hobby desculț mersul desculț sfaturi de viață sănătoasă

Hobby-ul alergând desculț – noua tradiție veche

Cumva tendința de a merge desculț pare nepotrivită în lumea nouă. Dar, în același timp, experții au subliniat în mod repetat consecințele sale pozitive în ultimii ani. Din această cauză, mulți oameni se întorc și ei la această idee grozavă.

De asemenea, am decis să mai scriem din nou despre asta.

Mersul desculț – un hobby sănătos

hobby desculț mergând desculț la apus

Desculți în iarbă

hobby desculț mergând desculț în iarbă

Istoria

Din punct de vedere istoric, pantofii nu sunt o tendință nouă în rândul oamenilor. În unele tradiții, acest lucru este și mai adevărat. La un moment dat ai avut nevoie de ele pentru a te proteja de răni și îngheț.

Dar acestea au fost puse doar atunci când a fost de fapt necesar.

Momente romantice pe plajă

hobby desculț mers pe jos desculț plajă vacanță de vară

Pentru a fi mai precis, pantofii aduc multe schimbări în organism. Nu toate acestea pot fi considerate sănătoase. Din această cauză, hobby-ul de a merge desculț este foarte potrivit pentru mulți oameni din când în când.

Alegerea pantofilor potriviți – o sarcină dificilă

hobby-ul mersul desculț pantofii desculți schimbă poziția corpului

A purta pantofi de la o vârstă fragedă ne schimbă modul de mers. Alergăm mai repede și în pași mai mari decât ar fi fost altfel. Genunchii și articulațiile sunt mai stresate. Tocurile și picioarele sunt mai inactive și mai puțin sensibile.

Pantofii sport, precum și cei cu toc înalt, ne schimbă centrul greutății și echilibrului. Toate acestea duc la anumite avantaje, dar și la modificări ale structurii corpului nostru.

Încălțăminte sport confortabilă 

hobby desculț mersul desculț adidași de viață sănătoși

Toate dezavantajele pot fi compensate prin dezvoltarea hobby-ului de a merge desculț.

Desculți prin oraș

nou hobby mersul desculț descult

Deci, de ce ar trebui să mergi desculț mai des??

Vă puteți recâștiga mersul natural mergând desculț regulat. Picioarele sunt tonifiate și mai ales partea inferioară. De asemenea, reglați efortul mușchilor. Foarte des anumite grupuri musculare sunt stresate așezate sau în picioare într-o poziție.

Pasiunea de a merge desculț poate atenua simptomele multor boli. Un exemplu în acest sens este scleroza.

De ce este sănătos să alergi desculți??

hobby desculț umblând desculț iarbă vară

Oasele moarte de pe picioare, care apar atât de des, pot fi, de asemenea, tratate cu succes cu el. Este un simptom al inflamației și, de asemenea, un defect cosmetic de care doriți să scăpați.

Folosiți vacanța de vară pentru a alerga desculț pe plajă

hobby desculț mers pe jos desculț nisip de plajă

Experții au găsit, de asemenea, un puternic aspect psihologic pozitiv. Ne simțim mult prea îndepărtați de natură și mersul desculț ne ajută să intrăm în armonie cu zona înconjurătoare.

Soare, nisip și apă de mare 

hobby desculț plimbare desculț plajă

Deci, puteți merge desculț

Dar nu trebuie să-ți iei hobby-ul de a alerga desculț prea romantic! Dacă nu sunteți obișnuiți cu acest lucru, atunci veți avea nevoie cu siguranță de ceva pregătire. Primele câteva minute sunt cele mai incomode și necesită o adaptabilitate mai mare.

Fă mișcare, chiar dacă ești desculț

hobby desculț mers pe jos desculț viață sănătoasă și sport

Obișnuiește-te să mergi desculț pe iarbă sau pe orice altă suprafață unde nu există riscul de rănire. Ar trebui să încercați să faceți pași și să nu vă „trageți” picioarele de pe sol. Aceste mișcări greșite duc la majoritatea rănilor.

Descult în zăpadă

hobby desculț mergând desculț pe zăpadă

Când mergeți desculț, ar trebui să vă concentrați atenția asupra câțiva pași din fața dvs. Acest obicei este foarte important atunci când alergi oriunde unde sunt multe pietre. În acest fel, dezvoltați coordonarea senzorilor la un nivel subconștient, care va fi foarte util pe termen lung.

Bucurați-vă de contactul cu nisipul!

hobby desculț mers pe jos desculț nisip

Ceea ce este mai bine – mersul desculț sau mersul cu pantofi de sport?

Cu siguranță nu se poate înlocui complet hobby-ul de a alerga desculț cu acești pantofi speciali. Efectul este ușor diferit, dar această variantă mai modernă vă oferă și multe avantaje importante.

Mersul descult sau mersul cu pantofi sportivi?

hobby desculț alergând desculț sporturi noi

Pantofii de acest tip asigură articularea corectă a corpului. De asemenea, pentru o anumită securitate pentru oamenii care nici măcar nu știu să alerge desculți.

Jogging fără pantofi

hobby desculț mers pe jos desculț sport jogging