Insomnie

Ce să faci cu privire la insomnie?

Astăzi vrem să discutăm despre insomnie și tulburări de somn și să facem primul pas spre depășirea lor. Prima dintre ideile noi pe care vrem să vi le oferim este că nu le luați prea în serios. Dacă îi vezi ca pe ceva foarte rău, insurmontabil și extrem de perturbator, atunci te îndepărtezi și mai mult de soluția lor.

În caz de urgență, puteți lua oricând un somnifer. Dar puteți, de asemenea, să vă „disciplinați” propriile gânduri în așa fel încât acest lucru să fie de fapt inutil. Acesta din urmă este ceea ce contează în depășirea efectivă a tulburărilor de somn.

Agonia insomniei

insomnie-miezul nopții-tulburări de somn

De ce dificultățile de adormire sunt atât de rele în primul rând

Somnul este o fază de recuperare de care organismul nu ar trebui cu siguranță fără, dacă doriți să rămâneți sănătos. Pentru că acesta este modul în care colectăm energie pentru următoarea noastră fază eficientă a vieții.

Cele mai frecvente motive pentru insomnie

Înainte de a face nimic, este important să înțelegem pe deplin motivele soluțiilor de somn și a somnului agitat. Dacă vă întrebați sincer, cu siguranță veți putea numi mulți simultan. În mare parte se datorează depresiei, zgomotului, stresului, încărcăturilor monotone, care apar prea des variații în viața de zi cu zi.

Stresul persistent poate duce la sindromul burnout-ului

insomnie-insomnie-birou-stres

Durerile de cap sunt foarte des în cazul insomniei

insomnie-cefalee-oboseală

Obiceiuri

Există oameni care sunt foarte sensibili la orice schimbare. Sunteți obișnuiți cu un anumit pat, cu anumite pături și chiar cu propria cameră. Dacă trebuie să le schimbați, aveți brusc dificultăți în a adormi repede. Încercați să înțelegeți singur problema, dar căutați opinia obiectivă a unui specialist.

Trebuie să schimbi modul în care gândești și trăiești

Ajutoarele temporare nu sunt o idee rea. Acestea vă vor ajuta cel puțin să vă recuperați mai bine. Pentru că vă asigură un somn liniștit. Dacă faceți acest lucru, vă veți ridica mai devreme, veți obosi până seara și apoi veți dormi mai bine. Deci, dacă aveți un ritm zilnic slab, instrumentele ar putea fi de mare ajutor în acest sens.

Sucurile proaspăt stoarse au un efect foarte pozitiv asupra sănătății dumneavoastră

insomnie-remedii naturale-tulburări de somn-sucuri-pătrunjel

Masca de somn asigură o relaxare mai intensă a ochilor

insomnie-mască-somn-tulburare-somn-femeie

Mâncați o dietă echilibrată

insomnie-dificultate de adormire-nutritie buna

Dar pentru majoritatea oamenilor rădăcinile merg mult mai adânc. Tocmai am descris asta pe scurt. Odată ce aflați ce vă cauzează dificultăți de adormire, ar trebui să lucrați foarte sistematic pentru a-l elimina.

Stresul și munca monotonă

Pentru majoritatea oamenilor, oile neliniștite, insomnia și insomnia sunt cauzate tocmai de acești doi factori. Ceea ce poate ajuta cu siguranță este mult exercițiu și sport.

Efort fizic regulat și vitamine naturale

Dieta și exercițiile fizice

Yoga și meditația vă asigură echilibrul fizic și mental

insomnie-dificultate la adormire-yoga-asane

În timpul liber, mergeți la jogging sau mergeți la sală

Picioarele alergătorului răsărit

De asemenea, ar trebui să încetați să mâncați cu câteva ore înainte de oaie. Cel mai bine este să ai ceva foarte ușor ca masă. De asemenea, ar trebui să nu mai lucrați cât mai multe ore posibil înainte de a merge la culcare. Acest lucru este valabil mai ales atunci când lucrați pe un computer. Seara și la sfârșit de săptămână, ar trebui să priviți de la telefon și televizor.

Ar trebui să beți multă apă, nu seara, ci distribuită pe tot parcursul zilei. Cu căști, MP3 sau smartphone, puteți asculta muzică specială pentru a vă ajuta să adormiți.

Depresia

Din păcate, depresia este ceva greu de depășit de unul singur. Dacă bănuiți că acesta este motivul pentru care adormiți dificultățile, atunci ar trebui să consultați cu siguranță un medic.

În unele cazuri, ajutorul profesional este esențial

Conversație cu un terapeut

S-a dovedit că alcoolul nu ajută. Are chiar un efect dăunător. Este mai ușor să adormi, dar apoi să te trezești din nou în toiul nopții. În plus, ai un somn foarte neliniștit cu el.

Tulburările de somn și insomnia sunt fenomene foarte enervante

tulburări de insomnie-obosit-dimineață-somn

Fiecare noapte pare a fi pentru totdeauna

 bărbatul în pat cu ochii deschiși suferind insomnie tulburare de somn

Menopauza poate fi, de asemenea, cauza tulburărilor de somn

insomnie-tulburări de somn-menopauză

În timpul zilei sunteți epuizat și nu puteți efectua

insomnie-oboseala-birou-somn

Ceasul se transformă în inamicul tău

insomnie-tulburare de somn-tulburări de somn

Cu stilul de viață potrivit, puteți dormi ca un copil chiar și la bătrânețe

insomnie-dificultate de adormire-bătrânețe-somn

Schimbați-vă mentalitatea și obiceiurile proaste și visați frumos!

trezește-te