Călătorii și locuri de vacanță de interes în Serbia

Obiective turistice din Serbia pe care trebuie să le vizitați absolut

Din păcate, Serbia a fost asociată cu evenimente istorice foarte triste în ultimele decenii. Multe dintre monumente au fost distruse în această țară. Dar ceea ce este mult mai rău, acolo puteți simți în continuare durerea războiului și sentimentele și experiențele teribile care sunt legate de el.

Călătorie în Serbia

Deplasare spre Serbia Belgrad de sus

La un moment dat trebuie să îndrăznești să combini din nou călătoria în Serbia cu experiențe pozitive. Vrem să ne aducem contribuția astăzi dând câteva exemple. Vă vor arăta că o călătorie în Serbia poate fi combinată cu multă bucurie, natură frumoasă și chiar romantism.

De asemenea, dorim să vă oferim câteva sfaturi care sunt deosebit de potrivite pentru o călătorie de vară în Serbia.

Drapelul național al Serbiei

Călătoriți spre reperele steagului Serbiei

Harta Europei de Est

Călătorește către reperele hărții Serbiei

 Cultură și tradiție

Obiective turistice Călătorie în Serbia Vacanță în Europa de Est

Belgrad

Belgradul, sau în sârba Beograd, este unul dintre cele mai romantice orașe din Peninsula Balcanică și, de asemenea, din Europa. Cum nu poate fi altfel când are monumente arhitecturale din mai multe epoci și este, de asemenea, situat pe malurile a două frumoase râuri – Dunărea și Sava. Orașul este, de asemenea, foarte cunoscut pentru frumosul centru al orașului de pe Therasie Platz. Acolo puteți vizita marile cartiere vechi, care arată exotice și oferă experiențe de neuitat. Acestea sunt, de exemplu, Tașmaidan și Palilula.

Belgrad – o capitală romantică

Călătorie către obiectivele turistice din Serbia și Belgrad

Odată ajuns acolo, faceți tot posibilul pentru a vizita Cetatea Kalemegdan. Este situat pe malul Sava, tocmai în punctul în care râul se varsă în Dunăre.

Castelul Kalemegdan din Belgrad

Deplasare la Serbia Belgrad castelul Kalemegdan

Castelul, deținut de Obrenovich, este o priveliște minunată. Consiliul orașului are reședința în prezent acolo. Clădirea este martorul multor evenimente istorice diferite din această țară.

Catedrala din centrul Belgradului

Catedrala din Belgrad Râul Sava Călătorie în Serbia

Sirogojno – Muzeul Deschis

Acesta este un muzeu deschis situat în vestul Serbiei. Aici puteți găsi câteva case tipice care arată dezvoltarea vieții de zi cu zi din Serbia. De asemenea, puteți experimenta multe obiecte de artizanat tradiționale.

 „Staro Selo” Sirogojno

Staro Selo Sirogojno Vacanță în Serbia

 Un muzeu deschis

Staro selo Sirogojno obiectiv turistic Călătorie în Serbia

Mechavnik

Este numit orașul de lemn al Emir Kosturitsa – celebrul regizor sârb. Este situat lângă granița cu Bosnia-Herțegovina. Aici aveți totul esențial, glumiți pe sârbi: cinema, biserică și închisoare.

Orașul de lemn al Emirului Kosturitsa

Mecavnik Travel to Serbia repere

Niš

Niš este, de asemenea, un oraș, asemănător Belgradului, dar vizitarea acestuia merită o excursie în Serbia. Nish este situat pe râul Nishawa. Este unul dintre cele mai vechi orașe din Peninsula Balcanică. Se spune că aceasta este una dintre porțile dintre Occident și Orient.

O așezare modernă pentru epoca din secolul al XVIII-lea a fost construită pe rămășițele orașului roman care au existat odinioară aici.

Niš este al treilea oraș ca mărime din Serbia

Nis călătorește spre obiectivele turistice din Serbia

Lepenski Noi

Dacă doriți cu adevărat să priviți în urmă în istoria umanității pentru o lungă perioadă de timp, atunci ar trebui să vizitați cu siguranță acest loc. Este situat pe malurile Dunării, în estul Serbiei. Dovezile istorice arată că vânătorii și pescarii au locuit încă în această regiune cu multe milenii înainte de Hristos.

 Lepenski Ne aflăm pe malul Dunării în Serbia de Est

lepenski vir Travel to Serbia sights

Călătorie în Serbia atracții Lepenski vir

Djavolja Varos

Djavolja Varos Călătorie către atracțiile din Serbia

Mechavnik este încă numit Drvengrad sau în germană Küstendorf

Drvengrad Travel at Serbia attractions