Milioane de oameni din întreaga lume doresc să scape de excesul de colos rapid și eficient din diverse motive de sănătate sau personale. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, figura de vis rămâne de văzut. Pentru a satisface nevoile oamenilor moderni, nutriționiștii continuă să dezvolte noi planuri de dietă și metode de slăbire sau să încerce să le reîmprospăteze pe cele vechi. În ultimii ani, de exemplu, o nouă tendință de dietă din SUA a devenit, de asemenea, deosebit de populară aici, în Europa. Este așa-numita dietă OMAD (One-Meal-A-Day), care câștigă tot mai mulți adepți în Germania. Abrevierea din engleza „OMAD” înseamnă „o masă pe zi”. După cum sugerează și numele, aceasta este o dietă strictă care necesită disciplină de fier și rezistență bună. În cele ce urmează dezvăluim cum funcționează de fapt această dietă. Vă vom arăta avantajele și dezavantajele dietei OMAD, astfel încât să puteți decide singur dacă este bine și potrivit pentru dvs..

 Dieta OMAD înseamnă să mănânci „o masă pe zi” și să slăbești kilograme.

Dieta OMAD o masă pe zi carne prăjită garnitură legume verzi roșii avocado pâine prăjită

Dieta OMAD este cea mai strictă formă de post intermitent

Oricine este interesat de diete și de slăbire sănătoasă cunoaște cu siguranță principiile postului intermitent. Aceasta este, de asemenea, o tendință populară de dietă care poate fi realizată într-o serie de forme diferite. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de post intermitent sau post pe termen scurt.

Cu toate acestea, principiul de bază este întotdeauna același: aveți un anumit interval de timp în care vi se permite să mâncați și un altul în care ar trebui oprit tot consumul de alimente. Există mai multe forme ale programului de post, dintre care dieta OMAD este de fapt cea mai strictă. Ai doar o oră pentru o masă pe zi și post pentru restul de 23 de ore. Desigur, nu ar trebui să vă bucurați de conținutul inimii, ci să vă bazați pe alimente sănătoase, echilibrate și bogate în vitamine. În timpul orelor de post, este permisă numai apă, cafea neagră și ceai neîndulcit. Când consumați mâncare solidă, dimineața, la prânz sau seara, este irelevant cu această dietă.

 Dar trebuie să mănânci întotdeauna în același timp.

Dieta OMAD o masă pe zi, în același timp, struguri măr, la ora 8

Sfaturi importante dacă intrați în dieta OMAD

Evident, dieta OMAD este o formă extremă de post intermitent și, prin urmare, nu este pentru toată lumea. Cu toate acestea, dacă doriți să slăbiți rapid, puteți pierde kilogramele în plus cu această dietă. Dacă alegeți să faceți acest lucru, trebuie să respectați câteva reguli. De exemplu, trebuie să luați o masă pe zi în același timp. În acest fel vei ajuta corpul să se obișnuiască cu ritmul de post. De asemenea, trebuie să fii foarte disciplinat și strict. Dacă înseamnă o singură masă pe zi, atunci ar trebui să fie doar una și nimic mai mult. Deserturile și tot felul de bunătăți între ele trebuie tăiate complet, cel puțin pe durata dietei OMAD. De asemenea, se recomandă să nu utilizați o placă mare, cu diametrul de aproximativ 28 cm este suficient de mare. Stivuirea alimentelor deasupra nu este, de asemenea, permisă. În mod logic, când postim 23 de ore, nu ar trebui să mănânci mult deodată.

Mănâncă alimente bogate în vitamine o dată pe zi și apoi postează 23 de ore.

Dieta OMAD consumă o masă pe zi alimente bogate în vitamine, apoi repede timp de 23 de ore

 Acesta este principiul de bază al dietei OMAD.

Dieta OMAD o masă pe zi

De ce dieta OMAD duce la scăderea în greutate?

Conceptul de bază al dietei OMAD se caracterizează prin aportul alimentar extrem de redus. O masă pe zi nu poate acoperi necesarul caloric al organismului. El este promovat în ceea ce este cunoscut sub numele de cetoza. În timpul activităților obișnuite de zi cu zi, corpul consumă multă energie, își accesează depunerile de grăsime și slăbim rapid. În timpul dietei OMAD, arderea grăsimilor este în plină desfășurare și kilogramele scad. Cu toate acestea, aceasta este o stare destul de stresantă pentru corp. Acesta este motivul pentru care experții în dietă recomandă ca dieta „cu o singură masă pe zi” să fie urmată doar pentru o perioadă scurtă de timp. Puteți să o faceți doar două zile pe săptămână sau să o combinați cu o altă dietă, de exemplu Dieta lunară. Încercați să profitați la maximum de filozofia postului fără a vă copleși corpul!

 Dieta OMAD necesită disciplină strictă și asertivitate.

Dieta OMAD o masă pe zi alimente bogate în vitamine fructe proaspete și legume disciplină strictă asertivitate bună

Pro și contra ale dietei OMAD

Cel mai mare avantaj al acestei diete este că puteți slăbi rapid, în siguranță și relativ ușor. De exemplu, cu un post de 23: 1, puteți pierde rapid kilogramele de pe șolduri și puteți obține un stomac plat. Studiile medicale arată că postul extrem scade și nivelul zahărului din sânge și reglează eliberarea insulinei. Pe termen lung, obezitatea și diabetul sunt prevenite în acest fel.

 Puteți slăbi rapid cu dieta OMAD.

Dieta OMAD o masă pe zi pierde rapid în greutate pe șolduri și stomac rezultate remarcabile tânără a pierdut kilograme

Ca orice metodă nouă de slăbire, dieta OMAD are susținătorii și criticii săi.

Dieta OMAD o masă pe zi salată de legume proaspete cu ulei de măsline pentru a gusta mâncarea extrem de redusă

Deși dieta strictă „o masă pe zi” are avantajele sale, este adesea criticată cu critici dureroase. Mai presus de toate, meniul extrem este criticat. Aportul mult redus de alimente duce, fără îndoială, la un deficit caloric și la o lipsă de nutrienți și vitamine în organism. Efectele secundare posibile ale acestuia pot include dureri de cap severe, schimbări ale dispoziției, oboseală și epuizare. De asemenea, pierderea rapidă în greutate ar putea avea ca rezultat un efect yo-yo imediat după oprirea dietei OMAD.

Ca orice altă dietă, tendința OMAD are plusurile și minusurile sale.

Dieta OMAD cu o masă pe zi a scăzut aportul pro și contra

 Cel mai bine este să aflați în prealabil avantajele și dezavantajele acestei diete.

Dieta OMAD o masă pe zi sfaturi medicale pentru a afla despre avantajele și dezavantajele dietei

Sfat suplimentar: Pentru ca dieta OMAD să nu aibă un impact negativ asupra sănătății dvs., este recomandabil să o faceți doar câteva zile până la o săptămână. De asemenea, solicitați sfatul medicului dumneavoastră înainte de a vă angaja în acest program de post extrem.

Echipa noastră editorială vă urează o slăbire sănătoasă și de succes!

Dieta OMAD este o variantă extremă a postului intermitent.

Dieta OMAD o masă pe zi formă extremă de post intermitent a redus aportul de alimente Fructe într-un castron

Cu siguranță este greu să ții pasul cu această dietă. Dar vrei să încerci oricum??

Dieta OMAD o masă pe zi greu de suportat această dietă nu pentru toată lumea sfatul medicului înainte de a începe