Cristale de apă și teoriile profesorului Emoto 

Când designerii caută soluții inovatoare și universale, utilizează pe larg aparențele și modelele infinite ale naturii. În special, formele geometrice care apar în natură și care uimesc în mod constant oamenii sunt luate de mulți designeri ca sursă de inspirație pentru munca lor.

Articolul de astăzi nu va fi despre modele și tendințe noi, ci despre originea unei idei, care în acest caz se află în structura simplă a apei potabile..

Când profesorul japonez Masaru Emoto a cercetat structura apei în laboratorul său în 1994, nu avea nicio așteptare că va ajunge exact la acest rezultat. Avea o presupunere despre memoria apei, dar nu știa cum să-și demonstreze teoria în practică.

Cristalele de apă stochează vibrațiile emoțiilor 

cristale de apă budist adevăr

După multe experimente și încercări, profesorul Emoto a început să înghețe apa și să o examineze la microscop. Fiecare test a fost efectuat cu atenție și a dat rezultate uneori uimitoare, alteori șocante. Profesorul era ferm convins că apa reacționează la vibrații. Profesorul îi făcea pe copii să se roage, cânta muzică armonică la apă sau o insulta în mod deliberat.

Oricât de nebunie pare, cristalele de apă au luat o formă determinată de expresia emoțională care era fie armonioasă și frumoasă, fie arăta în mod corespunzător jignită și teribilă. El și-a continuat investigațiile atunci când a comparat probe de apă din rezervațiile naturale cu cele din metropole mari. Prin cercetările sale empirice, a reușit să înțeleagă că structura apei se armoniza cu mentalitatea oamenilor din localitatea respectivă. Cu cât viața era mai stresantă și mai lipsită de iubire într-un loc, cu atât mai hidoase apăreau cristalele apei. Teoriile profesorului Emoto merg atât de departe încât el a fost de părere că dacă planeta și, de asemenea, oamenii constau în mare parte din apă, indiferent dacă nu ne-am putea îmbunătăți în mod conștient întreaga viață, doar schimbându-ne gândurile sau atitudinea față de viață.

Distrează-te minunându-te de imagini!

Recunoștință sub forma unui cristal 

cristale de apă9

Iubire reflectată de apă

cristale de apă 1

Pentru această probă de apă s-a jucat muzică clasică 

cristale de apă 1

Apa după o rugăciune budistă

cristale de apă budist

Dacă gândurile și sentimentele pozitive ar fi vizibile 

cristale de apă 7

cristale de apă4

cristale de apă8

cristale de apă 3

cristale de apă10

cristale de apă budist recunoscător

Îndoiala și ignoranța nu aduc bine

cristale de apa budist ignoranta

Imagine a lui John Lennon ca un cristal de apă

cristale de apa budist ignoranta

Dacă vă imaginați că suntem compuși în mare parte din apă ….

cristale de apă6