Motivul emoțional al durerii cronice
Noi cercetări au arătat că emoțiile ar putea duce la dureri cronice la mulți oameni. Mulți dintre cititorii noștri știu asta de mult timp. Dar acum sunt și confirmările științifice.
Ce să faci cu durerea cronică?
Emoțiile se reflectă asupra stării noastre fizice. Acest lucru se întâmplă sub formă de durere. La început nu trebuie să fie atât de rău. Puteți percepe durerea ca pe un semnal puternic că ceva nu merge exact în modul corect la nivel emoțional.
Este mai probabil ca oamenii să sufere de dureri cronice
Dureri de spate la locul de muncă
Dar când vine vorba de durerea cronică, problema trebuie privită și tratată foarte serios. Mai presus de toate, lecția din rezultate este că, în cazul durerii cronice, este esențial să se trateze atât aspectul emoțional, cât și cel fizic.!
Emoțiile se reflectă asupra stării noastre fizice
Păstrați-vă calmul și găsiți remedii pentru durerea cronică
Yoga și meditația ajută semnificativ în acest sens
Traume și starea creierului
Durerea cronică poate, potrivit Dr. Apkarianul nu poate fi explicat doar prin traume. Mai degrabă, sustenabilitatea poate fi explicată prin combinarea durerii cu o stare cerebrală corespunzătoare. Cu cât creierul reacționează mai mult la traume originale, spune ea, cu atât durerea ar dura mai mult după aceea. Acest lucru poate dura mult după ce chiar te-ai făcut bine.
Dr. Apkarian
Experimentul
Să ne explicăm mai multe despre experiment. Au participat 40 de voluntari care au măsurat durerea ca urmare a unei traume. Toate acestea au fost explorate cu o scanare a creierului pe parcursul unui an. Rezultatele au fost comparate cu cele care apar de obicei atunci când se simte durerea.
Experiment de scanare a creierului
Ce arată scanarea creierului?
După un an, 21 de pacienți s-au simțit absolut sănătoși. Nu aveau deloc dureri, darămite dureri corale. Dar, cu restul, rezultatele nu au fost atât de bune. 19 au prezentat dureri cronice de spate.
Dureri cronice de spate
Simptome de durere cronică
În acest al doilea grup, oamenii de știință au o legătură neobișnuită între cortexul prefrontal al creierului principal, care este responsabil pentru emoții, și nucleul accumbens, nucleul adiacent, care face parte din așa-numitul centru al plăcerii.
Creierul în sine nu poate simți durerea
concluzie
Conform rezultatelor scanării de la acești 19 pacienți, cele două zone ale creierului au funcționat împreună. În funcție de măsura în care cei doi au lucrat împreună, oamenii de știință au reușit să prezică dacă durerea va deveni cronică sau nu.
Ce arată rezultatele scanării despre durerea cronică?
În plus, interacțiunea celor două explică modul în care sunt legate durerea cronică și tendința oamenilor spre obiceiuri dăunătoare.
Dr. Vania Apkarian