care aparțin fiecărei bucătării.

Dacă doriți să dați mâncării o notă de aromă armonioasă, atunci folosiți cimbru!

Pregătiți carne de plante culinare cu cimbru

Cimbrul este de neînlocuit pentru tuse convulsivă, astm și bronșită cronică

Pregătiți fasole din plante cu cimbru

Puteți cultiva diverse ierburi de bucătărie în ghivece, cutii și căzi pe balcon

Iarburile sărate fac felul de mâncare delicios

ierburi fel de mâncare delicioasă cu coriandru

ierburi sărate folosesc la gătit

Salvie din plante face felurile de mâncare gustoase și diferite

folosiți ierburi culinare pentru a pregăti omlete