Va fi doar din nou în câteva zile – Ziua Sf. Patrick vine și milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc în verde! Parade majore se desfășoară pe 17 martie în fiecare an nu numai în Republica Irlanda și Irlanda de Nord, ci și în alte țări în care Ziua Sfântului Patrick este o sărbătoare oficială, cum ar fi teritoriul britanic de peste mări Monserrat și provincia canadiană Newfoundland. Și în Germania, mulți oameni sărbătoresc în această zi, se îmbracă în verde, beau whisky irlandez sau bere, poartă trifuri verzi și se distrează de minune. Da, Ziua Sf. Patrick este sărbătorită în zilele noastre. Dar cum a apărut? În cele ce urmează vrem să explicăm de ce se sărbătorește exact pe 17 martie și de unde vine această tradiție irlandeză. Pentru că fiecare festival este important pentru noi … pentru unii dintre noi Ziua Sf. Patrick este ceva special – un vechi festival popular care trăiește în continuare ….

Toată lumea se poate simți puțin irlandeză în ziua Sfântului Patrick!

ziua Sf. Patrick

  • De unde vine de fapt tradiția Sfântului Patrick??

Cei care doresc să arunce o privire profundă înapoi în istoria tradițiilor irlandeze vor descoperi o mulțime de lucruri interesante acolo. Patrick a fost un episcop irlandez din secolul al V-lea care a convertit poporul Irlandei la creștinism. Din păcate, numeroase fapte și legende interesante sunt împletite în informațiile despre viața sa, ceea ce face dificilă separarea adevărului de mituri..

Conform tradiției, Patrick a venit inițial din Anglia, el era de fapt britanic. A fost ținut ca sclav pe insulă timp de șase ani. Acolo a devenit religios, a reușit să fugă înapoi în Anglia cu vaporul și a avut un vis mistic: ar trebui să se întoarcă în Irlanda pentru a răspândi creștinismul pe insulă. De aceea a studiat câțiva ani într-o mănăstire franceză, a fost hirotonit episcop și apoi trimis în Irlanda de către Papa. A făcut o mare muncă misionară pe insulă.

 Trifoiul verde este și astăzi un simbol al norocului și al averii.

Simbolul trifoiului Sfântului Patriciu

Numele Sfântului Patrick este învăluit în diferite legende. Una dintre ele este că a eliberat Irlanda de ciuma șerpilor. Dar biologii neagă orice presupunere că șerpii ar exista deloc acolo. Se spune că misiunile Sfântului Patrick au folosit trifoiuri ca mijloace didactice pentru a ilustra Sfânta Treime poporului irlandez. Acesta este motivul pentru care trifoiul este atât de popular în Irlanda și este acceptat și astăzi ca simbol al norocului și al norocului. În plus, verdele saturat al trifoiilor a devenit cea mai populară culoare a irlandezilor și a fost ales ca culoare națională alături de alb și portocaliu. Dacă doriți să sărbătoriți ziua Sfântului Patrick ca și irlandezii astăzi, trebuie să purtați cel puțin o piesă vestimentară verde.

Verde, alb și portocaliu sunt culorile naționale ale irlandezilor.

Sfatul Sfântului Patrick, Fetele

Mai rămâne o problemă. Istoricii încă se ceartă despre anul exact în care a murit episcopul catolic Patrick. Se crede, însă, că s-a întâmplat pe 17 martie 461 d.Hr., când ar fi trebuit să aibă 76 de ani. De atunci, a 17-a zi din martie a simbolizat Sfântul Patrick. Din 1780 sfântul a fost declarat patronul oficial al Irlandei și din 1903 17 martie a fost oficial sărbătorit ca o zi de sărbătoare în țară.

 17 martie este presupusa moarte a Sf. Patrick, așa că această zi este sărbătorită ca Ziua Sfântului Patrick.

Ziua Sfântului Patrick, 17 martie, sărbătoare oficială

  • Ziua Patricks are deviza: Acum poți sărbători ca irlandezii!

După cum puteți vedea, există un motiv istoric bun pentru care lumea strălucește cu febră verde pe 17 martie în fiecare an. Slujbele tradiționale sunt ținute în unele locuri în această zi, dar majoritatea oamenilor doresc să se distreze ca irlandezii în ziua Sfântului Patrick. Nu există niciun motiv religios ulterior, doar atmosfera festivă a paradei este copleșitoare. Folosești prilejul festiv să te îmbraci în verde, îți scoți hainele verzi din dulap și mergi la sărbătoare. Petreceri verzi sunt organizate în diverse baruri și pub-uri, chiar și berea oferită este verde. Există meniuri speciale de Ziua Sfântului Patrick, care includ delicioase specialități irlandeze, cum ar fi carnea de vită și varză, servite cu pâine sodă irlandeză. Oamenilor le place să bea cafea irlandeză și să mănânce tort irlandez.

 Toate specialitățile irlandeze de Ziua Sf. Patrick sunt verzi!

Ziua Sf. Patrick, specialități irlandeze toate verzi

Dulciurile arată, de asemenea, trifoiul simbolic, desigur în verde!

Tort cu bomboane trifoi simbolic dominat de verde

Ziua Sf. Patrick crește în popularitate, iar festivalul irlandez este sărbătorit în multe locuri din întreaga lume. Pe scurt, în această sărbătoare parada face înconjurul lumii. În costumele lor verzi, oamenii se plimbă pe străzile marilor metropole mondiale, fac muzică și sărbătoresc Ziua Sfântului Patrick alături de prieteni și colegi! Festivalul irlandez este foarte popular în Londra, Boston, New York, Chicago, Argentina și Australia. Cunoscute simboluri ale orașului strălucesc în lumina verde peste tot, de exemplu Primăria noastră din München, pentru a numi doar un exemplu specific. Dar există și alte astfel de exemple în alte țări, cum ar fi roata London Eye, Turnul înclinat din Pisa, Empire State Building din New York și impunătoarea statuie a lui Hristos din Rio de Janeiro – toate aceste repere vor lumina verde pe 17 martie. Un râu întreg, râul Chicago, apoi își schimbă culoarea și devine verde! În această zi lumea apare într-un halat verde și este sărbătorită până noaptea târziu!

Vrei să participi și anul acesta??

Parada verde face înconjurul lumii!

Sărbătorind parada Sfântului Patrick, îmbrăcând haine verzi

 Cu dans

Parada Sfântului Patrick pe stradă dansând costume verzi

 … și muzică

Faceți muzică Green Parade de Sfântul Patrick

 Cafeaua irlandeză este, de asemenea, colorată în verde.

Cafeaua irlandeză de culoare verde Ziua Sf. Patrick

Lumea sărbătorește Ziua Sf. Patrick alături de irlandezi! Și ca tine!

Ziua Sfântului Patriciu sărbătorește măreția paradă a măștilor de îmbrăcăminte verde

În această sărbătoare trebuie să purtați cel puțin o îmbrăcăminte verde.

Sărbătoarea irlandeză poartă cel puțin o piesă vestimentară verde

 Sărbătorește Ziua Sfântului Patrick cu stil!

Ziua Sfântului Patriciu sărbătorește în stil fetele parade de haine festive

 … și de obicei bea multă bere!

Sărbătoriți Ziua Sfântului Patrick cu prietenii și beți multă bere

Petrecerea poate începe acum!

Ziua Sf. Patrick sărbătorește tinerii îmbrăcați în verde și începe petrecerea