Fapte interesante despre specialitatea italiană unică – brânză parmezană

Parmezanul este fără îndoială unul dintre simbolurile bucătăriei italiene. Cea mai faimoasă și răspândită brânză tare italiană a cucerit întreaga lume cu gustul ei divin. Iată câteva dintre cele mai interesante fapte despre acest produs, în care puteți simți chiar nuanțele de aromă ale stafidelor și ananasului..

Numele original al brânzei parmezane

fapte interesante parmesankaese gourmet idei mâncare mâncăruri italian parmigiano

Numele său este inițial „Parmigiano-Reggiano” și provine din zona în care această brânză a fost făcută conform aceleiași rețete de secole – în apropiere de Parma, Reggio, Modena și Bologna, în regiunea Emilia-Romagna. Cuvantul “parmezan„Este versiunea franceză a numelui cu care brânza este cunoscută în întreaga lume.

În 2008, Curtea Europeană de Justiție a decis că numai brânza produsă din această zonă poate fi etichetată „Parmigiano-Reggiano” – singura brânză tare din lume care este numită legal parmezan.

Inventatorii și rețeta lor

fapte despre parmezan brânză idei gourmet mâncăruri mâncăruri preparare italiană

Benedictinii din regiunea menționată mai sus sunt considerați a fi inventatorii rețetei de brânză parmezană. În acel moment ați încercat să faceți o brânză de lungă durată. Acest lucru a dus la o delicatesă delicioasă. Aceasta a fost făcută din lapte de vacă nepasteurizat. Produsul a fost creat prin amestecarea a două tipuri de lapte – laptele care a fost muls seara și anterior degresat, și laptele obținut dimineața și utilizat natural.

Producția de parmezan

fapte despre parmezan brânză idei gourmet metoda de producție italiană

cele mai interesante fapte despre parmezan brânză mâncare gourmet italiană maturare

Aproximativ 16 litri de lapte de vacă sunt necesari pentru a produce 1 kilogram de brânză parmezană. Roțile de brânză rotunde neterminate sunt depozitate mai întâi în soluții speciale timp de aproximativ 3 săptămâni. Apoi se maturizează pe rafturi din lemn realizate special sub un anumit nivel de temperatură și umiditate.

Soiuri și structură

fapte parmesankaese italian parmigiano

În funcție de durata de maturare, se face distincția între trei tipuri de brânză parmezană: tânără (se maturizează în decurs de un an și jumătate), bătrână (doi ani) și foarte bătrână (trei ani). Brânzetorii controlează și monitorizează continuu procesul de maturare. O roată de brânză medie cântărește în jur de 30 până la 36 kg. Pielea este dură și strălucitoare, iar culoarea interioară variază de la galben fildeș la portocaliu, în funcție de gradul de coacere. Datorită structurii sale fulgioase, brânza nu poate fi tăiată cu un cuțit obișnuit. Pentru aceasta se folosește un instrument care seamănă cu o dalta.

Oferă sugestii

cele mai interesante fapte despre mâncărurile gourmet parmezane

parmezan desert idei mancare feluri de mancare bucatarie italiana fructe

Parmezanul poate fi servit atât ca brânză de masă, cât și cu fructe. Ras, are un gust incredibil de delicios pe bruschete, pe felii de paine, precum si pe paste si lasagna, Pizza, Risotto, supe, salate și sosuri. Poate fi combinat perfect cu fructe, în special smochine, pere și struguri. Desigur, este inclus și un vin roșu puternic.

Avantajele conținutului

cele mai interesante fapte despre ideile de mâncare gourmet parmezană

Parmezanul coapte natural este ușor de digerat. Statistic, durează aproximativ 45 de minute pentru a digera 100 g de parmezan, în timp ce durează aproximativ 4 ore pentru a digera 100 g de carne. În același timp, 100 g brânză conține aceeași cantitate de proteine ​​ca 185 g carne de vită, 225 g păstrăv sau 190 g carne de porc.

Deci, ia o bucată din ea și bucură-te de gustul minunat … Poftă bună!

cele mai interesante fapte despre gourmet parmezan

cele mai interesante fapte despre consumul de idei gourmet parmezan

cele mai interesante fapte despre ideile gourmet parmezane mănâncă preparate din bucătăria italiană

fapte interesante despre parmezan gourmet idei mâncare feluri de mâncare italian parmigiano reggiano