Drumețiile și drumețiile aduc o cantitate incredibilă de bucurie, te îndepărtează de orașul aglomerat, smoggy și înapoi în natură. În sfârșit, puteți respira din nou aer proaspăt, puteți experimenta peisaje impresionante, puteți testa limitele corpului dvs. și vă amintiți cât de mici suntem cu adevărat în fața mamei naturii. Drumețiile sunt o activitate fizică minunată, care este, fără îndoială, mai distractivă, naturală și mai plină de satisfacții decât joggingul pe beton, ridicarea greutăților în sala de sport sau cheltuirea de tone de bani pe antrenori personali. Îmbunătățește circulația, mușchii, rezistența, te ajută să slăbești și te face fericit. În afară de cheltuielile de călătorie și echipamente, drumețiile sunt, de asemenea, complet gratuite. În articolul de astăzi, am dori să vă prezentăm câteva dintre avantajele cheie ale drumeției. Doar citiți mai departe!

Drumeții pentru suflet - o excursie de drumeție prin munții frumoși este atât de sănătoasă

Rămâi în formă cu drumețiile

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii fac exerciții fizice este acela de a arde calorii și de a scăpa de excesul de greutate. Deși fiecare activitate mică din viața noastră de zi cu zi arde calorii, chiar și dormind și stând, drumețiile pot duce la pierderea în greutate mai mare decât multe alte sporturi. Acest lucru se datorează faptului că organismul folosește cu aproximativ 25% mai multă energie atunci când face drumeții pe teren accidentat și astfel arde mai multe calorii.

Cu toate acestea, datorită particularităților drumețiilor și drumețiilor, este dificil de estimat exact câte calorii veți arde pe oră. Numărul este pur și simplu afectat de o varietate de factori, inclusiv terenul, altitudinea, viteza, nivelul de exercițiu, durata și dacă purtați sau nu un rucsac greu. În medie, arzi în jur de 300-600 de calorii pe oră în timp ce faci drumeții pe trasee forestiere într-un ritm moderat.

Performanța și rezistența dvs. pot fi, de asemenea, extrem de influențate de echipamentul pe care îl purtați atunci când faceți drumeții, în special pantofii. În designul special Ghid consultant de la Sportscheck veți găsi sfaturi despre cum să găsiți încălțămintea potrivită în aer liber pentru călătoriile dvs. de trekking.

Drumeții pentru suflet - o excursie de drumeție prin munți, drumeții cu un rucsac este atât de sănătoasă

Drumețiile îmbunătățesc rezistența musculară și osoasă

Cel mai bun lucru despre drumeții este că funcționează aproape toate grupurile musculare majore din corpul tău în comparație cu sporturile tradiționale. Când mergi în sus, mușchii principali ai picioarelor sunt mari – fese, cvadriceps, ischiori și viței. În mod surprinzător, acești mușchi sunt de fapt antrenați mai eficient atunci când coborâți în jos decât atunci când urcați. Apoi mușchii picioarelor și ai miezului vor lucra continuu pentru a vă stabiliza gleznele, genunchii și șoldurile. Utilizarea stâlpilor de trekking sau a transportării unui rucsac întărește, de asemenea, mușchii brațului și ai spatelui. În general, drumețiile îți îmbunătățesc puterea, stabilitatea, echilibrul, coordonarea și, de asemenea, postura în mers, în picioare și în șezut.

Cu toate acestea, nu doar mușchii tăi sunt antrenați. Drumețiile îmbunătățesc, de asemenea, sănătatea oaselor. Deși această activitate fizică este foarte obositoare pentru începători, este considerată de fapt o activitate cu impact redus. Acest lucru este deosebit de vizibil în comparație cu jogging-ul sau ridicarea greutăților, care vă pot afecta grav articulațiile. Drumețiile sunt, prin urmare, o activitate ideală atât pentru persoanele de peste 40 de ani, cât și pentru persoanele în vârstă. Petrecând câteva ore în aer liber, vă expuneți și la lumina soarelui, care vă ajută corpul să producă vitamina D – un nutrient esențial pentru absorbția calciului.

Drumeții pentru suflet - o excursie de drumeție prin munți, drumeții, vezi peisajul este atât de sănătos

Drumeții pentru sănătatea inimii

Trekkingul și drumețiile la altitudini mari (peste 1200 m), unde există mai puțin oxigen în aer, vă obligă corpul să se adapteze. Produce mai multe celule roșii din sânge care preiau oxigenul în plămâni și îl transferă pe tot corpul. Într-un studiu recent, oamenii de știință au descoperit că alergătorii de anduranță care s-au antrenat de două ori pe săptămână la altitudini peste 1.200 m au avut o rezistență cu 35% mai mare decât sportivii care s-au antrenat la nivelul mării.

Prin urmare, această activitate fizică este foarte bună pentru sănătatea noastră cardiovasculară. Îți mărește ritmul cardiac, astfel încât corpul tău să poată parcurge distanțe mai mari mai repede în timp. Drumețiile regulate scad tensiunea arterială, nivelul colesterolului LDL și nivelul zahărului din sânge și astfel îmbunătățesc toleranța la glucoză.

De asemenea, Hiken contribuie activ la un sistem imunitar mai sănătos. unu Studiu japonez din ultimii ani a arătat că câteva ore în natură cresc numărul de celule albe din sânge cu până la 40%. Incredibil, aceste niveluri ridicate durează până la o lună. Din aceasta se vede că organismul nostru este mai bine echipat pentru a combate posibilele boli cauzate de viruși, bacterii sau infecții numai după câteva ore de drumeții sau drumeții..

Drumeții pentru suflet - o excursie de drumeții prin munți este atât de sănătoasă. Libertate și plăcere

Drumeții pentru suflet

Excursiile scurte de drumeții în pădure sau munți nu numai că îți întăresc corpul, ci și îți îmbunătățesc sănătatea mintală. Cercetătorii știu de mulți ani că petrecerea a câteva ore în afara agitației vieții orașului reduce foarte mult riscul de a dezvolta boli mintale. Câteva ore în liniștea naturii vă vor oferi un mare impuls de serotonină și vor minimiza sentimentele negative (tensiune, furie și depresie).

Studiile arată, de asemenea, că drumeția îmbunătățește atenția, abilitățile de rezolvare a problemelor și memoria. Poate chiar să încurajeze creativitatea. Cei mai mulți artiști, scriitori, poeți și chiar inventatori nu sunt întâmplători pentru cele mai bune opere ale lor inspirat de natură fost.

Provocându-ne cu înălțimi și distanțe mereu mari și depășindu-le, ne consolidăm stima de sine. De asemenea, s-a descoperit că drumețiile ameliorează insomnia și ajută la crearea unui model de somn mai natural. Acest lucru se datorează faptului că expunerea la soare, în special dimineața, este esențială pentru producerea pe timp de noapte a melatoninei (hormonul somnului).

Practici precum scăldatul pădurii japoneze au crescut în popularitate în ultimii ani, din motive întemeiate. Așadar, drumețiile o dată sau de două ori pe săptămână pot fi un remediu miracol confirmat pentru multe probleme de sănătate mentală și fizică.

ce mai astepti? Luați-vă cizmele de drumeție, stâlpii de trekking și rucsacul și mergeți la munte!

Drumeții pentru suflet - o excursie de drumeții prin munți, drumeții cu toată familia este atât de sănătoasă