combaterea durerii cronice păstrează calmul

Motivul emoțional al durerii cronice

Noi cercetări au arătat că emoțiile ar putea duce la dureri cronice la mulți oameni. Mulți dintre cititorii noștri știu asta de mult timp. Dar acum sunt și confirmările științifice.

Ce să faci cu durerea cronică?

dureri cronice medicamente farmaceutice

Emoțiile se reflectă asupra stării noastre fizice. Acest lucru se întâmplă sub formă de durere. La început nu trebuie să fie atât de rău. Puteți percepe durerea ca pe un semnal puternic că ceva nu merge exact în modul corect la nivel emoțional.

Este mai probabil ca oamenii să sufere de dureri cronice

combate durerile cronice durerile de spate

Dureri de spate la locul de muncă

dureri cronice dureri de spate la locul de muncă

Dar când vine vorba de durerea cronică, problema trebuie privită și tratată foarte serios. Mai presus de toate, lecția din rezultate este că, în cazul durerii cronice, este esențial să se trateze atât aspectul emoțional, cât și cel fizic.!

Emoțiile se reflectă asupra stării noastre fizice

lupta cu durerile cronice cefalee

Păstrați-vă calmul și găsiți remedii pentru durerea cronică

păstrați calmul durerii cronice

Yoga și meditația ajută semnificativ în acest sens

yoga pentru sfaturi de durere cronică

Traume și starea creierului

Durerea cronică poate, potrivit Dr. Apkarianul nu poate fi explicat doar prin traume. Mai degrabă, sustenabilitatea poate fi explicată prin combinarea durerii cu o stare cerebrală corespunzătoare. Cu cât creierul reacționează mai mult la traume originale, spune ea, cu atât durerea ar dura mai mult după aceea. Acest lucru poate dura mult după ce chiar te-ai făcut bine.

Dr. Apkarian

Combaterea durerii cronice, dr. Apkarian

Experimentul

Să ne explicăm mai multe despre experiment. Au participat 40 de voluntari care au măsurat durerea ca urmare a unei traume. Toate acestea au fost explorate cu o scanare a creierului pe parcursul unui an. Rezultatele au fost comparate cu cele care apar de obicei atunci când se simte durerea.

Experiment de scanare a creierului

analiza creierului experimentul durerii cronice

Ce arată scanarea creierului?

dureri cronice dureri de spate experiment cerebral

După un an, 21 de pacienți s-au simțit absolut sănătoși. Nu aveau deloc dureri, darămite dureri corale. Dar, cu restul, rezultatele nu au fost atât de bune. 19 au prezentat dureri cronice de spate.

Dureri cronice de spate

dureri cronice dureri de spate coloanei vertebrale

Simptome de durere cronică

analiza creierului simptome ale durerii cronice

În acest al doilea grup, oamenii de știință au o legătură neobișnuită între cortexul prefrontal al creierului principal, care este responsabil pentru emoții, și nucleul accumbens, nucleul adiacent, care face parte din așa-numitul centru al plăcerii.

Creierul în sine nu poate simți durerea

dureri cronice dureri de cap creier

concluzie

Conform rezultatelor scanării de la acești 19 pacienți, cele două zone ale creierului au funcționat împreună. În funcție de măsura în care cei doi au lucrat împreună, oamenii de știință au reușit să prezică dacă durerea va deveni cronică sau nu.

Ce arată rezultatele scanării despre durerea cronică?

durere cronică experiment creier

În plus, interacțiunea celor două explică modul în care sunt legate durerea cronică și tendința oamenilor spre obiceiuri dăunătoare.

Dr. Vania Apkarian