postul vindecă echilibrul fizic și mental

Post – gândiți-vă din nou cu atenție!

Despre beneficiile curei de post se vorbește din ce în ce mai des și cu tot mai mult entuziasm. Dar, în majoritatea cazurilor, uităm să avertizăm despre pericolele care ar putea apărea. Prin urmare, acest articol este dedicat acestui subiect.

Nu vrem să vă sfătuim să nu postați.

Nu, cu siguranță nu! Cu toate acestea, constatăm că trebuie să fii atent la unele simptome care indică faptul că nu totul merge perfect!

Beneficiile incontestabile ale postului

banane de post portocale mere

Pentru a vă simți și mai sigur, în principiu nu avem nimic împotriva vindecării postului, am enumerat aici avantajele sale. Mai presus de toate, te va scăpa de mulți poluanți. Acestea se acumulează în corpul nostru prin toate alimentele, medicamentele și alte remedii pe care le ingerăm. Există alternative, dar postul terapeutic este practic cel mai natural dintre acestea.

Postul terapeutic elimină, de asemenea, o serie de simptome și boli neplăcute. Pentru că de multe ori acestea reprezintă de fapt un semnal din partea corpului că mâncăm prea mult sau că mâncăm alimente greșite. În mod surprinzător, unii oameni consideră că sistemul lor digestiv este pur și simplu răsfățat de faptul că mănâncă prea mult și necorespunzător, de exemplu. Rinichii, vezica biliară, ficatul pot fi aduși într-o stare mai bună. Pentru unii oameni, chiar și durerile de cap cronice se opresc.

Suc proaspăt stors din portocală, sfeclă roșie și căpșuni

suc de sfeclă de căpșuni de post

Echilibrul emoțional și echilibrul. Mâncăm prea repede, prea dornic, inconștient … Toate aceste lucruri înseamnă că mâncarea ne dăunează adesea în loc să ne ajute. Devenim dependenți de alimentele și obiceiurile asociate acestora. Credem că nu ne putem descurca fără o masă sau două. Dar nu este cazul! Pentru că, de fapt, trebuie să mâncăm doar dacă corpul nostru dorește acest lucru. Sau ar trebui să mâncăm întotdeauna când ne cere corpul nostru. Cu toate acestea, pentru a afla acest lucru, ar trebui să te distanțezi puțin de obiectul dependenței. După cum se știe, acesta este cel mai bun mod de a afla de ce aveți cu adevărat nevoie.

Echilibru între post și lucru

laptop legume fructe laptop

Obiecții la postul terapeutic

Hm, am spus că trebuie să vă reconsiderați și că ați descris doar laturile bune ale postului terapeutic. S-a menționat de mai multe ori mai sus că trebuie să asculți vocea interioară a propriului corp. Dacă simțiți o nevoie profundă, puternică și sănătoasă de hrană, este posibil să nu fie momentul să mâncați. Încercați-l pentru o zi și, dacă este bine pentru dvs., notați-l!

Salatele de legume sunt punctul culminant al postului

salată de legume de post ciuperci broccoli

Dacă vă forțați corpul să postească atunci când nu este nevoie, s-ar putea să vă treziți că vă îngrășați foarte repede după aceea. La unii oameni, acest lucru duce chiar la depresie. Apoi veți colecta mai multe grăsimi și apă.

Pentru că, dacă vă înfometați corpul fără nevoie, acesta „crede” că motivul este o situație de criză externă. În acest caz, el începe să colecteze resurse „pentru mai târziu”, adică grăsime. Și, desigur, este nedorit.

Bulion și ierburi clare

supe de legume de post patrunjel de usturoi

Afinele sunt perfecte pentru postul tău

afine de post albastre

Un amestec excelent de mere, struguri, castraveți și țelină

ierburi de post mere struguri castravete

Lucruri verzi pentru mai multă vitalitate și energie

ierburi de post suc verde

Folosiți ierburi medicinale atunci când postiți

ierburile de post cimbru de salvie

Fructe, avocado, semințe de dovleac și fructe uscate

semințe de dovleac de var de post avocado

Suplimente alimentare din plante medicinale

vindecarea postului ierburi de păpădie

Cu cât este mai colorat, cu atât mai bine

sucuri de post sfeclă de post

Struguri și piure de mango

struguri de suc de post

Smoothie verde pentru mai multă forță în viața de zi cu zi

vindecarea postului salata mere castravete

Bea suficientă apă

tacâmuri de apă fastenkur

Umpleți energie solară

cură de post soare apă potabilă

Combinați-vă cura de post cu exerciții de yoga sau gimnastică

cură de post yoga mat gimnastică