Nici unuia dintre noi nu îi lipsesc bijuteriile din argint, deoarece aceasta este o variantă nobilă și în același timp relativ ieftină pentru a seta accente în propriul aspect. Se potrivește universal cu aproape toate ținutele și aspectele personale. Cu toate acestea, bijuteriile din argint au un dezavantaj major și anume că se pătează în timp. Cu toate acestea, problema nu este atât de mare pe cât ați putea crede. Doar în cazuri rare este necesar să aveți propriile bijuterii din argint curățate de un bijutier profesionist. Vă recomandăm acest lucru, în special pentru articolele scumpe din argint. Cu toate acestea, puteți curăța cu ușurință acele bijuterii mai simple acasă folosind câteva metode simple și remedii casnice. Iată câteva sfaturi practice pentru a face acest lucru!

Curățați-vă regulat bijuteriile din argint!

doi cercei grozavi bijuterii din argint curate

Cum se curăță bijuteriile din argint – apă și remedii casnice

Chiar la început, vom descrie o metodă care are trei variante diferite. Cu aceasta îți poți curăța minunat bijuteriile de argint acasă. Puteți decide singur care dintre opțiunile afișate alegeți. Cu această procedură, veți avea nevoie de următoarele produse pentru a vă putea curăța bijuteriile din argint:

  • Apa fierbinte;
  • Un vas pentru apă fierbinte suficient de mare pentru bijuteriile pe care doriți să le curățați;
  • Folie de aluminiu;
  • Sare / bicarbonat de sodiu / bicarbonat de sodiu;
  • Manusi de curatare;
  • Pânză de șters.

Piesele nobile și scumpe ar fi mai degrabă curățate de bijutier

Bijuteriile frumoase curăță bijuteriile din argint

Așa cum ați putea deja să vedeți singur, principala diferență constă în remediul casnic utilizat. Puteți curăța bijuteriile de argint cu sare, precum și cu sifon sau bicarbonat de sodiu. Poate ai putea opta pentru unul sau altul în funcție de nivelul de poluare. Bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu sunt puțin mai eficiente decât sarea și ar trebui să fie utilizate pentru bijuteriile mai murdare. Sarea, pe de altă parte, este puțin mai blândă și poate fi folosită și pentru profilaxie.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cureți bijuteriile din argint cu o cârpă de lustruit

Curățarea bijuteriilor din argint - inele mici minunate

Astfel curățați cu remedii casnice

Acoperiți vasul cu suficientă folie de aluminiu și distribuiți bijuteriile care vor fi curățate pe el. Nu ar trebui să se suprapună reciproc, astfel încât să poată fi curățați cu toții frumos. Adăugați una până la trei linguri din remediul menajer respectiv (în funcție de puterea și gradul de murdărire) și turnați apă fierbinte pe el. Cinci-zece minute ar trebui să fie suficiente pentru ca bijuteriile din argint să fie curate. Spălați-vă cu apă de la robinet! Apoi uscați cu o cârpă.

Piercingurile trebuie curățate în mod regulat pentru dezinfectare

Minunat bijuterii de argint curate piercing

Mijloace profesionale

Al doilea grup de mijloace prin care vă puteți curăța bijuteriile din argint ar putea fi descris ca fiind mai profesionist. Pot fi cumpărate în magazinele de bijuterii. Unele dintre acestea pot fi folosite și unul câte unul pentru rezultate mai bune.

Lanț cu inimă – astfel de piese sunt o plăcere de purtat și se murdăresc repede

Inima și alte idei - bijuterii curate din argint

Pânză de lustruit

Ai putea fi primul pentru o cârpă de lustruit decide. Acest lucru ar putea fi absolut suficient, în special pentru piesele de argint care nu sunt foarte murdare. Puteți să-l utilizați pentru a vă peria argintul în mod regulat, astfel încât să nu se înrăutățească în general.

Cu toate acestea, este dificil să curățați cantități mari de murdărie și colțuri dificile cu acest produs.

Separați argintul de alte bijuterii!

Curățarea bijuteriilor din argint - diferite tipuri de bijuterii

Baie de curățare argintie

În astfel de cazuri, puteți utiliza baia de curățare argintie. Acesta este un amestec special conceput pentru curățarea argintului. După lustruire cu cârpa, puteți face o baie de curățare argintie. Ca și în cazul metodelor cu remedii casnice, aveți nevoie de un recipient adecvat și folie de aluminiu. Urmând instrucțiunile de pe ambalaj, dizolvați puțin din agent în apa fierbinte și lăsați bijuteriile acolo timp de 5 până la 10 minute. Apoi uscați-vă așa cum ați făcut-o cu cealaltă metodă.

Curățarea regulată face inutilă utilizarea unor agenți prea agresivi

Curățarea bijuteriilor din argint - diverse piese grozave

Ce metodă ar trebui să alegeți??

Bugetul este mai puțin agresiv și din acest motiv ar trebui avansat. Acest lucru vă permite să vă curățați bijuteriile de argint mai des fără a le deteriora în vreun fel. Dacă o ștergeți în prealabil cu o cârpă de lustruit, veți avea șanse mai mari de succes. Agentul de baie argintiu, pe de altă parte, este destul de agresiv și, prin urmare, ar trebui privit ca ultima variantă posibilă.

Bijuteriile din argint care nu sunt prea scumpe pot fi curățate în mod regulat acasă 

Bijuteriile din argint curăță diverse articole

Riscurile

Există întotdeauna anumite riscuri implicate în curățarea bijuteriilor din argint acasă. În primul rând, s-ar putea dovedi că nu aveți de-a face cu argint pur sau că ați trecut cu vederea unele elemente din alte materiale. De regulă, acesta din urmă nu trebuie să intre în contact cu agenții de curățare pentru argint. Pot fi acoperite sau învelite cu folie, de exemplu. Altfel s-ar rupe cu metodele descrise. Mai degrabă recomandăm curățarea profesională la bijutier pentru toate bijuteriile. Poți să asumi un anumit risc cu toți ceilalți, nu crezi? Dacă urmați sfaturile noastre, veți fi bine de cele mai multe ori.

Sperăm că vă veți bucura să purtați bijuteriile de argint bine curățate!