Destinații de călătorie în Italia – idei minunate pentru vacanța dvs. pe litoral

În Italia puteți găsi o mulțime de istorie și cultură, opere de artă uluitoare și peisaje ireal de frumoase. În general – există atât de multe motive pentru a face o călătorie de vis acolo. Accentul cade pe cultură, istorie și religie. Moda, gastronomia și vinul italian bun sunt alte motive pentru a te îndrăgosti de Italia.

Destinații de călătorie în Italia – Ce orașe ar trebui să vizitați în Italia dacă doriți o vacanță minunată lângă mare??

Italia destinații de călătorie numana vacanțe

Pe fundalul tuturor acestor comori, peisajele marine se estompează uneori în fundal. De asemenea, Italia are atât de multe de oferit în acest sens …

Acireale, Sicilia

Toată Sicilia este cunoscută pentru plajele seducătoare de acolo. Dar această destinație este foarte specială.

Plajele din Acireale nu au nisip, ci doar pietre. Nu este cel mai bun loc pentru a petrece mult timp pe plajă, dar dacă prețuiești plăcerea estetică a mării, atunci ai ajuns în locul potrivit.

Destinații de călătorie în Italia – plajă neobișnuită cu pietre în loc de nisip

Italia destinații de călătorie Acireale Sicilia destinații de călătorie

Lampedusa

Insula Lampedusa se află și ea în Sicilia. Dintre Insulele Pelagice, aceasta este cea mai mare dintre toate. Din punct de vedere politic, Lampedusa face parte din Italia, dar din punct de vedere geografic face parte din Africa. Este la doar 70 km de Tunisia. Insula era o bază maritimă pentru grecii antici, romani, fenicieni și arabi. La sud de Lampedusa există și așa-numita Insulă a Iepurilor, care este o rezervație naturală populară.

Insula Lampedusa

italia destinatii lampedusa vacante calatorii

Insulele Eoliene

Insulele Eoliene sunt situate în Marea Tireniană. Au fost create după o erupție vulcanică. Dintre cei opt, Lupari este cel mai mare și cel mai vizitat. Obiectivele sale includ un castel, o fortăreață și catedrala locală. Există băi minerale și fântâni în partea de vest a insulei. În nord există cariere pentru Siebenstein, lavă și roca vulcanică neagră.

Vacanță la mare – vizitați insulele Eoliene

destinații de călătorie în Italia destinații de călătorie în Insulele Eoliene

Insulele Egadi

Case albe din care se deschide priveliștea mării albastre – acesta este visul împlinit pentru mulți oameni. Insulele Egadi sunt un arhipelag care oferă tuturor turiștilor un peisaj montan interesant. Combinația dintre pădure și mare este fascinantă aici. Cea mai mare insulă se numește Favignana, iar cea mai mică – Levanzo.

Pădurea și marea se combină frumos pe Insulele Egadi

Italia destinații de călătorie Insulele Egadi călătorie de vacanță

Picturile murale din epoca paleolitică și neolitică pot fi găsite în peșterile insulei. Puteți ajunge la insule din Trapani, un oraș din nordul Siciliei.

Santa Cesarea Terme

Provincia Puglia este una dintre cele mai puțin cunoscute din Italia. Printre italieni este considerat un paradis datorită plajelor curate și a apei de mare transparente și cristaline. Este unul dintre cele mai idilice locuri din Marea Adriatică. A fost foarte popular cu aristocrații din toată Europa în secolul al XVIII-lea.

Provincia Puglia din Italia

călătorie de vis italia ostuni puglia călătorie de vacanță

Otranto

În provincia cu același nume există Otranto – o așezare inițial greacă, care a fost numită Hydruntum. În istorie, această comunitate elenă este cunoscută pentru lupta din partea Romei împotriva lui Pyrrhus și Hannibal. Ani de zile a fost în posesia romanilor, bizantinilor, otomanilor și a fost ocupat și de Napoleon.

Otranto – Un oraș frumos din Italia

călătorie de vis otranto Italia mare verde

Numana

Este unul dintre cele mai liniștite colțuri ale Mării Adriatice. Orașul nu este la fel de cunoscut ca Rimini și Ravenna, dar caracterul și frumusețea lor pot fi comparate cu acesta. Provincia Ancona din regiunea Marche are multe de oferit, mai puțin prosperă decât Toscana și totuși plină de comori de artă.

Numana ar putea fi următoarea dvs. destinație în Italia

vis calatorie italia vacanta numana