De ce există deloc un astfel de termen ca cafeaua turcească? Ce este atât de special la asta? Este vorba în principal de tipul de preparat? Da, în cea mai mare parte deja! Aceasta urmează o tradiție foarte veche. Practic, Turcia are mult mai mult de-a face cu cafeaua decât ar putea crede mulți astăzi. Alături de noi într-o călătorie interesantă prin timpuri și culturi pentru a afla mai multe despre cafeaua turcească!

Cafeaua a venit în Europa în secolul al XIX-lea

cafea turcească foarte gustoasă

Cafeaua turcească – o poveste care datează din secolul al XVI-lea

Poate ați auzit deja de Imperiul Otoman? Prin răspândirea acestui lucru, multe culturi s-au amestecat cu turca. Acest lucru a adus multe tradiții mari mai aproape de Europa. Acesta este și cazul cafelei.

Acest lucru a fost descoperit pentru prima dată de otomani după ce au cucerit țări precum Siria, Mecca și Egiptul. Toate acestea s-au întâmplat în secolul al XVI-lea. În Istanbulul de azi, apoi la Constantinopol, au deschis chiar și o cafenea medievală. Până la sfârșitul secolului al XVII-lea erau sute. Au fost special concepute astfel încât să vă puteți bucura din plin de această băutură tonifiantă. De atunci, cafeaua turcească și cultura de zi cu zi a acestei țări au fost foarte strâns legate.

Cele mai frumoase cești orientale fac parte, de asemenea, din plăcerea reală a cafelei turcești 

cafea turcească de viață sănătoasă

Cafeaua a venit în Europa în secolul al XIX-lea

Cafeaua turcească este de fapt prima care vine în Europa și asta se întâmplă în secolul al XIX-lea. Un mare cunoscător și bun om de afaceri pe nume Mehmet Efendi a pregătit prima dată această băutură fierbinte așa cum o cunoaștem astăzi. Mai întâi a prăjit boabele de cafea și apoi le-a măcinat. Tipul specific de preparare, în care zațul de cafea rămâne nefiltrat la baza cupei, este destul de atipic pentru noi în zilele noastre. Cu toate acestea, unii oameni încă îl gătesc în acest fel. Acest tip de preparat este ceea ce vrei să spui când vorbești despre „cafea turcească” în aceste zile.

„Cesve” este numele vasului în care se prepară cafeaua turcească 

mocha gătind cafea turcească

Cum prepari exact cafeaua turcească??

Modul în care este preparată cafeaua turcească este cunoscut sub numele de mocha. În cele ce urmează, descriem exact cum să facem acest lucru. Luați două lingurițe foarte pline de cafea măcinată și amestecați pudra de cafea cu o linguriță de zahăr. Se toarnă o cană de apă peste ea. Apoi totul este amestecat în ulciorul special numit „Cesve” în turcoaz. Este deosebit de important ca cupele să fie preîncălzite. La final turni totul în el fără a filtra zăpada de cafea. Uneori, băutura fierbinte turcească este turnată într-o altă ceașcă. În acest fel, unele rămășițe de cafea rămân, dar nu toate!

Dacă îți place Orientul, probabil că știi deja cafeaua turcească

ceașcă foarte frumoasă de cafea turcească

Cafeaua turcească ca tradiție culturală în Turcia

Pregătirea cafelei turcești, așa cum se făcea în vremuri anterioare, este o mare atracție în sine. Cafeaua turcească foarte originală este de fapt preparată pe nisip încălzit cu cărbune. Puteți experimenta o astfel de atracție în multe locuri din Turcia. Întregul lucru este practic ca o ceremonie care ne apropie de spiritul vremurilor de demult. După ce cafeaua este gata, se distribuie în cești sau vase metalice frumos decorate. Se bucură încet și de obicei cu mult zahăr. Pentru că așa gustul devine perfect.

Ați putea ajunge să răsturnați ceașca de cafea pe o farfurie dacă doriți. În Turcia poți găsi rapid pe cineva care îți poate citi rapid viitorul din zațul de cafea! Trebuie doar să îndrăznești …

Ceașca pentru cafeaua turcească trebuie preîncălzită

cafea turceasca cafea sanatoasa

Moca este gătită împreună cu zahărul

Cafeaua turcească trăiește sănătoasă

Moca este foarte puternică pentru că lăsați zațul de cafea acolo

Combinație delicioasă de cafea turcească

Puteți înclina cafeaua în diferite căni, astfel încât să aveți mai puțină zaț de cafea 

cafea turcească delicioasă mocha

Cunoști dulceata orientală Lokum? Are un gust grozav cu cafeaua!

decor oriental de cafea turcească

O altă ceașcă de cafea minunată cu mocha delicioasă

dulciuri orientale cu cafea turcească

Ciocolata se potrivește perfect și cu cafeaua 

praline de cafea turcească și mocha

În mod tradițional, moca turcească este gătită pe cărbuni 

ceașcă frumoasă de cafea turcească

Împărtășiți cafeaua orientală cu prietenii

tava de cafea turceasca cu cafea

Mocha este o tradiție veche și nobilă – merită mâncăruri frumoase și tacâmuri grozave

cafeaua turcească servește o cafea grozavă

Multe magazine oferă cafea delicioasă!

Cafea turcească servire excelentă

 „Cesve” ar fi o idee minunată de cadou în stil oriental 

Cafea turcească în stil tradițional

Asigurați-vă că beți multă apă împreună cu cafeaua, deoarece este foarte puternică

apă de cafea turcească și set de cafea

Există multe seturi de lux pentru o plăcere ideală a cafelei

multe căni de cafea cafea turcească